Hovedsiden

Liten annonse
  Håndballforbundet fikk avslag på VM-støtte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:13.09)
  i 2025 skal norge, danmark og kroatia arrangerte håndball-vm for menn, men norges håndballforbund får ingen støtte fra kultur- og likestillingsdepartementet. nhf søkte i oktober om et tilskudd på 16 millioner kroner. «departementet har vurdert søknaden og finner ikke å kunne prioritere et særskilt, enkeltstående tilskudd til dette formålet. på denne bakgrunn har kultur- og likestillingsdepartementet besluttet å avslå søknaden», står det i svaret. – det er automatisk 15–16 millioner i minus om vi skal bære den kostnaden selv, så sånn sett er det dramatisk, sier generalsekretær erik langerud til nrk. han forteller at summen skulle gå til å bygge om telenor arena innvendig for å kunne ta 15.000 tilskuere til finalene, noe det internasjonale håndballforbundet krever. – vi har fått avslaget og skal diskutere det på et styremøte de nærmeste ukene. det er klart det er krevende å skulle arrangere et verdensmesterskap, det er krevende i seg selv, og spesielt når vi taper penger på det, forklarer langerud.

  Idrettsstyret snur etter feide med Antidoping Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:17.30)
  styret i norges idrettsforbund drar i bremsen og ber likevel ikke tinget stemme over å gi antidoping norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker. i stedet besluttet idrettsstyret på sitt styremøte i bergen torsdag å fremme et endringsforslag der det bes om tingets tilslutning til at styret fortsatt skal arbeide for etablering av en nasjonal antidopinglov, med etablering av en domsfunksjon i dopingsaker uavhengig av idretten og antidoping norge. kulturdepartementet har overfor nif varslet at et høringsutkast til en slik lov kan foreligge allerede våren 2024. helomvendingen skjer få dager etter at antidoping norges styreleder rune andersen gikk hardt ut mot forslaget i et vg-intervju. han ga det merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett». (ntb)

  Friidrettsforbundet støtter Kjøll

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:21.33)
  styret i norges friidrettsforbund besluttet på onsdagens styremøte å gi sin støtte til berit kjøll i valget av president i norges idrettsforbund, skriver ntb. kjøll er sittende president, men valgkomiteen har gått inn for zaineb al-samarai som ny president. al-samarai har fått støtte fra en rekke idrettskretser og særforbund. kjøll har tidligere fått støtte fra håndballforbundet og rytterforbundet.  Dagens Giro-etappe kortes ned på grunn av ekstremvær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:11.26)
  giro d`italia-arrangøren har støtt på nye værutfordringer og er tvunget til å kutte ned fredagens 13. etappe til bare 74,6 kilometer. fredagens etappe var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. allerede for et par dager siden ble den kortet ned til 199 kilometer som følge av bekymringer rundt værsituasjonen. det ble da besluttet at rytterne skulle sykle gjennom en lang tunnel, framfor å ta seg over fjellet col du grand saint-bernard. tirsdag måtte arrangøren ta nye drastiske grep. nå skal hele etappen sykles i sveits, med start i le chable og målgang som planlagt i høyden i crans montana. giro d`italia oppgir at man har besluttet å etterkomme forespørsler fra rytterne om å benytte seg av rittets ekstremværprotokoll. den nye starten er lagt til bunnen av fjellet croix de coeur. stigningen er bratt, og etter kun åtte kilometer venter dagens innlagte spurt. det betyr trolig høy fart fra start. for den norske dsm-rytteren andreas leknessund kan endringen være gunstig sportslig sett. han får en mye lettere etappe enn planlagt, og det gir mindre sjanse for angrep fra sammenlagtkandidatene. leknessund er nummer fire i giroen, bare 35 sekunder bak lederen geraint thomas. (©ntb)

  Ski Classics forlenger utestengelsen av Russland og Belarus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:08.56)
  russiske og belarusiske langrennsløpere blir fortsatt holdt utenfor deltakelse i renn i regi av ski classics den kommende sesongen. – styret i ski classics har besluttet ikke å fjerne forbudet som ble innført i februar 2022 for belarusiske og russiske profflag og idrettsutøvere, sier sjef david nilsson i ski classics i en pressemelding tirsdag. langløpsserien i langrenn er blant mange idretter og turneringer russere og belarusere har blitt utestengt fra siden angrepskrigen mot ukraina startet i fjor. det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) skal ta stilling til spørsmålet senere i mai. den internasjonale olympiske komité (ioc) kom i mars med anbefalinger om å slippe til russere og belarusere som nøytrale igjen. forutsetningen er blant annet at de ikke har støttet krigshandlingene i ukraina eller koblinger til det russiske militæret. erik røste er styremedlem i fis. han er ikke i tvil om hva som bør komme ut av møtet i mai. – mitt standpunkt har ikke endret seg. med det brutale som utspiller seg i ukraina, mener jeg at idretten må opprettholde utestengelsen. krigen bare fortsetter med uforminsket styrke, sa røste i april. (ntb)

  Skjelvik ferdig i OB etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:10.05)
  jørgen skjelvik (31) forlenger ikke kontrakten og forlater odense boldklub etter inneværende sesong. det melder klubben selv på sin nettside tirsdag. nordmannen kom til klubben i 2020 og har siden spilt 93 kamper i den blå og hvitstripete trøyen. – jørgen er en god spiller og en person som er høyt verdsatt i klubben, men vi har sammen besluttet å avslutte samarbeidet etter denne sesongen. vi ønsker jørgen alt vel i fremtiden, sier sportssjef björn wesström. skjelvik har tidligere vært innom klubber som stabæk, helsingborg, kalmar, rosenborg og la galaxy. (ntb)

  Satt ut av laget etter vegring mot regnbuedrakter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:06.18)
  flere spillere ble satt ut av laget fordi de nektet å bruke drakt med nummer i regnbuefarger i søndagens kamp mellom toulouse og nantes i fransk fotball. toulouse-spiller zakaria aboukhlal og nantes-spiller mostafa mohamed ble ifølge nyhetsbyrået afp strøket fra lagoppstillingen på grunn av sin motstand mot trøyene som ble brukt av alle lag i ligue 1 og ligue 2 i helgens serierunde. alle kapteinsbind var også i regnbuefarger som ledd i en kampanje mot homofobi. toulouse bekrefter i en pressemelding at noen spillere ikke ønsket å bruke regnbuefarger. – mens vi respekterer spillernes individuelle valg, og etter omfattende meningsutveksling, har klubben besluttet å utelate spillerne det gjelder fra denne kampen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »