Hovedsiden

Liten annonse

  Deschwanden vant i Rasnov

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:18.19)
  sveitsiske gregor deschwanden vant sommer grand prix-rennet i rumenske rasnov. adrian thon gundersrud ble beste norske på 17.-plass. deschwanden ledet etter første omgang 2,4 poeng foran ukraineren jevgen marusijak og 3,7 foran bulgarske vladimir zografskij. den rutinerte sveitseren holdt hodet kaldt også i finalen og vant rennet 3,2 poeng foran japanske ren nikaido etter hopp på 93 og 92 meter. tyrkeren fatih arda ipcioglu ble nummer tre. norge stilte med fire hoppere. adrian thon gundersrud hadde 87 og 91 meter og hoppet seg opp tre plasseringer til 17.-plass. robin pedersen ble nummer 19, christian røste solberg nummer 20 og sølve jokerud strand nummer 21. (ntb)


  Tap for Mukubu og Thoresen i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:13.00)
  morten thoresen gikk mot kinesiske husiyuetu husiyuetu i 67-kilosklassen og tapte 0-5 i sin første kamp i vm i bryting. også exauce mukubu ble slått ut lørdag. han startet dagen med to overbevisende seiere, men i åttedelsfinalen ble det tap for jalgasbay berdimuratov fra usbekistan. mukubu tok de to første poengene, men tapte til slutt på at usbekeren fikk det siste poenget. nå må både mukubu og thoresen vente og håpe at motstanderne tar seg til finale for å få rekvalifisering søndag.

  Tap for Thoresen i bryte-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:13.00)
  morten thoresen gikk mot kinesiske husiyuetu husiyuetu i 67-kilosklassen og tapte 0-5 i sin første kamp i vm i bryting. dermed må nordmannen håpe at kineseren går hele veien til finalen, i håp om å få gå rekvalifisering søndag. bedre har det gått for exauce mukubu. mukubu startet dagen med å slå milad alirzajev med 7-1. i 16-delsfinalen møtte han luis eduardo avendano rojas fra venezuela. det ble rått parti og nordmannen vant på poengmessig overlegenhet 10-0, etter 1.03 minutters bryting. mukubu møter jalgasbay berdimuratov fra usbekistan i åttedelsfinalen senere lørdag.  baldauf røk ut av vm i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:18.32)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og måtte håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. da måtte saravi gha vunnet sin semifinale mot gabriel kindelan og sikre seg finaleplass, men det skjedde ikke. saravi tapte, og dermed er mesterskapet over for baldauf.

  nedtur for baldauf i kvartfinalen i bryte-vm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.49)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. dersom baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. så kom tapet for saravi. (ntb)

  Mol og Sørum er spent på uvant faktor i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.42)
  fra 6. - 15. oktober skal verdensmesterskapet i sandvolleyball arrangeres i tlexcala i mexico. i den anledning stiller mol og sørum som tittelforsvarere. en av utfordringene stjerneduoen kommer til å bli konfrontert med er tynn luft på over 2000 meters høyde. – høyden er en faktor som er ny for oss. vi hadde en liten samling i mexico tidligere i år og opplevde stor forskjell fra de forholdene vi er vant med. pulsen steg fortere og ballen beveget seg veldig annerledes. så vi er glad for å ha noen dager i forkant, sier mol og sørum til nrk. så langt i år har duoen vært stødige med topp tre plassering i de syv første turneringene på verdenstouren. i tre av dem ble det seier. i august ble det dog en overraskende exit i kvartfinalen i em for mol og sørum. isteden endte svenske åhmann og hellvig som gullmedaljører i mesterskapet. söta bror kan også bli å frykte når vm går av stabelen. –sverige og usa er de som har skilt seg mest ut i år. de har en litt annen spillestil med mye andreball og et tempo som utfordrer oss ganske mye, sier mol og sørum. – det blir veldig spennende. det er mange gode konkurenter som har lyst til å slå oss, så vi gleder oss til å komme i gang, legger de til.


  Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:11.27)
  per anders kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-vm, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen. egyptiske mohamed ehab mohamed zahab khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men khalil forsvarte seg godt. kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, akzjol makhmudov fra kirgisistan, sikret seg finalebillett i beograd. med fredagens tap klarte heller ikke kure å sikre seg billett til neste års ol i paris. de fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til ol. i 72-kilosklassen gikk det bedre for håvard jørgensen. han møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. for jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (ntb)

  VM-bronse til Bullen - klar for OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:19.41)
  grace bullen tok vm-bronse torsdag kveld. hun slo bulgarske bilyana zhivkova dudova i bronsefinalen. dermed er hun også klar for ol i paris neste år. de fem beste fra 62-kilosklassen fra vm fikk billett til lekene. bryteren fra fredrikstad opptrådte kontrollert og tok to poeng mot motstanderen tidlig i kampen. i andre omgang doblet hun først ledelsen mot dudova. men bulgareren utfordret dommerens avgjørelse, og protesten førte frem. bullens ledelse ble redusert til 3-0, men det betydde så lite. hun hadde full kontroll i bronsekampen og skal nå til sitt første senior-ol i karrieren. etter seieren brøt hun ut i høylytt jubel i arenaen. etter hvert kom også tårene. bullen har vm-sølv, to em-gull og to em-sølv fra tidligere i karrieren.
  Kure med ekstrasjanse i bryte-VM tross tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:17.40)
  per anders kure får en ny mulighet i bryte-vm etter at hans overmann vant kamp etter kamp torsdag. dermed kan nordmannen sikre seg medalje og ol-plass. kure møtte akzjol makhmudov fra kirgisistan i 16-delsfinalen i 77-kilosklassen. 25-åringen startet bra og jobbet seg raskt opp en 3-0-ledelse, men måtte til slutt se seg slått 3-4 etter en fantastisk avslutning av makhmudov. kirgiseren vant så flere kamper på rad og gikk til finale. suksessen hans gjør at kure får muligheten i rekvalifisering. det betyr at han med maks klaff kan kjempe om en bronsemedalje. de fem beste i vektklassen kvalifiserer for neste års ol i paris. (ntb)

  Marvik skuffet i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:12.58)
  oskar marvik tapte åttedelsfinalen i bryte-vm i 130-kilosklassen. «tåsenplogen» tok det første poenget mot estlenderen heiki nabi, som er ranket som nummer 11 i verden, før det ble 1–1. det ble også sluttresultatet, og siden nabi tok det siste poenget så er han videre til kvartfinalen. marvik kastet seg da ned og slo hånda fortvilet i matta. i kvalifiseringskampen slo han chilenske yasmani acosta fernández 2–0. nå må nabi ta seg til finalen om marvik skal få en ny vm-sjanse. per-anders kure tapte sin kamp i 77-kilosklassen, med 3–4 mot verdenstrener akzhol makhmudov.
  Marvik klar for åttedelsfinale i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:11.33)
  oskar marvik, også kjent som «tåsenplogen», er klar for åttedelsfinale i 130 kilosklassen i vm i bryting. marvik brøt mot chilenske yasmani acosta fernández i kvalifiseringskampen og vant 2-0. nordmannen er rangert som nummer åtte i verden, mens hans chilenske motstander er rangert som nummer 13. marvik skal bryte åttedelsfinalen senere torsdag ettermiddag.  Gullsjansen glapp for Bullen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:17.24)
  grace bullen tapte onsdagens semifinale i bryte-vm 2-1 mot sakura motoki fra japan. bullen tok det første poenget, men det holdt ikke. etter at hun kom under, måtte også det norske gullhåpet behandles for en skade inne på matta. tapet betyr at billetten i neste års ol i paris ikke er sikret. bullen går nå til en av de to bronsefinalene. vinner hun den, går hun automatisk til ol. de to tapende bronsefinalistene skal bryte om én ol-plass. den norske bryteren viste solid form tidligere onsdag. hun startet med å slå angelina rodrigues 4-0 i første kamp, og deretter ble det 7-1-seier over esther kolawole i åttedelsfinalen. i kvartfinalen ble kriszta tunde incze fra romania utklasset 10-0.

  Bullen til semifinale i bryte-VM - nærmer seg OL-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.45)
  grace bullen har vært i storform i de innledende rundene i 62-kilosklassen i bryte-vm. nå er hun klar for semifinalen og er dermed svært nær ved å sikre seg en ol-plass. i åpningsrunden brukte bullen bare 21 sekunder på å slå angelina rodrigues miranda fra kapp verde 4-0. den norske bryteren gikk offensivt ut og fikk raskt en nedrivning etterfulgt av et fall. dermed var kampen over etter 21 sekunder. i åttedelsfinalen møtte hun esther omolayo kolawole fra nigeria. det ble en lengre kamp, men bullen fikk en god start og ledet 3-0 etter de første tre minuttene. etter pausen avgjorde hun da fikk kolawole på ryggen og vant til slutt 7-1, med snaut halvannet minutt igjen på klokka. i kvartfinalen mot rumenske kriszta incze gjorde bullen igjen kort prosess og vant 10-0 etter bare ett minutt og 19 sekunder ute på brytematta. bullen må minst bli topp fem i vm for å sikre en ol-plass allerede nå. når hun nå er i semifinalen, er hun sikret en bronsefinale. ettersom det i bryting er to bronsefinaler, vil det bli ombryting om femteplassen mellom de to utøverne som taper bronsefinalene. semifinalene brytes onsdag ettermiddag, med finalene senere samme kveld. bullen møter japanske sakura motoki i semifinalen. det er igjen to ol-kvalifiseringer før sommerlekene i paris neste sommer. (ntb/nrk)

  Grace Bullen klar for kvartfinale i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.45)
  grace bullen er klar for kvartfinalen i 62-kilosklassen i bryte-vm. i åpningsrunden brukte bullen bare 21 sekunder på å slå angelina rodrigues miranda fra kapp verde 4-0. den norske bryteren gikk offensivt ut og fikk raskt en nedrivning etterfulgt av et fall. dermed var kampen over etter 21 sekunder. i åttedelsfinalen møtte hun esther omolayo kolawole fra nigeria. det ble en lengre kamp, men bullen fikk en god start og ledet 3-0 etter de første tre minuttene. etter pausen avgjorde hun da fikk kolawole på ryggen og vant til slutt 7-1, med snaut halvannet minutt igjen på klokka. bullen må minst bli topp fem i vm for å sikre en ol-plass allerede nå. det er igjen to ol-kvalifiseringer før sommerlekene i paris neste sommer. (ntb)

  Grace Bullen enkelt videre i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:12.45)
  grace bullen brukte bare 21 sekunder på å slå angelina rodrigues miranda fra kapp verde 4-0 i 62-kilosklassen i bryte-vm onsdag. den norske bryteren gikk offensivt ut og fikk raskt en nedrivning etterfulgt av et fall. dermed var kampen over etter 21 sekunder. bullen må minst bli topp fem i vm for å sikre en ol-plass allerede nå. det er igjen to ol-kvalifiseringer før sommerlekene i paris neste sommer. esther omolayo kolawole fra nigeria er motstander i åttedelsfinalen. (ntb)

  Carlsen finaleklar etter utklassing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 20. september 2023 KL:06.12)
  magnus carlsen levnet ikke wesley so en sjanse i semifinalen i lynsjakkturneringen speed chess championship. fredag spiller han finale. carlsen var så overlegen at han på ett tidspunkt vant sju partier på rad. han tapte bare to av 29 partier, og seierssifrene ble 22-7. – jeg følte meg ikke spesielt energisk før kampen, men jeg var rolig og fokusert, og jeg synes jeg spilte veldig bra i starten. særlig de tre første seirene var av veldig høy kvalitet, og det satte tonen, sa carlsen til chess24. (ntb)


  Høie (20) i tårer etter VM-bronse: – Ikke forventet det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:18.58)
  den norske bryteren othilie høie sikret seg en vm-bronse i 59-kilosklassen i beograd tirsdag kveld. motstanderen, tyske elena heike brugger, tok det første stikket, men så viste høie seg å være overlegen. til slutt endte det 5–1 til den norske 20-åringen, som tok til tårene over medaljen. – det er helt vilt. jeg hadde ikke forventet at jeg skulle ta bronsemedlaje i mitt første senior-vm. jeg hadde ikke sett for meg det i det hele tatt, forteller høie til nrk. høie tapte 0–5 mot julija tkatsj i kvartfinalen mandag, men fordi den ukrainske bryteren tok seg helt til finale, gikk høie en såkalt rekvalifisering. kampen mot russiske anastasiia sidelnikova endte 4-4, men siden høie tok kampens siste poeng, sikret hun plass i bronsefinalen. bryteren tok også em-bronse tidligere i år, og er datter av den tidligere toppbryteren gudrun høie, som selv har fire vm-gull. 59-kilosklassen er ikke en ol-klasse.

  Høie (20) tok VM-bronse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:18.58)
  den norske bryteren othilie høie sikret seg en vm-bronse i 59-kilosklassen i beograd tirsdag kveld. motstanderen, tyske elena heike brugger, tok det første stikket, men så viste høie seg å være overlegen. til slutt endte det 5–1 til den norske 20-åringen, som tok til tårene over medaljen. høie tapte 0–5 mot julija tkatsj i kvartfinalen mandag, men fordi den ukrainske bryteren tok seg helt til finale, gikk høie en såkalt rekvalifisering. kampen mot russiske anastasiia sidelnikova endte 4-4, men siden høie tok kampens siste poeng, sikret hun plass i bronsefinalen. bryteren tok også em-bronse tidligere i år, og er datter av den tidligere toppbryteren gudrun høie, som selv har fire vm-gull. 59-kilosklassen er ikke en ol-klasse.

  Høie til bronsefinale i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:11.35)
  othelie høie skal ut i kamp om bronsemedaljen under bryte-vm. hun slo anastasiia sidelnikova i rekvalifiseringen i 59-kilosklassen. klassen er ikke en ol-klasse. høie tapte 0-5 for julija tkatsj i kvartfinalen mandag, men fordi den ukrainske bryteren tok seg helt til finale, fikk høie sjansen til å sikre seg plass i bronsefinalen gjennom en såkalt rekvalifisering. kampen mot russiske anastasiia sidelnikova endte 4-4, men høie vant som følge av at hun tok det siste scorede poenget. i bronsekampen tirsdag kveld venter tyske elena heike brugger. othelie høie er datter av den tidligere toppbryteren gudrun høie, som vant fire vm-gull på 80- og 90-tallet. tidligere i år tok othelie høie bronse i em og i fjor tok hun em-gull i sumobryting. (ntb)

  Høie bryter om bronse i VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:11.35)
  othilie høie skal ut i kamp om bronsemedaljen under bryte-vm. hun slo anastasiia sidelnikova i rekvalifiseringen i 59-kilosklassen. klassen er ikke en ol-klasse. høie tapte 0-5 for julija tkatsj i kvartfinalen mandag, men fordi den ukrainske bryteren tok seg helt til finale, fikk høie sjansen til å sikre seg plass i bronsefinalen gjennom en såkalt rekvalifisering. kampen mot russiske anastasiia sidelnikova endte 4-4, men høie vant som følge av at hun tok det siste scorede poenget. i bronsekampen senere tirsdag venter tyske elena heike brugger. othelie høie er datter av den tidligere toppbryteren gudrun høie. tidligere i år tok hun bronse i em. (ntb)

  Spanias regjering rasler med sablene – åpner for å straffe landslagsstjerner for boikott

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:10.59)
  den spanske regjeringen vurderer å gripe inn i konflikten mellom landets fotballforbund og spillerne på kvinnelandslaget. det kan ende med straff for de involverte. konflikten rundt de spanske vm-vinnerne framstår fastlåst, og kaoset synes å nå stadig nye høyder. mandag skal den ferske landslagssjefen montserrat «montse» tomé ha tatt ut et stort antall spillere til de kommende nasjonsligakampene mot sveits og sverige mot deres vilje. det førte til at spillerne rykket ut med en felles uttalelse med kritikk mot forbundet sent mandag. samtidig ble det rettet flengende kritikk mot fotballtoppene fra jennifer hermoso, spilleren som ble kysset av tidligere fotballpresident luis rubiales etter vm-finalen for en tid tilbake. victor franco, leder av det spanske idrettsrådet (csd), sier den spanske regjeringen ikke er fremmed for å straffe spillerne dersom de ikke møter til landslagssamling denne uken. – hvis de ikke dukker opp, vil regjeringen gjøre det den må gjøre, som er å anvende loven. det blir til min store skam, men loven er loven, sier franco til cadena ser, gjengitt av avisen as. regelverket i spansk idrett åpner for å ilegge den som ubegrunnet unnlater å møte til landslagssamling straff. det kan dreie seg om bøter og i ekstreme tilfeller inndragelse av vedkommendes spillerlisens i et gitt antall år. franco er også innstilt på å megle i den betente konflikten. tirsdag akter han å ha samtaler med kapteinsteamet på kvinnelandslaget. (ntb)

  Verdenscupseier Duestad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:22.56)
  skytteren jeanette hegg duestad var i en egen klasse da hun mandag vant matchøvelsen under verdenscupen i skyting i rio de janeiro. etter fjerdeplass både på 10 meter individuelt og blandet lag under verdenscupstevnet i brasil, traff hegg duestad for alvor blink mandag. den norske skytterprofilen var suveren i matchfinalen og vant foran indiske nischal nischal og danske stephanie grundsøe. etter koronapandemien har hegg duestad vært på pallen i verdenscupen på 50 meter match i alle sine seks konkurranser. mandagens seier var hennes tredje i karrieren på ol-øvelsen. 14 ganger har hun vært på seierspallen i verdenscupen. tidligere i år gjorde hun rent bord i em og vant tre gull på 10 meter luftrifle. hegg duestad vant også vm-gull for lag på 300 meter og flere andre medaljer. hun er nå topprangert på 50 meter i verden med god margin. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »