Hovedsiden

Liten annonse
  Carapaz tok Ecuadors første etappeseier i Tour de France – Evenepoel tok innpå Pogacar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:16.51)
  rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet richard carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i tour de france. like før toppen i det nest siste fjellet støtet tadej pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til jacob vingegaard og remco evenepoel. men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen. i den siste bakken var det evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. han tok inn 10 sekunder på pogacar og 12 sekunder på vingegaard. like før mål spurtet pogacar fra vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder. det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. lagsjef i uno-x, thor hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få tobias halland johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk. istedenfor hadde uno-x magnus cort i et firemannsbrudd, mens jonas abrahamsen, odd christian eiking og johannes kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen. med 17 kilometer igjen støtet simon yates fra den utvidede utbrytergruppen. richard carapaz hentet etter hvert inn yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen. i det bratteste partiet støtet carapaz fra yates og kjørte inn til etappeseier. uno-x mobility-rytter magnus cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. johannes kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.

  Ny nordmann debuterer på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:09.43)
  med de største stjernene til start i årets siste majorturnering, får nordmannen mats ege sjansen i et redusert felt på pga-touren. ege blir det siste tilskuddet i rekken av en etter hvert lang liste over nordmenn som har spilt på den største golf-touren i verden. 24-åringen fra kristiansand slår ut like før klokken 18 norsk tid torsdag, i truckee i california. nordmannen har bekreftet til discovery at han har mottatt en sponsorinvitasjon, og at han stiller til start. det er ikke mer enn en drøy måned siden ege debuterte som proff på europatouren. i en turnering like etter proffdebuten skapte han overskrifter med en runde på bare 60 slag, ti slag under par. til tross for et redusert startfelt grunnet the open-turneringen i skottland kan neppe ege regnes som en av favorittene i denne ukens pga-turnering. han er rangert som nummer 1791 i verden. (ntb)

  Northug-statue avduket i hjembygda: – En hyllest til hele Norges skikonge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:16.57)
  skikongen petter northug har blitt hyllet med en statue av seg selv i sin egen hjembygd, framverran i mosvik. statuen ble avduket lørdag klokken 16. i forkant ble det holdt et minisprintrenn for barn og en egen showsprint der northug selv deltok. statuen er laget av tore bjørn skjølsvik. – statuen er en hyllest til hele norges og hjembygdas skikonge. folkefavoritten som rocket opp langrennssporten med sine fantastiske prestasjoner, mange kommentarer og folkelige nærhet. statuen skal stå i framverran, het det i invitasjonen til avdukingen. det var i fjor høst at det ble kjent at det skulle lages en statue av northug. den tidligere tv 2-profilen og langrennsjournalisten ernst a. lersveen hadde jobbet i kulissene for å sikre finansieringen av statuen, der kostnadsrammen lå på 1 million kroner. northug har en eventyrlig langrennskarriere å se tilbake på. cv-en teller to gull, ett sølv og én bronse i ol, i tillegg til 13 gull og tre sølv i vm. han har også vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger og tour de ski i 2014/15-sesongen. og på tross av sine 38 år, har skikongen ennå ikke lagt skiene på hylla. northug er fortsatt aktiv i langløpssirkuset, men vil trolig ikke øke beholdningen sin av seire i verdenscupen fra 38.

  Roglic bryter Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. juli 2024 KL:11.20)
  primoz roglic står av årets tour de france etter velten på den 12. etappen. sloveneren lå på 6.-plass i sammendraget og var en av de fire store forhåndsfavorittene i etapperittet. bora-hansgrohe opplyser at skadene roglic pådro seg under torsdagens etappe gjør det krevende å fortsette rittet. med bare noen få kilometer igjen av torsdagens etappe deiset sloveneren i bakken. da han tråkket i mål med lagkompisene, var sykkeldrakten revet opp ved den ene skulderen. etter etappen var boras sportsdirektør rolf aldag bekymret på roglics vegne. – han har veldig vondt, og vi er nødt til å lytte til det medisinske apparatet. vi må høre hva de tenker om hva primoz kan gjøre. akkurat nå er fokuset vårt på helt andre ting enn sammenlagtkampen, sa aldag. landsmann tadej pogacar, som i 2020 knep sammenlagtseieren i tour de france foran nettopp roglic, fikk vondt av 34-åringen etter krasjen. – jeg fikk beskjed om at primoz hadde krasjet etter vi hadde kommet i mål. jeg ble ganske sjokkert, og det er virkelig dårlige nyheter. jeg er veldig lei meg på hans vegne. han har sett bedre og bedre ut for hver dag som går, slo pogacar fast. tour de france-sirkuset ruller fredag videre med en 165,3 kilometer lang etappe fra agen til pau. (ntb)

  Fransk seier på vill etappe i Tour de France.

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.54)
  franske anthony turgis vant den steintøffe 9. etappen i tour de france. men det ble dramatikk til siste meter da etappen gikk i mål i troyes, etter en etappe som kjørte over en rekke gruspartier i champagne-distriktet. belgiske jasper stuyven så ut til å gå mot seier, men ble hentet på den siste kilometeren. da stivnet han fullstendig. inn mot mål ble det til slutt en sluttspurt mellom seks ryttere. der var den franske totalenergies-rytteren turgis best. det var den tredje franske etappeseieren under årets tour de france. rasmus fossum tiller (27) kjørte inn til 12. plass. hans gruppe var ett minutt og 17 sekunder bak i mål. uno x-kollega jonas abrahamsen kjørte i mål i gruppen bak sammen med sammenlagtfavorittene. der satt også johannes kulset. det var ventet at 9. etappe skulle bli en knallhard etappe. og over en rekke gruspartier ble også et fyrverkeri. og det norske uno x-laget fortsatte å markere seg også på denne etappen. i går satt jonas abrahamsen i solobrudd størstedelen av etappen. søndag var det rasmus fossum tiller (27) som var spesielt aktiv, der han mot slutten av etappen satt i en gruppe, som hadde rykket fra sammenlagtfavorittene. der var også blant annet mathieu van der poel. men gruppen til tiller og van der poel klarte aldri å hente gruppen i front, som bestod av åtte ryttere. det var disse som til slutt gjorde opp om seieren. også bak tappet den knalltøffe kjøringen rytterne for krefter. allerede åtte mil før mål begynte støtingen blant favoritter som sammenlagtleer tadej pogacar og remco evenpoel. blant annet primoz roglic ble hektet av flere ganger før han kom seg tilbake i gruppen med favoritter. men de store sammenlagtfavorittene rullet til slutt samlet over mål.

  Warholm mot Dos Santos i Monaco – ingen Benjamin

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:09.38)
  12. juli skal karsten warholm ut i en ny duell mot alison dos santos under diamond league-stevnet i monaco. amerikanske rai benjamin stiller ikke til start. det kommer fram av startlistene til stevnet om ni dager. dos santos var knepent sterkere enn warholm da de to friidrettsstjernene møtte hverandre på bislett 30. mai. da klokket nordmannen inn på 46,70, mens dos santos satte årsbeste tid i verden med 46,63. natt til mandag norsk tid klinket benjamin til med 46,46 i det amerikanske ol-uttaket. de tre gullfavorittene til ol har dermed også de tre raskeste tidene i verden så langt i år. warholm sto nylig over friidretts-nm i sandnes. det er uvisst om det blir en komplett duell med både benjamin og dos santos før ol i paris. (ntb)

  Pogacar viste muskler – overtok ledertrøya

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:17.01)
  tadej pogacar angrep på toppen og kjørte i ensom majestet over det høyeste punktet i årets tour de france. han hadde 9 sekunders ledelse ned til jonas vingegaard og bare økte i utforkjøringen ned mot mål. vingegaard kom i mål 45 sekunder bak pogacar. pogacar leder med 42 sekunder til vingegaard i sammendraget. – for et nivå, sa eurosports kommentator theis magelssen om pogacar. toppen av col du galibier er på hele 2642 meter og stigningen opp fjellet var 23,2 kilometer. uae satte opp en kjempefart opp fjellet og bruddet ble hentet inn med syv kilometer igjen til toppen. richard carapaz i den gule ledertrøyen klarte heller ikke å henge på. rytterne falt av en etter en, og til slutt var det bare favorittene igjen med flere hjelperyttere fra uae. det var knyttet stor spenning til om jonas abrahamsen ville beholde både poeng- og klatretrøya. allerede i den første spurten tok abrahamsen 11 poeng på poengtrøyen, men han kom aldri med i bruddet. likevel beholdt han ledelsen i begge konkurransene. for i bruddet satt både odd-christian eiking og tobias halland johannessen, men bruddet fikk aldri en større ledelse enn 2 minutter og 45 sekunder.  Jæger og Ingvaldsen suverene i regnværet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:22.14)
  i øs pøs regnvær suste henriette jæger inn til nm-gull på 400 meter på 51.69. det er ny banerekord. – dette er noe av det dårligste været jeg har løpt i. jeg frøs, og det regna. men vi er i norge, så hva kan vi forvente? jeg er veldig fornøyd. veldig utfordrende, sier jæger til nrk. josefine tomine eriksen ble nummer to og lakeri ertzgaard sikret bronsen. for herrene var håvard bentdal ingvaldsen storfavoritten, og han innfridde. 46,13 ble tiden. – det er ikke verst i disse forholdene, kommenterte jann post. – det var en uvanlig opplevelse, jeg har aldri opplevd sånn vær, men med tanke på været så føles det veldig bra, sier ingvaldsen til nrk. andreas grimerud tok sølv og tobias grøndstad bronse.  Danmark-sjefen røper månedslange EM-studier: – Vet alt om Tyskland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:08.20)
  danmarks landslagssjef kasper hjulmand har en klar formening om hva som venter i åttedelsfinalen av fotball-em mot vertsnasjonen tyskland på lørdag. siden trekningen i begynnelsen av desember i fjor har det vært klart at danmark kan møte i tyskland i utslagsrundene, og derfor har hjulmand og hans analytikere brukt mye tid på sine analyser av det tyske landslaget gjennom våren. det røpte hjulmand onsdag ettermiddag, cirka 15 timer etter at det ble klart at tyskland er danmarks neste em-motstander. – siden trekningen har vi hatt økt fokus på tyskland. vi har selvfølgelig sett på alle lag som har vært sannsynlige motstandere, fortalte landslagssjefen og fortsatte: – jeg har fulgt tyskland gjennom hele året og fulgt med på alt de har gjort. jeg kjenner en fra trenerteamet, og snakket også med hansi flick (daværende landstrener) etter vm. jeg kjenner tysk fotball veldig godt. – jeg har sett alle kampene deres. vi vet alt om tyskland, la han til. landstreneren har også sett tysklands tre gruppekamper i em, noe som har styrket hans syn på at tyskland er en av ems store favoritter. – for meg var tyskland en av de soleklare favorittene før sluttspillet, for jeg synes mye har blitt bedre i spillet deres etter at de fikk tilbake toni kroos på laget. han skaper ro og balanse, sa hjulmand. (©ntb)


  Nå er nye Suzuki Swift her

  Kilde: Bil24 | Publisert: (onsdag 19. juni 2024 KL:11.48)
  den lille og kapable favoritten dukker opp i en helt ny generasjon 41 år etter at den første swift kom, og er nå så moderne at det til og med er en app.  Medaljen glapp for Jæger på 200 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:22.56)
  henriette jæger håpet på en medalje, men ble nummer fire på tirsdagens 200 meter i em. den norske 20-åringen var lenge med i medaljekampen, men med tiden 22,83 ble det altså fjerdeplass. – jeg synes det var veldig bra. vi håpet å kjempe om medalje, men blir du nummer fire, så kjemper du om medalje. fantastisk bra. jeg hadde aldri drømt om dette for to måneder siden, sier mor og trener unn merete lie jæger til nrk. sveitsiske mujinga kambundji vant, ett hundredel foran favoritten daryll neita. franske helene parisot ble nummer tre etter å ha løpt inn til personlig rekord, med tiden 22,63. jæger hadde selv en personlig rekord på 22,58 fra det nordiske mesterskapet tidligere i år. jæger var lenge usikker på om hun skulle løpe 200 eller 400 meter i em. – hun henger ikke helt med fra starten. oppløpssiden er igjen bra, men vi må nok jobbe litt med starten her. det henger nok sammen med at det i utgangspunktet er 400 meter vi har gått for, sier treneren.

  Line Kloster stivnet totalt - ble nummer seks i EM-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 11. juni 2024 KL:21.22)
  line kloster pangåpnet på 400 meter hekk og lå an til sølvmedalje ut på oppløpet. men på oppløpet stivnet kloster og ble passert av flere løpere. – hun skal ha for at hun satset. det så bra ut lenge, sier jann post etter løpet. – det er ingen tvil om at hun fikk syreveggen de siste 80 meterne, sier christina vukicevic om kloster som endelig gikk til en mesterskapsfinale. treneren var overrasket over starten til kloster som var av det offensive slaget i hælene på storfavoritten femke bol, som vant løpet. – det var små marginer. hun startet kanskje litt agressivt i forhold til det jeg trodde hun skulle gjøre, sier trener petar vukicevic.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »