Hovedsiden

Liten annonse


  Premier League-kamper kan bli spilt i USA og Asia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:07.42)
  fifa vil overveie å tillate at regulære seriekamper i europeiske fotballigaer kan spilles utenlands, der horder av fans venter. europeiske klubber har lenge spilt mot hverandre på andre kontinenter, men da er det snakk om vennskaps- eller oppvisningskamper. fifa-reglene har fram til nå satt en stopper for at serie- eller cupkamper kan spilles noe annet sted enn på hjemlig jord. dette regelverket kan nå gå mot en oppmykning. fifa har vedtatt å sette ned en komité som skal vurdere ulike sider ved å tillate at for eksempel spanske klubber gjør opp seg imellom i ordinære la liga-kamper i usa eller i asia. la liga i spania har allerede lagt planer for seriespill i usa i 2025, skriver afp. europeiske klubber har mange fans i usa og land i asia og midtøsten. særlig i usa har tv-selskapene lukrative avtaler i sikte dersom europeiske klubber kommer for å spille seriekamper der. fifa har denne uken kongress i bangkok i thailand. der skal det blant annet avgjøres hvem som blir tildelt fotball-vm for kvinner i 2027. kampen står mellom brasil og et samarbeid mellom tyskland, nederland og tyskland. (ntb)

  Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:10.35)
  russlands planer om å avholde et «alternativ-ol» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder ukrainas fungerende sportsminister matviy bidnyi. russland planlegger i september å arrangere vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i moskva og jekaterinburg etter paris-ol. det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra ioc. ukrainas fungerende idrettsminister bidnyi ser vennskapslekene som et eksempel på at russland prøver å skape uorden også i idretten. – etter at russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte vennskapslekene og etablerte «international association of friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med afp. – de prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-pr. det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i paris-ol. vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024. fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til ol. (ntb)

  Idrettsforbundet reagerer på nytt lovforslag: – Det er en del utfordringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:12.05)
  norges idrettsforbund har konkludert med at et nytt lovforslag knyttet til kampen mot trakassering og seksuelle overgrep mot barn ikke «fullt ut dekker idrettens behov». lovforslaget, som konkret omhandler idrettens mulighet til å oppbevare og dele personopplysninger om personer som bryter norsk lov, ble sendt på høring i februar. fristen for å komme med innspill er 1. juni. styret i norges idrettsforbund behandlet saken på sitt møte denne uken og berømmer kulturdepartementet for å se og imøtekomme behovet idretten har for en lovregulering. – like fullt er det en del utfordringer med det som nå ligger på bordet. lovforslaget har et virkeområde som ikke fullt ut dekker idretten behov, sier generalsekretær nils einar aas. han kommenterte forbundets arbeid med saken på et pressemøte onsdag. nif peker blant annet på at lovforslaget burde hatt et enda videre virkeområde. – for eksempel er ikke økonomiske misligheter tatt med, og det er avgrensninger knyttet til tilskuere på idrettsarrangementer. vi mener lovforslaget er veldig komplisert i sin oppbygning, og dette er ting vi vil spille inn i høringen, sa aas. (ntb)

  Ten Hag begraver Fernandes-ryktene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:11.08)
  manchester united-manager erik ten hag forventer at midtbanemann bruno fernandes blir værende i klubben. det var i et intervju med dazn sist uke at fernandes uttalte at han ville vurdere framtiden etter sommerens em. – dette ble tatt ut av kontekst, sier ten hag om fernandes` utspill. – jeg tror han er veldig glad for å være her, legger ten hag til. nederlenderen framhever viktigheten av fernandes i laget for de andre lagkameratene. – å ta ansvar er en av de største egenskapene toppspillere har nå til dags, og bruno er et veldig godt eksempel for mange andre spillere, sier ten hag. fernandes har kontrakt med united i to år til. (ntb)

  Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:07.24)
  amnesty reagerer kraftig på avtalen fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet aramco. fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen. avtalen mellom saudiarabiske aramco og fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett. nyhetsbyrået ap hevder at avtalen er den største det internasjonale fotballforbundet (fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år. – vi blir ikke lenger sjokkert over saudi-arabias bruk av sport som et pr-verktøy, og fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder frank conde tangberg i amnesty international til ntb. – fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for saudi-arabia som vm-vert og sponsor. vi oppfordrer fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til vm i 2034, sier tangberg. ntb har kontaktet fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med saudi-arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.: – i tråd med vedtektene reinvesterer fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. det er forventet at fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i fifa til ntb. – dette inkluderer «fifa forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (ntb)

  Gigantisk endring hos Google kan endre alt

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:17.45)
  sundar pichai, sjef for google, har annonsert en stor omorganisering av selskapet med etableringen av “platforms and devices”-gruppen med ai som ledestjerne. ny gruppe får ansvaret for programvare, tjenester og maskinvare gruppen vil få ansvaret for det meste av forbrukervendte produkter og tjenester, inkludert pixel, android, chrome, chromeos, photos og mer. rick osterloh får den viktige jobben. osterloh hadde tidligere tittelen “svp of devices and service.” osterloh bruker pixel-mobilene som eksempel på stødig samarbeid mellom program- og maskinvare-teamene for å […] the post gigantisk endring hos google kan endre alt appeared first on itavisen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »