Hovedsiden

Liten annonse

  Slik tilpasses Ford F-150 til Europa

  Kilde: Bil24 | Publisert: Igår. - (torsdag 29. februar 2024 KL:08.36)
  den store og svært populære pickupen ford f-150 kom for første gang offisielt til europa i fjor, men før eu-skiltene settes på har det skjedd flere endringer på bilen.


  Audi og Mercedes snur om elbiler

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:13.47)
  først annonserte mercedes endringer i elbil-strategien. nå gjør audi det samme. dette legger mercedes til grunn mercedes sin opprinnelige plan var å droppe salg av elbiler etter 2030, men nå som markedet for bil-segmentet har kjølnet drastisk, og det er kjøpers bruktmarked, har pipen fått en annen lyd, og det er ikke rart. for i markeds-analysen lagt frem i forbindelse med fjerde kvartal, så tror ikke produsenten at de klarer å selge mer enn en 50 prosent elbil-andel. med andre […] the post audi og mercedes snur om elbiler appeared first on itavisen.


  norsk fotball slapp unna radikalt fifa-forslag: – fryktet enorme endringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:10.12)
  flere fotballforbund, inkludert det norske, fikk satt foten ned for fifas kunstgressforslag som ville gjort livet surt for mange klubber. – vi er veldig fornøyd med utfallet. når det første forslaget kom, fryktet vi enorme endringer for norsk toppfotball. nå ser vi at vi lander på beina, sier øyvind moltubakk til ntb. moltubakk er anleggssjef i norges fotballforbund (nff) og har jobbet med forslaget fra det internasjonale fotballforbundet (fifa). fifa har ønsket å endre kvalitetskriteriene for kunstgressbaner for breddefotball og toppfotball. enkelt forklart ville kravene blant annet ført til at banene måtte blitt hardere. det ville gjort det krevende for norske toppklubber som både trener og spiller kamp på samme underlag i tillegg til aldersbestemte lag. fifas forslag i høst ble møtt med stor skepsis. siden den gang har det blitt jobbet fra flere hold fram til avgjørelsen ble tatt i februar. (ntb)  Kane-dobbel sikret sen Bayern-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:21.52)
  to mål av harry kane ga bayern münchen 2-1-seier over rb leipzig i bundesliga og avsluttet en vond periode med tre strake tap. ubeseirede leverkusen vant fredag 2-1 over mainz og stormer mot seriegullet som vil bryte bayerns rekke på 11 strake seriemesterskap. tidligere i uka kom beskjeden om at thomas tuchel er ferdig som bayern-trener ved sesongslutt, men lørdagens seier sørget for at leverkusens ledelse er på bare åtte poeng når 11 serierunder gjenstår. – det beste laget vant i dag, sa bayern-kaptein manuel neuer til sky før han på vegne av spillerne tok kollektivt ansvar for tuchels avgang. – vi har alle skyld. det er som på skolen, det er ikke bare lærerens feil om karakterene blir dårlige. vi må ta ansvar, sa han. klubben hadde for første gang siden 2015 tapt tre kamper på rad, og tuchel gjorde flere endringer i laget. kane scoret 1-0-målet i det 56. minutt, men gjestene slo tilbake ved benjamin sesko. kane avgjorde på overtid med sitt 27. seriemål for sesongen. (ntb)


  Derfor takket Kilde nei til utvalget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:06.45)
  aleksander aamodt kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. nå forteller han hvorfor. – med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier kilde til ntb fra et treningsstudio i innsbruck. alpinstjernen er i opptrening etter fallet i wengen for 38 dager siden. der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd. etter krasjen har kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i norges skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen. overfor ntb dysser riktignok kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen. – men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring. alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler. i starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei. – jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han. – jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. de som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg. (ntb)  Hopplag støtter hopperne - ønsker endring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:08.52)
  tidligere denne uken sprakk nyheten om at det er misnøye med landslagstrener alexander stöckl blant de norske landslagshopperne, og at de hadde sendt et brev til hoppledelsen. – dette handler ikke om resultater. timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i vm-sesong, skrev utøverrepresentant johann andré forfang i en uttalelse på onsdag. i samme uttalelse kom det også frem at hopperne som hopper i kontinentalcupen også hadde sendt et brev om misnøye. nå får hopperne støtte i en felles uttalelse fra team olympiaparken, flying team vikersund, kollenhopp og trønderhopp. i en uttalelse sendt til vg skriver de blant annet: «vi er nå der hvor hopp-norge ikke er tilstrekkelig samlet, og vi foreslår derfor at tiden er inne for å gjøre endringer og ta sikte på en helhetlig modell som tar vare på alle nivåer i norsk hoppsport». vg skriver at de har vært i kontakt med stöckl, som fortalte at han venter på et møte med utøverne - som kommunisert lørdag. videre sier han til vg at han er enig i at det har vært for mye støy rundt norsk hoppsport de siste årene.

  Hoppteam støtter hopperne - ønsker endring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:08.52)
  tidligere denne uken sprakk nyheten om at det er misnøye med landslagstrener alexander stöckl blant de norske landslagshopperne, og at de hadde sendt et brev til hoppledelsen. – dette handler ikke om resultater. timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i vm-sesong, skrev utøverrepresentant johann andré forfang i en uttalelse på onsdag. i samme uttalelse kom det også frem at hopperne som hopper i kontinentalcupen også hadde sendt et brev om misnøye. nå får hopperne støtte i en felles uttalelse fra team olympiaparken, flying team vikersund, kollenhopp og trønderhopp. i en uttalelse sendt til vg skriver de blant annet: «vi er nå der hvor hopp-norge ikke er tilstrekkelig samlet, og vi foreslår derfor at tiden er inne for å gjøre endringer og ta sikte på en helhetlig modell som tar vare på alle nivåer i norsk hoppsport».

  Tuva Hansen og Bayern videre i cupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:21.39)
  uva hansen og hennes lagvenninner i bayern münchen tok seg kontrollert til kvartfinale i cupen med 6-0 over 3.-divisjonslaget kickers offenbach. bayern-trener alexander strauss gjorde ni endringer i laget som startet 5-0-seieren over köln i serien sist helg. tuva hansen fikk tillit som høyreback og spilte hele kampen. laget koblet grepet med to raske mål av jovana damnjanovic og sydney lohmann midtveis i den første omgangen, men det ble ikke flere mål før det siste kvarteret. da raknet det for gjestene. jill baijings gjorde 3-0 før 17-årige alara sehitler i sin første kamp fra start scoret det fjerde. pernille harder kom inn for damjanovic og scoret de to siste. bayern møter carl zeiss jena i kvartfinalen om tre uker, i første kamp etter landslagspausen. før pausen er det seriekamp mot essen søndag. bayern topper tabellen ett poeng foran wolfsburg. (©ntb)
  Bråthen trekker seg fra utvalget som skal vurdere landslagsavtalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:21.17)
  avtroppende hoppsjef clas brede bråthen er likevel ikke blant dem som skal se på mulige endringer i dagens landslagsavtale i norges skiforbund. det opplyser han til dagbladet. – jeg har meldt fra at jeg ikke skal være med, skriver bråthen i en melding. en ny landslagsavtale skal være på plass foran 2024/25-sesongen og skal endelig godkjennes av skistyret, opplyste nsf i en pressemelding fredag. «skistyret har besluttet at et bredt sammensatt utvalg skal vurdere endringer og en modernisering av dagens landslagsavtale», het det. nsf opplyste fredag at de ønsket aleksander aamodt kilde inn i utvalget. generalsekretæren i nsf, arne baumann, fikk beskjeden om at han takket nei i nrks nyhetssending fredag kveld. – det reagerer jeg med overraskelse på, for det er første gang jeg hører det når jeg går inn i studioet, sa baumann i dagsnytt 18. nylig gikk alpinstjernen kilde hardt ut mot forbundet i et intervju med nrk. – det er en ovenfra og ned-holdning hvor de tenker at utøvere kommer og går. til slutt så er det jo kanskje ingen som kommer fordi det er en såpass stor arroganse at folk ikke orker å ha noe med dem å gjøre, sa han. (ntb)

  Ceferin stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  aleksander ceferin varsler at han i 2027 ikke stiller til gjenvalg som president i det europeiske fotballforbundet (uefa). sloveneren forklarte at han tok avgjørelsen for seks måneder siden. – jeg er lei av covid. jeg er lei av tullete prosjekter som superligaen, og jeg er lei av alt hysteriet. jeg har lest at uefa har vært fragmentert og delt, men veldig få har snakket med meg om det. jeg håper de som ikke har gjort det, er flaue. jeg kan forsikre dere om at de aller færreste i fotballen er klovner. vi er samlet som aldri før, fortsatte ceferin. det ble på kongressen gjort endringer i uefas statutter som kunne gjort det mulig for ceferin å sitte som president fram til 2031. i så fall ville hans tre første år i vervet ha blitt strøket fra tidsbegrensingen på maksimalt tre perioder (tolv år). norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. (ntb)

  Ceferin kan få en ekstra periode - stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  som ventet ble endringer av uefas statutter vedtatt på torsdagens kongress. det kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef for europeisk fotball. det kontroversielle forslaget fikk et klart flertall. likevel har uefa-toppen har bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg som uefa-president i 2027. – etter en viss periode har alle organisasjoner behov for friskt blod. hovedgrunnen er imidlertid at jeg ikke har fått bruke mye tid med familien min de siste sju årene, og det samme vil være tilfellet de neste tre, sa ceferin på en pressekonferanse etter uefa-kongressen. norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. ceferin har sittet som uefa-president siden 2016. han ble valgt etter at michel platini ble presset ut av toppvervet. året etter vedtok kongressen at forbundsstyrets medlemmer kun kan sitte i maksimalt tre perioder (tolv år). med torsdagens vedtektsendring teller ikke lenger ceferins tre første år som uefa-president som hans første periode. det åpner for at sloveneren kan søke gjenvalg i 2027 og forbli i rollen fram til 2031. (ntb)

  Ceferin kan få en ekstra periode som Uefa-president

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  som ventet ble endringer av uefas statutter vedtatt på torsdagens kongress. det kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef for europeisk fotball. det kontroversielle forslaget fikk et klart flertall. norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. ceferin har sittet som uefa-president siden 2016. han ble valgt etter at michel platini ble presset ut av toppvervet. året etter vedtok kongressen at forbundsstyrets medlemmer kun kan sitte i maksimalt tre perioder (tolv år). med torsdagens vedtektsendring teller ikke lenger ceferins tre første år som uefa-president som hans første periode. det åpner for at sloveneren kan søke gjenvalg i 2027 og forbli i rollen fram til 2031. (ntb)

  TV 2: NFF støtter omstridt forslag som kan gi Uefa-presidenten en ekstra periode

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:09.54)
  norges fotballpresident lise klaveness kommer til å stemme ja til forslaget som kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef i uefa. det bekrefter hun overfor tv 2 foran torsdagens uefa-kongress i paris. – ja, nå har vi bestemt oss. vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sier klaveness. forslaget går ut på flere regelendringer. blant dem er at ceferins tre første år som uefa-president fra 2016 til 2019 ikke teller som en av maksimalt tre perioder sloveneren kan sitte i jobben. – det kan se ut som, i pressen, at nå skal alexander ceferin få sitte så lenge han vil. det er det ikke snakk om, understreker klaveness. hun ble overbevist etter møter med ceferin. – i samtalene med meg er han tydelig på at dette er en teknisk endring han ikke har noe med å gjøre. jeg orker ikke leve livet mitt på en annen måte enn å tro på det folk sier. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »