Hovedsiden

Liten annonse
  Leeds til opprykksfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:22.55)
  leeds ble nummer tre i den engelske mesterskapsserien, og dermed best av lagene som ikke rykket direkte opp til premier league. nå har laget skaffet seg en ny mulighet for retur til det øverste nivået. etter en knallsterk 4-0-seier over norwich torsdag kveld, er de hvite klare for opprykksfinalen på wembley 26. mai. der møter de enten southampton eller west bromwich. ilia gruev slo an tonen med leeds` første scoring etter sju minutter. deretter sørget joël piroe, georginio rutter og crysencio summerville (bildet) for en etter hvert meget komfortabel seier.  Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.27)
  premier league-klubben nottingham forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd. det opplyser premier league. velrenommerte the athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen. anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. utfallet ble angivelig å opprettholde straffen. nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. bakgrunnen var brudd på premier leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. med to kamper igjen av sesongen ligger forest på plassen over nedrykksstreken. luton under streken er tre poeng bak. (ntb)

  The Athletic: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.27)
  premier league-klubben nottingham forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd. det er velrenommerte the athletic som hevder å kjenne til utfallet av ankebehandlingen. avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen. anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. utfallet ble angivelig å opprettholde straffen. nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. bakgrunnen var brudd på premier leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. (ntb)

  Ingebrigtsen-rival om ordkrigen: – Lar ikke noen bagatellisere karrieren min

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:08.53)
  det har vært mye frem og tilbake mellom josh kerr og jakob ingebrigtsen etter at kerr spurtslo ingebrigtsen i vm-finalen på 1500 meter i fjor. ingebrigtsens kommentar om at kerr bare var «den neste fyren» førte til en rekke kommentarer frem og tilbake i høst. i vinter sa ingebrigtsen at han hadde slått kerr med bind for øynene etter at kerr løp inn til bestenotering i verden på to engelske mil innendørs. kerr har på sin side blant annet sagt at ingebrigtsen mangler manerer og oppfører seg respektløst. i en podkast utgitt torsdag trakk ingebrigtsen frem at han mente han ville vinne enkelt i ol, så fremt han ikke ble syk eller skadet. i samme podkast uttalte han også at noen av konkurrentene var «drittsekker og idioter». i et intervju publisert i the times fredag, er kerr tydelig på hvorfor han har tatt til motmæle mot ingebrigtsen. – jeg kommer alltid til å si det jeg tenker og jeg lar ikke noen bagatellisere karrieren min med kommentarene deres. jeg vil kjempe tilbake med mine egne kommentarer. jeg vil kjempe tilbake med resultater, sier kerr. briten trekker det frem som en grunn til at han velger å stille i eugene 25. mai, hvor han møter ingebrigtsen over én engelsk mil. – jeg har respekt for konkurrentene mine, men jeg er ikke ute etter å få venner. det virker til å irritere folk, men det er greit. det er den jeg er, sier kerr.

  Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:13.10)
  norges landslagskaptein maren mjelde (34) er ferdig i chelsea etter sesongen. det bekrefter klubben på sin nettside fredag. hun har spilt syv sesonger i klubben. der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire fa-cuper og to ligacuper. mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til london-klubben.

  Tonali får ny straff for brudd på gamblingreglene – slipper å sone

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.18)
  newcastle-spiller sandro tonali har blitt straffet med to måneders betinget utestengelse for brudd på det engelske fotballforbundets (fa) gamblingregler. det opplyser italienerens klubb på x torsdag. tonali er fra før utestengt i ti måneder for brudd på de samme reglene. den utestengelsen startet 27. oktober 2023. tonali rakk bare å spille tolv kamper for newcastle etter overgangen fra milan sist sommer. utestengelsen hans er verdensomspennende, og han mister også fotball-em med italia til sommeren. i etterkant av den første utestengelsen startet fa etterforskning av flere brudd på gamblingreglene. newcastle skriver at italieneren slipper å sone de to månedene han fikk torsdag om han ikke bryter flere regler ut 2024/25-sesongen. i tillegg har midtbaneprofilen fått en bot på 20.000 pund (276.000 kroner). bruddene han nå straffes for skjedde i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor. (ntb)


  Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:09.45)
  italia og tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs champions league. svake europaresultater stoppet england. tidligere i år lå premier league godt an til å få utvidet kvoten for antall cl-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen. der har tyskland med tre klubber, og onsdag ble bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på uefas ranking for 2023/24-sesongen. nylig kunne italiensk serie a juble for det samme. borussia dortmunds 1-0-seier over paris saint-germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken». med resultatet hjalp dortmund seg selv. klubben er nummer fem i tyskland, men er nå sikret cl-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene. til høsten spilles champions league i et nytt format. blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før. premier league må som før nøye seg med fire plasser. i øyeblikket har aston villa grepet om 4.-plassen foran serieinnspurten. tottenham er sju poeng bak med to kamper mindre spilt. (ntb)

  Engelsk dommersjef ønsker VAR-endring: – Vil være nyttig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:08.16)
  dommerforeningen i england jobber for at var-avgjørelser skal forklares over høyttaleranlegget på arenaene i premier league. det sier pgmol-sjefen howard webb til sky sports. – vi ser på det og er åpne for at det kan være noe vi kan ta i bruk. det vil være veldig nyttig for dommeren å kunne snakke til alle på stadion. i dag får tilskuere kun se en tekstplakat på storskjermene. der står det om det sjekkes for offside, straffe eller rødt kort, men de får ikke flere detaljer. bilder av situasjoner blir ikke vist. – her er det rom for en forbedring, medgir webb. fotballens internasjonale lovkomité (ifab) har klare retningslinjer på at diskusjoner mellom dommere ikke kan kringkastes direkte. av den grunn ser den engelske dommerforeningen for seg at kamplederne forklarer avgjørelsene når de har vurdert situasjoner på var-monitoren. en slik kommunikasjon ble benyttet i fjorårets fotball-vm for kvinner. det er også blitt introdusert i mls. (ntb)


  BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:17.20)
  en forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i premier league. forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag. det melder bbc. vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye pl-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket. ifølge engelske medier har premier league-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i tv-penger. formålet med begrensingen er å sikre at englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep. alle forslag på et aksjonærmøte i premier league krever et klart flertall for å bli vedtatt. minst 14 av 20 klubber må si ja. fra før har premier league innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (ntb)

  Thiago Silva forlater Chelsea etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:12.15)
  forsvarsveteranen thiago silvas (39) dager i chelsea-drakten er talte. mandag opplyser klubben at brasilianeren gir seg der etter inneværende sesong. silva har spilt for chelsea siden 2020, og han har blant annet vunnet mesterligaen med den engelske storklubben. – chelsea betyr mye for meg. jeg kom hit med intensjon om å bli i bare ett år, og det endte opp med fire år. sønnene mine spiller for chelsea, og vi er stolte over å være en del av chelsea-familien. jeg håper de kan fortsette karrierene sine her, sier silva til chelseas nettsted.

  Kane rundet 400 karrieremål – slo egen rekord med måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:18.30)
  bayern münchens spydspiss harry kane scoret lørdag sitt 42. mål i alle turneringer denne sesongen og rundet med det 400 mål gjennom seniorkarrieren. kane gjorde to mål i bayerns 2-1-seier over eintracht frankfurt på hjemmebane. kanes tidligere målrekord i én og samme sesong var 41 for tottenham i 2017/18-sesongen. ifølge statistikktjenesten opta har 30-åringen dermed scoret 400 mål i sin seniorkarriere for klubb og landslag. den engelske angriperen har levert svært godt etter overgangen til bayern i fjor sommer og scoret lørdag sitt 35. seriemål. med tre kamper igjen jakter han robert lewandowskis bundesliga-rekord på 41 scoringer. leverkusen har allerede sikret seg ligatittelen, men bayern skal om kort tid spille semifinale i mesterligaen mot real madrid. lørdag fikk tyskerne en smell da midtbaneprofilen konrad laimer måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime.
  Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. begge lag hadde bommet én gang før lilles kaptein benjamin andré måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. forsøket ble reddet av emiliano martinez. forvirringen på tribunen og blant tv-kommentatorene var stor da martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning. årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. til slutt avgjorde aston villa på straffer, og er dermed klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. dermed er aston villa klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Aston Villa til semifinale i Serieligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb)

  FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:13.44)
  omkamper i fa-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder det engelske fotballforbundet (fa) torsdag. tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom fa og premier league. i avtalen inngår det også at premier league-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong. fa hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede uefa-turneringene. neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper. fa informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. finalen skal spilles den nest siste helgen i premier league-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »