Hovedsiden

Liten annonse
  Lukaku med sitt tredje annullerte mål i belgisk seier: – Det hviler en forbannelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 22. juni 2024 KL:22.50)
  de belgiske spillerne fikk endelig hull på byllen mot romania etter et skuffende 0–1 tap mot slovakia. med kniven på strupen vant belgia 2–0 etter et sjansebonanza, og tok med seg tre viktige poeng før siste runde i gruppe e. i det 64. spilleminutt trodde «alle» at lukaku endelig fikk scoringen sin, men for tredje gang i løpet av mesterskapet ble scoringen til lukaku annullert for offside. – det hviler en forbannelse over lukaku, sa tv 2s kommentator øyvind alsaker. – lukaku. hvordan er flaksen din? skriver fotballegenden alan shearer på x. etter bare 73 sekunder fikk belgia en drømmeåpning på kampen. romelu lukaku fikk ballen inne i sekstenmeteren, og med ryggen til mål sentret spissen ballen ut til youri tielemans som klemte til på direkten og satte ballen langs bakken inn i mål. – han har jo en veldig god skuddfot tielemans. det har han bevist i engelsk fotball i flere år, sa nrks fotballkommentator christian nilssen. målet er det tredje raskeste målet i em-historien. det raskeste scoret albanias bajrami tidligere i mesterskapet. etter 79 minutter slår den belgiske sisteskansen koen casteels en lang pasning som går forbi hele det rumenske forsvaret. da er den belgiske kapteinen kevin de bruyne årvåken og rekker akkurat å strekke foten fram på ballen forbi den rumenske målvakten. før siste runde i gruppe e kan alt skje da alle lag står likt med tre poeng etter to kamper spilt.
  Aalbu blir ny hoppsjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:13.27)
  jan-erik aalbu blir ansatt som ny sportssjef for hopplandslaget. hoppkomiteens leder stine korsen skriver følgende i en melding til nrk fredag: – jan-erik aalbu har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. han har unik kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og er vårt klare førstevalg i jobben som daglig leder, skriver hun og fortsetter: – jan-eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover. etter det nrk erfarer er det fortsatt noen detaljer som gjenstår, og kontrakten er ennå ikke signert. men alt tyder likevel på at aalbu får jobben som daglig leder. nrk erfarte allerede tirsdag at aalbu kom til å ta over jobben clas brede bråthen har hatt i 20 år. aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004. i 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som sigurd pettersens sammenlagtseier i hoppuka, og roar ljøkelsøys vm-gull i skiflyging i planica. nå kommer han fra jobben som kommersiell leder i norges håndballforbund. aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter. rent sportslig er det også usikkerhet. landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

  Bekrefter til NRK: Aalbu blir ny hoppsjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:13.27)
  jan-erik aalbu blir ansatt som ny sportssjef for hopplandslaget. det bekrefter hoppkomiteens leder stine korsen til nrk fredag. – jan-erik aalbu har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. han har unik kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og er våt klare førstevalg i jobben som daglig leder, skriver hun og fortsetter: – jan-eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover. nrk erfarte allerede tirsdag at aalbu kom til å ta over jobben clas brede bråthen har hatt i 20 år. fredag ettermiddag ble det bekreftet. aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004. i 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som sigurd pettersens sammenlagtseier i hoppuka, og roar ljøkelsøys vm-gull i skiflyging i planica. nå kommer han fra jobben som kommersiell leder i norges håndballforbund. aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter. rent sportslig er det også usikkerhet. landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.
  Unik Formel-bil signert filmbil-skaper

  Kilde: Bil24 | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:09.30)
  fg-twin er så unik at samme bil kan brukes i to forskjellige mesterskap. bak satsingen står blant annet en tidligere f1-fører, og bilen, ja, den har gener fra storfilmer som «tron legacy», «oblivion» og «top gun maverick».

  Simen best av Guttormsen-brødrene i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:22.53)
  simen guttormsen (23) tok seg over 5,65 meter og endte opp med 4.-plass i en stavkonkurranse i polske bydgoszcz torsdag kveld. det gjorde han i irena szewinskas minnestevne, et stevne i was kontinentaltour. guttormsen tok 5,25, 5,45 og 5,55 i første forsøk, og han trengte to forsøk på å klare brukbare 5,65 meter. på 5,75 ble det tre riv på nordmannen. eldstebror sondre guttormsen (25) var tilbake etter skaden som blant annet holdt ham borte fra em i roma tidligere denne måneden. han tok 5,25 i første forsøk og svingte seg over 5,45 i forsøk nummer to. på 5,55 ble det tre riv, og han endte opp med 9.-plass. det var et godt startfelt i polen. ernest obiena fra fillippinene ble vinner da han satte årsbeste ved å ta 5,97 meter. (ntb)

  Serbia til himmels etter overtidsscoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:16.54)
  det så lenge ut til at slovenia skulle stikke av med alle tre poengene, men så dukket luka jovic opp dypt inne i overtiden. den tidligere real madrid-spilleren stusset inn 1-1 på corner og dermed lever håpet for serbia. det var en rekke sjanser til begge lag og de byttet ofte på hvem som hadde initiativet i kampen. slovenia hadde blant annet et stolpetreff og serbias aleksandar mitrović var farlig frempå flere ganger. – det virker som det er to lag som er redd å ryke på en smell enn å gå for det, kommenterte nrk-kommentator patrick rowlands. det virker som kommentatoren ble hørt av spillerne på banen, for et minutt senere satte slovenia ballen i nettet og tok ledelsen. det var høyreback zan karnicnik som kom på et sugende løp og satte ballen i mål. det skjedde etter et presist innlegg fra timi max elsnik. – han står akkurat der han skal være. han elsker å være med på det offensive! utbrøt rowlands. med det satte karnicnik stjernene i skyggen og sørget for en svært viktig slovenia-scoring. karnicnik er en av få spillere i troppen som fortsatt spiller i slovenia på klubbnivå. det ble ellers et norsk innslag på sidelinjen med espen eskås som fjerdedommer.


  Steve Cooper er ansatt som ny manager i Premier League-klubben Leicester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:11.07)
  steve cooper får jobben med å lede nyopprykkede leicester i den kommende premier league-sesongen. leicester bekrefter selv signeringen i sine mediekanaler. ansettelsen betyr at cooper er tilbake i fotballmanesjen etter at han i desember i fjor fikk sparken som manager i nottingham. 44-åringen erstatter enzo maresca, som nylig ble hentet til chelsea. italieneren ledet leicester tilbake til øverste nivå i engelsk fotball forrige sesong. ved siden av å lede nottingham med suksess har cooper tidligere vært manager i swansea samt flere aldersbestemte engelske landslag. han førte nottingham opp i premier league den første sesongen i sjefsstolen på city ground. forrige sesong ble det verre. klubben slet med å ta de nødvendige poengene, hvilket førte til at cooper til slutt måtte forlate jobben. (ntb)


  Sprintstjerne frikjent etter positiv dopingprøve

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:22.09)
  onsdag ble det kjent at erriyon knighton avla en positiv prøve for det forbudte stoffet trenbolone i mars. samtidig er det også klart at han ikke må sone noen straff. det skriver det amerikanske antidopingbyrået, usada, i en pressemelding. saken var oppe i en tre dager lang høring tidligere i juni, hvor det ble konkludert med at den positive prøven trolig kom som følge av forurenset kjøtt og at knighton derfor ikke skulle straffes. som følge av at testen ble tatt utenfor konkurranse, var det heller ingen resultater som ble strøket. knighton ble midlertidig suspendert 12. april, i påvente av høringen, men han kan nå konkurrere igjen. 20 år gamle knighton ble nummer fire på 200 meter i ol i 2021, tok vm-bronse på samme distanse i 2022 og vm-sølv på samme distanse i 2023. han har en personlig rekord på 200 meter på sterke 19,49. knighton får nå sjansen til å delta i det amerikanske uttaksstevnet til ol senere denne uken. knighton skal der løpe 200 meter.

  Uefa deler ut over en halv million i bøter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:20.24)
  uefas disiplinærkomite bekrefter at det serbiske fotballforbundet bøtelegges for det de mener er provokativ melding som ikke passer inn på et idrettsarrangement. de får også bot for å ha kastet gjenstander mot banen. det serbiske forbundet får derfor til sammen 14.500 euro i bot. det tilsvarer 165.000 kroner. nrk har tidligere omtalt at serbiske supportere dukket opp med noe som blir sett på som et anti-kosovo-flagg. albania får også bøter for usportslig oppførsel fra supportere. de får totalt 37.375 euro i bøter, noe som tilsvarer 424.000 norske kroner. til sammen har med det uefa delt ut 589.000 norske kroner i bøter onsdag.


  Sikret seieren på overtid med sitt første landslagsmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:22.54)
  sluttminuttene mellom tsjekkia og portugal var ikke for de med svakt hjerte. to minutter på overtid sendte fransisco conceicao hele portugal til himmels med sitt aller første landslagsmål. da røk både hemningen og drakta. 21-åringen spilte bare sin tredje landskamp tirsdag. poengene han sikret var svært viktige for portugiserne, som er storfavoritter til å ta seg videre fra gruppe f. og bare fem minutter tidligere rakk diogo jota å være i himmelen et lite minutt, da han stanget inn en ronaldo-retur. men scoringen ble var-annullert for en marginal offside. men det var tsjekkia som skulle få den første nettkjenningen, mot spillets gang. for dette mesterskapet har vist seg å være et for de vakre målene. lukas provod hadde fått med seg det. for da tsjekkerne bet seg fast i angrep, havnet ballen hos slavia praha-spilleren på 18–19 meter, og han prøvde lykken. utagbart for portugals sisteskanse gikk ballen i lengste hjørne, og tsjekkerne hadde, dog noe ufortjent, gått i ledelsen. – det er mye følelser og en forbanna ronaldo. det sa nrks kommentator nora johnsen da 1–0 var et faktum. den skulle ikke vare lenge. portugiserne fortsatte å trykke på, og fikk både betalt og tsjekkisk hjelp. nuno mendes la inn foran mål, men det hadde stanek kontroll på. keeperen bokset ut, men klareringen gikk rett i beina på robin hranac. ballen spratt inn i målet, og lagene var like langt.

  Boutera åtte sekunder bak OL-kravet på 3000 meter hinde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:20.05)
  den norske friidrettsløperen jacob boutera klokket inn på 8.23,21 på 3000 meter hinder under et stevne i finland tirsdag. det er åtte sekunder unna ol-kravet. ol-kravet på distansen lyder 8.15,00. den norske 28-åringen ble nummer fem, seks sekunder bak abraham seme fra etiopia. boutera klarte ikke å nå finale på 3000 meter hinder under friidretts-em i roma tidligere i juni. da var han snaut fire sekunder unna å kvalifisere seg. – jeg visste at jeg måtte overprestere litt for å gå til finalen. det er skuffende at jeg ikke klarer det. på én måte er jeg glad for å være tilbake i mesterskap etter et år uten, men man er her for å komme til finalen, sa han til nrk etter forsøket. 28-åringen fra aurskog har en bestenotering på 8.21,69 på distansen, satt i nettopp åbo for to år siden. (ntb)

  NRK erfarer: Detaljer gjenstår før Jan-Erik Aalbu blir ny hoppsjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:19.57)
  ifølge nrks informasjon vil jan-erik aalbu i løpet av tirsdag kveld signere kontrakten som gjør ham til ny sjef for hopplandslaget. stillingstittelen var tidligere kalt sportssjef, men nå er den endret til daglig leder. aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004. i 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som sigurd pettersens sammenlagtseier i hoppuka, og roar ljøkelsøys vm-gull i skiflyging i planica. fra perioden 2004 til 2024 var det clas brede bråthen som var sportssjef. i en kort periode har ståle villumstad vært konstituert sportssjef, men ifølge nrks kilder vil aalbu nå ta over jobben som øverste leder. han kommer fra jobben som kommersiell leder i norges håndballforbund. aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter. nrk vet at hoppkomitéen har søkt etter en ny leder som konkret kan hjelpe laget med å få inn sponsorer. landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

  Stavhopper Lene Retzius mislyktes med å klare OL-kravet i Finland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:19.04)
  den norske friidrettsprofilen lene retzius klarte ikke å ta ol-kravet i stavsprang på 4,73 meter under et stevne i finske åbo tirsdag. retzius tok seg enkelt over både 4,41 og 4,51, før hun trengte to forsøk på 4,61. da hun skulle prøve seg på 4,73, rev hun samtlige ganger. 28-åringen har en personlig bestenotering på 4,70, satt i genève for drøye to år siden. det er samtidig norsk rekord i øvelsen. retzius tok seg til em-finale i 2022, der hun ble nummer tolv. i 2021 klarte hun ikke å ta seg til finale i tokyo-ol. hun tok seg heller ikke videre fra kvalifiseringen i friidretts-em i roma tidligere denne måneden. fristen for å kvalifisere seg til sommerlekene i paris er 30. juni, men hun blir trolig klar uansett som følge av ranking. (ntb)

  Franske medier: Kylian Mbappé mister nøkkelkampen mot Nederland i fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:16.57)
  angrepsstjernen kylian mbappé går glipp av fredagens storkamp i fotball-em mot nederland, melder de franske avisene l`équipe og le figaro. den franske stjernen pådro seg et brudd i nesa i 1-0-seieren mot østerrike mandag. det ble tidlig kjent at han ikke trengte en operasjon, men fredagens oppgjør mot nederland i gruppe d kommer for tidlig. – nyhetene er ganske betryggende i den forstand at det ikke er planlagt noen operasjon i umiddelbar fremtid. når det gjelder hans deltakelse i resten av turneringen, er det litt for tidlig å gi en tidshorisont, sa frankrikes fotballpresident philippe diallo tidligere tirsdag. (ntb)  New York får VM i lyn- og hurtigsjakk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:19.14)
  nå er det klart at verdensmesteren i lyn- og hurtigsjakk skal kåres i usa og new york denne romjulen. det bekrefter det internasjonale sjakkforbundet (fide) i en pressemelding mandag. magnus carlsen har tidligere stor suksess med å spille verdensmesterskap i «the big apple». i 2016 feide han russiske sergej karjakin av brettet i samme by under vm i klassisk sjakk. det nrk-sendte mesterskapet spilles mellom 26. og 30. desember, og som følge av tidsforskjellen vil trolig partiene sendes i beste sendetid her i norge: på kveldstid. magnus carlsen er regjerende verdensmester i både lyn- og hurtigsjakk.

  18-åring forlater Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:16.07)
  forsvarsspilleren sara ritter har signert for for tyske tsg 1899 hoffenheim. det skriver brann i en pressemelding. – nå får jeg flytte tilbake til tyskland og får muligheten til å studere på et av de beste universitetene i landet. det blir spennende å komme til en så stor klubb som satser på utvikling og som har totalpakken, sier 18-åringen til branns hjemmesider. hennes siste kamp blir mot mot åsane den 6. juli. forsvarsspilleren kom til norge med familien sin sommeren 2021, da faren fikk jobb i bergen. hun har tidligere spilt i sandviken og fyllingsdalen, før hun skrev under for brann vinteren 2023.


  Kan komme amerikanske investorer – nå vil lokal investor investere i Start

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:14.27)
  ik start er i dyp økonomisk og sportslig krise. de risikerer poengtrekk og degradering til 2. divisjon om de ikke kan vise til positiv egenkapital. sørlandsklubben hadde tidligere i år en negativ egenkapital på 7 millioner kroner. tirsdag skal starts medlemmer stemme over om de ønsker amerikanske investorer i klubben. nå har den lokale investoren eivind godtfred sandvik offentliggjort at han er villig til å investere i ik start, dersom medlemmene sier nei til de amerikanske investorene. det skriver avisa krs. slik mener han at klubben kan unngå å organiseres gjennom dual modellen, der alle kommersielle rettigheter overføres til amerikanerne. sandvik sier han er villig til å gå inn med en million kroner, med forbehold om at flere andre også bidrar. – jeg er villig. jeg og flere andre. jeg går inn med en million og jeg vet at flere er villige til å stille med det samme beløpet. dette får vi til, sier sandvik til avisa. amerikanerne har varslet at de vil investere 40 millioner kroner i klubben gjennom en dual modell, avtalen skal gjelde for 10 år. minst to tredjedeler av medlemmene i start må si ja til de amerikanske investorene på det ekstraordinære medlemsmøtet.


  Rettssak etter Rubiales` kysseskandale i februar neste år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:13.38)
  den tidligere fotballtoppen luis rubiales må møte i retten i februar som følge av at han kysset spania-spiller jennifer hermoso på munnen. det melder nyhetsbyrået afp og flere spanske medier. afp siterer den spanske domstolen på at rettssaken er lagt til februar. rubiales er tiltalt for seksuelt overgrep og tvang etter at han kysset hermoso på munnen under feiringen av de spanske fotballkvinnenes vm-gull i fjor. rubiales var da fotballpresident i spania. det ble utferdiget tiltale mot rubiales i januar, og en dommer i la audiencia nacional (den nasjonale retten) avgjorde i mai at det vil bli gjennomført rettssak mot rubiales og tre andre forbundsansatte. (ntb)  Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:12.12)
  palestina er nummer 93 på fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå vm gjennom den asiatiske kvalifiseringen. i 2026 er vm-turneringen utvidet til 48 lag, og asias direktekvote er doblet til åtte. plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie. – fotballkampene gir en sjanse til å vise fram palestinas navn for hele verden, og vm er den største plattformen i så måte. det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren mohammed rashid til nyhetsbyrået ap om krigføringen på gaza. palestinas fotballforbund (pfa) ble opptatt som fullverdig medlem av fifa i 1998. laget er kjent som «al fida`i», eller «krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot australia i siste kamp. resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i kuwait og qatar. – disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. det er det eneste som gir dem håp. for oss er det en stor motivasjon, sier rashid. gruppene i 3. runde i asias vm-kvalifisering trekkes i kuala lumpur 27. juni. ntb/nrk

  Uefa vil holde Ukraina-kamp fri for russiske flagg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:12.08)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) kommer til å gjøre det de kan for å forhindre at russiske flagg synes under ukrainas åpningskamp mandag. i flere av de innledende em-kampene i tyskland har det vært synlige russiske flagg på tribunene. det vil ikke uefa ha noe av når ukraina spiller kamp. fotballforbundet har instruert sikkerhetsvaktene tilstede på arenaen om å fjerne synlige russiske flagg. russiske fotballag har vært utestengt fra turneringer i regi av uefa siden landets fullskalainvasjon av ukraina. men det er ingen hinder mot at russiske borgere kan kjøpe billetter til sommerens em-kamper. tyske myndigheter har tidligere sagt at de kun vil tillate flagg fra landene som deltar i turneringen. det ble også sett på som et preventivt tiltak for å hindre israelske og palestinske flagg på stadion.

  Skuffa Leknessund etter Tour de France-vraking: – Jeg følte jeg var klar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:10.19)
  det norske uno-x laget imponerte stort i sin debut i tour de france i fjor. i dag tok de ut årets tour-lag. – vi har kjørt utrolig bra i det siste, så det var en vanskelig prosess, sier sportsdirektør i uno-x gabriel rasch på dagens pressekonferanse. senest i går markerte laget seg da søren wærenskjold vant belgia rundt. han er blant de åtte som er tatt ut til tour de france: magnus cort, alexander kristoff, rasmus tiller, jonas abrahamsen, johannes kulset, odd christian eiking, tobias halland johannessen og søren wærenskjold. en som ikke fikk plass er andreas leknessund, som begynte å sykle for laget på nyåret: – det er et godt lag. det er åtte mann som er klare til tour de france. så kan jeg si at det er dritkjedelig å ikke få en av de plassene selv, sier en ærlig tromsøværing til nrk. leknessund fikk den tunge beskjeden i går. – jeg har dessverre ikke prestert godt nok tidlig i sesongen til å få plass. likevel hadde jeg troa på at det skulle ordne seg. jeg følte jeg var klar. jeg var like godt forberedt nå, som til løpa jeg har prestert i tidligere. jeg er ikke i sjokk, men det er likevel en skuffelse, forteller han. daglig leder i uno-x thor hushovd forklarer vrakingen til nrk: – det er leit at andreas ikke er med til tour de france, men han har dessverre ikke fått ut potensialet sitt. da er idretten brutal. det er en rytter som jeg nesten så på som soleklar, men dessverre har det mangla litt på nivået hans i år.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »