Hovedsiden

Liten annonse
  VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:19.28)
  molde fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte var-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. det ble klart på klubbens årsmøte. var-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den. så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot var. tidligere har odd og 1. divisjonsklubben aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.  Vetlesen-scoring ga Deila pusterom i Brugge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:17.27)
  tidligere bodø/glimt-profil hugo vetlesen fullførte et gnistrende brugge-angrep da ronny deilas menn slo genk 3-0 på bortebane i den belgiske toppdivisjonen. drøyt halvveis ut i den første omgangen mønstret gjestene et vakkert angrep, og ute til høyre i banen fikk vetlesen rom å boltre seg i. med en rapp avslutning med høyrefoten hamret han inn 1-0. med et drøyt kvarter igjen på klokka scoret denis odoi 2-0 med et praktfullt hodestøt, før andreas olsen fastsatte resultatet til 3-0 fra straffemerket. på overtid ble vetlesen byttet ut. brugge kom fra en rekke med tre strake tap før søndagens møte med genk. det har satt deila under press. (ntb)

  Infantino knallhardt ut mot planene om blått kort

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:09.16)
  fotballens internasjonale lovkomité (ifab) har signalisert planer om å innføre testing av blått kort på elitenivå. gianni infantino mener det er uaktuelt. ifølge nyhetsbyrået reuters er presidenten i det internasjonale fotballforbundet (fifa) klinkende klar på at blått kort ikke vil få innpass på elitenivå i fotballen. – det kommer ikke til å skje. det er et ikke-eksisterende tema for oss. fifa er helt og holdent imot det. jeg har ikke blitt informert om dette, men jeg mener fifa bør ha noe å si i ifab, forteller infantino. – dersom du ønsker deg en tittel: «vi gir rødt kort til blått kort», la fifa-presidenten til. ifølge den engelske storavisen the telegraph hadde ifab i starten av februar planer om å kunngjøre at det nye kortet skulle testes i lavere divisjoner i england. det skapte furore i fotballmiljøet, og beslutningen ble utsatt. lørdag skal planene diskuteres i glasgow, opplyser nyhetsbyrået ritzau. (©ntb)

  Semifinaletap for norsk Groningen-trio

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:23.10)
  det blir ingen nederlandsk cupfinale for de norske groningen-spillerne johan hove, isak määttä og kristian lien. feyenoord vendte til 2-1 i semifinalen. hove og määttä spilte fra start foran 46.000 tilskuere på de kuip i rotterdam, mens lien fikk et kort innhopp på tampen av kampen. groningen er på 6.-plass i 1. divisjon og med i opprykksjakten. laget sjokkerte feyenoord ved og ta ledelsen ved laros duarte etter en halvtimes spill. samme mann hadde også et stolpetreff i første omgang. feyenoord hevet seg etter pause. dávid hancko utlignet i det 62. minutt, og sju minutter før full tid ble innbytter ondrej lingr matchvinner tre minutter etter at han kom inn. hove spilte hele kampen for groningen, mens venstreback määttä ble byttet ut i det 78. minutt. feyenoord møter nijmegen i cupfinalen 21. april. også den kampen spilles på de kuip. (ntb)

  Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:08.38)
  eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret cies. rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp. på frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. med et snitt på 20,02 frispark per kamp har eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. verstingen er brasilianske serie b med et snitt på 30,34 per kamp. eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens japans j2- og j1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp. nivå to i japan har også færrest røde kort med 0,10. her plasserer eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som premier league, tyske bundesliga og danske superliga. boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. flest gule kort deles ut i uruguay, med 6,07 i snitt.(ntb)

  Ole Gunnar Solskjærs sønn Noah er klar for Aalesund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:18.06)
  noah solskjær har signert for fotballklubben aalesund på en toårskontrakt. klubben bekrefter overgangen. ole gunnar solskjærs sønn spilte 3. divisjonsfotball for spjelkavik forrige sesong, men har den siste tiden vist seg fram i aalesund. 23-åringen scoret fire mål på to treningskamper for aalesund i forrige uke. det ga kontrakt med klubben.

  Borchgrevink utnevnt til ny Vålerenga-kaptein: – En ære

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:15.50)
  christian borchgrevink ble i dag presentert som vålerengas nye kaptein. det melder klubben på sin nettside. laget har vært uten kaptein etter at midtstopper og landslagsspiller stefan strandberg annonserte at han måtte legge opp etter en livstruende blodpropp. – det er et vanvittig ansvar og rett og slett en ære. det er stort, og jeg tror de fleste som kjenner meg og som har fulgt vålerenga lenge nok, kommer til å forstå at dette betyr en del for meg, sier han. vålerenga-trener geir bakke mener valget om lagets nye kaptein var enkelt. – han tar ansvar, han bryr seg om folk rundt seg, ser mennesker og skjønner mye fotball. det valget var egentlig ganske åpenbart, sier han. 24-åringen har gått gradene i klubben siden han var juniorspiller i klubbens akademi. vålerenga hadde en marerittsesong og rykket ned fra landets toppdivisjon for første gang siden 2000. (ntb)

  Deilas Brugge tapte toppkamp på overtid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:16.46)
  ronny deilas brugge gikk på et 1-2-nederlag på overtid hjemme mot anderlecht i den belgiske toppdivisjonen søndag. dermed økte avstanden mellom tabelltoer anderlecht (57 poeng) og tabelltreer brugge (45). sistnevnte står med poengtap i to strake kamper. hugo vetlesen spilte hele kampen for brugge, mens antonio nusa ble byttet ut med to minutter igjen av ordinær spilletid. ingen av nordmennene noterte seg for målpoeng. nilson angulo ble matchvinner ett minutt på overtid i første halvdel av mars skal deilas lag ut i to oppgjør mot molde i conferenceligaen. vinneren går videre til kvartfinale. før den tid skal brugge møte ligaleder union saint-gilloise i semifinalen i den belgiske cupen, før genk er motstander i serien. (ntb)

  Larvik vant bronsekampen i håndball-NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:12.02)
  den tidligere håndballstormakten larvik er i ferd med å finne tilbake til seg selv. søndag sikret de bronsen i nm etter 25-24-seier mot sola. larvik vant 18 strake serietitler i perioden 1999 til 2017, i tillegg til et champions league-gull i 2011. totaldominansen endte imidlertid med betalingsstopp, fristillinger og degradering i divisjonssystemet. siden har de kjempet seg tålmodig tilbake mot toppen i norsk håndball. larvik ledet med ett mål til pause, og beholdt ledelsen i den andre omgangen. de vant til slutt 25-24. det kunne imidlertid endt med straffekastkonkurranse, men sola misbrukte en stor sjanse med få sekunder igjen. dermed sikret larvik seg bronsen. finalen spilles senere søndag. den er mellom vipers og storhamar.

  Valencia-kamp utsatt etter storbrann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:14.19)
  den voldsomme blokkbrannen i valencia fører til at byens la liga-lag ikke spiller helgens bortekamp mot granada. valencia ba om utsettelsen etter brannen som rev gjennom to leilighetskomplekser i byen torsdag kveld. fire personer er bekreftet døde, mens 14 er savnet. dagen etter opplyste den spanske toppdivisjonen i en pressemelding at klubbens anmodning blir innfridd. også oppgjøret mellom valencia-laget levante og andorra på nivå to er utsatt. et minutts stillhet vil bli gjennomført i helgens kamper i spanias to øverste divisjoner. valencia ligger på 8.-plass i la liga og kjemper om europaplass neste sesong. (ntb)

  Molde kan hjelpe rivalene til Europa: – Vil gjøre noe med dynamikken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.49)
  moldes avansement i conferenceligaen gjør at norge kan få direkteplass til champions league og ytterligere et femte lag til europa. moldes overbevisende seier mot legia warszawa betyr at håpet lever for norsk fotball. bodø/glimt tapte på sin side en thriller mot ajax. for øyeblikket ligger norge på 15.-plass på rankingen til det europeiske fotballforbundet (uefa), også kjent som uefa-koeffisienten. en 15.-plass etter sesongslutt vil bety fem lag inn i europa fra 2025/26-sesongen. leif øverland er administrerende direktør i norsk toppfotball (ntf). han mener nok en europa-plass bør gjøre noe med stemningen i styrerommene til eliteserieklubbene. – det vil gjøre noe med dynamikken, sier øverland til ntb. – om man ikke har en europeisk ambisjon for de ti-tolv lagene med størst budsjett, griper man ikke muligheten. det er jo faktisk mulig, mener han. øverland viser til utviklingen til bodø/glimt. norges beste lag sist sesong var nede i 1. divisjon så sent som i 2017. – glimt hadde jo ikke noe større budsjett enn de andre da de begynte sin reise. danmark med fc københavn i mesterligaen er like foran norge på rankingen. israel som har to lag igjen i europa-spill, ligger på 16.-plass. (ntb)

  RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:18.10)
  rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. onsdag ble det 1-4-nederlag for vålerenga etter en fæl første omgang. samtlige mål i treningskampen i spanske marbella kom i de første 45 minuttene, og vif scoret tre av dem det siste kvarteret før pause. rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i eliteserien 1. april. laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål. allerede i åpningsminuttene tok vålerenga ledelsen ved daniel håkans, mens petter strand la på 2-0 med hodet. rbk-reduseringen kom da markus henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt. nysigneringen mees rijks trillet inn 3-1 etter at keeper rasmus sandberg forærte vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde strand sitt andre mål for dagen. dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon. vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (ntb)  Start-stopper solgt til HamKam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:19.09)
  luc mares (27) er klar for hamkam og spill i eliteserien. den nederlandske forsvarsspilleren har de siste årene vært i start. klubbene bekreftet overgangen tirsdag kveld. hamkam opplyser at mares har skrevet under en kontrakt som varer ut 2026-sesongen. mares kom til start i 1. divisjon sommeren 2021. han stoppet på 85 kamper for klubben.

  Vil fjerne VAR i norsk fotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:08.24)
  i en undersøkelse foretatt av vg vil et flertall av de 16 eliteserieklubbene og fem 1. divisjonsklubber avskaffe videoassistert dømming (var) etter bare ett år. vg har gått igjennom forslagene til klubbenes årsmøter de nærmeste ukene. hos rosenborg er det sendt inn følgende forslag: «rosenborg ballklub skal aktivt arbeide for å fjerne var fra norsk fotball omgående». lignende forslag er også sendt inn hos en rekke andre klubber til sine årsmøter. det er bare kfum oslo, fredrikstad, kongsvinger og kristiansund som foreløpig ikke har sendt inn forslag. – vi forholder oss til at vi har implementert var. vi forholder oss til at 15 av 16 klubber (i eliteserien) var positive til å innføre. det er en del av medieavtalen og en seksårsavtale. vi bruker heller alt fokus på å videreutvikle og forbedre var. vi har vært gjennom et år hvor vi avdekket flere ting kan bli bedre, sier styreleder cato haug i norsk toppfotball til vg. (©ntb)  Tuva Hansen og Bayern videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:21.39)
  uva hansen og hennes lagvenninner i bayern münchen tok seg kontrollert til kvartfinale i cupen med 6-0 over 3.-divisjonslaget kickers offenbach. bayern-trener alexander strauss gjorde ni endringer i laget som startet 5-0-seieren over köln i serien sist helg. tuva hansen fikk tillit som høyreback og spilte hele kampen. laget koblet grepet med to raske mål av jovana damnjanovic og sydney lohmann midtveis i den første omgangen, men det ble ikke flere mål før det siste kvarteret. da raknet det for gjestene. jill baijings gjorde 3-0 før 17-årige alara sehitler i sin første kamp fra start scoret det fjerde. pernille harder kom inn for damjanovic og scoret de to siste. bayern møter carl zeiss jena i kvartfinalen om tre uker, i første kamp etter landslagspausen. før pausen er det seriekamp mot essen søndag. bayern topper tabellen ett poeng foran wolfsburg. (©ntb)

  Hegerberg hjalp Lyon til semifinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:20.52)
  ada hegerberg kom inn ved pause og bidro med to mål og en assist da lyon lekte seg til semifinale i den franske cupen med 9-2 over montauban. hjemmelaget fra nest øverste divisjon sjokkåpnet og tok ledelsen før det var spilt ti minutter, men lyon vendte til 3-1-ledelse før pause. den norske landslagsstjernen leverte også assist da kadidiatou diani gjorde 8-1. diani fullførte senere sitt hattrick.

  Sahraoui-mål i seier over Ajax

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:16.48)
  heerenveen-kanten osame sahraoui bidro med en scoring da ajax ble slått 3-2 i den nederlandske æresdivisjonen søndag. sahraoui doblet ledelsen etter 38 minutter. lagkamerat pelle van amersfoort hadde sendt heerenveen i ledelsen etter drøyt ti minutter. sistnevnte ydmyket gjestene fra amsterdam enda mer da han økte til 3-0 rett etter pause. hovedstadsklubben fant aldri fram en utligning. dermed tok heerenveen seg opp på 25 poeng på 11.-plass. ajax ligger på 5.-plass med ti poeng mer. sahraoui ble tatt av banen med ett minutt igjen av ordinær tid. 22-åringen har scoret seks mål og levert to målgivende pasninger i ligaen denne sesongen. (©ntb)

  Lillebergs Lightning slo tilbake – vant over Blue Jackets

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:08.57)
  etter to strake tap sørget blant andre brandon hagel for at tampa bay lightning slo columbus blue jackets 4–2 i nhl lørdag. emil lilleberg spilte sin 13. kamp for vinnerlaget siden debuten tidlig i januar. sarpsborg-gutten ble hentet opp til nhl da laget slet stort med skader. 23-åringen spilte litt over 13 minutter i lørdagens bortekamp i columbus. der ble hagel avgjørende med ett mål og to assists, mens også nicholas paul, anthony cirelli og kaptein steven stamkos scoret. for hjemmelaget sto boone jenner for begge nettkjenninger. lightning hadde tapt de to foregående kampene mot henholdsvis new york rangers og new york islanders. med lørdagens seier er lightning plassert som nummer tre i sin divisjon. opp til florida panthers og sikker sluttspillplass skiller det ni poeng. det gjenstår om lag 30 kamper i årets grunnsesong i nhl. nylig skadet backstjernen mikhail sergachev seg igjen stygt, noe som kan bety mer spilletid for lilleberg utover i sesongen. neste kamp for lilleberg og co. er borte mot topplaget boston bruins tirsdag. (©ntb)

  Johansson med sin første seier i Rosenborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:14.29)
  alfred johansson fikk sin første seier som rosenborg-trener i fredagens treningskamp mot aalesund. trønderne vant 2-1. unggutten sigurd sæveraas scoret det avgjørende målet på koteng arena. treningskampen ble imidlertid ingen braksuksess for rbk. rosenborg fikk det ikke helt til å stemme i første omgang, og lå fortjent under 0-1 til pause mot fjorårets sisteplasserte i eliteserien. sæveraas, som spilte 4. divisjon for kvik i fjor sommer, avgjorde kampen i det 82. minutt etter at ole selnæs utlignet like etter pause. senere i februar drar rosenborg på treningsleir til marbella, hvor de blant annet skal spille mot brann. (ntb)


  Slik spilles Norges nasjonsligakamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:10.42)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) har satt opp kampdatoene for nasjonsligaen for menn kommende høst. norge spiller i b-divisjonens gruppe 3 og starter med bortekamp mot kasakhstan 6. september. det blir også avslutning hjemme mot kasakhstan på ullevaal stadion i november. dette er kampprogrammet: 6. september: kasakhstan – norge (16.00) 9. september: norge – østerrike (20.45) 10. oktober: norge – slovenia (20.45) 13. oktober: østerrike – norge (20.45) 14. november: slovenia – norge (20.45) 17. november: norge – kasakhstan (18.00) (ntb)

  Børven returnerer til Odd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.20)
  torgeir børven blir ikke med vålerenga ned til 1. divisjon og gjør comeback i odd. vif bekreftet torsdag at klubben er enig med odd om en overgang. i meldingen kommer det fram at børven har skrevet under en toårig kontrakt med telemarkingene. det blir øystese-guttens tredje opphold i odd. 32-åringen har vært innom mange klubber både i norge og i utlandet. han dro fra odd til vålerenga i 2012, og godt spill i hovedstaden ga han mulighet til å oppleve utenlandsdrømmen. veien gikk da til nederlandske twente. etter noen sesonger der ble han lånt ut til brann, et opphold som senere ble gjort permanent. deretter gikk turen tilbake til skien og odd, hvor han fant formen igjen. etter noen gode sesonger ble børven hentet til rosenborg. der ble han i svært kort tid før han igjen dro utenlands. denne gangen gikk veien til tyrkia og klubbene ankaragücü og gaziantep. i 2022 returnerte han til vålerenga. fjorårets sesong endte med ett fattig mål og nedrykk. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »