Hovedsiden

Liten annonse
  BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:17.55)
  presidenten i det internasjonale bilsportforbundet (fia) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs formel 1-løp i saudi-arabia, melder bbc. den britiske allmennkringkasteren skriver at mohammed ben sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen fernando alonso ble ilagt i det aktuelle løpet. opplysningene om fia-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. bbc hevder å ha sett et dokument, som er sendt til fias etiske komité, der påstandene framkommer. kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og ben sulayem. (ntb)

  Forfang like utenfor pallen i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:18.17)
  i et vindfullt renn i lahti ble johann andré forfang beste nordmann. forfang, som vant i willingen tidligere i år, lå på fjerdeplass etter den første omgangen. etter et pent hopp på 126,5 meter i den andre omgangen tok nordmannen ledelsen og virket til å ha muligheten til å hoppe seg opp på pallen. alle de tre gjenværende hopperne leverte imidlertid meget bra, og best var jan hörl som til slutt vant rennet 1,9 poeng foran peter prevc. polske aleksander zniszczol ble nummer tre, 1,1 poeng foran forfang. kristoffer eriksen sundal og robert johansson lå også begge inne topp ti etter den første omgangen, men falt på resultatlista i andre omgang. istedenfor var det marius lindvik som ble nest beste nordmann på tolvteplass, mens johannson ble nummer 15 og sundal nummer 22. halvor egner granerud endte på 23. plass. ps! superveteranen noriaki kasai tok igjen verdenscuppoeng og ble nummer 28.

  Graabak på 5.-plass i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:14.43)
  trønderen jørgen graabak leverte et brukbart langrenn i den finske skimetropolen lahti og ble nummer fem i søndagens kombinertkonkurranse. graabak hadde det beste norske utgangspunktet, men trønderen hadde likevel hele ett minutt og 19 sekunder å ta igjen på ledende stefan rettenegger i langrennet. – jeg tror det er litt for langt, men jeg må uansett bare gå et godt løp. jeg tror det kan bli spennende, sa graabak til viaplay før start. veteranen var imidlertid aldri i nærheten av å ta opp kampen og de fremste plasseringene. til slutt ble det et spurtoppgjør mellom johannes lamparter og rettenegger. førstnevnte gikk seirende ut av duellen. graabak selv ble nummer fem. i likhet med jens lurås oftebro og resten av de norske kombinertherrene fikk graabak det vanskelig i hoppbakken. (©ntb)

  Ny Ruud-seier i Acapulco – klar for kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:08.14)
  tennisesset casper ruud fortsetter den gode trenden på mexicansk hardcourt. torsdag morgen norsk tid slo han dusan lajovic i atp 500-turneringen i acapulco. nordmannen vant 6-4, 7-5. i kvartfinalen venter amerikaneren ben shelton, som slo matteo arnaldi før ruud gikk på banen. det var den fjerde triumfen til ruud over den serbiske veteranen lajovic (33). ruud har kun tapt mot ham én gang. spillerne var begge meget solide i egen serve, men på stillingen 5-4 begynte ruud virkelig å legge press på serberen. 25-åringen fra snarøya gikk opp til 40-0 og lyktes siden på sin tredje bruddball. dermed vant han førstesettet med 6-4. i sett nummer to hadde ingen av spillerne en eneste bruddball før ruud igjen viste seg seig og satte lajovic under press da det gikk mot avgjørelse. nordmannen ledet 6-5 på serberens serve og gikk opp til 40-15 i det tolvte gamet. det betød to matchballsjanser for ruud, som lyktes på den første og vant kampen med 7-5 i annet sett. i første runde i acapulco måtte ruud slite med christopher eubanks som fulgte nordmannen helt til døren. i los cabos sist uke viste ruud knallform hvor han ikke ga fra seg et eneste sett fram mot finalen. der ble det tap for australske jordan thompson. ben shelton spilte sist i dallas, der han tapte i strake sett for landsmannen tommy paul i semifinalen. ruud står med ti turneringsseirer i karrieren. alle har kommet på atp 250-nivå. i tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre grand slam-finaler og spill i atp-finalen. (ntb)

  Tysk skiskytterprofil legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:14.32)
  den tyske skiskytteren benedikt doll (33) velger å avslutte karrieren etter sesongen, melder ibu. doll tok nylig bronse på normaldistansen i sitt siste vm. han endte bak johannes thingnes bø og tarjei bø. veteranen har vært en vanskelig konkurrent for de norske skiskytterne siden han slo igjennom i 2016, men på siste stående skyting har han ofte slitt. foran inneværende sesong tok han noen grep på standplass. – nå er det rette øyeblikket. jeg vil tilbringe mer tid sammen med familien, og jeg ser fram til nye utfordringer etter skiskytterkarrieren, skriver doll i en uttalelse. han har to bronse fra 2018-ol i pyeongchang. det ble bare ett vm-gull i sprint (2017), men han står med flere sølv- og bronsemedaljer. i verdenscupen har doll seks seirer, og to av dem har kommet denne vinteren. (ntb)

  veteranen kasai skal hoppe verdenscup i lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:15.14)
  Ifølge det tyske skihopper-nettstedet Skispringen skal hopplegenden Noriaki Kasai være med det japanske laget til verdenscuprenne i Lahti neste helg. Det har det japanske forbundet bekreftet, skriver nettstedet. Kasai skal også ha fått tilbudet om å hoppe skiflyging i Oberstdorf denne helgen, men valgte å stå over ifølge samme nettsted. 51-åringen imponerte under verdenscuprennene i Sapporo forrige helg. Lørdagen kom han seg til finaleomgangen.

  PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:23.00)
  psv eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. et straffemål reddet 1-1 mot borussia dortmund i mesterligaens åttedelsfinale. dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på dortmund før returmøtet i tyskland 13. mars. tirsdagens utligning kom på luuk de jongs straffespark tidlig etter hvilen. dommeren pekte resolutt mot krittmerket da mats hummels tilsynelatende felte malik tillman. stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i var-rommet. julian ryerson spilte solid på backplassen for borussia dortmund. han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på hirving lozano. (ntb)

  Oliver Glasner ny Crystal Palace-manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:18.23)
  østerrikeren oliver glasner (49) erstatter veteranen roy hodgson som manager i premier league-klubben crystal palace. hodgson avgang ble bekreftet mandag etter en rekke med svake resultater. noen timer senere opplyste klubben at glasner overtar. glasner var sist manager i tyske eintracht frankfurt, der han var ferdig i fjor sommer. han ledet klubben til seier i europaligaen i 21/22, da med jens petter hauge på laget. glasner tar over et crystal palace-lag som har vært inne i en tung periode. det fikk hodgson til å forlate sin post. 49-åringen har også vært trener for blant andre lask og wolfsburg. (ntb)

  Sundal på pallen - tangerte karrierebeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:08.30)
  kristoffer eriksen sundal tok karrierens andre pallplass i verdenscupen natt til søndag. i hopprennet i sapporo lå han oppe på annenplass etter den første omgangen etter omgangens lengste hopp på 139,5 meter. langt ble det også i den andre omgangen, med 138 meter, og til slutt holdt det til en tredjeplass for nordmannen, bak slovenske domen prevc og hjemmehåpet ryoyu kobayashi. sundal tok sin første pallplass i verdenscupen da han ble nummer tre i willingen tidligere denne måneden, og ble best av de norske i lørdagens renn i sapporo med en syvendeplass. benjamin østvold leverte også et godt renn og ble nummer ti etter å ha hoppet seg opp åtte plasser i finaleomgangen. superveteranen noriaki kasai kvalifiserte seg også til søndagens renn, men i motsetning til lørdagens renn klarte han ikke å ta seg til finaleomgangen. 51-åringen ble nummer 43.

  51 år gamle Kasai tok verdenscuppoeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:09.12)
  for første gang på fire år er 51 år gamle noriaki kasai tilbake i verdenscupen, 35 år siden han først debuterte på øverste nivå. på hjemmebane i sapporo imponerte veteranen nok en gang og hoppet seg videre til andre omgang med et hopp på 117 meter i den første omgangen. – det settes ikke veldig mye fart i det, men retningsmessig og hvordan det ser ut - han hopper jo vakkert på ski. det ser jo klisslikt ut som for ti år siden, sa viaplays hoppekspert anders jacobsen. kasai var nummer 28 etter den første omgangen, blant annet på plassen rett foran norske johann andré forfang. japanske kasai skriver historie omtrent for hver konkurranse han deltar i. han er i seg selv den eldste deltakeren i et verdenscuprenn i hopp og følgelig også den eldste som tar verdenscuppoeng. i den andre omgangen hoppet kasai kun 104 meter og er foreløpig sist av hopperne som har vært utfor. japanske ryoyu kobayashi ledet etter den første omgangen. sindre ulven jørgensen var beste nordmann på en syvendeplass etter første omgang.


  Odd-kapteinen i toppen av gjev liste – blant verdens mest lojale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:07.19)
  odd-veteranen steffen hagen (37) er på 4.-plass på en fersk liste over spillerne med lengst fartstid i én fotballklubb. det er det anerkjente forskningssenteret cies i sveits som har utarbeidet listen over de mest lojale klubbspillerne på tvers av 60 ligaer rundt om i verden. den russiske keeperen igor akinfejev topper listen. han har voktet målet for cska moskva i 21 år. ikke langt bak følger hagen, som forlenget odd-kontrakten i oktober og snart går løs på sin 19. sesong i den hvite trøya. rizvan utsjev i akhmat groznij og ali khaseif i al-jazira har begge spilt 19 år for sine klubber, og duoen kommer også foran odd-kapteinen. hagens trofasthet til klubben sin hører til sjeldenhetene i dagens fotball. men det finnes også store fotballnavn høyt oppe på cies` liste. blant dem er thomas müller (16 sesonger i bayern münchen), koke (15 sesonger i atlético madrid) og athletic-duoen iker muniain og oscar de marcos (15 sesonger). lars-christopher vilsvik (35) deler 46.-plassen på lista med sine 14 fulle sesonger for strømsgodset. for øvrig er ulrik saltnes (12 sesonger i bodø/glimt) inne på lista, som omfatter rett i overkant av 100 navn. oversikten gjelder sammenhengende tid i én og samme klubb. det betyr at en spiller med for eksempel to åtteårsperioder i en klubb ikke ville vært en del av listen. (ntb)

  Palace avlyste pressekonferanse med syk Hodgson – meldes ferdig som manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:14.16)
  crystal palace avlyste på kort varsel en planlagt pressekonferanse med roy hodgson torsdag. flere medier hevder veteranen vil få sparken. en rekke britiske medier, blant dem bbc , melder at hodgson er ferdig i london-klubben. klubbledelsen tar grep som følge av at nedrykksstreken i premier league kommer stadig nærmere. eintracht frankfurt-sjef oliver glasner skal være favoritt til å ta over. palace skriver i egne kanaler torsdag at den bebudede pressekonferansen med hodgson er avlyst som følge av at manageren har blitt syk. hodgson har kontrakt ut sesongen. 76-åringen gjorde i fjor vår comeback som palace-sjef og styrte laget ut av trøbbel, men de siste månedene har det lugget veldig. tre seirer på de siste 17 ligakampene gjør at klubben kun er fem poeng foran everton på nedrykksplass. hodgson er med god margin tidenes eldste premier league-manager. (ntb)
  Lunde Pedersen står over VM-distanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:21.38)
  sverre lunde pedersen blir ikke å se på torsdagens 5000 meter i vm enkeltdistanser på skøyter. det bekrefter veteranen selv og landslagstrener bjarne rykkje til nrk onsdag, etter at lunde pedersen har hatt sykdomstrøbbel inn mot mesterskapet. inn på det norske laget kommer kristian gamme ulekleiv. i tillegg skal også sander eitrem og hallgeir engebråten gå distansen. lunde pedersen er en sentral brikke i det norske lagtempolaget som skal i aksjon fredag. du kan se alt fra mesterskapet på nrk!

  Alonso til Mercedes?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:11.50)
  lewis hamilton rystet nylig motorsportverdenen ved å kunngjøre at han bytter fra mercedes til ferrari foran 2025-sesongen. spekulasjonen om hvem som overtar lagets ledige sete i mercedes er allerede i gang. formel 1-veteranen fernando alonso mener han bør være aktuell for å erstatte lewis hamilton. alonso er inne i det siste året av sin toårskontrakt med aston martin. nå slåt han et slag for sitt eget navn. for selv om han er 42 år, tok han i fjor 4-plassen i mesterskapet. – jeg er klar over situasjonen min, som er veldig unik, sier alonso, som er mest kjent for vm-tittelene som renault-fører i både 2004 og 2005. – det er bare tre verdensmestere i startfeltet, og jeg er den eneste som er tilgjengelig i 2025. så jeg er i en god posisjon, utdyper han. om en drøy uke starter testingen i bahrain, der også første grand prix-løp kjøres 2. mars.

  Alonso tilbake til Ferrari?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:11.50)
  hamilton rystet nylig motorsportverdenen ved å kunngjøre at han bytter fra mercedes til ferrari foran 2025-sesongen. spekulasjonen om hvem som overtar lagets ledige sete er allerede i gang. formel 1-veteranen fernando alonso mener han bør være aktuell for å erstatte lewis hamilton. alonso er inne i det siste året av sin toårskontrakt med aston martin. nå slåt han et slag for sitt eget navn. for selv om han er 42 år, tok han i fjor 4-plassen i mesterskapet. – jeg er klar over situasjonen min, som er veldig unik, sier alonso, som er mest kjent for vm-tittelene som renault-fører i både 2004 og 2005. – det er bare tre verdensmestere i startfeltet, og jeg er den eneste som er tilgjengelig i 2025. så jeg er i en god posisjon, utdyper han. om en drøy uke starter testingen i bahrain, der også første grand prix-løp kjøres 2. mars.

  Robert Sørlie vant Femundløpet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:10.15)
  robert sørlie vant f650-klassen under femundløpet. veteranen kom i mål like over klokken 10 søndag formiddag. 65-åringen vant dermed femundløpet for 14. gang, og har tidligere uttalt at han satser mot vm på samme sted om ett år. i forkant av årets femundløp uttalte sørlie at han hadde som mål å vinne distansen i år, og søndag klarte den rutinerte herremannen det. etter målgang var det en glad sørlie som ble intervjuet av arrangøren. der kunne også veteranen bekrefte at han stiller til vm om ett år, til jubel fra de frammøtte tilskuerne.

  Halfvarsson har ingen tro på Northug i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:15.07)
  calle halfvarsson, en av petter northugs mangeårige rivaler i skisporet, tror tiden har løpt fra den norske veteranen. i et intervju med svt sier halfvarsson at han gjerne vil se northug i vm i trondheim neste år, men at han ikke har noen tro på at det skjer. – det skal nok et mirakel til om petter skal rekke et mesterskapet på hjemmebane. jeg hadde blitt glad om han klarte det, det hadde vært så kult. men jeg setter ikke pengene mine på petter northug, dessverre, sier den svenske langrennsprofilen. northugs solide løp og 2.-plass i norgescupen i nes sist helg satte fart i spekulasjonene om at 38-åringen kan være aktuell for verdenscup og vm. men de færreste tror det er mulig, også sverige-stjernen frida karlsson. – jeg tror han får det vanskelig med å slå seg inn i det laget. han er på en måte født i feil land, sier hun og viser til bredden av toppløpere i norsk herrelangrenn. william poromaa har et lite håp om å se northug på startstreken i trondheim. – jeg har ikke møtt petter, så jeg håper at han kommer seg dit så jeg får møte ham. han får krige på, sier han. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »