Hovedsiden

Liten annonse


  Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:10.35)
  russlands planer om å avholde et «alternativ-ol» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder ukrainas fungerende sportsminister matviy bidnyi. russland planlegger i september å arrangere vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i moskva og jekaterinburg etter paris-ol. det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra ioc. ukrainas fungerende idrettsminister bidnyi ser vennskapslekene som et eksempel på at russland prøver å skape uorden også i idretten. – etter at russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte vennskapslekene og etablerte «international association of friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med afp. – de prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-pr. det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i paris-ol. vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024. fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til ol. (ntb)

  BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:17.20)
  en forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i premier league. forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag. det melder bbc. vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye pl-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket. ifølge engelske medier har premier league-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i tv-penger. formålet med begrensingen er å sikre at englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep. alle forslag på et aksjonærmøte i premier league krever et klart flertall for å bli vedtatt. minst 14 av 20 klubber må si ja. fra før har premier league innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (ntb)


  Rubiales` etterfølger er klar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:13.13)
  pedro rocha ble fredag valgt til ny president i det spanske fotballforbundet (rfef), og tar med det over etter skandalepresident luis rubiales. forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag. «pedro rocha har i dag blitt utropt til ny president i det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen. rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at luis rubiales trakk seg fra presidentvervet i september. det har stormet rundt rfef siden rubiales kysset jenni hermoso på podiet etter fjorårets vm-finale for kvinner. kysset førte til at rubiales måtte trekke seg fra vervet. i mars ble rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til saudi-arabia. mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt spanias idrettsråd (csd) de neste månedene. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »