Hovedsiden

Liten annonse
  Vickhoff Lie kjørte ut på Kvitfjell – Mowinckel skuffet i super-G-rennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:11.42)
  kajsa vickhoff lie kjørte ut, mens ragnhild mowinckel leverte en svak super-g på kvitfjell. sveitsiske lara gut-behrami leder. verdenscupleder gut-behrami har østerrikerne cornelia hütter og mirjam puchner nærmest seg. ragnhild mowinckel gikk ut med nyheten om at hun gir seg etter sesongen tidligere i uken. hun fikk det ikke helt til i sitt nest siste verdenscuprenn på hjemmebane. det ble litt for omstendig og krampaktig kjøring og endte hele 1,34 sekunder bak den sveitsiske kjøreren. kajsa vickhoff lie derimot klarte å matche gut-berahmi før hun kjørte utenfor en port midtveis. det var super-g på programmet etter at utforrennet ble avlyst fordi man ikke hadde fått kjørt noen obligatorisk trening. det skal kjøres ny super-g på kvitfjell søndag. (©ntb)

  Stenshorne klatret - tok ikke poeng i Bahrain

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:11.03)
  formel 3-føreren martinius stenshorne klarte heller ikke ta vm-poeng i bahrains grand prix etter 14.-plass i lørdagens løp. det var den første vm-runden av 14 som ble kjørt på banen i sakhir. han startet som nummer 22, men startet tidlig klatringen i feltet. briten luke browning vant foran christian mansell. de to kjempet i ledelsen gjennom hele løpet. browning er lagkamerat med stenshorne. stenshorne hadde etter halve løpet kjørt seg opp til 15.-plass. den tøffe kjøringen i feltet tok derimot hardt på dekkene slik at det ble bare en plass ytterligere avansement for stenshorne til 14.-plass. stenshorne tok 11.-plass i fredagens sprint etter å ha å ha passert hele 11 biler underveis, men endte så vidt uten vm-poeng. (ntb)

  Ledet i Lahti - Lindvik ble nummer fire

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:19.00)
  marius lindvik ledet etter første omgang i lahti og var i posisjon til å ta sin første verdenscupseier siden 27. mars 2022. men i 2. omgang falt han tilbake og landet på 121,5 meter. det holdt ikke mot flere av konkurrentene som hadde vartet opp med klassehopp. det førte til at lindvik ble nummer fire, 3,4 poeng fra pallplass. – selvfølgelig er det litt surt å dette akkurat utenfor pallen etter en solid førsteomgang. men 4. plass er jeg egentlig ganske fornøyd med, sier lindvik til nrk. lindvik ble sittende lenge på bommen som siste hopper, fordi vinden varierte nedover i bakken. - det blåste bra på toppen, men jeg visste ikke hva som skjedde nedi bakken, sier lindvik. han sier at han kjapt fikk ristet av seg skuffelsen etter hoppet og at det egentlig var en bra dag for ham. – det var synd. det var veldig nær å bli en kjempedag, sier viaplay-ekspert andreas stjernen. stjernen mente det var greit sende ut lindvik ettersom vindforholdene var innenfor den såkalte «korridoren», for å slippe ut hopperne. slovenske lovro kos vant rennet etter å ha klemt til med 134 meter i 2. omgang. han vant foran tyske andreas wellinger og japanske ryoyu kobayashi. johann andré forfang ble nummer seks etter å ha hoppet seg opp fra 16. plass. kristoffer eriksen sundal ble nummer ni. – jeg var ganske skuffet etter første omgang, men det endte godt, sier forfang etter rennet. en som derimot var skuffet var halvor egner granerud. han ble til slutt nummer 19. da han møtte nrk kom han med et revnet startnummer. – jeg var litt irritert, så raknet jeg litt. det var ikke mer enn det, sier granerud til nrk om hvordan startnummeret revnet. han karakteriserte det hele som «skuffelse».

  Jæger videre i VM etter drama: – Det skal ikke være sånn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:11.42)
  karsten warholm tok enkelt seieren i sitt innledende heat på 400 meter i innendørs-vm i glasgow med tiden 46.68. – det føltes fint. jeg følte meg ganske bra når jeg kom i gang, og jeg hadde litt å gi på slutten og kunne kontrollere det, sier warhholm til nrk. det spøkte også for henriette jægers avansement på 400 meter. amerikanske talitha diggs gikk seirende ut av heatet med tiden 52.17. det måtte derimot en photo finish til for å avgjøre andreplassen. den tok jæger knepent foran irske sharlene mawdsley. begge løp inn på tiden 52.23. jæger tok seg dermed hårfint videre fra sitt innledende heatet. – det var to tusendeler som skilte oss. det er altfor spennende. det skal ikke være sånn, sier jæger til nrk etter heatet. – jeg så ikke hun som kom på innsida. det var et veldig rotete løp. hun som løp foran senket farten. det ble et «rykk og napp»-løp. sånn er det i innendørsløping, og det må jeg bare bli vant til, forklarer hun. tidligere denne sesongen har jæger smadret sin egen rekord på 400 meter innendørs hele to ganger.

  Jæger hadde tusendelene på sin side og Warholm lekte seg videre i innendørs-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:11.42)
  karsten warholm tok enkelt seieren i sitt innledende heat på 400 meter i innendørs-vm i glasgow. – det føltes fint. jeg følte meg ganske bra når jeg kom i gang, og jeg hadde litt å gi på slutten og kunne kontrollere det, sier warhholm til nrk. det var derimot på hengende håret at henriette jæger tok seg videre i sitt innledende heatet på 400 meter. amerikanske talitha diggs gikk seirende ut av heatet med tiden 52.17. det måtte derimot en photo finish til for å avgjøre andreplassen. den tok jæger knepent foran irske sharlene mawdsley. begge løp inn på tiden 52.23. – det var to tusendeler som skilte oss. det er altfor spennende. det skal ikke være sånn, sier jæger til nrk etter heatet. – jeg så ikke hun som kom på innsida. det var et veldig rotete løp. hun som løp foran senket farten. det ble et «rykk og napp»-løp. sånn er det i innendørsløping, og det må jeg bare bli vant til, forklarer hun. tidligere denne sesongen har jæger smadret sin egen rekord på 400 meter innendørs hele to ganger.

  Jæger hadde tusendelene på sin side i innendørs-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:11.42)
  det var på hengende håret at henriette jæger tok seg videre i det innledende heatet på 400 meter i innendørs-vm i glasgow. amerikanske talitha diggs gikk seirende ut av heatet med tiden 52.17. det måtte derimot en photofinish til for å avgjøre andreplassen. den tok jæger knepent foran irske sharlene meawdsley. begge løp inn på tiden 52.23. tidligere denne sesongen har jæger smadret sin egen rekord på 400 meter innendørs hele to ganger.

  Sykling: O`Connor vant – Foss falt i sammendraget i UAE-Touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:13.41)
  australske ben o`connor vant 3. etappe i sykkelrittet uae tour. tobias foss endte 20 sekunder bak vinneren i mål oppe på fjellet jebel jais. den 3. etappen i verdenstourrittet var på 176 kilometer og gikk fra al marjan til jebel jais. den ble avsluttet med en sammenhengende stigning på rundt 30 kilometer opp på fjellet jebel jais. toppen ligger 1489 meter over havet. det var likevel bare en gjennomsnittsstigning på pene 5,6 prosent. ineos-rytter tobias foss satt langt framme i feltet underveis, men det holdt derimot ikke helt for syklisten fra vingrom da o`connor satte opp farten mot slutten. uae-rytteren jay vine tok annenplassen og tok over sammenlagtledelsen. han er elleve sekunder foran landsmann o`connor. foss falt fra sin fjerdeplass til sjuendeplass i sammendraget. det skiller 33 sekunder opp til ledende vine. torstein træen (bahrain-victorious) var også med i finalen, men også han måtte slippe noen sekunder på slutten. vegard stake laengen var som vanlig fartsholder for uae-laget, men slapp seg ned mot slutten. (ntb)

  NRK: Maren Mjelde usikker på klubbframtiden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:18.41)
  norge-kaptein og chelsea-spiller maren mjelde er på landslagssamling og klar for to playoff kamper mot kroatia. hun sier til nrk at hun ser fram til de to viktige kampene for å holde seg på øverste nivå i nasjons ligaen. – vi vil gjerne være i gruppe a i nations league. det er veldig viktig for oss inn mot en em-kvalik. klubbframtiden i chelsea er derimot usikker for 34-åringen. i et intervju med nrk tirsdag sier hun at hun ikke er fornøyd. – selvfølgelig synes jeg det er kjedelig å ikke spille mer kamper, men jeg må bare jobbe på og gjøre det jeg kan for å prøve å få spille mer. kontrakten hennes går ut i juni, og skjer det ikke en endring skal hun se på andre alternativer. – jeg er ikke fornøyd med ikke å spille. jeg ønsker å spille og jobbe hardt for det. kontrakten min går ut til sommeren så det selvfølgelig noe man har i bakhodet, sier mjelde.

  Øst best da NBA-stjernene senket poengrekorder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:07.37)
  en rekke rekorder falt i nbas allstarkamp søndag, der avdeling øst herjet og slo avdeling vest heftige 211-186. dermed ble poengrekorden i en allstarkamp fra 2017 knust med 397 mot 374. spillerne fra eastern conference scoret dessuten flest poeng for et lag noensinne, mens motstanderne scoret flest for et tapende lag. – vi hadde det gøy, kommenterte øst-kaptein giannis antetokounmpo fra milwaukee bucks. damian lillard ble kåret til kampens mest verdifulle spiller og bidro med 39 poeng for vinnerlaget, som også satte rekord for antall trepoengere (42). flest poeng scoret derimot vests karl-anthony towns med 50. han er den fjerde spilleren i allstarkampens 73 år lange historie som når den milepælen. kampen handlet lite om forsvarsspill og desto mer om det offensive og trepoengere fra langt hold. underveis skjønte lillard og hans lagkamerater at poengrekorden var innen rekkevidde. – alle spurte om hva rekorden var. vi fant det ut, og da gikk vi etter den, sa bucks-stjernen. (ntb)


  Klæbo overrasket over USA-publikum: – Noe av det sykeste

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:21.11)
  johannes høsflot klæbo tok sin tredje strake verdenscupseier da han var i en egen klasse i lørdagens sprint i amerikanske minneapolis. 27-åringen var raskest på oppløpet og vant foran italienske federico pellegrino og håvard solås taugbøl. – det smaker godt. det er noe at det sykeste jeg har vært med på stemningsmessig. det jubles som bare det. jeg håper ikke det er siste gang vi konkurrrer her, sier klæbo til viaplay. det er første gang det er verdenscup i minneapolis. even northug brakk staven i finalen og ble nummer fem. dagens største overraskelse var derimot at erik valnes, som har vært på pallen i de siste to sprintrennene i verdenscupen, røk ut allerede i sprintprologen. 27-åringen ledet sprintcupen sammenlagt tre fattige poeng foran klæbo før lørdagens sprint, men trønderen overtok ledertrøyen før finalene.

  Sykdomsplaget Wiklund kom til kort på 3000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:21.26)
  i 2023 var ragne wiklund uslåelig på 3000 meter. 2024 har derimot vært et marerittår for 23-åringen, preget av omgangssyke, vond rygg og influensa. på åpningsdistansen i vm kom fjorårets vinner på 3000 meter til kort. canadiske isabelle weidemann ledet med tiden 3:58.01 før det var wiklund og tsjekkiske martina sablikovas tur. wiklund hadde oppskriften klar før løpet: – når jeg går en 3000 meter tenker jeg på at jeg skal gå så offensivt og aggressivt som mulig, og samtidig få det billig i starten. så er det bare å kjempe inn. og det klarte 23-åringen lenge. nordmannen og tsjekkeren fulgte hverandre tett, før sablikova dro ifra rundt 2200 meter. – dette likte jeg ikke helt. ryggen spiller ikke på lag, sier tidligere skøyteløper hege bøkko under nrks vm-sending. selv om wiklund stivnet på slutten, gikk hun inn til tredje beste tid på 3:59.84, men endte til slutt på femteplass. – jeg tror det var det beste jeg hadde å by på i dag, sier wiklund til nrk. nederlandske irene schouten vant foran weidemann og sablikova. følge skøyte-vm på nrk 1 og nrk 2 videre i kveld.

  Medier: Mbappe forlater PSG

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:17.30)
  den franske superstjernen kylian mbappé forlater paris saint-germain når kontrakten løper ut i sommer, ifølge the athletic. det anerkjente nettstedet skriver at ledelsen i den franske hovedstadsklubben ble informert om avgjørelsen torsdag ettermiddag. 25-åringen signerte for psg sommeren 2018 og har scoret 243 mål på 290 kamper. i fjor sommer ble det rapportert at psg hadde godtatt et bud fra al-hilal på utrolige 259 millioner pund. den gangen ble det derimot ikke noen avtale. etter at mbappé ikke skal ha ønsket seg til saudi-arabia.

  Lazio seiret da Bayern-spiller så rødt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:22.52)
  det så ut til å bli en sjansefattig kamp på olympiastadion i roma mellom lazio og bayern münchen i åttendedelsfinalen i mesterligaen. alt skulle derimot snu da bayern-stopper dayot upamecano stemplet lazios danske kantspiller gustav isaksen innenfor 16-meteren etter snaue 70 minutter spilt. da pekte dommeren på straffemerket, og med en iskald ciro immobile som straffetaker sto det 1–0 til vertene. i et desperat forsøk på utligning byttet bayern-trener thomas tuchel på det han hadde av offensive fibre. det skulle imidlertid ikke hjelpe. lazio tok første stikk. lagene møtes til returoppgjør på allianz arena tirsdag 5. mars. i den andre kampen i mesterligaen onsdag vant psg 2–0 hjemme mot real sociedad.

  Tvilsom til Thingnes Bø-utsagn: – Tror jeg ingenting på

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:12.48)
  de norske skiskytingsherrene har totaldominert vm i nove mesto og johannes thingnes bø, sturla holm lægreid og vetle sjåstad christiansen har tapetsert pallen i de individuelle konkurransene. søndag tok førstnevnte karrierens 18 vm-gull, men nå unner han de resterende lagkameratene vm-medaljer. – vi hadde en drøm om at alle seks skulle ta medalje. det hadde vært en gledens dag om de andre tre tok medalje nå, sier thingnes bø til nrk. – du skal også på pallen? – nå har jeg fått gullet og nå kan jeg helt ærlig si at jeg hadde blitt glad om det var en helnorsk pall med de tre resterende som ikke har fått medalje, sier thignes bø før onsdagens 20 kilometer normaldistanse. lagkameratene johannes dale-skjevdal, endre strømsheim og tarjei bø venter fremdeles på sin første vm-medaljer i nove mesto. – det er veldig raust. han pleier å være grådig når han snakker om medaljer, men det var raust, så takk for det johannes, sier strømsheim til nrk og smiler. – vi prøver å dele broderlig. det er vi gode på denne sesongen. alle har fått seier og tatt pallplasser flere ganger. det er målet vårt også. vi er litt ekstra motiverte vi som ikke har fått individuell medalje. det skal være mulig å få til, hvis vi bare skyter godt, sier tarjei bø til nrk. sjåstad christiansen sår derimot tvil om drømmepallen til gullgrossisten fra stryn. – jeg tror han mener det, men han unner vel seg selv mest et gull til. jeg tror ikke han unner de tre andre en medalje på bekostning av at han kommer på fjerdeplass. det tror jeg ingenting på, sier christiansen til nrk.


  McGrath slapp godt fra stygt fall: – Jeg må ha vært veldig heldig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:16.28)
  atle lie mcgrath var uheldig og gikk i bakken under storslalåmrennet i bansko lørdag, men slapp fra det uten skade og kan kjøre igjen allerede søndag. – jeg må ha vært veldig heldig. dette ser ut til å gå fint. jeg kommer til å stå på startlista for slalåmrennet i morgen, men endelig beslutning om start tar jeg ikke før i kveld eller i morgen tidlig, sier han i en uttalelse gjennom norges skiforbund. mcgrath hektet i en port mot slutten av sitt løp i finaleomgangen. bærum-løperen gikk i bakken og holdt seg til armen i etterkant. han hadde tydelige smerter. – han har fått seg en ordentlig trøkk her, altså. det er ikke hyggelige bilder, sa viaplay-kommentator henrik jonassen. – det første jeg sjekket var om bein og knær var hele, og jeg ble veldig lettet over at jeg ikke hadde smerter der. derimot hadde jeg ekstreme smerter i venstre biceps, men heldigvis er jeg mye bedre nå, sier mcgrath. – vi får se om det blir start i morgen. jeg er jo en kriger, men først og fremst er jeg ekstremt heldig. ingenting er røket, og jeg kan være fort tilbake. (©ntb)

  Riiber med nok en seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:15.51)
  jarl magnus riiber hoppet 99 meter i otepää, og vant sitt 69. verdenscupseier i kombinert, og syvende strake verdenscupseier denne sesongen. – i dag visste jeg at jeg måtte ta ut mitt beste i bakken, for å bli stående igjen på topp, forteller riiber til arrangøren. riiber ledet med 0,4 poeng før hoppingen etter 10-kilometer i langrenn tidligere i dag. riiber har fortsatt god kontroll på sammenlagtseieren og leder nå med 409 poeng til stefan rettenegger på 2. plass. jens lurås oftebro og aleksander skoglund sviktet i bakken etter sterke tider i løypa og endte på en 31.- og 37.-plass. jørgen graabak leverte derimot varene og med 94 meter tok han seg opp til en femteplass. hjemmehåpet ilves kristjan klinket også til i bakken med 96 meter og sikret estland en andreplass. de norske plasseringene: 1. jarl magnus riiber 5. jørgen graabak 17. espen dahlhaug bjørnstad 21. espen andersen 28. simen tiller 31. jens lurås oftebro 37. aleksander skoglund

  Kombinert: Bronse til Norge i blandet lagkonkurranse i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:16.51)
  even leinan lund, ingrid låte, nora helene evans og jørgen berget storsveen gikk norge inn til bronse i lagkonkurransen i kombinert i junior-vm i planica. tyskland med richard stenzel, anna häckel, ronja loh og tristan sommerfeldt tok gullet etter å ha ledet fra start til mål. japan tok sølvet og var 27.2 sekunder bak. norge endte 1.02 minutter bak vinnerlaget. gutta gikk 5 kilometer, mens jentene gikk 2,5 kilometer. norge gikk ut 38 sekunder bak det tyske laget etter hoppingen. japanerne var bare to sekunder foran nordmennene. de norske taktikken foran langrennet var klar og man valgte å sette de sterkeste langrennskortene på de to første etappene. leinan lund og låte krympet avstanden til tyskland til 19,8 sekunder etter to etapper. nora helene evans tapte derimot mye på sin etappe og måte også se at det japanske laget tok seg forbi. hun vekslet med jørgen berget storsveen 45 sekunder bak tyskland. storsveen klarte ikke å ta inn på de to i teten, men holdt de andre lagene bak seg og sikret bronsen. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »