Hovedsiden

Liten annonse  Ukrainsk fotball tar grep mot korrupsjon – skal løgnteste dommerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:07.25)
  ukrainas fotballdommere må framover svare på spørsmål og tåle en runde med løgndetektor før kamp. ordningen ble tirsdag vedtatt av styret i landets fotballforbund. løgntestene er obligatoriske og skal gjennomføres både i og utenfor sesong. målet med det spesielle tiltaket er å bekjempe korrupsjonen som også preger fotballen i krigsherjede ukraina. det skjer under en måned etter at tidligere stjernespiss andrej sjevtsjenko ble valgt som ukrainsk fotballpresident. i tillegg innføres det et lotterisystem som skal avgjøre dommernes kampoppsett. videre er det bestemt at tidligere proffdommer katerina monzul tar over som ukrainsk dommersjef. (©ntb)

  Ukraina ber IOC etterforske nøytrale OL-utøvere fra Russland – peker på særlig én idrett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:13.01)
  ukrainsk idrett sår tvil rundt hvorvidt nøytrale russere og belarusere følger iocs betingelser for å delta i sommerens paris-ol. bekymringen kommer fram i et brev ukrainas olympiske komité (uoc) nylig sendte til ioc-president thomas bach. det melder nettstedet insidethegames. ioc blir oppfordret til å følge ekstra godt med og gjøre grundige undersøkelser nå som kvalifiseringen til lekene er godt i gang. – antall nøytrale utøvere vi har betenkeligheter over knyttet til iocs betingelser, øker betydelig, står det i brevet. ukrainerne trekker særlig fram brytesporten som problematisk. de mener flesteparten av de nøytrale bryterne fra russland og belarus ikke møter kravene som er stilt. ioc har blant annet satt kriterier om at ingen av utøverne kan ha forbindelser til de to landenes militære eller etterretningstjeneste. de kan heller ikke ha uttrykt støtte til krigføringen i ukraina. (©ntb)  Fredag 9. februar: Dette skjedde i natt

  Kilde: VG Innenriks | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:06.06)
  president vladimir putin hevdet i et intervju med tucker carlson at det var ukraina som startet krigen og at russland har som mål å stanse den, samtidig som han omtalte ukraina som en «kunstig stat». putin snakket også om «denazifisering» som et av krigsmålene og gjentok påstander om ukrainas opprinnelse. den amerikanske sikkerhetsrådgiver john kirby avviste putins påstander og understreket at russland invaderte ukraina uten provokasjon.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »