Hovedsiden

Liten annonse
  Forventer minst 200.000 til gullfest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:11.06)
  borussia dortmund er én seier unna sin første bundesliga-tittel siden 2012. i byen planlegges det for folkefest. til avisen ruhr nachtrichten opplyser dirk aschenbrenner i brannvesenet at det forventes minst 200.000 besøkende. – men vi må kunne takle også det dobbelte, sier aschenbrenner. borussia dortmund må vinne hjemme mot mainz i siste serierunde for å stoppe bayern münchens rekke på ti strake ligatitler. de gulkledde er to poeng foran bayern, så ett poeng vil ikke være nok om bayern tar tre poeng borte mot köln. bayern har klart bedre målforskjell. hvis dortmund sikrer seg tittelen lørdag, vil den store feiringen finne sted søndag med en parade med lagbussen og politiet i front. søndag er det også forbud mot glass langs paradeveien. et stort antall politifolk er satt inn for å sørge for at det skal gå fredelig for seg. landslagsspiller julian ryerson har spilt 29 av dortmunds 33 ligakamper denne sesongen. han kan bli den femte norske mannen til å vinne bundesliga etter einar jan aas, erland johnsen, rune bratseth og jan derek sørensen. (ntb)

  Hovland langt bak i Texas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:06.37)
  golfspiller viktor hovland har ikke klart å spille seg oppover på resultatlisten i pga-turneringen i fort worth i texas i usa. nordmannen er på delt 68.-plass. hovland fikk en bogey på det 2. hullet. deretter fulgte det kun par før han fikk sin første birdie på hull 14, etterfulgt av en ny birdie på hull 15. deretter måtte han tåle en dobbeltbogey på hull 16. runden endte på ett slag over par for nordmannen. harry hall fra england leder turneringen med åtte slag under par etter at alle spillerne har vært gjennom 18 hull. hovland ligger på 6.-plass på verdensrankingen. sist helg ble han nummer to i pga-mesterskapet. det er hovlands beste plassering i en majorturnering noensinne og sikret ham over 16 millioner kroner i premiepenger. (ntb)

  Hovland tregt i gang på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:00.27)
  viktor hovland fikk ikke hvile lenge etter at det ble en delt andreplass i pga-mesterskapet. torsdag var det første runde i ukens turnering på pga-touren i texas og for hovland uteble storspillet. etter en tidlig bogey på hull to, ble det elleve par på rad. birdie på hull 14 og 15 gjorde at han kom under par, men en dobbeltbogey på hull 16 gjorde at det til slutt ble en runde på 71 slag, ett slag over par. i skrivende stund ligger han med det på en delt 68. plass og står i fare for å ikke klare cuten etter de to første rundene. engelskmannen harry hall har for øyeblikket en suveren ledelse etter en superrunde på åtte slag under par. han har fire slag ned til de nærmeste konkurrentene.
  Skiskytterne svarer på svensk luksus – kjøper ny smøretrailer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:15.28)
  de norske skiskytterne venter på en flunkende ny smøretrailer. det bekrefter smøresjef tobias dahl fenre til nrk. – det er en naturlig utvikling siden det er arbeidsverktøyet vårt. det er som å bytte bil, sier fenre. smøretraileren monteres nå i sverige, men er ventet å komme før sommeren eller senest til blinkfestivalen i starten av august. det vakte oppsikt da svenskene før fjorårssesongen kom med en smøretrailer som nesten var dobbelt så stor som norges. men nå trenger ikke johannes thingnes bø og co. å være sjalu lenger. – vi har vært så misunnelige at vi bare måtte lage en. jeg har sutret meg til å få det samme som naboen, ler smøresjefen. den svenske smøretraileren skal ha kostet snaut åtte millioner kroner. prislappen på den norske er enn så lenge ukjent, men fenre sier det er «en betydelig investering». – den er fra samme leverandør som svenskenes, men ble forsinket i ett år, sier fenre. den nye smøretraileren vil være vesentlig større og kan også rigges om til et samlingspunkt for sponsorer. kombinertlandslaget tar over skiskytternes tidligere smøretrailer.

  Blytung runde for Hovland i Charlotte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:22.52)
  viktor hovland gikk den fjerde runden på seks slag under par i pga-turneringen i golf i charlotte, north carolina søndag. han endte dermed langt bak teten. dermed ble det en brutal avslutning på turneringen for den norske golfstjernen. hovland måtte tåle to bogeys på de første ni hullene, og i andre halvdel av runden gikk vondt til verre. ekstra ille endte det på hull nummer 16, der hovland måtte tåle en dobbeltbogey. birdien på hull nummer åtte ble hovlands eneste søndag. etter endt runden var nordmannen 17 slag bak den amerikanske lederen wyndham clark. (ntb)

  dobbelt hattrick i toppserien – lyn senket lsk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. mai 2023 KL:17.03)
  Anna Aahjem scoret hattrick i Lyns sterke 3-1-seier over LSK Kvinner lørdag, mens det ble tre mål også for Iris Omarsdottir da Stabæk slo Arna-Bjørnar 5-1. LSK Kvinner var favoritt til å ta seieren i lørdagens oppgjør mot Lyn. Likevel var det hjemmelaget som tok føringen i kampen da Aahjem fant veien til nettmaskene etter 33 minutter. Aahjem satte også sitt sjuende for sesongen da hun økte til 2-0 etter en time. Signe Holt Andersen skapte spenning med sin 1-2-redusering etter 77 minutter, men bare to minutter senere var Aahjem frampå igjen. Arna-Bjørnar har slitt i åpningen på årets sesong, men tok en overraskende 2-1-seier over regjerende mester Brann i forrige serierunde. I lørdagens bortekamp mot Stabæk kom de derimot ned på jorda igjen da Omarsdottir sendte to baller forbi Ida Norstrøm før pause. Melissa Bjånesøy økte til 3-0 i det 63. minutt, før Omarsdottir fullførte hattricket to minutter senere. Anja Rasmussen økte til 5-0 i det 67. minutt. Linnea Sælen scoret et trøstemål for gjestene mot slutten. Seieren sender Stabæk opp på femteplassen, mens Arna-Bjørnar forblir sist. (NTB)


  Sykkelsporten kan snu i spørsmålet om transkvinner – tema etter omstridt seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:13.04)
  debatten om transkjønnede utøvere i kvinnekonkurranser er tilbake på agendaen i sykkelmiljøet. et forbud kan komme, skriver the telegraph. det internasjonale sykkelforbundet (uci) endret og strammet inn reglene for transkvinner så sent som i fjor. siden har friidretten og svømmesporten nektet utøvere som gikk gjennom puberteten som mann, å konkurrere internasjonalt i et felt med kvinner. nå kan syklingen gå i samme retning. torsdag bekreftet uci at transkjønnede syklister igjen er oppe til diskusjon med utøvere og nasjonale forbund. «vi er enige om å ta debatten og gjøre en eventuell avgjørelse på neste styremøte i glasgow i august», sto det i en uttalelse. det skal være delte meninger i uci-hierarkiet om å innføre et forbud, erfarer the telegraph. utviklingen skjer under en uke etter at amerikaneren austin killips (27) ble tidenes første transkjønnede rytter til å vinne en etappe og ritt sammenlagt på uci-nivå på kvinnesiden. seieren kom på siste dag av tour of the gila i new mexico. etterpå takker hun konkurrentene og sykkelsporten for støtten. – de viser at twitter ikke er det virkelige livet, sa killips. men etter rittet har kritikken hardnet til. usas tredobbelte ol-sølvvinner inga thompson har anklaget uci for «å ta livet av kvinnesykling». (©ntb)

  johannessen ett over par i roma – dobbeltbogey ødela

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:19.51)
  kristian krogh johannessen er på delt 63.-plass i open d`italia i golf i roma etter å ha gått den første runden på 72 slag. det er ett slag over par. det ble tre birdier, to bogeyer og en dobbeltbogey på johannessen første dag. matthieu pavon fra frankrike leder turneringen etter en 63-runde (åtte under par). (©ntb)


  Golf: Borge avsluttet med fem slag over par og endte i bunn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. april 2023 KL:23.12)
  celine borge avsluttet lpga-turneringen i los angeles med en runde på fem slag over par. det gjorde at golfproffen la seg inn sist av dem som hadde fullført. hun hadde seks bogeyer, én birdie og resten på par i løpet av søndagsrunden i california. borge delte med det sisteplassen med allison emrey. fredag greide hun cuten med ett slags margin. dagen etter gikk hun tre slag over par etter å ha avsluttet runden med en dobbeltbogey. 24 år gamle borge er i sin første sesong på lpga-touren og for tiden ranket som nummer 251. hun har så langt i proffkarrieren spilt inn godt over 51.000 dollar (545.000 kroner). før finalefeltet har startet på sin avslutningsrunde er det amerikanske cheyenne knight som er i ledelsen med ni slag under par. (ntb)

  har putin dobbeltgjengere?

  Kilde: NRK - Urix | Publisert: (lørdag 29. april 2023 KL:14.30)
  har russlands president én eller flere dobbeltgjengere? nei, sa kremls pressetalsmann dmitrij peskov denne uka. det er den slags som setter fart på spekulasjonene.

  Fire norske båter til finale i verdenscupen seiling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. april 2023 KL:19.13)
  fire norske båter er klare for lørdagens finaleseilas under verdenscupen i hyères i frankrike. etter innledende seilaser går de ti beste båtene i hver av ol-klassene til den siste seilasen. fire norske båter tok seg gjennom det nåløyet, og for første gang er to norske båter finaleklare i en av klassene, toerjollen 49er fx. pia dahl andersen/ nora edland og helene næss/marie rønningen sto for den bragden. de er på henholdsvis 7.- og 10.-plass etter de 13 innledende seilasene. hermann tomasgaard er nummer åtte i sin klasse, enmannsjollen ilca 7, mens line flem høst er nummer ni i kvinneklassen ilca 6. i de klassene er det ti innledende seilaser. båtene tar med seg plassiffer (etter strykning) fra de innledende seilasene inn i finalen, men der teller plasseringene dobbelt, slik at man har god mulighet til å avansere. i 49erfx er det svært jevnt bak lederbåten, og en norsk pallplassering er innen rekkevidde. – det er utrolig gøy at vi nå har fire båter blant de ti beste i disse ol-klassene. det lover godt for resten av sesongen og ol-året som kommer, sier sportssjef eirik verås larsen i en pressemelding fra norges seilforbund. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »