Hovedsiden

Liten annonse
  Dopingtest-trøbbel før OL i 2026: – Et kappløp med tiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:06.55)
  de italienske arrangørene av vinter-ol i 2026 er usikre på om dopingtester kan analyseres i vertslandet. italias eneste wada-godkjente testarena er for liten. – vi er i et kappløp med tiden, og vi har ikke mer å tape, sier laboratoriets direktør francesco botre. verdens antidopingbyrå (wada) var i 2017 på befaring på fmsi-laboratoriet i roma. der ble arbeidet laboratoriet gjorde godkjent, men det ble samtidig gitt beskjed om at det var for lite og for nært utøverne. rundt testbygget ligger arenaer for rugby, fektehaller og et treningssenter for italias ol-komité. det mener wada knytter for tette bånd til antidopingarbeidet. – de fortalte oss at vi hadde to år på å utvide anlegget, men i mellomtiden ble vinterlekene i 2026 tildelt milano-cortina. det var ingen måte den foreslåtte utvidelsen kunne ha håndtert økningen i testing for ol, så wada ga oss mer tid, sier botre. i ol skal 150 tester analyseres hver dag. det vil ta det årlige tallet opp til 20.000, noe som er 8000 mer enn ellers. den «olympiske belastningen» vil være en tilnærmet umulig oppgave for de 25 ansatte ved det 400 kvadratmeter store laboratoriet i roma. til sammenligning er størrelsen på testarenaen for neste års paris-ol på 3000 kvadratmeter. i alt vil det koste om lag 233 millioner kroner å flytte testarena under ol. det er medregnet driftskostnadene under lekene. wada krever at et testsenter skal være operativt minst ett år før ol-start. dermed begynner botre og co. å få det travelt. ol starter i februar 2026. hvis testsenteret i roma ikke blir klart, må testingen gjørs utenlands, enten i paris eller köln, skriver afp. (ntb)


  Slopestylefinalene i Østerrike avlyst på grunn av vind: – Det er kjedelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:09.34)
  fredagens finaler i slopestyle i verdenscupen i friski i østerrikske stubai måtte avlyses. for annen gang på rad måtte man avlyse et renn på grunn av uvær. det blåste for mye i østerrikske stubai. derfor hadde arrangørene ingen annen mulighet enn å avlyse. ettersom været ikke var ventet å bli bedre utover dagen, ble det ikke satt noe nytt tidspunkt for mennenes og kvinnenes finale. – anlegget er stengt i dag på grunn av vind, og det vil være umulig å gjennomføre en rettferdig sportslig konkurranse, sier sportssjef for friski i norges skiforbund, christoffer schach, til ntb. (ntb)


  Kvinnenes utforrenn er avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:11.46)
  kvinnenes utforrenn i zermatt-cervina er avlyst grunnet sterk vind. mye vind gjør at alpineliten må vente med å kaste seg ut i utforløypa i zermatt. rennet ble først utsatt til 12.30.det opplyser arrangøren i en melding søndag formiddag. ragnhild mowinckel, kajsa vickhoff lie og inni holm wembstad er norske deltakere i rennet. vickhoff lie imponerte med en sterk tid på torsdagens trening. rennet skulle ha start 11.45. arrangøren skriver at en ny avgjørelse er ventet klokken 11.30 og at rennet uansett ikke starter før 12.30. lørdagens utforrenn ble også avlyst som følge av sterk vind i anlegget. det førte til at heisene ikke kunne gå. sist helg ble begge herrerennene avlyst som følge av mye snø og vind. arrangøren har slitt stort med å gjennomføre treningspassene. (ntb/nrk)


  Skal undersøke muligheten for helårsanlegg i Kollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:12.32)
  oslo byråd har bevilget tre millioner til et forprosjekt slik at kommunen får oversikt over kostnadene for å gjøre nasjonalanlegget i holmenkollen til et helårsanlegg med plastdekke. kollenhopp og norges skiforbund har jobbet med dette i mange år, men har manglet godkjenning fra kommunen. – for oss i kollenhopp er det en gledens dag. nå ser det ut til at det blir plast i holmenkollen og jeg er 99% sikker på at det blir plastdekke, sier styreleder i kollenhopp, roar gaustad, til nrk. i 2020 gjorde norconsult et kostnadsoverslag for hva det vil koste å legge plast i unnarennet på holmenkollen. prisen ble anslått til 30 millioner kroner. i dag ligger anslaget fra kollenhopp på 34 millioner for å gjøre holmenkollanlegget til et helårsanlegg. de borgerlige partiene hadde forprosjektet i kollen som valgkampløfte og innfrir nå ved å sette i gang forprosjektet. – det er et ønske fra oslo kommune om at vi ønsker å satse på toppidretten. skal vi ha hoppsport i fremtiden er vi avhengig av rekruteringen og breddedretten er et resultat av toppidretten, sier byrådet for kultur og næring, anita leirvik north, til nrk. plasten som eventuelt skal brukes i nasjonalanlegget er laget av resirkulerte fiskegarn.

  Sandefjord bytter til kunstgress

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:06.33)
  sandefjord fotball bytter ut naturgress med kunstgress etter årets sesong. dagens gressmatte har ligget der siden stadion ble bygget, og tatt i bruk i 2007. nå byttes den ut med kunstgress. – årsaken er et totalbehov i klubben, sier daglig leder, espen bugge pettersen, til sandefjords blad. – som klubb har vi en utfordring på gamle stadion med tanke på banekapasiteten der. den er heller ikke godkjent for spill i 3. divisjon neste sesong, og da må vi ha en annen arena til andrelaget. det eneste anlegget i sandefjord som innfrir kravene til nff, er jotun arena. for 20 år siden hadde klubben et a-lag. nå har vi vokst oss langt større, med flere lag, sier bugge pettersen. han sier totalkostnaden er estimert til rundt 15 millioner kroner. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »