Hovedsiden

Liten annonse


  Nakkebeskyttelse blir et krav for hockeyspillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.50)
  mandag annonserte det internasjonale ishockeyforbundet at nakkebeskyttelse blir obligatorisk i alle turneringer de arrangerer. det skriver britiske the guardian. det innebærer blant annet de olympiske lekene i 2026 og vm for både menn og kvinner. påbudet vil ikke gjelde for profesjonelle ligaer som blant annet nhl, som ikke har noen form for beskyttelse. selv om det i årevis har blitt diskutert om en slikt påbud skal på plass i den amerikanske ligaen. forbundets beslutning om påbud kommer etter dødsfallet til amerikanske adam johnson i oktober. https://www.nrk.no/sport/mann-pagrepet-og-siktet-etter-ishockeydodsfall-1.16637224

  Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.49)
  erling braut haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av bbc. han får kamp av formel 1-stjernen max verstappen. utdelingen har lange tradisjoner, og bbc-prisen henger svært høyt. den har vært utdelt helt siden 1960. tirsdag offentliggjorde bbc årets seks nominerte. blant dem er erling braut haaland. den norske fotballstjernen scoret på bestilling da manchester city tok tre titler forrige sesong. innledningen på årets sesong har også vært solid. formel 1-verdensmester max verstappen har også fått plass i feltet av nominerte. red bull-føreren fra nederland lekte periodevis med konkurrentene på veien mot en ny vm-tittel. underveis satte han også nye rekorder. tennisstjernen novak djokovic vant tre grand slam-titler denne sesongen. serberen gikk til topps både australian open, roland-garros og us open. i wimbledon-turneringen tapte han finalen mot carlos alcaraz. den andre fotballspilleren som er nominert til årets pris er barcelona-spiller aitana bonmatí. hun ble nylig tildelt den gjeve gullballen på kvinnesiden etter en kjempesesong på klubb- og landslag. i den kåringen ble haaland slått av lionel messi. de to siste nominerte til bbc-prisen er den amerikanske turnstjernen simone biles og den sørafrikanske rugbyspilleren siya kolisi. det var lionel messi som vant den høythengende bbc-prisen for 2022. året før gikk rytteren rachael blackmore til topps. kun fem ganger tidligere i prisens 70 år lange historie har en fotballspiller gått seirende ut. erling braut haaland kan bli den sjette. i så fall går han i fotsporene til blant andre eusebio, pelé og ronaldo og cristiano ronaldo. det er folket som stemmer fram vinneren av bbc-prisen. den deles ut under en høytidelig galla senere denne måneden. prisen går til en ikke-britisk utøver som anses å ha gitt et betydelig bidrag til idretten sin det siste året. (ntb)


  Innfører påbud om halsbeskyttelse etter dødsfall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:18.39)
  det internasjonale ishockeyforbundet har besluttet at halsbeskyttelse blir obligatorisk i alle internasjonale kamper. den eksakte datoen der den nye regelen trer i kraft er ikke satt. den bestemmes av tilgangen på halsbeskyttere hos produsentene, heter det i en uttalelse. inntil regelen offisielt trer i kraft anbefales det på det sterkeste at halsbeskytter bæres av alle spillere. i slutten av oktober døde den amerikanske spilleren adam johnson (29) etter å ha blitt truffet av en skøyte i halsen. johnson spilte for britiske nottingham panthers. i norge har halsbeskyttelse vært obligatorisk på alle nivåer med unntak av i seniorklassen, men nylig gikk styret i norges ishockeyforbund inn for et påbud også der. (©ntb)

  Viktor Hovland nominert til høythengende pris – kan bli årets spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:16.09)
  viktor hovland kan få den gjeve jack nicklaus-prisen som årets spiller på pga-touren i golf. den norske golfstjernen er nominert til prisen for første gang i karrieren. han får tøff kamp av wyndham clark, rory mcilroy, jon rahm og scottie scheffler om hedersbevisningen. hovland har en strålende sesong bak seg på pga-touren. han endte med to turneringsseirer og vant i tillegg det pengestinne pga-sluttspillet. det er medlemmene av pga-touren som stemmer fram vinneren av jack nicklaus-prisen. du må ha deltatt i minimum 15 turneringer for å kunne avgi stemme. det er ledelsen på den amerikanske touren som står bak nominasjonene som ble presentert mandag. i kategorien årets unge spiller deles arnold palmer-prisen ut. de nominerte til den er ludvig åberg, eric cole, nico echavarria og vincent norrman. avstemningen rundt hvem som skal få de to prisene avsluttes 15. desember. vinnerne offentliggjøres under den første pga-turneringen i januar. (©ntb)


  Stolz satte banerekord på 1500 meter i Stavanger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:15.48)
  jordan stolz slettet sin egen banerekord i sørmarka arena da han vant 1500 meter i verdenscupen. hallgeir engebråten ble best av de norske på 6.-plass. amerikanske stolz vant alt som junior i fjor. søndag gikk han inn til 1.44,67 og forbedret sin egen banerrekord med 22 hundredeler. nederlandske kjeld nuis fulgte nærmest med 1.45,34.

  Hovland spilte med Tiger Woods og tok ham igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:22.01)
  viktor hovland gikk i ball med selveste tiger woods på 3. runde i world challenge og var ett slag bedre enn ham på runden. hovlands 70-runde gjorde at han tok igjen woods så de er på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne før den avsluttende runden søndag. begge er på par totalt. nordmannen kom til bahamas i håp om å ta sin tredje strake seier i tiger woods` egen turnering, men sjansen var borte etter 73-runder både torsdag og fredag. hovland var to slag over par og elleve bak lederduoen, men han fikk gå den tredje runden sammen med woods. den amerikanske legenden startet med bogey på de to første hullene, mens hovland noterte birdie på 3. og 5. hull og var to under par. woods ville ikke la seg herje med, og innen halvspilt runde hadde han senket fire birdieputter slik at han selv var to under par. da hovland måtte tåle bogey på 9. hull, var han plutselig bak woods ikke bare i sammendraget, men også for dagen. woods fikk bogey på 11. hull, og de var likt igjen. begge greide birdie på 14. hull, men hovlands birdie på det neste hullet ble utslagsgivende for miniduellen på lørdagens runde. begge misset parputter på 18. hull og måtte tåle bogey der. (©ntb)

  Håvard Lorentzen nummer åtte i Stavanger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:14.58)
  håvard lorentzen noterte årsbeste med sin 8.-plass på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i stavanger. japanske wataru morishige vant med 34,65. håvard lorentzen gikk inn til tiden 35,10. han han hadde 11.-plass som best fra beijing tidligere denne sesongen. bjørn magnussen noterte 35,15. det holdt til 11. plass. han har 10.-plass om best fra obihiro tidligere i sesongen. japanske morishige vant foran kinesiske gao tingyu (34,66) og landsmannen tasuya shinhama (34,71). den amerikanske sprinteren jordan stolz vant b-gruppen med 35,09.

  OL-vinner dømt for storming av Kongressen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.55)
  den amerikanske ol-gullvinneren i svømming klete keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av kongressen 6. januar 2021, melder abc news. keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen. keller, som nå er 41 år gammel, erkjente seg skyldig i retten. – jeg fordømmer volden som ble begått den dagen, sa han, og lovet «å ikke gjenta fortidens handlinger». keller deltok i ol i 2000, 2004 og 2008. han har tatt to gull og ytterligere tre medaljer, skriver ntb.
  Forholdene i Beaver Creek får hard kritikk – Odermatts trener mener det er fordel Kilde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:14.36)
  arrangørene bak utforløypa i beaver creek får tøff medfart av både fis-topp markus waldner og den østerrikske fartstreneren sepp brunner. kritikken kommer som følge av at fis` farsdirektør hannes trinkl skal ha lovet knallharde forhold i den amerikanske utforløypa. – trinkl fortalte meg at beaver creek kom til å bli veldig tøft, sier marco odermatts trener helmut krug til blick. men til både waldner, brunner og krugs fortvilelse skal løypa ha vært alt annet enn hard og isete da den første treningsomgangen ble gjennomført tirsdag kveld. – under disse forholdene er denne løypa altfor lett. selv svakere løpere vil klare å ta seg ned uten problemer. og det er synd, tross alt ønsker vi å tilby seerne et skikkelig skue, sier brunner. østerrikeren får støtte av fis` renndirektør markus waldner: – i en ordentlig løype skal det riste masse, men her gjør det dessverre ikke det i det hele tatt, sier han. aleksander aamodt kilde var raskest på den første treningsøkta. ifølge krug har atomic-løperne, og kilde spesielt, en stor fordel på det enkle føret. – hvis forholdene holder seg slik, vil kilde være vanskelig å slå i de tre løpene i denne bakken, mener helmut krug. det skal kjøres utforrenn både fredag og lørdag. helgen avsluttes med super-g søndag. (ntb)

  Markant Freyr-fall på Wall Street

  Kilde: E24 | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:15.31)
  de amerikanske aksjemarkedene startet uken forsiktig, men styrer mot en svært positiv november. batteriselskapet freyr falt markant etter oppsigelser og endringer i ledelsen.
  Shiffrin leder slalåmrennet i Vermont

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:16.53)
  den amerikanske alpindronningen mikaela shiffrin er i føringen etter 1. omgang av verdenscupslalåmen i killington. thea stjernesund er hittil beste norske. stjernesund er imidlertid hele 2,34 sekunder bak ledertiden og ligger på en foreløpig 19.-plass. shiffrin har 19/100 sekund ned til tyske lena dürr, mens petra vlhova følger 28 hundredeler bak. kristin lysdahl og bianca bakke westhoff skal også i aksjon i killington. de kjører begge fra sene startnummer. mina fürst holtmann bommet på en av de siste portene og går dermed glipp av finaleomgangen. maria tviberg er normalt også en del av den norske slalåmkontingenten, men bergenseren fikk sesongen avsluttet tidlig med en alvorlig kneskade under storslalåmrennet lørdag. (ntb)


  Norsk skuffelse i storslalåm – sveitser vant i Killington

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:20.01)
  mina fürst holtmann ble beste norske alpinist på 16.-plass i lørdagens verdenscuprenn i storslalåm. seieren tok lara gut-behrami. sveitseren vant foran alice robinson og mikaela shiffrin på en dag hvor de norske skuffet i den amerikanske traseen i killington. holtmann ble nummer 16 og slått med 2,88 sekunder, mens ragnhild mowinckel (17.-plass) og thea louise stjernesund (24.-plass) heller ikke fikk det til å stemme. maria therese tviberg hektet midtveis i 1. omgang og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet og ble i etterkant sendt til sykehus for sjekk. norges skiforbund har opplyst at de vil komme med en ny oppdatering så fort skadeomfanget er kjent. kristin lysdahl greide ikke ta seg videre til finaleomgangen. søndag skal det kjøres slalåm i vermont. (ntb)


  Norsk skuffelse i storslalåm – newzealender leder i Killington

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:17.02)
  ragnhild mowinckel er så langt beste norske alpinist, men ligger langt bak teten etter 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. fire norske har hittil vært ute i traseen i vermont, og ingen har fått det til å stemme. mowinckel er 1,51 sekunder bak på en foreløpig 10.-plass, mens thea stjernesund (1,69) og mina fürst holtmann (1,90) tapte mer til lederen alice robinson fra new zealand. 21-åringen, som står med én verdenscupseier fra 2021, har 6/100 sekund ned til svenske sara hector før finaleomgangen. fire alpinister er innenfor 23 hundredeler. maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, men skadegrad er ikke kjent enn så lenge. hun har tidligere slitt stort med kneskader. kristin lysdahl skal i aksjon som en av de siste i 1. omgang. finaleomgangen starter klokken 19. søndag skal det kjøres slalåm i vermont. (ntb)

  Tviberg til sykehus etter smell i kneet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:16.59)
  maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut i 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, og skiforbundet melder at tviberg er på vei til det lokale sykehuset i killington for å sjekke kneet. 29-åringen har tidligere slitt stort med kneskader. – skadeomfanget er foreløpig ikke klart. endelig diagnose vil ta noe tid, sier claus ryste, sportssjef i skiforbundet. ragnhild mowinckel er beste norske alpinist etter 1. omgangen i usa, men ligger langt bak teten. moldenserne ligger på 13. plass, 1,51 sekund bak ledende alice robinson fra new zealand. thea louise stjernesund følger på 15. plass, mens mina fürst holtmann er på 21. plass. de er henholdsvis 1,69 og 1,90 bak robinson. krisin lysdahl tok seg ikke videre til finaleomgangen, som begynner 19:00 norsk tid. (ntb/nrk)

  Tviberg hektet og holdt seg til kneet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:16.59)
  ragnhild mowinckel er så langt beste norske alpinist, men ligger langt bak teten etter 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. fire norske har hittil vært ute i traseen i vermont, og ingen har fått det til å stemme. mowinckel er 1,51 sekunder bak på en foreløpig 10.-plass, mens thea stjernesund (1,69) og mina fürst holtmann (1,90) tapte mer til lederen alice robinson fra new zealand. maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, men skadegrad er ikke kjent enn så lenge. hun har tidligere slitt stort med kneskader. (*ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »