Hovedsiden

Liten annonse

  Norges dobbeltfirer klare for OL - nedtur for Borch

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.39)
  dobbeltfireren med kristoffer brun, oscar helvig, jonas juel og erik andré solbakken var best i ol-kvalifiseringen i sveitsiske luzern tirsdag. brun og helvig kapret i fjor en norsk ol-plass i dobbeltsculler, men for bare en måneds tid siden ble de to og den andre dobbeltsculleren, juel og solbakken, satt sammen til en dobbeltfirer. dermed hadde de én sjanse til å kapre en ol-plass, en mulighet de tok vare. i tirsdagens finale i ol-kvalifiseringen tok ledelsen tidlig og holdt unna hele veien. de norske roerne var avhengig av å ende topp to for å kapre en ol-plass, og de vant 1,3 sekunder foran estland og 1,4 sekunder foran usa. like bra gikk det ikke for kjetil borch. veteranen har slitt med formen de siste månedene, men viste prov på formstigning i forsøket. i finalen i ol-kvalifiseringen kjempet han lenge like bak de to beste. borch la inn en sluttspurt, men det holdt «bare» til en fjerdeplass. dobbeltfireren er den fjerde båten norge kvalifiserer til ol. fra tidligere er altså dobbeltsculleren og dobbeltsculleren i lettvekt for menn kvalifisert, samt dobbeltsculleren på kvinnesiden.

  Norge vant skjebnekampen i ishockey-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:18.48)
  det norske ishockeylandslaget taklet presset og vant 5-2 over storbritannia i mandagens skjebnekamp i vm. det sikrer plassen på øverste nivå. norge var avhengige av å ta poeng mot storbritannia i siste gruppespillskamp for å berge plassen i eliteklassen. en sterk norsk start sørget for at spenningen ble kortvarig. markus vikingstad, patrick thoresen og eskild bakke olsen sørget for 3–0 i første periode og sendte norge et langt steg mot trygg plass. michael brandsegg-nygård og olsen fulgte opp med scoringer i de to neste periodene og sikret norges seier. det betyr at det norske laget avslutter vm med seks poeng på sju kamper og beholder plassen på øverste nivå. britene har én kamp til gode, men har ikke muligheten til å berge plassen og rykker ned. (ntb)  Chelsea snudde til seier over Nottingham – syltynt Luton-håp lever videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:20.40)
  nottingham forest må vente til siste serierunde med å juble for fornyet plass i premier league. chelsea snudde og vant 3-2 på bortebane lørdag. etter at luton tapte mot west ham tidligere lørdag, var de avhengige av at nottingham tapte mot chelsea for at drømmen om premier league-spill neste sesong skulle leve videre. selv om chelsea tok seieren, er det trolig for lite for luton som i tillegg til å være tre poeng bak nottingham, har mye dårligere målforskjell. målforskjellen til nottingham forest er tolv mål bedre enn lutons. derfor lever sjansen best kun på papiret: en brakseier mot fulham må følges opp av et like stort braktap for nottingham forest mot burnley. mykhailo mudryk sendte chelsea i ledelsen borte mot nottingham, og willy boly sørget for utligning etter kvarteret spilt. callum hudson-odoi, som er oppfostret i chelsea-akademiet, bøyde ballen i lengste hjørne og sendte hjemmefansen til himmels et kvarter før slutt, men chelsea skulle komme tilbake. raheem sterling og nicolas jackson sørget for borteseier. chelsea er nummer sju i pl med to kamper igjen. (ntb)


  Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.27)
  premier league-klubben nottingham forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd. det opplyser premier league. velrenommerte the athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen. anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. utfallet ble angivelig å opprettholde straffen. nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. bakgrunnen var brudd på premier leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. med to kamper igjen av sesongen ligger forest på plassen over nedrykksstreken. luton under streken er tre poeng bak. (ntb)

  The Athletic: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.27)
  premier league-klubben nottingham forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd. det er velrenommerte the athletic som hevder å kjenne til utfallet av ankebehandlingen. avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen. anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. utfallet ble angivelig å opprettholde straffen. nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. bakgrunnen var brudd på premier leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. (ntb)


  Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:12.38)
  eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball. det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye var-utvalg i nff. det opplyser generalsekretær karl-petter løken på en pressekonferanse torsdag. – klubbene kan etter hver serierunde melde inn var-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller løken. grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen norsk toppfotball. – dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av var og dommerrollen. det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av var, sier dommersjef terje hauge. – så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (ntb).


  Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:13.50)
  aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot gjert ingebrigtsen. det bekrefter jan swensson, forlagssjef sakprosa på aschehoug, til nrk. – gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver swensson. han legger til: – innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram. gjert ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. han bestrider tiltalen.

  Nordås gjør uventet grep: Møter Filip Ingebrigtsen til duell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:11.47)
  narve gilje nordås var opprinnelig oppført på startlistene til 5000 meter til kveldens stevne i huelva i spania. nå har vm-bronsevinneren byttet øvelse. nordås løper i stedet 1500 meter og møter med det filip ingebrigtsen til duell. – han kommer definitivt til å prøve å vinne 1500 meter og, avhengig av hvordan han føler seg kan det kan det være han prøver å hjelpe per på 5000 meter noen runder for treningens skyld, sier nordås-agent nic bideau til nrk. per svela løper 5000 meter med mål om å komme seg under 13.20 minutter, som er em-kravet på distansen. nordås har ikke besvart nrks henvendelser tirsdag morgen.


  Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:14.39)
  de to usa-proffene emil lilleberg og mathias emilio pettersen har forsikret landslagssjef tobias johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under vm. spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. lillebergs tampa bay lightning ligger under 0-3 i kamper mot florida panthers, mens emilio pettersens texas stars slo ut manitoba moose og møter milwaukee admirals i en best av fem-serie. – jeg spiste middag med emil for en måned siden, og han var veldig positiv til vm-spill når han er ferdig der borte. men det er usikkert om tampa vil sende ham til syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier johansson til nitten.no. første kamp for emilio pettersen & co. spilles først 2. mai. serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene. – jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille vm om det åpner seg opp en mulighet for det, sier pettersen. – kan du reise dersom dere ryker i neste runde med texas stars? – jeg er usikker på hva som skjer med dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han. fra før har veteranene mats zuccarello og patrick thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i praha, som spilles fra 10. til 26. mai. (©ntb)

  Rubiales` etterfølger er klar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:13.13)
  pedro rocha ble fredag valgt til ny president i det spanske fotballforbundet (rfef), og tar med det over etter skandalepresident luis rubiales. forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag. «pedro rocha har i dag blitt utropt til ny president i det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen. rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at luis rubiales trakk seg fra presidentvervet i september. det har stormet rundt rfef siden rubiales kysset jenni hermoso på podiet etter fjorårets vm-finale for kvinner. kysset førte til at rubiales måtte trekke seg fra vervet. i mars ble rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til saudi-arabia. mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt spanias idrettsråd (csd) de neste månedene. (ntb)

  Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:08.03)
  verdens antidopingbyrå (wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere. ifølge wada skal sveitseren eric cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder. – wadas integritet og omdømme er under angrep. i de siste dagene er wada blitt anklaget for partiskhet overfor kina, opplyser antidopingbyrået. lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i ol i tokyo. kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne. senere stilte wada seg bak den forklaringen. det har fått blant andre det amerikanske antidopingbyrået (usada) til å reagere sterkt. den amerikanske antidopingsjefen travis tygart gikk mandag hardt ut mot wada og mente at de dekket over for kineserne. (ntb)

  Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:14.44)
  spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året. forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt spanias idrettsråd (csd). – regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen rfef er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra csd. idrettsrådet har tette bånd til spanias idrettsdepartement. det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets vm-finale for kvinner. da ble nybakt verdensmester jenni hermoso kysset på munnen av spanias daværende fotballpresident luis rubiales. senere trakk rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i rfef ble det ikke. i mars ble rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til saudi-arabia. mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »