Hovedsiden

Liten annonse


  Bekreftet: Spania-streik stopper landskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:16.07)
  nesten hele den spanske troppen som vant vm-gull forrige måned, fortsetter protesten mot sitt eget fotballforbund. spillerne vil ikke spille med det første. det kom fram i en uttalelse som ble sluppet rett før spanias nye landslagssjef montse tomé skulle bli presentert for pressen. hun skulle fredag også ta ut sin første tropp. så å si hele vm-laget med 23 spillere nekter å spille spanias nasjonsligakamper mot sverige og sveits. i alt 39 spillere har gjort seg utilgjengelige for landslaget. marca har skrevet at det ble avholdt et møte sent torsdag kveld, hvor alle de 23 verdensmesterne var til stede. de ble sammen med spillerforeningen enige om å utarbeide en felles uttalelse. etter vm-suksessen har både landslagssjef jorde vilda og fotballpresident luis rubiales måttet gå. rubiales valgte å trekke seg etter at han kysset jenni hermoso under feiringen, mens vilda fikk sparken grunnet uenigheter med store deler av spillertroppen. før vm trakk også 12 spillere seg fra landslaget. (©ntb)

  Påtalemyndigheten ber retten gå videre med saken mot Rubiales

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:13.42)
  forrige uke ble det kjent at påtalemyndigheten i spania etterforsker den spanske fotballpresidenten luis rubiales for mulig seksuelt overgrep etter at han kysset landslagsspilleren jenni hermoso i forbindelse med feiringen av spanias vm-gull. hermoso har hele tiden hevdet at kysset skjedde mot hennes vilje. fredag la påtalemyndighetene frem saken, hvor de ber retten om å ta videre rettslige skritt. det skriver flere spanske medier, blant andre marca. påtalemyndighetene ønsker at rubiales skal etterforskes for seksuelt overgrep og tvang. nå er det opp til retten om saken skal tas videre. rubiales ble i slutten av august suspendert av det internasjonale fotballforbundet (fifa) i 90 dager. hermoso skal ifølge flere internasjonale medier ha gått til sak mot rubiales tidligere denne uken. rubiales har nektet å gå av i kjølvannet av hendelsen med hermoso. jorge vilda fikk tidligere denne uken sparken som landslagstrener.

  Påtalemyndigheten ber retten gå videre med Rubiales-sak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:13.42)
  forrige uke ble det kjent at påtalemyndigheten i spania etterforsker den spanske fotballpresidenten luis rubiales for mulig seksuelt overgrep etter at han kysset landslagsspilleren jenni hermoso i forbindelse med feiringen av spanias vm-gull. fredag la påtalemyndighetene frem saken, hvor de ber retten om å gå videre med saken. det skriver flere spanske medier, blant andre marca. påtalemyndighetene ønsker at rubiales skal etterforskes for seksuelt overgrep og tvang. nå er det opp til retten om saken skal tas videre. rubiales ble i slutten av august suspendert av det internasjonale fotballforbundet (fifa) i 90 dager.

  Marca: Vilda ferdig som spansk landslagssjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. september 2023 KL:16.01)
  jorge vilda er ferdig som landslagssjef for spanias kvinnelandslag. det melder storavisen marca, as, og abc. det skjer få uker etter at han ledet laget til gull i vm. avgjørelsen ble tatt etter et møte i det spanske fotballforbundet tirsdag. vildas tid som landslagssjef har imidlertid vært kontroversiell, både før og etter vm. en rekke stjernespillere har vært i klinsj med treneren, og flere valgte å ikke bli med til årets vm som følge av forholdet til vilda. etter vm har det stormet rundt spanias fotballpresident luis rubiales. årsaken var at han kysset jennifer hermoso på munnen i gullfeiringen, en handling som har vekket sterke reaksjoner verden rundt. tidligere tirsdag beklaget fungerende fotballpresident pedro rocha oppførselen til rubiales. hele elleve ansatte i lagets støtteapparat sa opp sine stillinger i protest mot rubiales. vilda fordømte handlingene til presidenten, men forble i jobben inntil han i dag fikk sparken. vilda hadde hatt jobben de åtte siste årene.


  Infantino kritiserer Rubiales etter VM-kysset

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. september 2023 KL:06.33)
  dette skulle aldri ha skjedd, sier fifa-president gianni infantino om luis rubiales` mye omtalte kyss på munnen til spania-stjernen jennifer hermoso. i sin første uttalelse om det omstridte kysset, som skjedde under troféutdelingen etter spanias seier over england i vm-finalen, sier infantino at den spanske fotballpresidentens atferd «ødela» anledningen. – dessverre ble den velfortjente feiringen for disse fantastiske mestrene ble ødelagt av det som skjedde etter at fløyta gikk og av det som fortsatte å skje i dagene som fulgte. dette skulle aldri ha skjedd, skriver infantino på instagram. infantino fikk selv kritikk under vm, blant annet for en tale der han ba kvinnene velge sine kamper og sa at kvinnene selv hadde makten til å få til endring. (ntb)


  Hauger mot Lund Svindal på Rudskogen

  Kilde: Bil24 | Publisert: (torsdag 31. august 2023 KL:19.33)
  det er duket for en superduell når porsche carrera cup scandinavia kjøres neste helg, for dennis hauger dukker opp som gjestefører og konkurrent til selveste aksel lund svindal. porsche har mye å feire i 2023, for merket runder 75 år og ikonet 911 runder bikker 60 år. og den feiringen skal norge helt klart ta […] innlegget hauger mot lund svindal på rudskogen dukket først opp på bil24.no.

  Uefa-presidenten kritiserer Rubiales for upassende oppførsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 31. august 2023 KL:06.41)
  uefa-president aleksander ceferin sier i et intervju med franske l`equipe at den omstridte spanske fotballpresidenten luis rubiales har oppført seg «upassende». rubiales har blitt gjenstand for omfattende kritikk etter å ha kysset spania-profilen jennifer hermoso på munnen da det spanske landslaget feiret vm-seieren mot england. ceferin sier til l`equipe at rubiales` oppførsel var upassende, men understreket at saken ligger hos fifa, som har startet en etikkgranskning av hendelsen. uefa-presidenten sier at han er lei seg for at hendelsen legger en demper på feiringen av det spanske landslagets første vm-gull på kvinnesiden, og sier at «vi bør endre ting … vi må gjøre mer». – det han gjorde var selvfølgelig upassende. det vet vi alle sammen. jeg håper han vet at det var upassende. det er nok for nå, for det er disiplinærkomiteen som skal ta en avgjørelse, sier ceferin. i tillegg til å være spansk fotballpresident, er rubiales visepresident i uefa. han fikk rollen i 2019 og har også vært i uefa-styret siden 2019. spanjolen var blant de som ble valgt til en ny periode tidligere i år, i valget hvor den norske fotballpresidenten lise klaveness ikke nådde opp. (ntb/nrk)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »