Hovedsiden

Liten annonse
  Lund med sterk 2.-plass i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 13. april 2024 KL:12.47)
  maia emilie lund tok 2.-plassen i a-finalen i sterkt selskap da roerne innledet verdenscupsesongen i italienske varese. lund ror singlesculler og hadde kvalifisert seg direkte for a-finalen med 2.-plass i innledende heat. i finalen var hun drøye tre sekunder bak olivia bates, men innsatsen holdt i massevis til 2.-plass. nederlandske tosca kettler ble nummer tre, og hun ble slått med over fire sekunder av lund. tidligere lørdag kvalifiserte ytterligere tre norske båter seg for a-finaler. det ble dramatikk i en ren norsk duell i herrenes oppsamlingsheat i dobbeltsculler. jonas juel og erik solbakken var sterkest av de to norske parene og tok seg til a-finale i heatet som ble vunnet av tysklands jonas gelsen/marc weber. oscar helvig og kristoffer brun måtte gi tapt til sine norske konkurrenter med sju tidels sekund. 3.-plassen gjør at de skal ro b-finale. a-finale blir det derimot på inger seim kavlie, som imponerte med seier i semifinalen i singlesculler på tiden 7.34,01. hun var over to sekunder raskere enn nærmeste konkurrent. lars benske og ask tjøm skal dessuten ro a-finale i lettvekt dobbeltsculler. de tok seg videre fra oppsamlingsheat med 2.-plass bak en italiensk båt. kjetil borch vant d-finalen i singlesculler etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen fredag. den norske dobbeltfireren med mathias foyner wie, erling øyasæter, ole amund storlien og martin helseth endte sist i sitt oppsamlingsheat og havner i b-finale. (©ntb)


  Atlético Madrid slo Borussia Dortmund i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. april 2024 KL:22.54)
  atlético madrid vant 2-1 på estadio metropolitano mot borussia dortmund i det første kvartfinaleoppgjøret mellom de to lagene i mesterligaen. etter fem minutter sendte rodrigo de paul hjemmelaget fra spania i ledelsen. en knapp halvtime senere økte samuel lino til 2-0 for atlético madrid. i den andre omgangen sørget sébastian haller for et bedre utgangspunkt for dortmund. med drøye ti minutter igjen reduserte han for tyskerne til 2-1. returoppgjøret spilles i tyskland tirsdag 16. april.  Norsk curling-tap i VM – spøker for sluttspillplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. april 2024 KL:12.30)
  norges curlingmenn tapte 4-7 for canada i torsdagens første kamp i vm. det betyr at det skal holde hardt å ta seg til sluttspillet. tapet betyr at norge står med fire seirer og fem tap etter de ni første kampene. det betyr at de er på delt 7.-plass med tre kamper igjen av grunnspillet. de to beste lagene går rett til semifinalen, mens lagene fra 3.- til 6.-plass spiller omspill om retten til de to siste semifinaleplassene. sverige har vunnet alle sine ni første kamper og er allerede kvalifisert til sluttspillet. det samme er canada etter åtte seirer og ett tap. tyskland og italia ligger på plassene foran norge på tabellen med seks seirer og tre tap hver. norge er avhengig av at disse lagene helst taper sine siste kamper for å avansere, samtidig som de selv vinner. norge møter tsjekkia senere torsdag. magnus ramsfjell (skip), gaute nepstad, bendik ramsfjell og martin sesaker utgjør norges lag. (ntb)  Curling-VM: Norsk smell mot Japan

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. april 2024 KL:21.53)
  norges curlingherrer tapte 4-7 mot japan tirsdag og får en tøff vei til cupspill i vm. tapet for skip magnus ramsfjell og hans lag kom etter strake seirer over tyskland og nederland. norge står med tre tap og fire seirer så langt i mesterskapet i sveits og er et stykke nede på tabellen i grunnserien. de to beste lagene der går rett til semifinale, mens lag 3-6 spiller omkamp om semifinaleplass. japan har vært blant vms svakeste lag, men overrasket de norske spillerne tirsdag. etter fem omganger sto det 5-2 i japansk favør. (ntb)

  magnus carlsen finaleklar i tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 31. mars 2024 KL:17.40)
  Magnus Carlsen er sikret en plass i finalen i sjakkturneringen Chess Classic etter at det ble seier mot tyske Vincent Keymer i den første av to kamper søndag. Nordmannen er med seieren oppe i 6,5 poeng totalt. Det er to poeng mer enn franske Maxime Vachier-Lagrave (3.-plass) når kun én kamp i de innledende rundene gjenstår. De to beste etter ti runder spiller finale mandag. Carlsen innledet turneringen med én seier og ett tap onsdag, før han spilte remis mot både Ding Liren (Kina) og Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike) på dag to. Fredag klatret han til turneringsledelse med to seirer på to kamper, før 1,5 poeng lørdag sørget for at han også beholdt ledelsen før de to siste innledende kampene. Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

  Det tyske fotballandslaget refses etter sponsorvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. mars 2024 KL:14.35)
  tysklands fotballforbund avslutter i 2026 sponsorsamarbeidet med adidas. det har ikke blitt godt mottatt hos landets finansminister. tidligere denne uken opplyste forbundet (dfb) at det mer enn 70 år lange samarbeidet med sportsmerket er over, og at en ny avtale er tegnet med konkurrenten nike fra 2027. sistnevnte skal ifølge dfb ha gitt det klart beste økonomiske tilbudet. forbundet får likevel hard medfart fra tysklands finansminister robert habeck. – det er mangel på patriotisme. jeg klarer ikke å se for meg tyskland-drakten uten de tre (adidas)-stripene, sier han i en uttalelse gitt til nyhetsbyrået afp. helseminister karl lauterbach stemmer i. – de lar en tradisjon og en del av hjemmet bli ødelagt, skriver han på x. dfb har i kjølvannet av offentliggjøringen sagt at det er emosjonelt å bryte samarbeidet med adidas, men at det også markerer et vendepunkt for nasjonen. ifølge finansmagasinet handelsblatt var adidas sitt siste tilbud verdt et sted mellom 60 og 65 millioner euro i året, mens nike tilbød mer enn 100 millioner. adidas leverte i mars sitt første underskudd på 30 år. (ntb)

  wirtz scoret rett fra avspark da tyskland vant i frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. mars 2024 KL:23.04)
  etter et blytungt landslagsår i fjor kunne det nye knapt ha startet bedre for tyskland, som slo frankrike 2-0 på lyons hjemmebane. det var spilt bare sju sekunder da florian wirtz skjøt sommerens em-verter i ledelse. toni kroos spilte ham rett fram fra avspark, og han avanserte fritt gjennom et passivt fransk forsvar før han fra distanse sendte en suser i mål via tverrliggeren. det var tangering av lukas podolskis scoring mot ecuador i 2013, som inntil tidligere lørdag var det raskeste landslagsmål i historien. noen timer før avspark i décines scoret christoph baumgartner for østerrike etter seks sekunder av bortekampen mot slovakia. han tok ballen forbi tre motspillere før han skjøt forbi keeper martin dubravka fra 20 meter. en scoring fra kai havertz i andre omgang førte til at det til slutt ble 2-0. (ntb)


  Hareides Island klare for playoff-finale: Knuste Israel i jakten på EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:22.39)
  åge hareide og island lå under 0-1, snudde kampen, hadde litt flaks og vant til slutt stort. den norske island-treneren var gjennom hele følelsesregisteret på veien mot 4-1-seieren. eran zahavi sendte israel i føringen, men i løpet av tre elleville minutter like før pause snudde island kampen til 2-1. islendingene så ut til å ha god kontroll etter hvilen og det så meget lyst ut da israels roy revivo fikk direkte rødt kort. men så fikk israel plutselig straffe. zahavi gikk frem, men blåste ballen utenfor. hareide & co. slapp med skrekken - og scoret deretter ytterligere to mål. albert gudmundsson ble dagens store helt med sine tre scoringer. dermed er åge hareide og island ett steg unna em i tyskland: neste uke venter ukraina i playoff-finalen.

  EM-drømmen lever for Georgia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. mars 2024 KL:20.06)
  georgia, som var i samme em-kvalifiseringsgruppe som norge, kan fortsatt ta seg til sommerens mesterskap i tyskland. torsdag slo de luxembourg i em-playoffens semifinale. angrepsspilleren budu zivzivadze scoret begge målene for georgia. de møter vinneren av hellas og kasakhstan i neste runde. georgia er med andre ord bare én seier unna et em-sluttspill i tyskland. vinneren av playoff-finalen mellom georgia og hellas/kasakhstan går inn i gruppe f med tyrkia, portugal og tsjekkia.

  neuer ute med muskelskade – mister etterlengtet tyskland-comeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. mars 2024 KL:17.50)
  tysklands målvakt manuel neuer (37) trøbler med låret og har trukket seg fra troppen til oppgjørene mot frankrike og nederland. i en melding fra tysklands fotballforbund (dfb) står det at neuer pådro seg en muskelskade på trening. keeperveteranen mistet i fjor samtlige landslagskamper på grunn av en langtidsskade i beinet. det er ikke klart hvor lenge neuer blir ute framover. marc-andre ter stegen er ventet å vokte målet for tyskland i kampene som står for tur. de er en del av lagets oppladning til sommerens em-sluttspill på hjemmebane. (ntb)

  Kobbie Mainoo hentet inn i England-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. mars 2024 KL:15.23)
  manchester uniteds midtbanejuvel kobbie mainoo er hentet inn i den engelske landslagstroppen. det opplyser det engelske fotballforbundet (fa) tirsdag ettermiddag. 18-åringen har for alvor fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, og flere fotballeksperter mente at han burde være i den engelske landslagstroppen til de kommende kampene mot brasil og belgia. han ble opprinnelig tatt ut på u21-landslaget, men har nå blitt hentet opp til a-landslaget. mainoo har også meldt seg på i diskusjonen om han burde være med england-troppen til sommerens em i tyskland. de siste ukene har han storspilt for manchester united og de røde djevlene skal også være i samtaler med mainoo om en ny kontrakt.

  Wiklund trøblet i allround-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:14.23)
  skøyteprofilen ragne wiklund fikk problemer på 1500-meteren i allround-vm i inzell og endte til slutt på 9.-plass. dermed begynner medaljehåpet å svinne hen. oslo-jenta ligger også på 9.-plass i sammendraget, 21,35 sekunder på 5.000-meteren bak den nederlandske lederen joy beune. wiklund fikk en god start på 1500-meteren, men før veksling etter 1100 meter måtte 23-åringen vike for amerikanske greta myers. der tapte hun tid. wiklund klarte likevel å beholde roen og avsluttet knallsterkt til tiden 1.55,04. 23-årige wiklund fikk ingen god start på mesterskapet i tyskland da hun gikk inn til en skuffende 19.-plass på 500-meteren. wiklund fulgte imidlertid opp med en sterk 3.-plass på 3000 meter og klatret med det til 10.-plass i sammendraget før vms siste dag. (ntb)

  tyskland: ingen kontakt med klopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:09.32)
  avtroppende liverpool-manager jürgen klopp pekes på som en mulig tysk landslagssjef i framtiden. så langt har imidlertid forbundet latt ham være i fred. det forteller andreas rettig, administrerende direktør i tysklands fotballforbund (dfb), til avisen focus. – vi respekterer det han og teamet hans har sagt. han ønsker å ta en pause, og derfor er det ikke noe tema, forklarer rettig. klopp kunngjorde i januar at han gir seg i liverpool etter sesongen. han har ledet rødtrøyene i over åtte år og har hatt mye suksess i england, men forklarte at han er i ferd med å gå tom for energi. julian nagelsmann overtok tyskland i fjor høst og skal lede landslaget i em på hjemmebane til sommeren. rettig sier at det kan bli aktuelt å forlenge 36-åringens kontrakt etter mesterskapet dersom tyskerne gjør det bra der – du sender ikke fra deg en suksessrik trener, sier dfb-direktøren. (ntb)

  Norge overlegne i Soldier Hollow - vant stafettcupen sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:21.29)
  de norske kvinnene ledet stafettcupen før sesongens siste verdenscupstafett med 286 poeng. men både frankrike og sverige pustet norge i nakken med ett fattig poeng mindre. i amerikanske soldier hollow sto de norske kvinnene støtt, mens frankrike skjøt seg helt bort. juni arnekleiv var rask og feilfri på første skyting. på ståendeskytingen ble det én bom, men ekstraskuddet traff blinken fortere enn svensken rakk å blinke og arnekleiv vekslet med ida lien med ett drøyt sekund ned til østerrike. norge fortsatte å imponere på standplass og ida lien holdt norge i tet sammen med tyskland. gårsdagens franske sprint-vinner, justine braisaz-bouchet, skjøt seg derimot helt bort og måtte ut i strafferunde. karoline knotten måtte bruke to ekstraskudd, men var ekstremt effektiv. tyskland og norge fikk en solid ledelse på resten, mens frankrike nok en gang måtte ut i strafferunde på ståendeskytinga. – det ser veldig lovende ut, men jeg minner om at stafett er stafett, sa nrks ekspert ola lunde da knotten vekslet med ingrid landmark tandrevold. tandrevold var i dag, som i går, i strålende form. med ett ekstraskudd, knuste tandrevold all konkurranse. norge vant sesongens siste verdenscupstafett på overlegent vis og tok krystallkula i samme slengen. sverige kjempet seg opp til tredjeplassen, mens tyskland ble nummer to.

  Norge vant overlegent – sikra stafettkula

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:21.29)
  de norske kvinnene ledet stafettcupen før sesongens siste verdenscupstafett med 286 poeng. men både frankrike og sverige pustet norge i nakken med ett fattig poeng mindre. i amerikanske soldier hollow sto de norske kvinnene støtt, mens frankrike skjøt seg helt bort. juni arnekleiv var rask og feilfri på første skyting. på ståendeskytingen ble det én bom, men ekstraskuddet traff blinken fortere enn svensken rakk å blinke og arnekleiv vekslet med ida lien med ett drøyt sekund ned til østerrike. norge fortsatte å imponere på standplass og ida lien holdt norge i tet sammen med tyskland. gårsdagens franske sprint-vinner, justine braisaz-bouchet, skjøt seg derimot helt bort og måtte ut i strafferunde. karoline knotten måtte bruke to ekstraskudd, men var ekstremt effektiv. tyskland og norge fikk en solid ledelse på resten, mens frankrike nok en gang måtte ut i strafferunde på ståendeskytinga. – det ser veldig lovende ut, men jeg minner om at stafett er stafett, sa nrks ekspert ola lunde da knotten vekslet med ingrid landmark tandrevold. tandrevold var i dag, som i går, i strålende form. med ett ekstraskudd, knuste tandrevold all konkurranse. norge vinner sesongens siste verdenscupstafett på overlegent vis og vinner krystallkula. sverige kjempet seg opp til tredjeplassen, mens tyskland ble nummer to.


  Eitrem perset på 5000 meter – flere nordmenn i medaljekampen i allround-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:17.38)
  både sverre lunde pedersen, hallgeir engebråten og sander eitrem kjemper om pallplass etter første dag av allround-vm skøyter i tyskland. pedersen er best plassert av de norske på tredjeplass, mens engebråten og eitrem følger på plassene bak. pedersen gikk en sterk 5000 meter på 6.14,53 og har 6,36 sekunder opp til ledende jordan stolz fra usa. pedersen har en rekke medaljer i allround-vm og em gjennom karrieren. 31-åringen avslutter karrieren etter mesterskapet i inzell, og dermed var lørdagens løp hans siste på 5000 meter i konkurranse. – tenk det, at det var den siste. det var sesongens beste, og jeg er veldig fornøyd, sa pedersen til vg. eitrem fikk opp tiden 6.07,49 på 5000 meter og senket sin personlige bestetid med 24 hundredeler. det førte dessuten til et lite byks på resultatlistene foran de to siste distansene søndag. han endte på tredjeplass på distansen. eitrem tok i fjor sølv i allround-vm i hamar. i februar gikk han inn til bronse på 5000-meteren i vm enkeltdistanser. hallgeir engebråten satte personlig rekord med 36,37 på 500-meteren tidligere lørdag. på 5000-meteren fikk han opp tiden 6.14,21. han tok ol-bronse på 5000 meter i 2022. mesterskapet avsluttes med 1500 og 10.000 meter søndag. både håvard holmefjord lorentzen og martine ripsrud la opp etter fredagens sprint-vm. (©ntb)

  Wiklund nummer ti etter første dag av allround-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:15.26)
  skøyteprofilen ragne wiklund leverte en god 3000 meter og ligger på 10.-plass i sammendraget etter to av fire distanser i allround-vm i tyskland. etter 19.-plass på 500-meteren var wiklund med i teten på 3000 meter, som er en av hennes sterkeste distanser. hun har 3.55,51 som personlig rekord. lørdag fikk oslo-jenta opp tiden 3.58,29 på vei mot tredjeplassen og knappet dermed innpå i sammenlagtkampen. før 1500 og 5000 meter søndag skiller det 4,50 sekunder opp til leder marijke groenewoud for wiklund. aurora grinden løvås er på 18.-plass sammenlagt etter å ha satt personlig bestetid på 500 meter. med tiden 40,05 ble hun beste norske på åpningsdistansen. på 3000-meteren fikk 18-åringen opp tiden 4.11,6 og endte på 19.-plass. sofie karoline haugen er like bak løvås på resultatlisten. hun klokket inn på 41,13 og ble nummer 22 på 500-meteren. på 3000 endte haugen på 18.-plass med tiden 4.11,09. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »