Hovedsiden

Liten annonse  Kiptum gravlagt i hjembyen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 23. februar 2024 KL:21.24)
  maratonløper kelvin kiptum ble fredag gravlagt i hjembyen chepkorio i kenya. presidenten i det internasjonale friidrettsforbundet var blant de fremmøtte. sebastian coe var til stede sammen med kenyas president william ruto. friidrettsstjernen faith kipyegon, med en rekke gjeldende verdensrekorder, møtte også opp. kiptums enke asenath rotich holdt en følelsesladd tale under seremonien. – det er helt ufattelig å tenke på at du aldri igjen vil komme hjem til meg og våre kjære barn, sa rotich. flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag forrige uke ble det tatt opp at parlamentsmedlemmer i kenya krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere. – våre idrettsutøvere bør behandles som vip-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem phelix odiwuor. kiptum løp inn til ny rekord i chicago marathon i oktober på tiden 2.00.35. med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av eliud kipchoge under berlin marathon i 2022. kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i ol i paris senere i år. (ntb)


  Storhamar sikret seriemesterskapet med storseier – knuste Comet 10–0

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:20.54)
  storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey da laget slo tabelljumbo comet fra halden med 10–0 foran godt besatte tribuner. storhamar satset på å fylle hamar ol-amfi med 5721 publikummere slik at det var nesten «mætt fjøs» da det niende seriemesterskapet ble sikret. det var likevel et stykke til publikumsrekorden på godt over 7300 frammøtte. det skilte 93 poeng mellom de to lagene før kampen og hjemmelaget var mer enn store favoritter. andreas martinsen satte tidlig standarden da han scoret 1–0 før det var gått to minutter. kort etter hadde kenneth pappalardo økt til 2–0 på en styring. sverre rønningen økte til 3–0 før det var gått ti minutter. maxime trepanier økte til 4–0 etter at comet hadde hatt en puck som stoppet på målstreken før en storhamar-spiller fikk slått den unna. mål fra jacob berglund og marcus bryhnisvven ble til 5–0 og 6–0. kapteinen selv patrick thoresen satte 7–0 i midtperioden. canadiske trepanier økte til 8–0 i sisteperiode med sitt annet mål for kvelden. berglund stoppet også på to mål til 9–0 før andreas dahl ordnet 10–0 og tosifret. seieren var lagets 25. strake seier. (©ntb)

  Tok karrierens første NM-gull: – Trodde folk køddet med meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  jeg skjønner ikke helt hva som skjer. det er med god margin det beste skirennet jeg har gått i hele mitt liv, sier gjøran tefre til nrk, etter å ha tatt karrierens første nm-gull. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull. men det ble 15 sekunder til slutt ... det var bra, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. – jeg fikk jo høre at jeg liksom måtte strekke frem foten, at det var sekunder det stod om og jeg var ganske stiv. men når jeg skjønner at jeg har blitt norgesmester er jo det ganske gøy. jeg er litt målløs akkurat nå, sier 29-åringen. – jeg har alltid tenkt at jeg har høyest potensiale på distanse, selv om jeg har gått fortest på sprint hittil, sier han selv. skiskytterne einar hedegart og johan-olav botn satte standarden fra start, men det holdt ikke til medalje på torsdagens 10 kilometer i fri teknikk. til slutt ble botn beste skiskytter på sjetteplass, med hedegart på plassen bak. iver tildheim andersen var den store favoritten på forhånd, men fikk det tungt i andre halvdel av rennet og ble nummer fire.

  Karsten Warholm påmeldt til innendørs-VM – bestemmer seg i helgen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.07)
  friidrettsstjernen karsten warholm er påmeldt til innendørs-vm i skottland kommende uke, men deltakelsen er fortsatt usikker. warholms mor og manager kristine haddal opplyste til ntb tidligere i uken at ulsteinvik-løperen ville vente med å ta en avgjørelse før torsdagens påmeldingsfrist. da norges friidrettsforbund slapp uttaket torsdag, er warholms navn med, men med en liten notis. «karsten warholm er påmeldt på 400 meter, siden påmeldingsfristen er torsdag 22. februar. han vil ta en beslutning i løpet av helgen om han stiller i glasgow», heter det i meldingen. 27-åringens favorittøvelse 400 meter hekk står ikke på programmet i glasgow. mesterskapet går fra 1. til 3. mars warholm ble europamester innendørs på 400 meter i både 2019 og 2023, men har aldri deltatt i vm på vinterstid. fra før er det klart at ingen av brødrene jakob, filip og henrik ingebrigtsen reiser til vm. også håvard bentdal ingvaldsen står over mesterskapet. 21-åringen slo gjennom for alvor i fjor, da han senket den norske rekorden og tok seg til vm-finale på 400 meter i budapest. blant høydepunktene for friidrettsutøverne i år er bislett games i mai, em i juni og ol i august. (ntb)

  NHL-stjerne ble historisk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:08.33)
  toronto maple leafs-stjernen auston matthews (26) scoret sitt 50. og 51. mål på rekordtid da hans tidligere favorittklubb arizona coyotes ble slått 6-3. matthews er den raskeste usa-fødte spilleren til å runde 50 mål i en nhl-sesong. det gjorde han i sin kamp nummer 54. hans tidligere rekord var på 62 kamper, som han delte sammen med kevin stevens. ikke siden 1996 har en spiller gjort det raskere enn 26-åringen. da scoret legenden mario lemieux 50 mål på 50 kamper. rekorden innehar wayne gretzky. i 1981/82-sesongen brukte han bare 39 kamper på å runde 50 nettkjenninger. både lemieux og gretzky er født i canada.

  Tempo-Foss firer i ørkenen: – Avslutter godt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.02)
  det norske sykkelhåpet tobias foss endte på 4.-plass i tirsdagens tempoetappe i uae tour. brandon mcnulty vant overbevisende. etappen gikk på al hudayrirat island og var 12,1 kilometer lang. løypa var så å si helt flat i ørkenen i de forente arabiske emirater. foss var en av dagens store favoritter. halvveis passerte det norske håpet 14 sekunder bak ledende mcnulty og hadde dermed en stor oppgave foran seg dersom han skulle klare å ta seieren fra amerikaneren. det klarte han ikke og kjørte inn til fjerdeplass i sin første tempoetappe for sitt nye lag ineos grenadiers. foss endte til slutt 14 sekunder bak mcnulty. – en god avslutning av foss, sa eurosport-kommentator theis magelssen. uae team emirates gjorde storeslem på dagens etappe og tapetserte pallen. på andreplass kom australske jay vine som kom i mål to sekunder bak. danske mikkel bjerg tok tredjeplassen, fire sekunder bak vinneren. torstein træen fra bahrain-victorious endte på 55.-plass. vegard stake laengen (uae) ble nummer 73. rittet består av sju etapper. onsdag er det klatreetappe fra al marjan island. da skal rytterne sykle 176 kilometer opp til jebel jais på uae tourens tredje dag. (ntb)
  Sundling vant sitt første distanserenn i karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.39)
  svenske jonna sundling knuste alle i amerikanske minneapolis på 10 kilometeren, mens hjemmehåpet jessie diggins kom seg opp på pallen. – jessie diggins redder en plass på pallen. hun ville mer enn hun klarte å få ut teknisk i dag. følelsene tok overhånd, sier nrk-ekspert torgeir bjørn. diggins, som omtalte lørdagens sprint som den mest emosjonelle dagen i karrieren og mente at verdenscup på hjemmebane overgikk ol-gullet fra 2018, klarte dermed ikke å innfri det enorme favorittstempelet på hjemmebane. i mål var diggins 31,8 sekunder bak sundling. frida karlsson sørget for dobbelt svensk, 15,4 sekunder bak seierskvinnen. karlsson startet først av de tre kvinnene som kom på pallen, og med en kjempeavslutning satte hun press på løperne som startet bak henne. til slutt var det bare sundling som kom seg foran. – hun holder unna. jonna sundling går sitt desidert beste distanserenn for sesongen, sier bjørn. dermed tok sundling sin niende verdenscupseier i karrieren. de åtte første hadde kommet på sprint, senest i minneapolis lørdag.  Solberg oppgitt over snøkaos i svensk VM-rally – to stjerner havnet i snøfonner og brøt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:13.54)
  store snømengder gjør det vanskelig for deltakerne i rally sweden. to av de største favorittene måtte bryte fredag. oliver solberg var oppgitt. både for verdensmester kalle rovanperä og tidligere mester ott tänak tok rallyet slutt allerede på den fjerde fartsprøven. de var henholdsvis nummer en og tre før den prøven. i tillegg til masse snø var det tåke i området. rovanperä, havnet i en snøfonn med sin toyota og kunne ikke fortsette på grunn av skader på bilen. for fjorårsvinner tänak gikk det like ille. han prøvde å fortsette etter sin kollisjon med en snøhaug, men måtte bryte etter hendelsen. takamoto katsuta fra japan leder rallyet etter formiddagsprøvene. oliver solberg har koblet grepet i wrc2-klassen og er på sjetteplass totalt, men han var likevel ikke i kjempehumør. – jeg kjører med en forferdelig følelse. det er snø overalt, og det var flere skumle situasjoner. tidene får jeg være fornøyd med, sa han til tv4 play. bortsett fra norsksvenske solberg, som kjører med svensk lisens, er det ingen norske deltakere i rallyet. (ntb)

  Palace avlyste pressekonferanse med syk Hodgson – meldes ferdig som manager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:14.16)
  crystal palace avlyste på kort varsel en planlagt pressekonferanse med roy hodgson torsdag. flere medier hevder veteranen vil få sparken. en rekke britiske medier, blant dem bbc , melder at hodgson er ferdig i london-klubben. klubbledelsen tar grep som følge av at nedrykksstreken i premier league kommer stadig nærmere. eintracht frankfurt-sjef oliver glasner skal være favoritt til å ta over. palace skriver i egne kanaler torsdag at den bebudede pressekonferansen med hodgson er avlyst som følge av at manageren har blitt syk. hodgson har kontrakt ut sesongen. 76-åringen gjorde i fjor vår comeback som palace-sjef og styrte laget ut av trøbbel, men de siste månedene har det lugget veldig. tre seirer på de siste 17 ligakampene gjør at klubben kun er fem poeng foran everton på nedrykksplass. hodgson er med god margin tidenes eldste premier league-manager. (ntb)


  Johaug påmeldt til Grue halvmaraton

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:13.00)
  den pensjonerte langrennsløperen therese johaug skal løpe grue halvmaraton 1. mai. hvis hun stiller til start, er hun blant favorittene til å vinne. løpsleder hans terje nesbråten bekrefter overfor dagbladet at johaug har meldt seg på. kondis.no omtalte saken først. johaug har fått et wildcard til løpet som ble fulltegnet med 500 deltakere i midten av januar. 35-åringen er påmeldt med en antatt sluttid på 1.09.30. – vi setter pris på at når johaug debuterer på halvmaraton, så velger hun oss. tida hun antyder er ganske sterk. i fjor løp beste herre på rundt 1.09.00, sier nesbråten til dagbladet. kondis.no opplyser at kravet om å kvalifisere seg til halvmaraton i em i roma er 1.10.30. den tiden må være satt innen 26. mai. johaug la opp etter 2021/22-sesongen. hun har blant annet vært ekspert for nrk, fått barn og giftet seg siden. johaug har flere ganger ymtet frampå at det kan bli aktuelt med et comeback før ski-vm i trondheim om et år. (ntb)

  Parlamentet i Kenya hedret Kiptum – vil ha bedre sikkerhet for utøverne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:06.35)
  representanter i det kenyanske parlamentet tok tirsdag til orde for å beskytte landets idrettstalenter bedre etter maratonløper kelvin kiptums dødsfall. kenyanske kiptum, som knuste maratonrekorden i fjor, døde i en bilulykke sammen med sin trener søndag. kiptums dødsfall har sjokkert friidrettsverden. i nairobi holdt parlamentsmedlemmer ett minutts stillhet for å minnes kiptum som gikk bort, bare 24 år gammel. flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag ble det tatt opp at de krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere, skriver nyhetsbyrået afp. – våre idrettsutøvere bør behandles som vip-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem phelix odiwuor. – mens vi sørger, må det komme handling fra idrettsdepartementet. de må ta utøverne våre på alvor, sa parlamentsmedlem gideon kimaiyo. kiptums dødsfall er den siste av flere tragedier som har har rammet kenyanske idrettsstjerner. i 2011 døde maratonløper samuel wanjiru, også i en alder av 24. wanjiru vant maratonet i beijing-ol i 2008. i 2021 ble distanseløper agnes tirop funnet drept i en alder av 25 år. kenyas sportsminister ababu namwamba sa mandag at regjeringen vil ta ansvar for begravelsen til kiptum. kiptum løp inn til ny rekord i chicago marathon i oktober på tiden 2.00.35. med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av eliud kipchoge under berlin marathon i 2022. kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i ol i paris senere i år. (©ntb)

  Kolstad herjet med Bækkelaget – la press på Elverum i gullkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:17.40)
  stjernegalleriet til kolstad hadde få problemer mot nedrykkstruede bækkelaget og vant 35-25 i eliteserien i håndball søndag. trønderne demonstrerte klasseforskjellen mellom lagene fra første kast og fosset av gårde til 6-0 i løpet av åpningsminuttene. – dette fungerer ikke helt optimalt for hjemmelaget. det er helt sikkert, sa tv 2s kommentator. etter en timeout oppsto det et merkbart sceneskifte i ekeberghallen. bækkelaget svarte med seks strake scoringer og fikk kontakt med storfavoritten. på stillingen 6-6 fant sander sagosen veien til nettmaskene, og kolstad fikk etter hvert sving på sakene. til pause sto det 19-9 i favør trønderne på resultattavla. ved fulltid var differansen mellom lagene den samme, og kolstad kunne innkassere to nye poeng.

  Sør-Afrika sikret bronsen i afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:08.32)
  de sørafrikanske fotballherrene vant bronsefinalen i afrikamesterskapet etter straffesparkkonkurranse mot kongo. ingen av de to lagene maktet å finne veien til nettmaskene i løpet av 120 minutter med fotball. dermed måtte bronsevinneren kåres i straffesparkkonkurranse. der hadde kongo muligheten til å avgjøre med sitt femte forsøk, men chancel mbemba bommet. da det også gikk galt for lagkamerat meschack elia, var det til slutt sør-afrika som kunne juble for bronse. i finalen søndag møtes storfavoritt nigeria og vertsnasjonen elfenbenskysten. (©ntb)

  Forbannet etter endring - svarte med maktdemonstrasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:21.21)
  simen hegstad krüger (30) var totalt overlegen i dagens 15 kilometer i canmore, canada. det etter at dagens intervallstart ble erstattet med 15 km fellesstart i fri teknikk, grunnet mangel av tilstrekkelig tidtakingsutstyr. i et intervju med viaplay etter rennet fortalte krüger at han var forbannet. til nrk sier han videre: – jeg var litt irritert når de bytta program her, så da prøvde jeg å bruke den lille aggresjonen jeg hadde mot det til å heller gjøre det ekstra godt i dag. da smakte det særdeles godt med full klaff, sier krüger til nrk. dermed fikk han brukt aggresjonen til å ta sin første individuelle seier siden han vant femmila i holmenkollen 11. mars i fjor. – jeg merka på de to første rundene at det var fryktelig kaos å ligge bak i mølja. da tenkte jeg det var bedre å gå i front. og så fikk jeg noen meter ut av stadion. da tenkte jeg at jeg får prøve å se hvor langt det holder, sier krüger, som rykket fra konkurrentene halvveis. krüger vant til slutt foran harald østberg amundsen og mika vermeulen. – det ser ut som at krüger går i lavlandet, mens resten av feltet går i høyden. det er klasseforskjell på teknikken, han er i en egen klasse, sier aukland. før start var johannes høsflot klæbo ansett som en av storfavorittene, men 27-åringen fikk det tungt halvveis. han endte til slutt på en 15. plass, 43,1 sekunder bak krüger. – det er store forskjeller mellom de norske herrene i dag. jeg tror klæbo har vært med og forsøkt i starten her, og forstått at det ikke går. det er litt som vi er kjent med klæbo, funker det ikke, senker han farta litt, sier aukland om klæbos prestasjon.

  Klæbo sjanseløs – Krüger vant etter maktdemonstrasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:21.21)
  simen hegstad krüger (30) var totalt overlegen i dagens 15 kilometer i canmore, canada. dermed tok han sin første individuelle seier siden han vant femmila i holmenkollen 11. mars i fjor. det var østerrikske mika vermeulen som økte tempoet tidlig – men det tok likevel ikke lang tid før simen hegstad krüger kom snikende innpå. – han får luke allerede før bakken begynner, sa aukland om krüger som satt opp farten krüger satte virkelig på turboen litt over halvveis i rennet, og økte ledelsen nesten hele veien til mål. da krüger gikk ut på den siste av de fire rundene hadde han en luke på godt over 20 sekunder ned til hovedfeltet. – det virker nesten så de har gitt litt opp, denne jagende gruppa. han er helt i egen klasse i dag, krüger, sa aukland. – det ser ut som at krüger går i lavlandet, mens resten av feltet går i høyden. det er klasseforskjell på teknikken, fortsetter han. det hele endte i en maktdemonstrasjon fra oslo-gutten, som vant nesten ti sekunder foran andreplassen harald østberg amundsen. – jeg var litt for langt bakpå der når simen gikk til, men så bestemte jeg meg for å gå hardt ut på sisterunden. det var utrolig digg å sikre pallen, for det var lenge siden, sier amundsen til tv 3. samtidig som krüger økte ledelsen, tapte johannes høsflot klæbo på oppsiktsvekkende vis over 20 sekunder i løpet av bare 900 meter, fra 7,5 til 8,4 kilometer. før start var klæbo ansett som en av storfavorittene i dag, men 27-åringen fikk en ordentlig sprekk. han endte til slutt på en 15. plass, 43.1 sekunder bak krüger. – det er store forskjeller mellom de norske herrene i dag. jeg tror klæbo har vært med og forsøkt i starten her, og forstått at det ikke går. det er litt som vi er kjent med klæbo, funker det ikke, senker han farta litt, sier aukland om klæbos prestasjon. seieren var også de norske langrennsherrenes nummer 399 i verdenscupen. dermed kan nummer 400 komme på lørdagens sprint.

  Tett før hoppingen i Otepää – Riiber i tet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:13.30)
  jarl magnus riiber leder etter langrennet over 10 kilometer og blir favoritt til å vinne fredagens kombinertrenn i verdenscupen i otepää. i fellesstarten med langrenn før hopp var det lite som skilte løperne i løypa. de beste gikk i samlet felt fra start til mål, og riiber tok 1.-plassen foran tyskerne vinzenz geiger og johannes rydzek. nordmannen er normalt så god i hoppbakken at han vinner fredagens renn. det skal hoppes i normalbakken i estland fra klokken 15. riiber har 0,4 poeng å gå på til geiger og ytterligere 0,1 til rydzek. jørgen graabak er 0,7 poeng bak lederen, mens aleksander skoglund og jens lurås oftebro begge har 0,8 poeng å hoppe inn. (ntb)

  Formsvake Chelsea med storseier i cupen – et kunstverk satte punktum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:22.59)
  chelsea trøbler i premier league, men er videre til kvartfinalen i fa-cupen etter 3-1-seier borte over sterke aston villa. birmingham-klubben var favoritt til å vinne omkampen i 4. runde, men det går ikke alltid slik man tror i idrett. chelsea ledet 2-0 til pause etter scoringer av conor gallagher og nicolas jackson. gallagher var sentral i den første kampen mellom lagene også, og den offensive midtbanespilleren var mektig nådeløs da han knallet ballen opp i nettet etter elleve spilte minutter. ti minutter senere doblet chelsea ledelsen da jackson scoret med pannebrasken. 3-0-scoringen var av det vakre slaget. enzo fernandez smelte ballen rett i krysset på et direkte frispark fra rundt 25 meters hold. moussa diaby reduserte for vertene på overtid. (ntb)

  Jordan senket Sør-Korea - til sin første finale i asiamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:17.59)
  jordan er klare for sin aller første finale i asiamesterskapet etter 2-0-seier i semifinalen mot favorittene fra sør-korea. vinterens mesterskap i qatar er den 18. utgaven av asiamesterskapet, men bare den femte gangen jordan er med. tidligere har de aldri kommet lenger enn kvartfinale, men tirsdag jublet de hemninsløst etter at finaleplassen var sikret. det skjedde etter at mousa al-taamari og yazan al-naimat scoret hvert sitt mål etter pause mot et sørkoreansk lag fylt med premier league-stjerner som son heung-min og hwang hee-chan. jordan ligger på 87. plass på fifa-rankingen, og i september tapte de 0-6 i en privatlandskamp mot norge. sør-korea er til sammenligning på 23. plass på fifa-rankingen, og har vært i seks finaler i asiamesterskapet. onsdag møtes vertsnasjon qatar og iran i den andre semifinalen, der det skal avgjøres hvem som møter jordan i lørdagens finale.

  Norsk gull og bronse i U23-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:14.27)
  aleksander eide holmboe gikk inn til gull på mennenes sprint under u23-vm i langrenn tirsdag. matz william jenssen tok sølvet. bærums verk og hauger-løper holmboe var raskest i prologen og vant sin kvartfinale greit. han gjentok samme løpsopplegg i semifinalen, og heller ikke i finalen ga han rivalene en sjanse. i klæbo-stil vant han som han ville. – helt utrolig. det var en bra skidag, sa holmboe i et kort intervju med fis. maria hartz melling var favoritt på kvinnenes sprint, men måtte nøye seg med bronsen. canadiske sonja schmidt vant. melling var raskest i prologen og vant både kvart- og semifinalen. i finalen ga løperen fra konnerud gass fra første stavtak, men klarte ikke å holde unna for canadiske schmidt i avslutningen. den canadiske løperem var bare noen hundredeler fra å bli slått ut i prologen, der hun gikk videre som nummer 29. sølvet gikk til finske hilla niemela. (ntb)

  Norges fotballherrer møter Kosovo til privatlandskamp i juni

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:10.30)
  ståle solbakkens landslag skal spille mot kosovo og danmark tidlig i juni. kampen mot kosovo spilles på ullevaal stadion 5. juni, opplyser nff på sine nettsider. – kosovo har et spennende offensivt mannskap med gode individuelle ferdigheter. det er et lag som kan by på overraskelser. de har stabilisert seg på et bra nivå og er fortsatt i utvikling. på hjemmebane er det vi som er favoritter, men senker vi oss et par hakk vil de skape trøbbel for oss, sier landslagssjef solbakken. mandag ble det kjent at norge møter danmark på bortebane 8. juni. det er en del av oppkjøringen for em-klare dansker. i mars venter kamper mot slovakia og tsjekkia. begge går i oslo. (©ntb)

  Rykker fra Biden

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:03.32)
  en fersk meningsmåling gir den republikanske favoritten til å bli presidentkandidat igjen, donald trump, en klar ledelse mot den demokratiske presidenten joe biden.

  Utrolig opphenting: Kjørte seg opp fra 30.- til førsteplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. februar 2024 KL:13.33)
  i strålende solskinn og 15 plussgrader i franske chamonix lå mye til rettet for at timon haugan skulle ta sin første verdenscupseieren. 27-åringen var nest best etter første omgang. kun det franske hjemmehåpet clément noël var raskere enn nordmannen. i andre omgang var det sveitsiske daniel yule som overrasket alle. fra startnummer én i andre omgang ble han sittende i førerstolen hele omgangen. – han har satt verdensrekord. han har klatret 29 plasser og vinner, utbrøt viaplay kommentator henrik jonassen i det seieren til yule var sikret. forhåndsfavorittene slet voldsomt i en godt oppkjørt trase, og ingen klarte å tukte sveitseren. – det er en fordel å starte tidlig her i dag, sa viaplays alpinekspert kjetil andré aamodt tidlig i rennet.  Nigeria videre til semifinale i Afrikamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. februar 2024 KL:20.12)
  ademola lookman scoret kampens eneste mål da nigeria slo angola og tok seg til semifinalen i afrikamesterskapet. nigeria er en av de store favorittene som er igjen i turneringen. en rekke av de andre store nasjonane er allerede ute. i neste runde møter de enten kapp verde eller sør-afrika. de to nasjonene møtes i sin kvartfinale lørdag. nigeria er sammen med vertsnasjonen elfenbenskysten de to største favorittene til å gå helt til topps.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »