Hovedsiden

Liten annonse  Verdensrekordholder suspendert for doping

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:11.42)
  den kenyanske 23-åringen rhonex kipruto er midlertidig suspendert for dopingbruk. det kommer frem av en oppdatering hos friidrettens interitetsenhet (aiu) onsdag. der står det oppført at kipruto er suspendert for bruk av et ulovlig middel eller metode, og at det er en dopingsak hvor utøverens blodpass er involvert. kipruto tok gull på 10.000 meter i u20-vm i 2018 og fulgte opp med bronse på samme distanse i senior-vm året etter. noen få måneder etter det, i januar 2020, løp han inn til verdensrekord på 10 kilometer gateløp. tiden 26.24 står fremdeles som verdensrekord på øvelsen. han er også den tredje raskeste personen på en halvmaraton gjennom tidene, med tiden 57.49 fra desember 2020. kipruto ble nummer ni i ol-finalen på 10.000 meter i 2021. kenyaneren er nå altså suspendert i påvente av at det kommer en dom i saken, enten at han blir ilagt en utestengelse eller en frifinnelse.

  Pelés grav åpnet for publikum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:08.19)
  seks måneder etter at pelé døde av kreft, ble den forgylte graven hans mandag endelig åpnet for publikum. pelé, som ble 82 år gammel, døde 29. desember etter lang tids kreftsykdom. han regnes av mange som den aller største fotballspilleren gjennom tidende. han ble stedt til hvile i det 14 etasjes høye mausoleet i det økumeniske minnestedet i santos. gravstedet er å finne i guinness rekordbok som det høyeste i verden. pelé-fans ble møtt av to gullstatuer i full størrelse i det 200 kvadratmeter store rommet som huser fotballspillerens kiste. blant de frammøtte var også pelés sønn edinho. han sa til reportere at familien fortsatt sørger over farens død. – men vi er også veldig stolte og glade over all omtanke vi har fått, sa en rørt edinho. (ntb)


  Riise forlenger med Avaldsnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. mai 2023 KL:13.53)
  john arne riise forlenger kontrakten med avaldsnes. det bekrefter klubben til haugesunds avis. – jeg kan bekrefte at john arne har signert en ny kontrakt. vi er så fornøyd som det går an å bli, sier sportslig leder i avaldsnes, rune lothe til avisen. – vi har lenge ønsket å forlenge kontrakten med john arne. med tanke på jobben han har gjort her, var det et enkelt valg. vi er veldig fornøyd med å han john arne med videre her i avaldsnes, sier lothe. riise har vært trener i avaldsnes siden desember 2021. etter åtte serierunder denne sesongen står klubben med åtte poeng og ligger på en åttendeplass på tabellen. klubben har hatt økonomiske utfordringer, men ifølge lothe blir ikke den nye kontrakten til riise en ekstra belastning. – nei, john arne har vært veldig fin der. han vet at vi ikke vasser i penger. kontrakten er relativt lik den han har hatt tidligere, sier rune lothe.


  Jørn Andersen fortsetter i Hongkong

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. mai 2023 KL:11.04)
  jørn andersen fortsetter som trener for fotballandslaget i hongkong. han har signert en ny toårsavtale. fotballforbundet i det asiatiske landet opplyser om nyheten tirsdag. andersen (60) fikk jobben som landslagssjef i desember 2021. han sørget for at laget kvalifiserte seg til asia-mesterskapet for første gang på 50 år. – jeg ser forbedringer i mannskapet til hongkong i løpet av det siste halvannet året, hvilket viser at vi er på rett vei. vi har mange interessante oppgaver foran oss, og jeg er sikker på at laget vil gjøre det bra, sier andersen. hongkong har et langsiktig mål om å delta i vm-sluttspillet i 2034. andersen har tidligere vært landslagssjef i nord-korea og klubbtrener i sørkoreanske incheon united. (ntb)


  Haaland nominert til månedens spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:12.08)
  erling braut haaland er én av åtte nominerte spillere som kan bli kåret til månedens spiller i premier league i april. haaland spilte fire kamper i premier league i april og scoret i alle fire. totalt scoret han seks mål og hadde to målgivende pasninger i løpet av de fire kampene. haaland ble kåret til månedens spiller i august, i det som var hans første måned i premier league. også martin ødegaard har blitt kåret til månedens spiller denne sesongen, noe som skjedde i kåringen for november og desember (samlet kåring). de øvrige nominerte til prisen for april er kevin de bruyne (manchester city), alexander isak, callum wilson (begge newcastle), ollie watkins (aston villa), dominic solanke (bournemouth), diogo jota (liverpool) og eberechi eze (crystal palace).  Infantino truer med svarte skjermer: – Vi selger ikke kvinne-VM på billigsalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. mai 2023 KL:08.40)
  presidenten i det internasjonale fotballforbundet (fifa), gianni infantino, er ikke fornøyd med rettighetsbudene på fotball-vm for kvinner i sommer, som avvikles i australia og new zealand. infantino sier at det kan ende opp med at kampene ikke blir vist i enkelte av europas største fotballnasjoner som storbritannia, spania, italia, tyskland og frankrike, skriver ntb. – tv-selskapene må høyne sine bud om de ønsker å vise bilder fra sluttspillet, sier infantino om «de fem store». han kaller budene som er kommet for skuffende: – for å være helt tydelig. det er vår moralske og juridiske plikt at vi ikke selger kvinne-vm på billigsalg. hvis budene ikke bedres er vi tvunget til å hindre at mesterskapet vises hos «de fem store». ifølge fifa-presidenten har tv-selskapene bydd mellom én og ti millioner dollar for kvinne-vm. de tilsvarende budene for herrenes vm-sluttspill i qatar i desember lå mellom 100 og 200 millioner dollar.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »