Hovedsiden

Liten annonse
  Femmila i langrenn for kvinner også i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:20.48)
  styret i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) har bestemt at femmila blir vm-øvelse også for kvinnene i årene som kommer. fis innførte like distanser for kvinner og menn i verdenscupen sist sesong. på sitt styremøte i zürich onsdag bestemte fis at distansene skal være de samme for kvinner og menn også i verdensmesterskap. når det gjelder ol, vil det være opp til den internasjonale olympiske komité (ioc) å bestemme det, men det vil bli anbefalt av fis. distansene i vm i trondheim i 2025 vil derfor være slik for begge kjønn: 10 km, 20 km og 50 km, fellesstart med skibytte 10 + 10 km, stafetter over 4 x 7,5 km, sprint og lagsprint.


  Vinicius Junior slipper karantene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:06.03)
  real madrid-spiller vinicius junior slipper utelukkelse etter at han ble utvist i 0-1-tapet for valencia, der han ble utsatt for rasistisk hets fra publikum. det bestemte spanias fotballforbund tirsdag. forbundet beslutet også at mario kempes-tribunen på valencias hjemmebane mestalla skal stenges i fem kamper. klubben ble også ilagt en bot på 45.000 euro. underveis i kampen pekte vinicius junior ut personer på kempes-tribunen som hetset ham. utvisningen skjedde på overtid under et basketak mellom vinicius og valencias hugo duro. dommeren dro opp det røde kortet etter å ha sett på var-skjermen. disiplinærkomiteen pekte imidlertid på at dommeren ikke hadde sett på bildene som viste at duro tok kvelertak på vinicius junior rett før brasilianeren slo. – prisen rasistene vant, var min utvisning. dette er ikke fotball, det er la liga, skrev vinicius junior på instagram etter kampen. (ntb)


  Formel 1-runden i Italia avlyst etter flom

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:13.20)
  det blir ikke noe av formel 1-runden i italienske imola denne helgen. det samme gjelder formel 2-runden som skulle arrangeres samme sted, hvor blant andre dennis hauge skulle kjøre. hauger skulle etter planen fly fra nederland til italia senere onsdag ettermiddag. avlysningen ble først bekreftet av den lokale arrangøren i en uttalelse, gjengitt av en rekke italienske medier. – det er bestemt at imola grand prix er avlyst, sier angelo sticchi damiani, president i automobile club d`italia - organisasjonen som arrangerer de italienske motorsportløpene. formel 1 bekreftet også selv avgjørelsen noen få minutter senere. der skriver de at avgjørelsen er tatt fordi det ikke var mulig å gjennomføre arrangementet på forsvarlig vis. imola og området rundt har blitt rammet av uvær og kraftige nedbørsmengder de siste dagene og det er også meldt om mer regn de neste dagene. – det ville ikke vært riktig å legge mer press på lokale myndigheter og helsevesenet i denne vanskelige tiden, skriver formel 1. visestatsminister og samferdselsminister matteo salvini gikk tidligere onsdag ut og ba om at løpene skulle utsettes. det er foreløpig ikke sagt noe om muligheten for at løpshelgen kan komme inn igjen på kalenderen senere i år.


  Manglerud Star mistet lisensen – får ikke spille i eliteserien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:18.26)
  styret i norges ishockeyforbund har bestemt å ikke gi manglerud star ny lisens for neste sesong på grunn av økonomisk rot. i en pressemelding fra forbundet står det at manglerud star elite mister lisensen etter innstilling fra klubblisensutvalget. nihf viser til lisensreglementets paragraf 9 «kriterier for lisens» og at klubben bryter med flere av disse punktene. nihf har vurdert at det er altfor stor usikkerhet når det gjelder mulighet for deltakelse i eliteserien, og konkluderer med at klubben ikke tildeles lisens for sesongen 2023/24.
  Witsel gir seg på det belgiske landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:20.23)
  den belgiske atletico madrid-spilleren axel witsel (34) har spilt sin siste landskamp 15 år etter debuten. spilleren med 130 landskamper opplyser selv om valget på instagram fredag. «etter nøye overveielse, er det med mye følelser jeg har bestemt meg for å slutte på landslaget. det har vært flott å få representere landet mitt de siste 15 årene. nå er tid for å fokusere mer på klubbfotball og familie», skriver han. witsel var en del av lagets om ble nummer tre i vm i 2018. han startet alle kampene da belgia overraskende røk ut i puljespillet i vm i qatar i fjor. han fikk sin landslagsdebut i mars 2008. (ntb)

  VAR blir som røykeloven

  Kilde: VG Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:19.50)
  var-rommet (vg) noen har bestemt seg på forhånd for å være mot teknologiske fremskritt, men mer og mer tyder på at var får en helt selvfølgelig plass i fotballen også her hjemme.  Glasner ferdig i Eintracht Frankfurt etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:08.00)
  den tyske bundesligaklubben i fotball eintracht frankfurt og trener oliver glasner har bestemt seg for å avslutte arbeidsforholdet etter sesongslutt. det opplyste klubben i en pressemelding tirsdag kveld. oliver glasner ledet laget til seier i europaligaen forrige sesong, men i siste måndene i hjemlig serie har det gått tungt. glasner får nå muligheten til å avslutte i klubben med et nytt trofé. laget har spilt seg til finalen i den tyske cupen og møter rb leipzig i berlin 3. juni. formen er derimot ikke all verden og laget står uten seier på de ti siste seriekampene og har falt ned til en niendeplass i bundesliga. glasner har ett år igjen av sin kontrakt, men klubbeledelsen sier at lagets sportslige utvikling og prestasjoner sett under ett i den siste delen av sesongen, har fått dem til å revurdere situasjonen. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »