Hovedsiden

Liten annonse

  Manchester City uten Ederson i skjebnekamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:15.34)
  manchester city må klare seg uten førstekeeper ederson i siste serierunde i premier league søndag. brasilianeren pådro seg en skade mot tottenham tirsdag. det melder klubben selv på x. – vi kan bekrefte at ederson går glipp av de to siste kampene av sesongen som følge av et mindre brudd i øyehulen, skriver de. brasilianeren vokter dermed ikke buret i skjebnekampen mot west ham søndag. city er to poeng foran arsenal på førsteplassen i premier league med én seriekamp igjen. i hans fravær er det stefan ortega som skal forsøke å hjelpe klubben til to nye triumfer.

  Sesongen over for Manchester Citys førstekeeper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:15.08)
  manchester city kan bekrefte at ederson går glipp av de to siste kampene i sesongen på grunn av et lite brudd i den høyre øyehulen, det skriver de på sin nettside. dermed er sesongen over for ederson. den brasilianske målvakten pådro seg skaden under vår 2-0-seier på tottenham hotspur tirsdag kveld.

  reiten-assist da chelsea slo tottenham – topper tabellen på målforskjell før siste runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:22.13)
  guro reiten hadde assist på vinnermålet da chelseas kvinnelag slo tottenham 1-0 i onsdagens hengekamp. laget topper tabellen før lørdagens serieavslutning. det betyr at emma hayes fortsatt kan få en tittel i avskjedsgave når hun etter mange år som chelsea-manager blir usas landslagssjef. chelsea er to plussmål foran manchester city før alt avgjøres. lørdag spiller chelsea borte mot nybakt fa-cupmester manchester united, mens city gjester aston villa. (ntb)

  Disse lagene er CL-klare - Aston Villa tilbake

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:08.17)
  over halvparten av neste sesongs champions league-felt er fylt opp. flere overraskelser er med fra de største ligaene. tirsdag løste aston villa billett til verdens gjeveste klubbturnering. 21 av 36 plasser er booket. – dette var drømmen vår da sesongen startet. jeg er veldig, veldig glad og stolt på vegne av supporterne og spillerne, sa villa-manager unai emery etter at laget hans var sikret å bli nummer fire i premier league. det ble klart da tabellfemmer tottenham avga poeng i 0-2-tapet for manchester city. til høsten blir aston villa å se i den gjeveste europacupen for første gang siden birmingham-klubben røk ut som tittelforsvarer i 1983. i champions league-æraen stiller villa som debutant. det samme gjør italienske bologna og girona fra spania. før sesongen ville en slik trio gitt skyhøy odds. england får kun fire plasser som tidligere år, mens tysk bundesliga og italiensk serie a er garantert fem deltakere. antallet kan øke til seks for begge om dette slår til: * borussia dortmund slår real madrid i cl-finalen 1. juni. da slippes eintracht frankfurt til som bundesligas sjette beste lag. * atalanta ender som nummer fem i serie a og slår leverkusen i europaligafinalen 22. mai. da økes italias kvote til seks plasser. bundesliga og serie a får begge en ekstra cl-plass fordi de samlet sett presterte best i europacupene denne sesongen. premier league lå lenge i topp to, men falt ut etter en svak utslagsfase. bonusplassene blir lagt på til slutt. det er årsaken til at to land kan få med så mange som seks lag i mesterligaen. dortmund og atalanta vil potensielt være kvalifisert på bakgrunn av hver sin finaleseier og ikke via sin plassering i hjemlig liga. ved seier til real madrid i cl-finalen går tittelholderens plass til ukrainske sjakhtar donetsk. real er allerede kvalifisert som nybakt seriemester i spania. (ntb)

  Den store forskjellen

  Kilde: VG Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:00.04)
  (tottenham-manchester city 0-2) erling braut haaland er den store helten. men minst like viktig er det hvem pep guardiola kunne vrake - og deretter velge.  Bisarr keepertabbe og Liverpool-kollaps i kaoskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 13. mai 2024 KL:23.02)
  liverpool ledet 3-1 mot aston villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i premier league mandag kveld. ti minutter før slutt ble jhon duran byttet inn for villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på villa park. allerede etter et minutt tok liverpool ledelsen da villa-keeper emiliano martínez rotet ballen inn i eget nett. villa utlignet ved youri tielemans ti minutter senere, før cody gakpo sendte liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. like etter pause scoret jarell quansah sitt første premier league-mål, da han satte inn 3-1 for liverpool. begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside. til slutt var det duran som sørget for at villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i jürgen klopps siste bortekampsom liverpool-manager. før kampen var det allerede klart at liverpool blir nummer tre i premier league denne sesongen, mens aston villa kunne sikret topp fire og mesterligaplass med seier. med ett poeng til villa kan de fortsatt bli tatt igjen av tottenham. villa har 68 poeng med én kamp igjen, mens tottenham har 63 med to kamper igjen.


  Naalsund med to målgivende da United vant sin første FA-cupfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:17.29)
  lisa naalsund bidro med to målgivende da manchester united vant fa-cupfinalen med knusende 4-0 mot tottenham. det er første gang klubben har vunnet fa-cupen på kvinnesiden. naalsund serverte først ella toone som åpnet ballet med en ellevill scoring på overtid av førsteomgang, før rachel williams og lucía garcía la på til 2- og 3-0 like etter pausen. i det 75. minutt var naalsund igjen nest sist på ballen da garcía la på til 4-0, og da virket det allerede tynnslitte håpet enda tynnere for tottenham. – tottenham faller bare helt sammen. de er så åpne, sa tidligere everton- og england-spiller izzy christiansen på bbc radio etter det fjerde målet. celin bizet ildhusøy startet kampen på benken for tottenham, og kom på like før den andre scoringen. manchester united var i sin første fa-cupfinale i fjor, mens søndagens finale var den første for tottenham.

  Snublet i siste sjanse – Berge og Burnley rykket ned

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:17.57)
  burnley må belage seg på spill i engelsk førstedivisjon neste sesong. det ble klart etter at de røk på 1-2-tap for tottenham lørdag. sander berges klubb måtte ta tre poeng for å berge plassen i premier league, men maktet ikke å vippe kampen i sin favør. dermed har de fem poeng opp til trygg plass med én kamp igjen, og ingen muligheter til å beholde plassen. burnley startet bra da berge spilte igjennom til jacob bruun larsen som satte inn 1-0, men gleden varte ikke lenge. et drøyt kvarter senere klinket pedro porro til fra 12 meter og utlignet for hjemmelaget. tottenham styrte store deler av spillet i andre omgang, og snaue ti minutter før ordinær tid sendte micky van de ven vertene i ledelsen. sheffield united har allerede rykket ned, mens luton på den siste nedrykksplassen fortsatt har en marginal, teoretisk mulighet til å beholde plassen i den øverste divisjonen. tottenham på sin side har fortsatt et lite håp om fjerdeplassen på tabellen. de ligger for øyeblikket på femteplass med 61 poeng.
  Elisabeth Terland kan bli sesongens spiller i England

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:12.40)
  elisabeth terland har levert en strålende sesong for brighton i engelsk fotball og kjemper nå om å bli sesongens spiller i superligaen. de åtte nominerte til den gjeve prisen ble offentliggjort fredag. terland er i svært celebert selskap. den norske 22-åringen har notert seg for 13 mål og én målgivende for klubblaget denne sesongen. det plasserer henne på annenplass på toppscorerlisten i ligaen. kun manchester citys khadija shaw (21 mål) har scoret flere. terland har med 13 scoringer scoret imponerende 50 prosent av brightons 26 mål. klubben ligger på en niendeplass av tolv i serien før siste serierunde. 2023/24-sesongen er terlands andre i brighton siden overgangen fra brann i 2022. forrige sesong endte hun på sju mål. i kampen om sesongens spiller-prisen er terland nominert sammen med chelsea-duoen niamh charles og lauren james, samt manchester citys shaw og khiara keating, tottenham-spiller grace clinton, arsenal-spiller lotte wubben-moy og leicesters jutta rantala. (ntb/nrk)

  Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:11.42)
  to kamper i premier league gjenstår før manager jürgen klopps ni år lange regjeringstid på anfield er over. virgil van dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten. alt tyder på at van dijks landsmann arne slot blir klopps erstatter. – fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. jeg blir en del av det, sa van dijk etter søndagens 4-2-seier over tottenham. det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på anfield, men van dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del. – jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (ntb)

  Salah tilbake etter Klopp-krangelen - Liverpool vant seksmålsdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:19.28)
  mohamed salah var tilbake i liverpools startellever og leverte målpoeng fra start da liverpool kjørte over tottenham med 4-2 på hjemmebane. krangelen på sidelinjen mellom jürgen klopp og stjernespiller salah ble det store samtaleemnet i forrige runde. både liverpool og egypteren har slitt med formen den siste tiden, og salah har tilbrakt uvanlig mye tid på benken. søndag var han tilbake blant de elleve utvalgte og leverte fra start. kvarteret var spilt da cody gakpo svingte inn et innlegg på bakre stolpe. der dukket salah opp og headet hjemmelaget i føringen. før pause kom også 2-0. salah tvang fram en redning fra guglielmo vicario, og på returen doblet andy robertson ledelsen. – hvor har dette liverpool-laget vært? spurte kasper wikestad i viaplays sending underveis. etter hvilen tok kampen fullstendig fyr og fire baller til havnet i nettet. jürgen klopp er inne i sin siste sesong som liverpool-manager. en rekke svake resultater har imidlertid kastet en skygge over tyskerens kommende avskjed med liverpool. (ntb)  Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:10.27)
  amahl pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i major league soccer. lørdag rundet han tidligere tottenham-keeper hugo lloris og scoret for san jose earthquakes. pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret los angeles fc med 3-1. den tidligere bodø/glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. etter en strålende pasning av argentineren cristian espinoza kom pellegrino alene med los angeles-keeper lloris. nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet. pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i earthquake-angrepet. han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (ntb)

  tottenham-sjefen tar selvkritikk etter nytt tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:07.15)
  et formsvakt tottenham-mannskap sakker akterut i kampen om mesterligafotball til høsten. etter torsdagens 0-2-tap mot chelsea tok ange postecoglou selvkritikk. – det var ikke en særlig god kveld. vi hadde ikke den innstillingen som jeg forventer at vi har, og det er noe jeg må ta ansvar for. til sjuende og sist er det jeg som forbereder spillerne, så jeg er nødt til å gå en runde med meg selv og se hvordan jeg kan gjøre ting annerledes, sa postecoglou på pressekonferansen etter oppgjøret. (ntb)

  tottenham-smell i jakten på mesterliga-spill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:22.27)
  tottenham jakter noen etterlengtede poeng for å være enda et steg nærmere mesterliga-spill for neste sesong. hindringen var chelsea i london-derbyet. jakten skulle fort ende i en fiasko. for etter 24 minutter ruvet trevoh chalobah høyest i feltet etter et indirekte frispark. dette var hans første mål på over to år. det ekspertene derimot var alt annet enn fornøyd med, var tottenhams håndtering av frisparket. for dette er det tredje målet på rad som de slipper inn fra en dødball – og i fire av fem kamper hvor dette skjer. – dette er så stryk som det bare går an å bli. det er nesten så jeg ikke tror hva jeg ser, sier nils johan semb i viaplay-studio i pausen. vondt skulle bli til verre for tottenham i sin kamp nummer 300 i et london-derby i premier league. også chelseas 2–0 scoring skulle komme etter en dødball. for først smalt det i tverrliggeren fra cole palmer som skjøt fra rundt 25 meter på frispark. ballen var akkurat på feil side av streken for palmer sin del, men kula havnet ut i feltet, hvor nicolas jackson ruvet høyest og headet inn 2–0 til vertene. med hjemmeseier klatret chelsea til 8. plass på tabellen. de er nå kun tre poeng bak sjetteplassen til manchester united som sikrer europa-spill. tottenham er nå syv poeng bak 4.-plassen som sikrer spill i mesterligaen.  Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:09.45)
  italia og tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs champions league. svake europaresultater stoppet england. tidligere i år lå premier league godt an til å få utvidet kvoten for antall cl-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen. der har tyskland med tre klubber, og onsdag ble bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på uefas ranking for 2023/24-sesongen. nylig kunne italiensk serie a juble for det samme. borussia dortmunds 1-0-seier over paris saint-germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken». med resultatet hjalp dortmund seg selv. klubben er nummer fem i tyskland, men er nå sikret cl-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene. til høsten spilles champions league i et nytt format. blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før. premier league må som før nøye seg med fire plasser. i øyeblikket har aston villa grepet om 4.-plassen foran serieinnspurten. tottenham er sju poeng bak med to kamper mindre spilt. (ntb)
  VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:23.03)
  det ble 2-2 mellom aston villa og chelsea på villa park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. var sørget for at chelsea ikke stakk av med seieren. dermed tapte villa viktige poeng i kampen om mesterliga-plass. de ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran tottenham på 5. plass. aston villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. marc cucurella var uheldig og scoret selvmål. et kvarter ut i kampen scoret chelsea-spiss nicolas jackson, men etter en var-sjekk ble scoringen annullert for offside. senere i omgangen var jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for chelsea. i stedet var det aston villa som doblet ledelsen med et langskudd fra morgan rogers. det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. chelsea vant ballen etter høyt press og noni madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene. og chelsea var ikke ferdig. ti minutter før slutt vartet conor gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene. cole palmer var centimeter unna å sende chelsea i ledelsen på overtid, men robin olsen reddet ut til hjørnespark. hjørnesparket endte opp hos axel disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading. var ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant. chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak villa.

  Kane rundet 400 karrieremål – slo egen rekord med måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:18.30)
  bayern münchens spydspiss harry kane scoret lørdag sitt 42. mål i alle turneringer denne sesongen og rundet med det 400 mål gjennom seniorkarrieren. kane gjorde to mål i bayerns 2-1-seier over eintracht frankfurt på hjemmebane. kanes tidligere målrekord i én og samme sesong var 41 for tottenham i 2017/18-sesongen. ifølge statistikktjenesten opta har 30-åringen dermed scoret 400 mål i sin seniorkarriere for klubb og landslag. den engelske angriperen har levert svært godt etter overgangen til bayern i fjor sommer og scoret lørdag sitt 35. seriemål. med tre kamper igjen jakter han robert lewandowskis bundesliga-rekord på 41 scoringer. leverkusen har allerede sikret seg ligatittelen, men bayern skal om kort tid spille semifinale i mesterligaen mot real madrid. lørdag fikk tyskerne en smell da midtbaneprofilen konrad laimer måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime.

  sesongen over for tottenham-profil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:15.40)
  tottenhams back destiny udogie er ute resten av sesongen. dermed ryker de siste seks seriekampene for «spurs», som jakter plass i mesterligaen. udogie har startet 28 ligakamper denne sesongen og står med to mål og tre målgivende pasninger.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »