Hovedsiden

Liten annonse


  Alcaraz løfter Wimbledon-trofeet for andre gang etter «finale-reprise»

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.38)
  det var nærmest som en reprise av fjorårets wimbledon-finale da spanske carlos alcaraz (21) møtte serbiske novak djokovic (37) på gressmatta i london. med celebre gjester som prinsesse kate, zendaya, tom cruise og jack grealish til stede, var det duket for tennisfest. alcaraz, som nylig vant french open, bød opp til dans og åpnet klart best. djokovic ble brutt fire ganger i første og andre sett og slet med å holde tempoet til alcaraz. – det alcaraz driver med i dag er tennis i særklasse, sa discoverys tenniskommentator ola bentzen. spanjolen vant både første og andre sett 6–2. i tredjesett hentet derimot djokovic seg inn. men serberen slet med backhand-baller, og tapte dyrebare poeng. alcaraz tryllet på den andre siden frem det lille ekstra når han trengte det. – jeg tror ikke jeg har sett alcaraz spille bedre gresstennis enn det han gjør i dag. alt han prøver på går inn her i dag, sa bentzen da spanjolen slo til med en knallhard forehand da det sto 4-4 i tredje sett. spanjolen gikk opp til 5-4 ledelse, og det hele kunne bli avgjort. men alcaraz misset på fire matchballer og djokovic spilte seg tilbake i kampen. tredje sett gikk dermed til tiebreak, men til slutt kunne 21-åringen juble. alcaraz vinner wimbledon for andre år på rad med settsifrene, 6-2, 6-2, 7-6 (7-4). det er den unge spanjolens andre wimbledon-seier og hans fjerde grand slam tittel. den serbiske veteranen kan trøste seg med at han har vunnet den prestisjetunge engelske turneringen sju ganger tidligere, i tillegg har djokovic totalt 24 grand slam titler. tidligere søndag ble norske nicolai budkov kjær historisk da han vant juniorklassen i turneringen.

  Manchester United-troppen mot Rosenborg klar – Rashford reiser til Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. juli 2024 KL:17.01)
  manchester united har valgt ut troppen som reiser til trondheim for å spille showkamp mot rosenborg mandag. marcus rashford er med til norge. kampen spilles mandag klokken 18.00 på lerkendal, men vil gå uten flere united-profiler. det kommer fram i kamptroppen som ble kunngjort på klubbens nettsted søndag. flere av lagets em-profiler uteblir, blant andre kobbie mainoo og luke shaw som er opptatt med em-finalen søndag kveld. spillere som harry maguire, antony, jadon sancho, victor lindelöf og andré onana uteblir også. de skal bli igjen i manchester for å trene seg opp melder klubben. spillerne som derimot kommer til norge og er aktuelle for spill i showkampen, er stjerner som rashford, mason mount og casemiro. dette er troppen: målvakter: elyh harrison, dermot mee og radek vitek. backer: aaron wan-bissaka, jonny evans, harry amass, sonny aljofree, rhys bennett, will fish, louis jackson, sam murray, habeeb ogunneye og maximillian oyedele. midtbanespillere: mason mount, casemiro, toby collyer, jack fletcher, hannibal, samuel mather, james scanlon og ethan williams. spisser: marcus rashford, ethan ennis, joe hugill og ethan wheatley. (ntb)
  Ingen Wightman-duell for Ingebrigtsen i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:14.43)
  det britiske friidrettsforbundet har offentliggjort uttaket sitt til ol i paris. der bekreftes det at den overraskende verdensmesteren på 1500 meter fra eugene i 2022, jake wightman, bare stiller på 800 meter. jakob asserson ingebrigtsen møter derimot sin overmann fra vm i budapest i fjor, josh kerr på 1500 meter. han er tatt ut på distansen sammen med neil gourley og george mills.


  Ruuds Wimbledon-kamp utsatt på grunn av regn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:12.19)
  casper ruuds oppgjør mot fabio fognini i 2. runde av wimbledon er utsatt i 75 minutter på grunn av regnvær i den engelske hovedstaden. det opplyser arrangøren. 25-åringens kamp mot fognini skulle etter planen ha startet på bane to klokken 12 norsk tid, men kommer tidligst i gang klokken 13.15. ruud har aldri tatt seg videre til 3. runde i wimbledon. nordmannen slo ut australske alex bolt i første runde snarøya-gutten har derimot klart å slå fognini før. det har han gjort i alle tre kampene de har møttes. to av kampene foregikk på ruuds favorittunderlag grus, mens én ble spilt på hardcourt. denne gangen blir det et oppgjør på gress på wimbledons bane nummer to. (ntb)

  Ruuds Wimbledon-kamp utsatt i tre kvarter på grunn av regn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:12.19)
  casper ruuds oppgjør mot fabio fognini i 2. runde av wimbledon er utsatt i tre kvarter på grunn av regnvær i den engelske hovedstaden. det opplyser arrangøren. 25-åringens kamp mot fognini skulle etter planen ha startet på bane to klokken 12. ruud har aldri tatt seg videre til 3. runde i wimbledon. nordmannen slo ut australske alex bolt i første runde snarøya-gutten har derimot klart å slå fognini før. det har han gjort i alle tre kampene de har møttes. to av kampene foregikk på ruuds favorittunderlag grus, mens én ble spilt på hardcourt. denne gangen blir det et oppgjør på gress på wimbledons bane nummer to. (ntb)

  Ny regn-utsettelse for Ruud i Wimbledon – rakk å spille i sju minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:12.18)
  casper ruuds oppgjør mot fabio fognini i 2. runde av wimbledon er utsatt inntil videre på grunn av regnvær i den engelske hovedstaden. det er spådd mer regn over all england club-anlegget den neste timen, og dermed måtte nettet tas ned og banen dekkes til etter bare sju minutter med spill onsdag. ruud og fognini hadde ventet i to timer på å komme i gang med kampen, som egentlig skulle ha startet klokken 12 norsk tid. regnet førte til utsettelser i 45 minutter, deretter ytterligere en halvtime og så 45 minutter til. da spillerne kom i gang, vant ruud og fognini hvert sitt game på egen serve. så ble de vist inn i garderobene igjen. ruud har aldri tatt seg videre til 3. runde i wimbledon. nordmannen slo ut australske alex bolt i første runde i år. snarøya-gutten har derimot klart å slå fognini før. det har han gjort i alle tre kampene de har møttes. to av kampene foregikk på ruuds favorittunderlag grus, mens én ble spilt på hardcourt. denne gangen blir det et oppgjør på gress på wimbledons bane nummer to. (ntb)

  Ruuds Wimbledon-kamp utsatt på grunn av regn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:12.18)
  casper ruuds oppgjør mot fabio fognini i 2. runde av wimbledon er utsatt i minst to timer på grunn av regnvær i den engelske hovedstaden. det opplyser arrangøren. 25-åringens kamp mot fognini skulle etter planen ha startet på bane to klokken 12 norsk tid, men kommer tidligst i gang klokken 14. oppgjøret ble først utsatt i 45 minutter, deretter ytterligere en halvtime og så 45 minutter til. ruud har aldri tatt seg videre til 3. runde i wimbledon. nordmannen slo ut australske alex bolt i første runde snarøya-gutten har derimot klart å slå fognini før. det har han gjort i alle tre kampene de har møttes. to av kampene foregikk på ruuds favorittunderlag grus, mens én ble spilt på hardcourt. denne gangen blir det et oppgjør på gress på wimbledons bane nummer to. (ntb)

  Ruuds Wimbledon-kamp utsatt i tre kvarter på grunn av regn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:12.18)
  casper ruuds oppgjør mot fabio fognini i 2. runde av wimbledon er utsatt i tre kvarter på grunn av regnvær i den engelske hovedstaden. det opplyser arrangøren. 25-åringens kamp mot fognini skulle etter planen ha startet på bane to klokken 12. ruud har aldri tatt seg videre til 3. runde i wimbledon. nordmannen slo ut australske alex bolt i første runde snarøya-gutten har derimot klart å slå fognini før. det har han gjort i alle tre kampene de har møttes. to av kampene foregikk på ruuds favorittunderlag grus, mens én ble spilt på hardcourt. denne gangen blir det et oppgjør på gress på wimbledons bane nummer to. (©ntb)

  Semiautomatisk offside innføres i La Liga – fortsatt ikke mållinjeteknologi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:07.37)
  det planlegges flere endringer på regelverket foran kommende sesong i la liga. innføring av mållinjeteknologi er det derimot ingen planer om. football-espana og radiostasjonen cope er blant dem som har omtalt nyheten. flere av endringene er lik grepene som har blitt tatt i bruk i blant annet em. både semiautomatisk offside og at det kun er tillatelse for kapteiner å snakke med dommeren, kan man vente seg i la liga kommende sesong. i tillegg innføres det mulighet for et ekstra spillerbytte ved hodeskade. det som fortsatt ikke blir å finne, er mållinjeteknologi. mangelen på det ble en debatt etter en kontroversiell situasjon i el clásico i april. da følte barcelona seg snytt for scoring på stillingen 1-1 mot real madrid i en kamp katalanerne tapte 2-3. – det er en skam at vi ikke har mållinjeteknologi. om vi vil være den beste ligaen i verden, så må vi ha det, sa xavi etter kampen. la liga-president javier tebas svarte på sin side med en post på x, med skjermbilder fra artikler som beskrev situasjoner der mållinjeteknologi hadde feilet og sitatet «ingen kommentar». (ntb)

  Full konflikt under NM-løp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:13.00)
  det ble virkelig hett mellom hanne mjøen maridal og live johannessen solheimdal under 10.000 meteren i nm. en finger over strupen toppet det som så ut som en sterk konflikt underveis i løpet. etterpå var maridal kraftig irritert i målområdet etter nm-duellen, som endte med sølv for hennes del i duellen mot solheimdal. – det blir en intens duell med de uengihtetene vi har sett og kontakten mellom dem og den gestikuleringen vi har sett, kommenterte nrks jann post før sluttspurten gikk. for han lot seg forbløffe av det som skjedde underveis i løpet som avgjorde kampen om nm-gull på 10 000 meter i sandnes. for etter 6000 meter dro hanne mjøen maridal en finger over strupen. rett i hælene lå live johannessen solheimdal. og maridal hadde vært tydelig misfornøyd med rivalens opptreden underveis i løpet. – en bevegelse som man kan tolke både den ene og andre veien, kommenterte post. etterpå ga maridal denne forklaringen: – jeg signaliserte til kjæresten min. han stod og ropte der. jeg signaliserte at nå er det nok, sier maridal til nrk etter løpet. samtidig var hun klar på at hun var irritert på rivalen solheimdal som tok gullet. – hun tråkket på meg fire-fem ganger og jeg sa at gjør du det en gang til så går du foran, sier maridal. hun innrømmer at hun har temperament og at det er kjent for de som kjenner henne. maridal hevet blant annet en advarende pekefinger mot rivalen underveis. gjennom store deler av løpet lå gullmedaljøren solheimdal i hælene på sølvvinneren. men så gikk solheimdal til på sisterunden. da var maridal sjanseløs. maridal mente deretter at sølvet var «ufortjent» slik løpet utviklet seg med henne i front. solheimdal sa derimot klart fra at maridal, som har best pers, må regne med å dra i front. – slik er det når man er best. jakob ingebrigtsen er best og får hele toget etter seg. det må være regne med det når man er best, sier solheimdal til nrk. hun påpekte at hun har ligget i front av de to i en rekke andre tidligere mesterskapsløp, da hun var regnet som best av de to. hun mener rivalen bør ha et annet fokus etter dårlige løp. – man kan ikke skylde på omgivelsene. det går ikke an, sier solheimdal.

  Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:14.19)
  rosenborg kommer ikke til frigi talentene sverre nypan og jesper reitan-sunde når norge skal spille fotball-em for u19-lag i juli, melder adresseavisen. det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot lillestrøm mens em-gruppespillet pågår. nypan ble også holdt igjen av rosenborg under u19-em i fjor, der norge gikk til semifinalen. – vi i rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder mikael dorsin i rbk til adressa. klubben kan nekte spillerne å delta i em fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli. – de var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at sverre og jesper ikke får lov, sier u19-landslagssjef luis pimenta. rbk-midtstopper håkon røsten er derimot aktuell for troppen. (ntb)

  Aftenbladet: Henrik Ingebrigtsen står over friidretts-NM med kneplager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:13.14)
  henrik ingebrigtsen (33) kan ikke delta i friidretts-nm på hjemmebane i sandnes. han plages med et kne, melder stavanger aftenblad. brødrene jakob og filip ingebrigtsen er derimot påmeldt mesterskapet neste helg. henrik ingebrigtsen var nylig i aksjon på 5000 meter under em i roma. dere endte han som nummer 25. i etterkant har han hatt trøbbel. – han har etter em slitt med et kne, og prioriterer derfor trening og restitusjon. han syns det er kjedelig å stå over, for nm på hjemmebane var noe han hadde sett fram til, sier presserådgiver espen skoland til aftenbladet. med nm ute av bildet, har ingebrigtsen dårlig tid på seg i jakten på å klare ol-kravet. 33-åringen åpnet etter em opp om at han hadde fått påvist krystallsyken. det har preget sesongen hittil. (ntb)
  Krise for OL-bakken i Val di Fiemme - ikke klar for verdenscup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:06.50)
  ol-hoppbakkene i predazzo i val di fiemme blir ikke klar til verdenscuprenne i januar. fis har derfor måttet avlyse. rennene for både kvinner og menn skulle vært prøve-ol og sto på kalenderen 11. og 12. januar neste år. det skriver fis (det internasjonale ski- og snowboardforbundet) på sine hjemmesider. – beskjeden vi fikk i forrige uke fra val di fiemme, var uventet og forandrer uheldigvis vår terminliste. det får også innvirkninger på forberedelsene til ol i milano og cortina i 2026, sier fis` renndirektør for hopp sandro pertile. han er derimot optimistisk med tanke på at arrangørene vil få bakkene ferdig i tide til neste sommer. – hoppbakkene skal være ferdig i april eller mai 2025. det har vi fått bindende lovnader for. derfor vil vi legge sommer grand prix-konkurransene neste år til bakkene, sier han. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »