Hovedsiden

Liten annonse
  Ruud mot Rune i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:06.58)
  det blir en skandinavisk duell i semifinalen i atp 500-turneringen i acapulco, i mexico. casper ruud slo fredag morgen, norsk tid, amerikanske ben shelton med sifrene 6–7 (7-9), 6-4, 6–4. tidligere samme morgen ble danske holger rune klar for semifinalen etter å ha knepet slått tyske dominik koepfer. kampen ble jevn, men dansken dro i land begge settene i tiebreak (7-6, 7-6). dermed blir det et nytt møte mellom ruud og rune. de to møttes i turneringen the ultimate tennis showdown, som ble spilt i fornebu arena tidligere i år.

  Holger Rune klar for semifinalen - kan møte Ruud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:06.58)
  danske holger rune klar for semifinalen i atp 500-turneringen i acapulco etter seier i to sett over tyske dominik koepfer. kampen ble jevn, men dansken dro i land begge settene i tiebreak (7-6, 7-6). casper ruud møter amerikanske ben shelton fredag morgen. vinneren møter rune i semfinalen. (ntb)

  Jon Dahl Tomasson blir trener for Sveriges fotballherrer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:16.47)
  danmark-legenden jon dahl tomasson blir sveriges nye landslagssjef i herrefotball. tomasson var sist trener for den engelske klubben blackburn. klubben opplyste nylig at dansken forlater stillingen. sverige har vært på utkikk etter ny hovedtrener etter at janne andersson ga seg i november i fjor etter sju år ved roret. andersson hadde varslet at han ville gå av som trener dersom sverige ikke lyktes med å kvalifisere seg til sommerens europamesterskap. det klarte de ikke. sverige maktet heller ikke å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2022, og rykket dessuten også ned til nivå tre av nasjonsligaen. den siste tiden har blant annet olof mellberg og per-mathias høgmo blitt linket til den ledige jobben. nå blir jon dahl tomasson blir lagets nye trener. tomasson, med 112 landskamper for danmark, var åge hareides assistenttrener for det danske landslaget under en svært suksessrik periode for laget. i løpet av tomassons og hareides ledelse kvalifiserte de seg både til vm i russland i 2018 og em i 2021. tomasson tok over mesterskapsserieklubben, blackburn før fjorårets sesong, og ledet dem til en imponerende sjuendeplass. bare målforskjell holdt dem unna sluttspillet om opprykk til premier league. etter en periode med svake resultater i blackburn har tomasson hatt flere merkverdige intervjuer og uttalelser om klubben og måten klubben styres på den siste tiden. (ntb)

  Ten Hag gir fansen håp før City-derby: – Det er en liten skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:13.50)
  manchester united opplyste først at dansken ville være ute i «to til tre uker». senere fortalte manager erik ten hag på en pressekonferanse at dansken må vente mellom én til tre uker. – det er en liten skade. det er sånt som skjer og risiko man tar når man spiller med høy intensitet, sa manageren. det er ni dager til derbyet mot byrival manchester city. 21-åringen har scoret sju mål på de siste seks kampene for rødtrøyene, og er den yngste spilleren i premier league-historien til å score i seks kamper på rad. manchester united møter fulham i premier league lørdag.
  Højlund ble historisk da United seiret over Luton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:19.26)
  rasmus højlund ble tidenes yngste premier league-spiller til å score i seks kamper på rad da manchester united slo luton 2–1. dansken er dermed i celebert selskap da bare bare tre manchester united-spillere fra før har scoret i seks premier league-matcher på rad: cristiano ronaldo, ruud van nistelrooy og eric cantona. bortelaget fikk en drømmeåpning på kenilworth road. bare 37 sekunder ut i kampen roter luton-stopper amari bell det skikkelig til. helt upresset header han ballen til en umarkert højlund, som enkelt spaserer keeper før han setter ballen i nettet. bare seks minutter senere er dansken igjen på rett sted til rett tid. alejandro garnacho skyter ballen mot mål, men treffer isteden via brystkassen til højlund – og inn. luton fikk en redusering, men det forble med det ene målet. dermed lever topp fire håpet for united i høyeste grad, særlig etter tottenham tapte sin ligakamp mot wolverhampton. de er nå tre poeng bak tottenham, og fem poeng bak aston villa som ligger på den jeve fjerdeplassen. luton på sin side ligger fjerde sist og er ett poeng over nedrykksstreken.

  Albert Grønbæk med storeslem: Vant ukens spiller og ukens mål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:11.25)
  albert grønbæk vant både prisen for ukens spiller og ukens mål i serieligaens første utslagsrunde. han scoret begge målene mot ajax i amsterdam. grønbæk har vært et ettertraktet navn den siste tiden. dansken var en av eliteseriens beste spillere i fjorårets sesong. det gode spillet vakte interesse internasjonalt. glimt skal i januar ha takket nei til et bud på over 100 millioner for 22-åringen. ukens spiller-kåringen hadde fire nominerte, hvorav to var nordmenn. moldes fredrik gulbrandsen ble nominert etter å ha scoret to mål mot legia warszawa på aker stadion. tidligere brann-spiller mathias rasmussen var også nominert etter å ha scoret ett mål og gitt en målgivende da belgiske union saint-gilloise hentet inn 0-2 til 2-2 mot eintracht frankfurt. ikke nok med det, så vant grønbæk også prisen for ukens mål da han avsluttet en nydelig glimt-kontring med en kontrollert avslutning i høyre hjørne. det så lenge ut til at bodø/glimt skulle ta en kruttsterk borteseier mot ajax i serieligaens første utslagsrunde torsdag. men to ajax-scoringer på overtid spolerte glimt-festen. kampen endte 2-2. nå skal oppgjøret avgjøres på aspmyra i bodø neste torsdag.

  Sarpsborg har solgt Maigaard – klar for polsk fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:19.26)
  danske mikkel maigaard forlater sarpsborg og skal spille for den polske klubben cracovia framover. det opplyser sarpsborg på sine nettsider. – jeg synes det er supertrist å forlate sarpsborg, men jeg trengte et miljøskifte vekk fra norsk fotball og har lenge hatt et ønske om å prøve meg i «utlandet», sier maigaard. dansken fikk 77 kamper for sarpsborg. han har også spilt for raufoss og strømsgodset i norge. (ntb)

  Ny trener for Hanche-Olsen i Mainz

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:11.58)
  bo henriksen (49) blir mainz` tredje hovedtrener for sesongen. dansken får i oppgave å redde andreas hanche-olsen og lagkameratene fra nedrykk. henriksen har fått en kontrakt fram til sommeren 2026. han ble klar dagen etter at jan siewert fikk sparken i bundesligaklubben. mainz sliter tungt og står med kun tolv poeng fra 21 kamper. klubben er under nedrykksstreken og har fire poeng opp til köln på kvalifiseringsplass. det er ytterligere fem poeng til trygg grunn. i november skilte mainz lag med dansken bo svensson etter nesten tre års samarbeid. henriksen har tidligere trent midtjylland (2021-22) og ledet zürich i sveitsisk fotball inntil mainz kom på banen. (ntb)


  Hockeygutta med tomålstap mot Danmark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:18.51)
  det norske herrelandslaget i ishockey måtte se seg slått 4-6 av danmark i den første kampen i landslagsturneringen i frankrike. i kampen om tredjeplassen møter norge taperen av oppgjøret mellom frankrike og østerrike. de møtes senere fredag kveld. norge fikk en fryktelig start på kampen da matias lassen sendte danskene i ledelsen etter bare fire minutter, før patrick russell doblet ledelsen 12 minutter senere. fire minutter før full tid sikret mathias from dansk seier da han satte inn vinnermålet. på tampen fastsatte blichfeld resultatet med sin andre scoring for kvelden. norge måtte klare seg uten tobias normann, mattias nørstebø, mathis olimb, thomas berg paulsen og mathias trettenes, som alle meldte forfall til kampene i frankrike. (©ntb)

  Danmark og Sverige prøver igjen å få kvinne-EM i fotball – holder Norge utenfor

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:15.36)
  det blir gjort nok et forsøk på å få kvinnenes em-sluttspill i fotball til skandinavia, men norge er ikke med i danskenes og svenskenes planer. det kommer fram i en felles pressemelding fra de to fotballforbundene i danmark og sverige. målet er å få tilslaget på em i 2029. i fjor vår tapte de samme landene kampen om å bli arrangør av 2025-mesterskapet. da var også norge og finland en del av søknaden. – det var en kjempeskuffelse at vi ikke fikk lov til å arrangere em for kvinner i 2025 sammen med våre nordiske venner, sier danmarks fotballpresident jesper møller og fortsetter: – vårt landslag skal få oppleve en stor turnering på hjemmebane. derfor forsøker vi igjen i et samarbeid med sverige. det har en langt større sjanse enn hvis vi igjen ville være fire land med. det europeiske fotballforbundet (uefa) er senere i år ventet å gå ut med kriteriene for vertskapet i 2029. når det er på plass, vil danmarks og sveriges fotballforbund ta en endelig beslutning om å søke. em i 2025 skal holdes i sveits. danmark var en av mange arrangørland spredt over hele europa som delte på mennenes 2020-sluttspill. (ntb)

  Djokovic og Nadal fronter ny oppvisningsturnering i Midtøsten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:06.50)
  superstjernene novak djokovic og rafael nadal er blant tennisspillerne som stiller til start i en turnering i saudi-arabia senere i år. med i oppvisningsturneringen som skal gå under navnet «6 kings slam», er også spillere som den ferske australian open-vinneren jannik sinner, carlos alcaraz, daniil medvedev og holger rune. det er kun sistnevnte som ikke har en grand slam-tittel til sitt navn hittil i karrieren. dansken er imidlertid en stor profil og har bykset på rankingen de siste årene. turneringen går av stabelen i riyadh i oktober. nadal ble nylig ambassadør for det saudiarabiske tennisforbundet, og dermed er det naturlig at den spanske stjernen stiller til start. nadal har det siste året slitt tungt med skader, men er på vei tilbake. han spilte en atp-turnering i brisbane tidlig i januar. saudi-arabia har de siste årene trappet kraftig opp i sin sportssatsing. organisasjoner som amnesty har kritisert landet for manglende menneskerettigheter. i fjor ble finalene for u21-spillere på atp-touren avholdt i saudi-arabia. (©ntb)

  Landslaget møter Danmark i juni

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:10.45)
  norge skal møte danmark i en landskamp på brøndby stadion 8. juni, melder norges fotballforbund. landslagssjef ståle solbakken ser fram til oppgjøret mot em-klare dansker. – danmark har kommet dit vi vil, vårt ønske er å bli like stabile og gode som dem. de hadde kanskje en spillemessig humpete vei mot em, men kvalifiserte seg likevel, på tross av tap borte mot nord-irland og kasakhstan. – danskene er mye mer stabile bakover enn oss, med flere gode forsvarsspillere som spiller i de store europeiske toppklubbene. dette er danmarks siste test før mesterskapet, som også vil bli en tøff test for oss. oppgjøret vil gi oss god matching inn mot de tellende kampene på høsten, sier solbakken til fotball.no. norge skal spille ytterligere en kamp i juni. denne vil kunngjøres innen et par dager.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »