Hovedsiden

Liten annonse

  Sjakhtar tok ny CL-skalp i Hamburg – kjemper om avansement

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:21.06)
  sjakhtar donetsk tok en ny skalp på sin «hjemmebane» i hamburg da royal antwerp ble slått 1-0. den ukrainske klubben kan gå videre i mesterligaen. midtstopper mykola matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn et frispark fra oleksandr zubkov. målet ble kampens eneste. den ukrainske klubben slo barcelona 1-0 på samme bane i forrige runde og har nå holdt nullen i over 200 mesterligaminutter. laget er allerede garantert europacupspill etter nyttår, ettersom royal antwerp med sitt femte strake tap er dømt til sisteplass. etter kampslutt kokte det over for noen av spillerne. det oppstå håndgemeng, og gjestenes arbnor muja ble utvist med sitt andre gule kort. sjakhtar er oppe i ni poeng, like mange som barcelona og porto før de to sistnevnte møtes senere tirsdag kveld. sjakhtar gjester porto i siste runde. da avgjøres det om det blir spill i mesterligaen eller europaligaen på nyåret. (ntb)

  Tiril Udnes Weng ikke med til Gällivare - her er uttakene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:12.23)
  skiforbundet langrenn har tatt ut 13 løpere, hvorav seks kvinner og syv menn, til verdenscup i svenske gällivare 2.–3. desember. i gällivare skal både kvinner og menn gå 10 km fri teknikk lørdag og 4 x 7,5 km stafett søndag. stafettlagene tas ut etter konkurransene lørdag. kvinnene som er tatt ut er: margrethe bergane, kristin austgulen fosnæs, anne kjersti kalvå, astrid øyre slind, heidi weng og lotta udnes weng. tiril udnes weng er fremdeles utelatt fra troppen etter et lengre sykefravær. de mannlige utøverne er: harald østberg amundsen, iver tildheim andersen, pål golberg, jan thomas jenssen, simen hegstad krüger, martin løwstrøm nyenget og didrik tønseth. etter verdenscup åpningen i finske ruka forrige helg annonserte johannes høsflot klæbo at han ikke kom til å stille til start i gällivare. han skulle istedenfor reise hjem og trene, og sa han ikke visste helt når han var tilbake.

  Everton-supporterne med klar beskjed etter poengtrekk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.41)
  evertons hjemmebane lyste opp i rødt like før avspark mot manchester united. så og si samtlige tilskuere holdt nemlig opp plakater med premier league-logoen og ordet «korrupt». protesten mot ligaen kommer etter at everton i forrige uke ble trukket ti poeng for ett økonomisk regelbrudd. søndagens kamp er den første everton spiller etter at dommen kom. supporterne til liverpool-klubben fikk imidlertid inn en protest lørdag også, da et banner med samme korrupt-budskap ble fløyet over manchester citys hjemmebane. da selve kampen kom i gang, tok det bare to minutter før gjestene tok ledelsen. og det på nydelig vis, da argentinske alejandro garnacho brassesparket ballen i det lengste hjørnet.  Vipps-rekord på Black Friday

  Kilde: E24 | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:08.24)
  aldri før har nordmenn handlet så mye med vipps på netthandel som på black friday. nordmenn handlet for ti prosent mer enn ved forrige døgnrekord.
  Jon-Hermann Hegg vant sin første medalje i en World Cup-finale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.45)
  jon-hermann hegg har vunnet sin aller første medalje i en world cup-finale. fredag ble han nummer tre på ol-øvelsen 50 meter match i doha i qatar. – jeg håpet på medalje. jeg vet at teknikken min er god nok, og jeg hadde en god plan for denne verdenscupen, sier hegg til ntb. – når det ikke er så mye press, går det bra på stående. står det mye på spill, blir det mye spenning i beina. det er vanskelig å kontrollere, men i dag gikk det ganske bra, la han til. med 590 poeng i kvalifiseringen ble han nummer fire og tok ett steg opp på resultatlisten i finalen. hegg skjøt gnistrende på knestående i finalen og lå foran skjema til verdensrekord med 157,0 poeng på sine 15 skudd. så slet han litt mer på liggende og falt ned til 3. plass før de avgjørende skuddene i stående. der fikk han en trang start med to niere og var helt nede på delt 6. plass før han tok fart og skjøt seg oppover listene til en 3. plass. franske lucas kryzs vant foran kinesiske yukun liu. jon-hermann hegg er tredje norske skytter i historien til å klatre opp på pallen på 50 meter match i en world cup-finale. ole-kristian bryhn vant vår forrige medalje i denne øvelsen for ni år siden. (ntb/nrk)


  Maja Dahlqvist og Lotta Udnes Weng røk i prologen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:10.19)
  verdenscupen i langrenn åpnet i ruka fredag med sprintprolog for kvinnene. vinneren av forrige sesongs sprintverdenscup, svenske maja dahlqvist, ble nummer 34 og røk overraskende ut av prologen etter å ha kommet utenfor topp 30. dahlqvist har slitt med sykdom i oppkjøringen. det samme gjorde lotta udnes weng, som gikk bra på beitostølen forrige helg, og som neppe er fornøyd med å ryke før kvartfinalene. hun endte på en 36. plass. – det var en mørk dag for meg i dag. planen var å være i form denne helgen. skiene var greie, men det var mye snø og «lurefeste». det gikk for sakte, sa udnes weng til nrk etter rennet. kristine stavås skistad kom seg enkelt videre, mens ane appelkvist stenseth ble beste norske på en syvendeplass. anna svendsen (21), mathilde myhrvold (23) og ingrid andrea gulbrandsen (26) er også klare for finalen. jasmi joensuu vant prologen, etterfulgt av jonna sundling og emma ribom. svenskene hadde hele seks utøvere topp 15.

  Haaland tilbake på City-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:22.06)
  erling braut haaland er tilbake på trening med manchester city etter skaden han pådro seg mot færøyene, og som kostet ham landskampen mot skottland. på ett av bildene er haaland, med overtrekkstrøye brukt i forbindelse med formasjonstrening eller internkamp, i samtale med manager pep guardiola. i en av bildetekstene på klubbens nettsted står det at haaland testes («put through his paces») foran liverpool-kampen. manchester city spiller hjemme mot liverpool i premier league lørdag ettermiddag. haaland skadet ankelen da han tråkket feil i forsøk på å nå et innlegg foran åpent mål i sluttminuttene av 2-0-seieren over færøyene på ullevaal forrige torsdag. han ble ikke vurdert som kampklar til kampen mot skottland tre dager senere og reiste ikke med laget til glasgow. (ntb)

  Aftonbladet: Sverige skal i møte med Høgmo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:20.56)
  ifølge svenske aftonbladet skal det svenske fotballforbundet i møter med per mathias høgmo om den ledige landslagsjobben. nordmannen skal være en av flere kandidater som er aktuell til å overta etter janne andersson. han takket for seg under forrige landslagssamling etter flere år i sjefsstolen. høgmo har hatt formidabel suksess med häcken etter at han overtok treneransvaret sommeren 2021. året etter ledet han klubbens til historiens første ligagull. fra 2013 til 2016 var høgmo norsk landslagssjef, men mislykkes som flere av sine forfølgere og alle sine etterfølgere å ta norge til mesterskap. aftonbladet melder at det svenske forbundet allerede har hatt møter med tony gustavsson. jimmy thelin skal også være én av tre kandidater til jobben, ifølge avisen.

  Schjerve og Ruud til slopestylefinale i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:17.36)
  sebastian schjerve og birk ruud blir norske deltakere i fredagens slopestylefinale i verdenscupen friski i østerrikske stubai. de ble nummer tre og fire i sitt kvalifiseringsheat torsdag. de fire andre nordmennene ble slått ut. de åtte beste i hvert heat tok seg til finale. ulrik samnøy ble nummer 27 i samme heat, mens vebjørn gråberg, tevje skaug og tormod frostad ble henholdsvis nummer 12, 13 og 17 i det andre heatet. schjerve fikk 87,75 poeng for sitt beste forsøk, ruud 84,00 for sitt beste. det var femte og delt sjuende beste poengsum i hele kvalifiseringen. beste score fikk canadiske evan mceachran med 93,00. ruud er regjerende verdenscupvinner. sandra eie skulle vært norsk deltaker i kvinnenes kvalifisering, men hun kom ikke til start. forrige sesongs verdenscupvinner johanne killi la nylig opp. fredag stiller 16 menn og åtte kvinner opp i finalene. det skulle egentlig vært kvalifisering fredag og finaler lørdag, men programmet ble framskutt en dag på grunn av værmeldingen. (ntb)


  Häcken bekrefter Høgmo-interesse etter landslagsrykter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:10.42)
  ledelsen i den svenske fotballklubben häcken vedgår at den er kjent med at per-mathias høgmo er ønsket i én eller flere andre jobber. høgmo har hatt stor suksess som trener i häcken. forrige sesong ble det seriemesterskap. den siste tiden har nordmannen vært omtalt i forbindelse med den ledige jobben som svensk landslagssjef. – det er ikke noe jeg vil kommentere eller tillegge noe rundt. det er interesse for per-mathias. jeg kommenterer ikke dette utover det, sier sportssjef martin ericsson til fotbollskanalen. tirsdag hevdet aftonbladet å kjenne til at høgmo er høyt oppe på sveriges fotballforbunds liste over aktuelle kandidater til å etterfølge janne andersson som landslagssjef. häcken-topp ericsson sier følgende om interessen rundt høgmo. – det har vært vedvarende interesse for ham gjennom året. men vi har ikke vært inne i noe konkret, sier han. høgmos kontrakt med den svenske klubben strekker seg ut 2024. trenerprofilen har tidligere vært norsk landslagssjef. (ntb)
  Nekter å svare

  Kilde: Dagbladet - Innenriks | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:17.18)
  siden nrk-serien «ingen elsker bamsegutt» ble sluppet forrige uke, har mediestormen vokst seg større og større. kringkastingssjefen sitter fortsatt stille i båten.

  Studie: Vinter-VM førte til økt alvorlighetsgrad av skader i Europas toppligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:08.37)
  fotball-vm i qatar førte til at spillere fra europas fem beste ligaer brukte i gjennomsnitt åtte dager lenger på å komme seg tilbake fra skade etter mesterskapet forsikringsgruppen howden publiserte sin europeiske fotballskadeindeks for 2022-2023-sesongen, et år etter verdensmesterskapet, etter å ha studert effektene overbelastningen av kamper hadde på spillernes helse forrige sesong. studien viser at i oktober 2022 førte 88 registrerte skader til at spillere ble satt på sidelinjen i 11,35 dager i gjennomsnitt før turneringen, men det steg til 19,41 dager i januar 2023 etter turneringen. skader i ankel (170 prosent), legg/bein (200 prosent) og hamstring (130 prosent) så den største økningen i alvorlighetsgrad. – vi har tydelig sett at avviklingen av et vm i en europeisk vinter førte til at spillere trengte åtte ekstra dager på sidelinjen i andre halvdel av sesongen, sammenlignet med den første, sa howdens sportssjef james burrows. – påvirkningen var konsekvent på tvers av nasjonale ligaer, sa burrows. (ntb)

  Quagliarella (40) legger opp: – Jeg har ikke noe valg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:08.23)
  serie a-veteran fabio quagliarella har bestemt seg for å legge skoene på hylla etter 24 år i toppfotballen. – jeg har ikke noe valg. jeg er i uakseptabel fysisk form til å være på banen nå, sier han, ifølge gazzetta dello sport. 40-åringen har en eventyrlig karriere bak seg for klubber som torino, ascoli, sampdoria, udinese, napoli og juventus. målmaskinen avslutter karrieren med 238 scoringer og 62 målgivende på 717 klubbkamper. han har også notert seg med åtte mål og fem assist på 28 kamper for det italienske landslaget. quagliarella har vunnet tre serie a-titler og to italienske supercuper med juventus. i 2019 ble han også toppscorer med sine 26 mål. 40-åringen spilte 23 kamper og scoret ett mål for sampdoria i serie a forrige sesong.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »