Hovedsiden

Liten annonse
  Gjør flere endringer på skiskytterlandslaget - Fjeld Andersen vraket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. april 2024 KL:12.17)
  norges skiskytterforbund måtte «vrake» sterke herreløpere for å få landslagskabalen for 2024/25 til å gå opp. endre strømsheim kommer inn på herrenes elitelag. det skjer etter en sesong der norge dominerte mer enn noen gang på herresiden og rasket med seg det meste av vm-medaljer og verdenscuptitler. de fem løperne som endte øverst i verdenscupen totalt – johannes thingnes bø, tarjei bø, johannes dale-skjevdal, sturla holm lægreid og vetle sjåstad christiansen – får alle fornyet tillit i elitelandslaget. inn kommer også endre strømsheim, som blant annet tok sin første verdenscupseier individuelt sist sesong. filip fjeld andersen og sivert guttorm bakken går ut av elitelaget, som reduseres til seks løpere. norge har hatt et kobbel av sterke mannlige løpere som har banket på verdenscupdøren gjennom vinteren. både johan-olav smørdal botn og vebjørn sørum tok pallplasser individuelt i sesongen som gikk. de må likevel finne seg i å bli værende på rekruttlandslaget også kommende vinter. (ntb)

  Mari Leinan Lund med alvorlig kneskade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. mars 2024 KL:16.37)
  kombinertutøver mari leinan lund har revet av korsbåndet og ødelagt menisker i kneet etter et fall i granåsen under prøve-vm fredag 15. mars. det opplyser hun på instagram. «ikke den sesongavslutningen jeg drømte om. likevel overveldet over all støtte og hjelp jeg får og har fått den siste tiden. har et tøft år i vente, men er klar for å gjøre den jobben som skal til for å få et sterkt og friskt kne igjen. skal ha verdens beste rehab», skriver hun videre på instagram. 24-åringen har to verdenscupseiere og 12 pallplasser i karrieren.

  Nilsen vant verdenscupen sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. mars 2024 KL:06.29)
  vilde nilsen vant søndag sin åttende strake verdenscupseier i paralangrenn og vant sammenlagtcupen. det var 20 kilometer fellesstart på programmet i canadiske prince george søndag, og nilsen vant med 28 sekunders margin til ukrainske ljudmyla liasjenko. ukraineren var den eneste som kunne ta fra kvaløysletta-løperens verdenscupseier sammenlagt før søndagens avslutning. – jeg er veldig godt fornøyd med den prestasjonen med å vinne åtte av åtte mulige seiere i verdenscupen. dette viser at trening gjennom en hel sesong uten skader og sykdom gir resultater, sier nilsen. i mennenes klasse ble det femteplass for thomas karbøl oxaal med ledsager geir lervik. (ntb)

  Ida Marie Hagen suveren i VM-testen i Granåsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:16.34)
  verdenscupvinner ida marie hagen vant verdenscupavslutningen i granåsen og den siste vm-testen i trondheim. ida marie hagen gikk ut 36 sekunder bak gyda westvold hansen i langrennet over 7,5 kilometer, men hadde også østerrikske lisa hirner og japanske haruka kasai foran seg. vanligvis går kvinnene 5 kilometer, men man hadde lagt på 2,5 kilometer i finalen. det tok ikke langt tid før hagen hadde tatt igjen de nærmeste konkurrentene, og hun cruiset inn til sin niende verdenscupseier. (ntb)

  Kaldsvettet i timevis før sammenlagtseier: – Kroppen er ganske ødelagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:15.03)
  søndag trengte harald østberg amundsen kun 19 poeng for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen. med 24 poeng på de to bonusspurtene underveis sikret han det, før han gikk inn til en 17. plass på 20-kilometeren i falun. – det føles uvirkelig. jeg tror jeg må la det synke litt inn. selvfølgelig ikke det beste rennet i dag, men jeg gjør jobben og tar de poengene jeg skal. – jeg visste at jeg måtte ta 19 poeng og 12+12 er vel 24, etter hva jeg har regnet på. jeg har brukt 24 timer å regne på det. jeg har tenkt mye på det. jeg våknet i dag og kaldsvettet frem til start. man blir uvel når verdens beste skiløper jakter i rygg. – lufta gikk helt ut av kroppen etter den siste spurten. jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg skulle fighte skikkelig til mål, men batteriet var helt flat etter den siste spurten. det har vært en fryktelig lang sesong og kroppen er ganske ødelagt. til slutt var det et lite norsk tog som gjorde opp om seieren. aller best var, som så mange ganger før, johannes høsflot klæbo. trønderen spurtet enkelt inn til sin syvende strake verdenscupseier, foran gjøran tefre og martin løwstrøm nyenget. for tefre er det karrierens første pallplass i verdenscupen.

  Amundsen sikret sammenlagtseieren - Klæbo tok sin syvende strake seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:15.03)
  harald østberg amundsen hadde så godt som sikret seg seieren i verdenscupen sammenlagt etter gode prestasjoner tidligere i helgen. søndag trengte han kun 18 poeng for å fjerne enhver tvil, noe han klarte ved å hente inn 24 poeng på de to bonusspurtene underveis på 20-kilometeren i falun. inn mot mål falt han bakover i feltet, men det ble et norsk tog som gjorde opp om seieren. aller best var, som så mange ganger før, johannes høsflot klæbo. trønderen spurtet enkelt inn til sin syvende strake verdenscupseier, foran gjøran tefre og martin løwstrøm nyenget. for tefre er det karrierens første pallplass i verdenscupen.


  Haugan leder verdenscupfinalen i slalåm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 17. mars 2024 KL:11.30)
  timon haugan kan ta sin første individuelle verdenscupseier i sesongavslutningen i slalåm. han er i føringen etter første omgang i saalbach. mannen fra oppdal leder med 15 hundredels sekund på tyskeren linus strasser, mens det er 50/100 til loïc meillard fra sveits på tredjeplass. haugan har tre 2.-plasser som individuelle toppresultater i verdenscupen. alle har kommet i slalåm. skulle han vinne i østerrike, redder han norsk herrealpint fra å gå en hel verdenscupsesong uten seier. en slik uønsket rekke har ikke norge hatt siden 1987/88. henrik kristoffersen er nest best av de norske slalåmkjørerne i verdenscupfinalen. han ligger på 7.-plass og er 1,26 sekunder bak haugan. atle lie mcgrath er nummer elleve (+2,22), mens alexander steen olsen (+3,83) innehar 21.-plassen. finaleomgangen starter klokken 13.30. (©ntb)  Ny seier

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:22.11)
  johannes thingnes bø (30) sikret lørdag kveld sin 84. verdenscupseier - det betyr seier i sammenlagtcupen og jaktstartcupen.  Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om Kvandal-seieren står

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:18.34)
  kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i holmenkollen søndag. blant dem var raw air-leder eirin maria kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. i finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa nrks hoppekspert johan remen evensen. men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske nika prevc. det holdt til kvandals andre verdenscupseier og hun beholder raw air-ledelsen. – nå har jeg det veldig bra. det er veldig stort. endelig fikk jeg sunget nasjonalsangen. det satt langt inne, sier en rørt kvandal til nrk etter seieren. trener christian meyer sier til nrk at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – da er vi trygge på at eirin har vunnet? – vi får nå se da, sier han kryptisk til nrk. – om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. men norges nasjonalsang ble spilt og kvandal sto øverst på pallen etter rennet. silje opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. både 20 år gamle heidi dyhre traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige ingvild synnøve midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. thea minyan bjørseth endte på 26.-plass.

  Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om seieren står

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:18.34)
  kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i holmenkollen søndag. blant dem var raw air-leder eirin maria kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. i finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa nrks hoppekspert johan remen evensen. men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske nika prevc. det holdt til kvandals andre verdenscupseier og hun beholder raw air-ledelsen. – nå har jeg det veldig bra. det er veldig stort, sier kvandal til nrk etter seieren. trener christian meyer sier til nrk at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – da er vi trygge på at eirin har vunnet? – vi får nå se da, sier han kryptisk til nrk. – om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. men norges nasjonalsang ble spilt og kvandal sto øverst på pallen etter rennet. silje opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. både 20 år gamle heidi dyhre traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige ingvild synnøve midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. thea minyan bjørseth endte på 26.-plass.

  Riiber med ny triumf i Holmenkollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:13.55)
  jarl magnus riiber tok nok en verdenscupseier i søndagens kombinertrenn i verdenscupen. 26-åringen tok med det sin 16. seier denne sesongen. – han hopper lengst og går fortest, da blir du umulig å slå som kombinertløper, sier tv 2s kommentator marius skjelbæk. riiber leverte som vanlig i hoppbakken og gikk ut med et halvt minutts ledelse i langrennsdelen i holmenkollen. østerrikske johannes lamparter lå som nummer to etter hopprennet og beholdt den plasseringen også etter langrennet. kristjan ilves fra estland tok 3. plassen. jørgen graabak ble nest beste norske på 6. plass. riiber har for lengst vunnet verdenscupen sammenlagt for femte gang på seks sesonger.


  Riiber overlegent best i Holmenkollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:14.27)
  jarl magnus riiber fulgte opp ledelsen fra hoppdelen og vant suverent i verdenscupen i holmenkollen lørdag. riiber gikk ut med et minutt og 18 sekunders luke til johannes lamparter i langrennet etter å ha hoppet hele 135 meter i holmenkollen. den avstanden var han aldri i nærheten av å gi fra seg og riiber gikk i mål i ensom majestet. det er riibers 72. verdenscupseier og 26-åringen har allerede sikret sammenlagtseieren i verdenscupen for femte gang på seks sesonger. det samlet seg etter hvert et lite felt på fem-seks mann bak riiber. der viste østerrikske lamparter seg som den sterkeste. han gikk i mål ett minutt og 28 sekunder bak riiber. østerrikske stefan rettenegger tok den siste pallplassen. jørgen graabak ble nest beste norske på 4. plass.

  Hagen med kanonløp - tok sammenlagtseieren i kombinert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. mars 2024 KL:13.46)
  ida marie hagen viste seg knallsterk i langrennsdelen av kombinert i holmenkollen. hun tok inn over ett minutt på lederen og seiret i nasjonalanlegget. hagen tok med det sammenlagtseieren i verdenscupen. det er hennes første sammenlagtseier i karrieren. mari leinan lund lå best an før langrennet etter å ha hoppet lengst i midtstuebakken, hun ledet med 21 sekunder ned til gyda westvold hansen på 2. plass. hagen lå som nummer tre og hadde ett minutt og 20 sekunder opp til leinan lund. da en runde gjenstod hadde hun 50 sekunder opp til leinan lund. hagen gikk fantastisk på ski og hentet opp leinan lund like før oppløpet. – for et langrenn hun har gått. hun har flydd gjennom denne løypen. hun har hoppet bedre i år, men hun trenger nesten ikke det når hun har så vanvittig fart sammenlignet med resten av konkurrentene, sier nrks kommentator jann post og fortsetter: – hun var rett og slett så mye bedre enn de andre her, at det ga enorme utslag på andrerunden, sier nrks langrennsekspert anders aukland. det er hagens 8. verdenscupseier og 20. pallplass. leinan lund ble nummer to i rennet, mens hansen tok 3. plassen. østerikske lisa hirsner ble beste utlending på 4. plass.

  Forfang nummer to i Holmenkollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. mars 2024 KL:17.57)
  johann andré forfang fikk en kjempestart på raw air med annenplass i fredagens kvalifisering. østerrikske daniel huber vant. kvalifiseringen teller som det første rennet i årets raw air-konkurranse som går av stabelen i oslo, trondheim og vikersund. forfang tok herrenes hittil eneste verdenscupseier denne sesongen i tyske willingen i starten av februar. han var best av de norske fredag med et svev på 133 meter, noe som holdt til en annenplass. marius lindvik kom seg også ned til 133 meter, men fikk litt færre poeng enn forfang. han ble nummer tre og fikk dermed også en god start. robert johansson hoppet 129 meter og ble tredje beste nordmann på 7.-plass. johansson ble vraket fra det norske landslaget foran sesongen og satser nå privat med team olympiaparken. den siste tiden har han vist prov på gammel form. halvor egner granerud landet på 125,5 meter, mens benjamin østvold hoppet 122. granerud vant fjorårets raw air-konkurranse, men har hatt en tung sesong i år. han er den eneste norske herren med sammenlagtseier i hoppturneringen. resten av de norske: daniel-andré tande (121 meter), fredrik villumstad (121), sindre ulven jørgensen (115), robin pedersen (114,5). østerrikske daniel huber vant med sitt svev på 134,5 meter. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »