Hovedsiden

Liten annonse


  Spansk politi gjennomførte razzia mot kontorene til fotballdommerne i landet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:11.05)
  spansk politi slo torsdag til mot kontorene til de spanske fotballdommerne. razziaen har sammenheng med etterforskning i korrupsjonssaken mot barcelona. det er nyhetsbyråene afp og reuters, samt en rekke spanske medier, som melder om den nye utviklingen i den mye omtalte «caso negreira»-saken. ap melder også at spansk politi har gjennomført razzia mot kontorene til det spanske fotballforbundet. den spanske påtalemyndigheten siktet tidligere i år barcelona for korrupsjon som følge av at storklubben skal ha betalt en dommer over 80 millioner kroner. rettsdokumenter torsdag viser at det nå er igangsatt formell etterforskning i saken. det er den tidligere nestlederen jose maria enriquez negreira i dommerkomiteen i spanias fotballforbund som mottok de aktuelle pengene mellom 2001 og 2018. det var gjennom sitt eget firma at negreira fikk utbetalingene. barcelona har begrunnet transaksjonene med at negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben som konsulent. i tillegg skal han angivelig ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i spania. (ntb)

  Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:12.58)
  spillprodusenten ea sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot ada hegerberg knyttet til dataspillet ea sports fc 24. det var mandag at lyon-stjernen hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet ea sports fc 24. den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på instagram. avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av lyon-stjernen. bakgrunnen er at hegerbergs karakter på det ferske dataspillet ea sports fc 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere. «hetsen ada hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. vi har kontaktet ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent ea til ntb. «ea har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre. i meldingen hegerberg delte på instagram omtales hun blant annet som «hore». – dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev lyon-spissen selv under bildet. ea sports fc 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere fifa-spillene. årets utgave har fått nytt navn.


  brente haugevis med dokumenter

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:11.21)
  donald trumps tidligere stabssjef, mark meadows, skal ha brent så mange dokumenter i peisen de siste dagene av presidentperioden, at hans kone klaget til hans assistent om hvor dyrt det var blitt å rense dressene hans.

  brant haugevis med dokumenter

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:11.21)
  donald trumps tidligere stabssjef, mark meadows, skal ha brent så mange dokumenter i peisen de siste dagene av presidentperioden, at hans kone klaget til hans assistent om hvor dyrt det var blitt å rense dressene hans.

  Reuters: «Football Leaks»-hackeren Rui Pinto dømt til fire års betinget fengsel
  dokumenter | Skrevet av VG Innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: solberg til vg: åpner for innsyn i hemmelige smk-dokumenter | Skrevet av VG Innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:17.29)
  portugiseren rui pinto sto bak den massive dokumentlekkasjen football leaks. mandag ble han dømt til fire års betinget fengsel etter en langvarig rettsprosess. det ble utfallet i den portugisiske straffesaken som startet i september 2020, melder reuters. pinto var anklaget for å være en kriminell hacker, og tiltalen besto av 89 forhold. de omhandlet punkter som datasabotasje, urettmessig tilgang på dokumenter og forsøk på utpressing. i 2015 fikk pinto tak i millioner av dokumenterer som antydet korrupsjon og økonomisk juks i europeisk fotball. portugiseren la dem ut på nettet under navnet «football leaks». pinto har uttalt at han ser på seg selv som en varsler. han ønsket å avsløre fotballbransjens sanne vesen. – jeg gjorde aldri noe av dette for penger, sa han i retten for tre år siden. som følge av «football leaks» publiserte den tyske avisen der spiegel, norske vg og flere andre europeiske medier en rekke saker basert på materialet pinto hadde skaffet til veie. sakene handlet om alt fra lyssky handler til svindel, skatteunndragelser og korrupsjon blant klubber, spillere og trenere. medieoppslagene førte til politietterforskninger i flere land, deriblant storbritannia og frankrike. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »