Hovedsiden

Liten annonse

  Dopingtest-trøbbel før OL i 2026: – Et kappløp med tiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:06.55)
  de italienske arrangørene av vinter-ol i 2026 er usikre på om dopingtester kan analyseres i vertslandet. italias eneste wada-godkjente testarena er for liten. – vi er i et kappløp med tiden, og vi har ikke mer å tape, sier laboratoriets direktør francesco botre. verdens antidopingbyrå (wada) var i 2017 på befaring på fmsi-laboratoriet i roma. der ble arbeidet laboratoriet gjorde godkjent, men det ble samtidig gitt beskjed om at det var for lite og for nært utøverne. rundt testbygget ligger arenaer for rugby, fektehaller og et treningssenter for italias ol-komité. det mener wada knytter for tette bånd til antidopingarbeidet. – de fortalte oss at vi hadde to år på å utvide anlegget, men i mellomtiden ble vinterlekene i 2026 tildelt milano-cortina. det var ingen måte den foreslåtte utvidelsen kunne ha håndtert økningen i testing for ol, så wada ga oss mer tid, sier botre. i ol skal 150 tester analyseres hver dag. det vil ta det årlige tallet opp til 20.000, noe som er 8000 mer enn ellers. den «olympiske belastningen» vil være en tilnærmet umulig oppgave for de 25 ansatte ved det 400 kvadratmeter store laboratoriet i roma. til sammenligning er størrelsen på testarenaen for neste års paris-ol på 3000 kvadratmeter. i alt vil det koste om lag 233 millioner kroner å flytte testarena under ol. det er medregnet driftskostnadene under lekene. wada krever at et testsenter skal være operativt minst ett år før ol-start. dermed begynner botre og co. å få det travelt. ol starter i februar 2026. hvis testsenteret i roma ikke blir klart, må testingen gjørs utenlands, enten i paris eller köln, skriver afp. (ntb)

  Lyn herjet med Hødd – langt steg mot 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:19.51)
  i den første av to kvalifiseringskamper, la lyn et strålende grunnlag for å rykke opp til 1. divisjon med 3-0-seier. allerede etter et drøyt kvarter kunne supportergruppen bastionen juble for nettkjenning på nadderud. anders bjørntvedt olsen løp seg fri i hødd-feltet, og fikk sendt ballen mellom beina på keeper ole-monrad alme. få sekunder etter pause doblet oslo-klubben ved henrik kristiansen, og med 3-0-scoringen til ole breistøl etter at timen var spilt begynner det å lukte opprykk for lyn.

  De Bruyne håper på comeback i starten av 2024

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:10.47)
  under formel 1-løpet abu dhabi grand prix kunne kevin de bruyne røpe at han trolig er tilbake på fotballbanen i starten av 2024. den belgiske midtbanespilleren har vært skadd og ute av spill siden august med en hamstringskade. for tiden driver han med rehabilitering av skaden, men han tok seg også tid til å se på formel 1-sesongfinalen i abu dhabi som tilskuer. – det går bra, det begynner å komme seg. jeg har fortsatt et stykke igjen, men det nærmer seg, sa han til sky sports, ifølge daily mail. på spørsmål om når han tror han kommer seg tilbake på fotballbanen, sa han at han håper på å være tilbake tidlig i 2024. city har hatt en ruskete sesongstart, men ligger likevel på 2.-plass på tabellen, ett poeng bak serieleder arsenal. de bruyne vil trolig være en viktig brikke i city-laget dersom de skal klare å forsvare ligatittelen. (©ntb)

  Brann festet sølvgrepet - herjet mot seriemester Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:19.01)
  brann måtte stå æresvakt for seriemesterne før kampstart, men etter kampstart var det gjestene fra bodø som var statister. i hvert fall i den første omgangen, der to scoringer av bård finne og én av niklas castro sørget for 3-0. under ett minutt ut i den andre omgangen ble også castro tomålsscorer, og sørget med det for at brann ledet hele 4-0. tobias gulliksen og oscar kapskarmo sørget for at resultatet ikke ble like stygt for bodø/glimt, men 2-4-tapet var uansett seriemesternes verste eliteserietap siden 1-4-tapet mot molde i september i fjor. for brann sørger de tre poengene for at bergensklubben er i førersetet i sølvkampen med én serierunde igjen. tromsø følger poenget bak, mens viking er tre poeng bak brann. brann avslutter sesongen borte mot strømsgodset, tromsø skal til hovedstaden og møte vålerenga, mens viking får besøk av rosenborg. alle kampene begynner 17:00 søndag om én uke.

  Tviberg til sykehus etter smell i kneet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:16.59)
  maria therese tviberg hektet midtveis og røk ut i 1. omgang av lørdagens storslalåmrenn i amerikanske killington. bergenseren holdt seg til kneet i etterkant, og skiforbundet melder at tviberg er på vei til det lokale sykehuset i killington for å sjekke kneet. 29-åringen har tidligere slitt stort med kneskader. – skadeomfanget er foreløpig ikke klart. endelig diagnose vil ta noe tid, sier claus ryste, sportssjef i skiforbundet. ragnhild mowinckel er beste norske alpinist etter 1. omgangen i usa, men ligger langt bak teten. moldenserne ligger på 13. plass, 1,51 sekund bak ledende alice robinson fra new zealand. thea louise stjernesund følger på 15. plass, mens mina fürst holtmann er på 21. plass. de er henholdsvis 1,69 og 1,90 bak robinson. krisin lysdahl tok seg ikke videre til finaleomgangen, som begynner 19:00 norsk tid. (ntb/nrk)


  Keeperstjernene kan bli VM-klare: – Er i fin utvikling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.04)
  det er fortsatt usikkert rundt om stjernekeeperne katrine lunde (våg håndball elite) og silje solberg-østhassel (győr) blir klare til vm som begynner neste uke. landslagssjef thorir hergeirsson er imidlertid positv til at stjerneduoen blir spilleklar. – de er i fin utvikling, og det går riktig vei, sier hergeirsson på et pressetreff onsdag. norge lader opp til vm på hamar denne uken, og der er både lunde og solberg-østhassel med og trener. det er imidlertid marie davidsen og olivia lykke nygaard som skal stå oppkjøringskampene mot angola, island og polen. keeperveteranen lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober. silje solberg-østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august. marie davidsen (csm bucuresti), olivia lykke nygaard (storhamar) og eli marie raasok (storhamar) er tatt ut i vm-troppen sammen med lunde, men bare tre keepere får plass i den endelige troppen


  Sprengkulde på Beitosølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:09.43)
  lørdagens langrennskonkurranser på beitostølen gjennomføres etter planen til tross for at gradestokken beveget seg ned mot kuldegrensen rett før rennstart. kvinnenes 10 kilometer klassisk stil begynner 09.45 lørdag. én time og et kvarter før start møttes juryen. da var det gjort temperaturmålinger som viste minus 18,4 grader på det kaldeste punktet i løypa. på stadionområdet viste gradestokken 17,2. 18 kuldegrader er grensen for å gjennomføre renn på 10 kilometer, hvilket er distansen som står på programmet på beitostølen lørdag.

  Solbakken bekrefter: Ullevaal-gresset skal forbedres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:12.17)
  etter at erling braut haaland pådro seg en vridning i ankelen i torsdagens privatlandskamp mot færøyene, var det flere av spillerne som mente at nestenskaden kom som følge av dårlig gressmatte på ullevaal stadion. på fredagens pressekonferanse sier landslagssjef ståle solbakken at det er en prosess i gang for å forbedre gressmatten på nasjonalarenaen. – jeg vet ikke riktig når den begynner, men den avtalen er der. det vil bli gjort noe med, sier solbakken. landslagssjefen trekker frem det han beskriver som «strøkne» baner mot sverige og slovenia i fjor sommer, men at banen ikke har vært like bra i år. – jeg har ikke vært høylytt misfornøyd. det er i hvert fall lagt en plan, som gjør at prosessen er i gang. jeg tror det er neste sommer, sier solbakken. selve vridningen skal haaland ha kommet greit fra, og solbakken forteller at superspissen er med på en restitusjonsøkt fredag. utover dagen skal jærbuen bli sett på av landslagslege ola sand og fysioterapeut. – akkurat nå ser det ut som det går bra, sier solbakken om haaland, og legger til at han planlegger for at manchester city-spilleren kan være med i søndagens kamp mot skottland. bortekampen i glasgow er den siste i em-kvalifiseringen, som norge uansett ikke kan ta seg videre fra.  Northug utelukker VM-comeback: – Tenkt på det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:20.04)
  ovenfor nrk utelukker petter northug et comeback før vm i trondheim vinteren 2025. – det har jeg ikke tid til, sier 37-åringen. – jeg har tenkt på det, men nå trener jeg for langløp. jeg har ikke lyst til å skru tilbake til allroundtrening igjen, men det er veldig artig å leve i boblen med utøvere som trener mot vm på hjemmebane, fortsetter langrennsstjernen. trønderen, som står med 20 medaljer i ol og vm, har satset på langløp de siste sesongene, men en betennelse i bicepsen setter en stopper for sesongåpningen. – jeg begynner å bli en voksen mann og tåler ikke trening like bra lenger, sier han med et smil. i fjor ble northug nummer 48 i vasaloppet. etter en intensiv treningssommer håper han nå på bedre kapasitet slik at han kan kjempe om enda høyere plasseringer kommende sesong. – skaden hemmer nok starten på sesongen, men i hovedsak håper jeg at jeg i form i mars når vi kommer til vasaloppet. det kommer mange lange og gode skiløp mot slutten av sesongen, så jeg har god tid til å komme tilbake til da, betrygger northug. følg sesongåpningen i langrenn på beitostølen på nrk i helgen!

  Kaldest i Europa

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (mandag 13. november 2023 KL:19.28)
  grenda čoavddatmohkki i karasjok begynner uka som europas kaldeste sted, hele 56,2 grader kaldere enn malaga. nå skjerpes kaldfrontene, og selv bergen kan få et forbigående snøvær.

  Arsenal vant uten Ødegaard

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. november 2023 KL:18.20)
  arsenal var flere hakk bedre enn burnley, vant 3-1 og er med for fullt i toppen i premier league. det skjedde uten kapteinen martin ødegaard på laget. nordmannen var heller ikke denne gangen i troppen til manager mikel arteta, og det begynner å se skummelt ut med tanke på landskampene mot færøyene og skottland kommende uke. hofteskaden til kapteinen tar tid å lege. den viktige 2-1-scoringen kom tolv minutter ut i 2. omgang. midtstoppergiganten william saliba headet ballen inn etter en corner. tidspunktet kunne knapt ha vært bedre. den kom bare tre minutter etter at burnleys josh brownhill hadde utlignet til 1-1. skuldrene senket seg ytterligere da oleksandr zintsjenko satte inn 3-1 i det 75. minutt. det var arsenal sjuende scoring etter hjørnespark denne sesongen. leandro trossard scoret kampens første mål. sander berge spilte hele kampen for burnley. (ntb)

  Mot utsolgte tribuner i Vålerengas skjebnekamp mot Stabæk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:13.14)
  det begynner å bli trangt om tribuneplassene tre dager før vålerenga møter stabæk hjemme på intility arena. kampen kan bli avgjørende for om det blir nedrykk. med bare tre kamper igjen av årets eliteseriesesong møter vålerenga, som ligger på direkte nedrykksplass, kvalikplasserte stabæk. vålerenga skriver på sine hjemmesider at det nå kun er 700 billetter igjen på supportertribunen østblokka, og at langsidene fylles opp. «det er enorm interesse rundt oppgjøret», skriver klubben. kampen kan bli klubbens viktigste kamp på 20 år når hovedstadsklubben nå kjemper desperat for å unngå nedrykk. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »