Hovedsiden

Liten annonse
  Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:23.49)
  russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av aleksej navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag. den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa ovd-info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av aleksej navalnyjs 47-årsdag. myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av ukraina. i de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet. aleksej navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten. (ntb)


  kraftige reaksjoner etter nye rasismeanklager i spania
  anklager: «bare søppel» | Skrevet av Dagbladet - Utenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: avviser alle anklager: «bare søppel» | Skrevet av Dagbladet - Utenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:06.18)
  Real Madrid-stjernen Vinícius Júnior hevder han ble utsatt for rasisme i søndagens 0-1-tap for Valencia. – Dette er ikke fotball, det er La Liga. Det var ikke første, andre eller tredje gang. Rasisme er normalt i La Liga, skriver Vinicius på Instagram etter hendelsen. Den brasilianske angriperen har ved flere anledninger tidligere blitt utsatt for rasisme, og søndag sier både han, treneren og flere av lagkameratene hans at det skjedde igjen. Lagkameraten Lucas Vázquez fortalte at en supporter på tribunen gjorde apebevegelser mot Vinicius, mens målvakt Thibaut Courtois sa at han var forberedt på å forlate banen hvis lagkameraten ønsket det. – Vi kan ikke tolerere disse tingene, sa Courtois, som også sa at han hørte folk lage apelyder. Real Madrid-trener Carlo Ancelotti var heller ikke fornøyd. – Det vi så i dag var uakseptabelt. En hel stadion som kommer med rasistiske ytringer. La Liga har et problem, sier Ancelotti, som mener kampen burde blitt stoppet. Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand langer ut mot behandlingen Vinicius fikk på Instagram: – Bror, du må beskyttes. Hvem beskytter Vinicius i Spania? Hvor mange ganger må vi se denne unge mannen bli utsatt for den dritten her? Jeg ser smerte, jeg ser avsky, jeg ser at han trenger hjelp. Og myndighetene gjør ikke noe for å hjelpe ham, skriver Ferdinand. La Liga opplyser på Twitter at hvis noen blir tatt for denne hendelsen, vil ligaen ta «passende juridiske skritt». (NRK/NTB)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »