Hovedsiden

Liten annonse  Griner hedret etter cannabisdommen – Russland åpner for fangeutveksling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. august 2022 KL:10.30)
  phoenix mercury åpnet kampen mot connecticut sun med 42 sekunders stillhet for å hedre brittney griner etter hun ble dømt til ni års fengsel i russland. før wnba-kampen mellom connecticut sun og phoenix mercury sto spillere og trenere fra begge lag med armene rundt hverandre i stillhet på midtbanen. stillheten varte i 42 sekunder ettersom griner bruker trøye nummer 42 i phoenix. – hele laget gråt før kampen. du prøver å hedre henne og spille hardt for henne. enten hun er her eller ikke. akkurat nå må vi prøve å holde ånden hennes i live og hedre den, sa phoenix-spiller skylar diggins-smith. griner har spilt for phoenix mercury siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske ummc jekaterinburg når wnba-sesongen har hatt pause. myndighetene i russland er åpne for å diskutere fangeutveksling med usa, bekrefter utenriksminister sergej lavrov. han omtalte saken fredag under et besøk i kambodsja. griner ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde narkotisk stoff, som har en strafferamme på ti år. hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven. wnba-profilen har vært fengslet i russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i moskva. tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i ukraina. torsdag ble hun dømt til ni års fengsel.
  amerikansk basketballstjerne dømt til ni års fengsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. august 2022 KL:14.09)
  den amerikanske basketballstjernen brittney griner er i en russisk rett kjent skyldig i narkotikasmugling og dømt til ni års fengsel. griner har vært fengslet i russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i moskva. tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i ukraina. 31-åringen ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde av narkotisk stoff, noe som har en strafferamme på ti år. hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven. mens aktor i sitt sluttinnlegg torsdag la ned påstand om fengsel i ni og et halvt år, ba griners forsvarer om at hun får gå fri. hun pekte blant annet på at amerikaneren har plettfritt rulleblad og har gitt store bidrag til utviklingen av russisk basketball. kort tid etter sluttinnleggene sa dommer anna sotnikova at griner er funnet skyldig etter tiltalen og at hun må sone en fengselsstraff på ni år. griner har vunnet to ol-gull med usa og en wnba-tittel med mercury. hun har de siste seks og et halvt år spilt for jekaterinburg i vinterhalvåret når det ikke er sesong i usa. (ntb)

  russland ber om over ni års fengsel for amerikansk basketballstjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. august 2022 KL:14.09)
  den amerikanske basketballstjernen brittney griner har vært fengslet i russland for besittelse av narkotika. nå ber russland om ni og et halvt års fengsel. basketballstjernen ble pågrepet på flyplassen i den russiske hovedstaden 17. februar, etter at tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i ukraina. griner ble siktet for smugling av en betydelig mengde av narkotisk stoff og erkjente seg skyldig tidligere i år. – jeg vil erkjenne meg skyldig, men det var ikke med hensikt. jeg hadde ikke tenkt å bryte loven, sa griner i retten i khimki utenfor moskva tidligere i år. hun kan etter loven straffes med inntil ti års fengsel. fredag ber russland at domstolen fengsler griner i ni og et halvt år.  Neymar må møte i retten i forbindelse med Barcelona-overgangen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. juli 2022 KL:11.56)
  den brasilianske fotballstjernen neymar skal i oktober møte i spansk rett etter anklager om skattefusk i forbindelse med hans overgang fra santos til barcelona. det melder nyhetsbyrået afp, som siterer en spansk domstol. i tillegg til fotballstjernen, er også hans foreldre og de tidligere barcelona-presidentene josep maria bartomeu og sandro rosell tiltalt i saken. de to sistnevnte er anklaget for korrupsjon. rettssaken skal avholdes 17.–31. oktober, og omhandler anklager om korrupsjon og simulert kontraktssvindel i forhandlingene som kulminerte med at neymar signerte for barcelona i 2013. spansk påtalemyndighet har bedt om to års fengsel og 10 millioner euro (99 millioner kroner) i bot for neymar og faren, samt ett for hans mor. faren har erkjent å ha mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben. klubben santos fikk bare 142 millioner. barcelona betalte i 2014 en bot på over 112 millioner kroner til spanske myndigheter etter at storklubben ble siktet for skattesvindel i forbindelse med kjøpet av neymar. de har hele tiden hevdet sin uskyld, men betalte beløpet for å dekke «feiltolkninger» i forbindelse med overgangen. rosell gikk av som barca-president i 2014 for å «beskytte klubbens ansikt utad». i 2017 ble han arrestert og dømt til å sone 20 måneder i fengsel for hvitvasking. (ntb)

  solo dømt for ruskjøring – slipper fengsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. juli 2022 KL:11.24)
  usas tidligere fotballkeeper hope solo erkjenner skyld og er klar for å ta sin straff etter at hun i mars ble pågrepet for å kjøre i alkoholpåvirket tilstand. amerikanerens promille var tre ganger høyere enn lovlig grense da hun ble anholdt, skriver new york times. solo fikk mandag en betinget dom på to år og ble dømt til 30 dager i fengsel. hun slipper å sone fordi hun i vår tilbrakte en måned på et behandlingshjem for sine alkoholproblemer. de neste to årene er solo pliktig til å møte en avhengighetsekspert. i og med at hennes to barn satt i baksetet da hun fyllekjørte, ble 40-åringen også pågrepet for barnemishandling. solo var også tiltalt for å ha motsatt seg en offentlig tjenestemann. «jeg undervurderte den destruktive innvirkningen alkoholen har hatt på livet mitt. jeg gjorde en stor feil. uten tvil den største feilen i livet mitt», skriver solo i et innlegg på instagram. i slutten av mars ble solo funnet slått ut i bilen på parkeringsplassen utenfor et kjøpesenter. politiet skal ha luktet alkohol da de åpnet døren, og solo nektet frivillig å bli med politiet til arresten. den tidligere målvakten er både ol- og vm-vinner med usa. (ntb)

  Reuters: Blatter og Platini frikjent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. juli 2022 KL:10.09)
  sepp blatter og michel platini er frikjent for korrupsjon av den sveitsiske domstolen, skriver reuters. de to tidligere mektige fotballtoppene ble i november i fjor tiltalt for bedrageri. påtalemyndigheten i saken mener at blatter og platini bør dømmes til betinget fengselsstraff på 20 måneder, i tillegg til bøter. i 2015 ble blatter og platini utestengt fra fotballen i fire år etter en korrupsjonsskandale som blant annet innbefattet en pengeoverføring mellom dem i 2011. den lød på to millioner sveitserfranc (18,5 millioner norske kroner). pengene ble utbetalt personlig av blatter. på daværende tidspunkt var blatter president i fifa, mens platini var president i uefa. blatter og platini har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, og de viser til en muntlig avtale de gjorde for over 20 år siden.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »