Hovedsiden

Liten annonse
  Ny maktdemonstrasjon av Pogačar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogačar tok fredag sin fjerde etappeseier i årets tour de france og sin 15. totalt. etter nok en maktdemonstrasjonen leder pogačar med fem minutter og tre sekunder ned til danske jonas vingegaard sammenlagt. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. med elleve kilometer til det høyeste punktet i årets tour – cime de la bonette 2802 moh. – kjørte hjelperytterne til pogačar på, og en etter en av hjelperne til vingegaard falt av. dermed satt dansken uten lagkamerater i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål rykket pogačar fra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket, hentet jorgenson, vant etappen og økte ledelsen i sammendraget til over fem minutter før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. johannes kulset, yngstemann i feltet, ble beste nordmann på etappen på 38. plass, 24 minutter bak pogacar.

  Ny maktdemonstrasjon av Pogacar – leder stort i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 19. juli 2024 KL:16.34)
  tadej pogacar tok sin fjerde etappeseier i årets tour de france fredag. maktdemonstrasjonen gjør at pogacar nå leder med snaue fem minutter ned til danske jonas vingegaard om sammenlagtseieren. fredagens kongeetappe var en skikkelig prøvelse for rytterne med 4400 høydemeter på 144,6 kilometer. sammenlagtleder pogacar lå i hovedfeltet sammen med nummer to i sammendraget vingegaard nesten hele rittet. med 11 kilometer til det høyeste punkt i årets tour kjørte hjelperytterne til pogacar på, og en etter en av hjelperne til danske vingegaard falt av. dermed satt dansken alene i hovedfeltet. med snaue åtte kilometer til mål gikk pogacar ifra vingegaard og resten av hovedfeltet for å ta igjen bruddet. på under en kilometer tok han over 30 sekunder på matteo jorgenson i tet. sloveneren lyktes med forsøket å økte ledelsen i sammendraget enda mer før de to siste etappene i årets tour de france. jonas abrahamsen var med i et brudd fra start og tok 13 poeng ved den innlagte spurten. da klatringen startet klarte ikke nordmannen å holde følge med resten av bruddet. ingen nordmenn er i mål enda.
  Dupantis forsøkte seg på verdensrekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.51)
  svenske armand duplantiv hadde full kontroll i stavsprangskonkurransen under diamond league i paris. han vant med sitt hopp på 6,0 meter, men han forslkte seg også på sin egen verdensrekord. i de tre forsøkene på 6,25 meter lyktes ikke duplantis med å komme over listen. dermed står verdensrekorden trolig på 6,24 meter frem til ol i paris. stavhoppernes ol-konkurranse starter 3. august.


  Skal anslå Norges klimaregning

  Kilde: E24 | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:10.19)
  et utvalg skal forsøke å tallfeste hva klimaendringer kan koste norge. – å komme med et nøyaktig anslag blir nesten umulig, sier utvalgsleder ingrid hjort.  Warholm-rival varmet opp til OL med ny årsbeste i verden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:09.02)
  rai benjamin klokket inn på 46,46 på 400 meter hekk under det amerikanske uttaket til sommerens ol i paris natt til mandag. det holdt til både plass i ol og årsbeste i verden for amerikaneren. benjamin er en av karsten warholms største utfordrere når mannen skal forsøke å forsvare ol-gullet sitt fra tokyo i 2021. warholm har på sin side sin årsbeste på 46,70 som han satte under bislett games i slutten av mai. da han tok em-gull i roma endte tiden på 46,98. nordmannen har riktignok verdensrekorden på 45,94 som han satte da han ble olympisk mester i japan for tre år siden. da endte benjamin på 2.-plass. warholm er rangert som verdens beste på 400 meter hekk, tett etterfulgt av brasilianske alison dos santos. benjamin er nummer tre på det internasjonale friidrettsforbundets liste. (ntb)
  Cavendish klar for sin 15. Tour de France – jakter seiersrekorden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 24. juni 2024 KL:18.01)
  mark cavendish (39) har blitt tatt ut av astana til årets tour de france, hvor han skal forsøke å ta sin 35. etappeseier og skrive seg inn i historiebøkene. laget ble offentliggjort mandag. spurteren cavendish står likt med den belgiske legenden eddy merckx på 34 etappeseire i treukersrittet. briten har utsatt å avslutte karrieren for å gjøre et forsøk på å ta rekorden alene. i fjor krasjet han ut av rittet på den åttende etappen. cavendish tok alle sine 34 etappeseirer mellom 2009 og 2021. cavendish kan også vise til vm-gull i landevei i 2011 og ol-sølv i banesykling fra rio i 2016. (ntb)

  NHL-finalen går til kamp sju – Helt åpent etter ny Oilers-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 22. juni 2024 KL:10.19)
  florida panthers hadde fredag nok en matchball i forsøket på å sikre sin første stanley cup, men tapte 1–5 mot edmonton. dermed avgjøres alt i kamp nummer sju. oilers hadde hjemmebanefordel i det som uansett utfall ville bli den siste kampen på canadisk is i denne nhl-sesongen. fredagens panthers-tap var første gang i årets sluttspill at panthers tapte tre kamper på rad. – jobben er ikke ferdig. det er en fantastisk historie, men du må avslutte den. alle vil glemme den om vi ikke fullfører, sa målscorer hyman etter kampen. dersom edmonton vinner i florida når den sjuende og avgjørende kampen spilles på mandag, er det første gang på over 80 år at et lag har ligget under 0–3 i finalen og likevel sikret seg stanley cup-trofeet til slutt. sist det skjedde var i 1942, da canadiske toronto maple leafs kom tilbake og vant fire kamper på rad mot detroit red wings etter å ha tapt de tre første finalekampene (©ntb)  Boutera åtte sekunder bak OL-kravet på 3000 meter hinde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:20.05)
  den norske friidrettsløperen jacob boutera klokket inn på 8.23,21 på 3000 meter hinder under et stevne i finland tirsdag. det er åtte sekunder unna ol-kravet. ol-kravet på distansen lyder 8.15,00. den norske 28-åringen ble nummer fem, seks sekunder bak abraham seme fra etiopia. boutera klarte ikke å nå finale på 3000 meter hinder under friidretts-em i roma tidligere i juni. da var han snaut fire sekunder unna å kvalifisere seg. – jeg visste at jeg måtte overprestere litt for å gå til finalen. det er skuffende at jeg ikke klarer det. på én måte er jeg glad for å være tilbake i mesterskap etter et år uten, men man er her for å komme til finalen, sa han til nrk etter forsøket. 28-åringen fra aurskog har en bestenotering på 8.21,69 på distansen, satt i nettopp åbo for to år siden. (ntb)

  Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:16.09)
  mellomdistanseløper hedda hynne gir opp håpet om å komme seg til ol i paris i sommer. det forteller 34-åringen selv på instagram. «denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for ol i paris. jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til vm i tokyo i 2025», skriver hynne. 800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. i fjor var hun med i den norske troppen i vm i budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »