Hovedsiden

Liten annonse

  Åsane-treneren slutter – går over i skolejobb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 5. desember 2023 KL:17.33)
  eirik fjeldstad tok åsane til toppserien og holdt klubben oppe, men blir ikke med videre. han har valgt å si opp kontrakten. det kommer fram i en pressemelding fra åsane. fjelstad slutter etter fire sesonger som lagets trener. nå gir han seg helt med fotballyrket og gjør comeback i skoleverket. han blir avdelingsleder ved en av bergens ungdomsskoler. – det har ikke vært en lett avgjørelse. jeg har måttet gå noen runder med meg selv, men trenerlivet tar på. jeg har ikke hatt helg og ferie på mange år, og i en liten klubb som åsane er det ekstremt mye jobb, forteller fjeldstad til bergensavisen. åsane endte på 8.-plass og tok 25 poeng i toppserien som opprykkslag. fjeldstad sier til ba at han mener klubben ikke kan fortsette som den har gjort med dagens økonomiske rammer. (ntb)


  Øverland gir seg som direktør i Norsk Toppfotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:12.48)
  etter ti år i sjefsstolen slutter leif øverland som administrerende direktør i norsk toppfotball. avgangen skjer til sommeren, melder hamar arbeiderblad. øverland ble ansatt i 2013 da han overtok etter nils røine. han vil være 66 år gammel når han etter planen blir sittende fram til august. – jeg er utrolig stolt og takknemlig for at jeg har fått være med på denne reisen med norsk fotball, sier øverland til ha. til vg legger han til at tiden er inne for å gjøre noe annet: – jeg tror at ti år i en sånn type jobb er passe. jeg hadde ikke tenkt å være her så lenge da jeg begynte. øverland sier at det er han selv som har bedt om å fratre litt tidligere enn normal pensjonsalder. han forteller videre at han har noen forretningsideer han har lyst til å teste ut. norsk toppfotball er interesseorganisasjonen for klubbene på de tre øverste nivåene i herrefotballen og de to fremste på kvinnesiden.

  Dumper billettprisene i håndball-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:12.42)
  etter glisne tribuner i vm-åpningen i stavanger, tas det grep før kvinnelandslaget skal spille hovedrunden i trondheim. det bekrefter leder for medier og kommunikasjon lars hojem kvam til adresseavisen. – vi setter ned alle priser til 200 kroner uansett plass i arenaen, ved kjøp av minimum tre billetter. dette blir et pakketilbud for familie, vennegjenger eller lag, sier kvam. de billigste billettene i trondheim kostet i utgangspunket 590 kroner. norge spiller innledende runde i stavanger, der prisene ligger mellom 400 og 890 kr. kvam forteller at senkingen av prisene skjer etter at det har kommet flere tilbakemeldinger på at prisene er for høye, og at de har forståelse for at det er ekstra krevende i adventstiden i et år preget av dyrtid. dumpingene av billettprisene vil gjelde for norges første kamp i hovedrunden. den spilles onsdag neste uke, og om norge vinner sin gruppe vil de møter nummer tre i gruppen med frankrike, angola, slovenia og island. for norge sin del kan det maksimalt bli spilt tre hovedrundekamper i trondheim spektrum, samt en kvartfinale. før den tid må norge ta seg videre fra innledende runde i stavanger. første kamp endte 43-11 mot grønland. nå venter østerrike fredag og sør-korea søndag.


  Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:18.46)
  brann, tromsø og viking spiller om medaljene bak mester bodø/glimt i eliteserien. lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt. det skriver bergensavisen. norges fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert. – vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner nffs konkurransedirektør nils fisketjønn overfor ba. brann spiller søndag borte mot strømsgodset i drammen. laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på marienlyst. – sølvmedaljene er allerede i bergen, forteller fisketjønn. skulle det bli bronse på brann, må de få disse medaljene tilsendt. før siste runde har bergensklubben ett poeng ned til tromsø og tre poeng til viking.

  Lagvenninnene støtter Lundbys valg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:13.59)
  maren lundby står over verdenscupåpningen i hopp på lillehammer denne helgen. hoppstjernen fortalte til nrk onsdag at hun velger å prioritere trening: – jeg har valgt å prioritere fysisk trening som løping og skiturer, for å komme i den matchvekten jeg vet jeg trenger, sa lundby. nå gir lagvenninnene silje opseth og thea minyan bjørseth henne sin fulle støtte. – at hun velger å fokusere på trening, synes jeg det egentlig står stor respekt av. det viser hva slags konkurransemenneske hun er. hun ønsker å prestere på topp. for å gjøre det, velger hun å legge ned den jobben som trengs, før hun går ut og konkurrerer, sier bjørseth til nrk. – det er tøft av henne å ta det valget. jeg vet at hun er i en krevende situasjon. jeg kan ikke gjøre noe annet enn å heie på maren, forteller opseth til nrk. de er enige om at lundby er en viktig rollemodell på laget. – jeg tror først og fremst maren er en sinnssykt viktig brikke på laget fordi hun hele tiden har et ekstremt stort pågangsmot, mener opseth. – hun har alltid vært en slags frontfigur. det å se arbeidet hun gjør gir meg inspirasjon. å se at hardt arbeid lønner seg, legger bjørseth til. fredag kveld er det kvalifiseringer på lillehammer. du kan se mennene hoppe i liten bakke klokka 17.00 på nrk1 fredag, mens kvinnene setter fart ned den store bakken klokka 20.00 på nrk2.

  To nye svenske langrennsutøvere koronasyke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:19.36)
  de svenske langrennsløperne johanna hagström og emil persson har begge blitt smittet av korona. for hagström betyr det at hun ikke kommer til å stille på startstreken i helgens verdenscup i gällivare. – det er så klart ekstremt surt siden jeg så fram til verdenscup på svensk jord. men det er bare å akseptere det, forsøke å bli frisk og håpe at jeg kan være klar til å konkurrere igjen snart, sier hun. hagström forteller ifølge sveriges skiforbund at hun kjenner på milde forkjølelsessymptomer. jonna sundling, frida karlsson og linn svahn er også koronasyke, og det er allerede klart at sundling ikke kommer til å gå noen renn denne helgen. i forbindelse med åpningsrennene i ruka sist helg testet også william poromaa positivt for covid. han er ikke med i troppen til rennene i gällivare. det er heller ikke persson, som opplyste om sin positive koronatest på instagram onsdag. (ntb/nrk)
  Seks personer anmeldt etter kasting av bluss og pyrobruk på Brann Stadion

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:12.34)
  seks menn har blitt anmeldt etter eliteseriekampen mellom brann og bodø/glimt søndag kveld. en er anmeldt for kasting av bluss og fem for annen bruk av pyro, melder bergensavisen. – jeg har aldri opplevd at det har blitt kastet bluss på den måten som i går. forhåpentligvis opplever vi det aldri igjen, sier innsatsleder christian meyer hos bergen sentrum politistasjon til lokalavisen. underveis i kampen ble det kastet bluss nedover tribunen mellom brann og glimt. flere barn og voksne ble truffet, men tilskuerne fikk heldigvis bare materielle skade. – sånn oppførsel er ikke ønsket av noen, mener innsatslederen. det er en mann i slutten av 30-årene som har blitt anmeldt for kasting av bluss. innsatslederen forteller at de fikk god hjelp fra supportere til å finne ut hvem vedkommende var. – det var en sterk egenjustis på tribunen, der vedkommende som hadde kastet blusset ble plukket ut og levert til politiet. folk tok tak i det med en gang og viste at sånt ikke er akseptert. (©ntb)

  Historisk norsk EM-bronse: – Svært imponerende

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:08.21)
  huseyn abaszada (32) sikret norges første em-medalje i herrenes 69-kilosklasse i brasiliansk jiu-jitsu i zagreb i helgen. «abaszada som representerer oslo karate klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og norges første offisielle em-bronse i brasiliansk jiu-jitsu (6 seire, 1 tap)», skriver norges kampsportforbund i en pressemelding. oslo-mannen beseiret til slutt israelske yarin chikri i bronsefinalen i en svært nervepinende kamp. – huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre bjj-organisasjoner, samt gått kamper i mixed martial arts (mma), forteller dag jacobsen, sportssjef i norges kampsportforbund. – det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette em og tar en historisk medalje for norge. å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, fortsetter han. em i zagreb ble arrangert av det internasjonale jiu-jitsuforbundet (jjif), som er det internasjonalt godkjente forbundet for utøvelse av ju-jitsu-grener. (©ntb)


  Bluss traff barn under Brann-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:20.57)
  politiet fikk kontroll på en person etter at det ble kastet bluss på tribunene under eliteseriekampen mellom brann og bodø/glimt søndag. bergens tidende og bergensavisen får episoden, som skjedde etter 27 minutter, bekreftet av operasjonsleder knut dahl-michelsen. – noen har blitt truffet av bluss under kampen. blussene skal ha blitt kastet ned mot første rad, forteller dahl-michelsen til ba. blant annet ble to voksne og tre barn truffet, men det oppsto ikke personskade. hendelsen skjedde på en av hjemmeseksjonene på brann stadion. – ingen personskader heldigvis, men klær skal ha fått brannskader. politiet fikk i etterkant kontroll på en person, som ble bortvist fra stadion. (ntb)

  Riiber sikret sin andre strake verdenscupseier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:14.23)
  kombinertstjernen jarl magnus riiber fortsatte storformen da han hoppet ned til sin andre strake verdenscupseier i ruka. landslagsstrener ivar stuan er mektig imponert over hoppet riiber leverte i dag. – det var vilt. han er tidenes kombinertløper, og det kommer han til å være lenge, forteller han til nrk. nordmannen lå som nummer to etter langrennet, 0,1 poeng bak den tyske lederen vinzenz geiger. riiber fulgte opp med et kjempehopp på153,5 meter og sikret med det seieren. jens lurås oftebro hadde også et godt utgangspunkt etter at han gikk i mål som nummer fem i langrennet, 0,3 poeng bak geiger. oftebro klarte imidlertid ikke å følge opp i hoppbakken, hvor han landet på 126 meter. deremed endte han utenfor topp ti. (ntb)


  Klæbo står over neste verdenscuprenn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:13.42)
  johannes høstflot klæbo endte på en 21.-plass under søndagens 20 km fri teknikk i ruka. nå er det klart at han ikke blir å se på 10-kilometeren i svenske gällivare neste helg – jeg håper jeg er tilbake i östersund, men vi får se, forteller han. klæbo har ikke fått det helt til å stemme under helgens verdenscupåpning. fredag ble han knust av lagkompis erik valnes, lørdag var han langt bak teten, og søndag var han sjanseløs igjen.


  Høye på LSD: - Ble slaktet

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:10.27)
  nimrod arni, arrangør bak supernova-festivalen, forteller om de dramatiske morgentimene 7. oktober. dusinvis av festivaldeltakere sitter fortsatt som gisler på gazastripen – lørdag ble første festivaldeltaker løslatt.
  Riiber åpner for operasjon midt i sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:16.41)
  etter at skulderen til jarl magnus riiber gikk ut av ledd nok en gang torsdag, vurderer kombinertstjernen et inngrep allerede før sesongslutt. det forteller riiber til nrk etter at han gikk inn til andreplass i fredagens sesongåpning. – jeg tror vi må begynne å sette en dato for operasjon etter sesongen, eller kanskje midt i sesongen også hvis ting ser helt krise ut, sier riiber.

  Jarl Magnus Riiber med skulderskade – diskuterer mulig operasjon med legen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i ruka. nå er verdenscupåpningen usikker. skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter og falt i storbakken i ruka. – jeg er deppa, selvfølgelig. jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. det å snuble på målstreken føles tungt. akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i ol da fikk korona, sa riiber til tv 2 , som er på plass på det finske skistedet i nordøstre del av finland. landslagstrener stig morten fredheim forteller til nrk at det er for tidlig å si sikkert om riiber må stå over helgens verdenscuprenn. – han er skuffet. ikke noe mer å si enn det. han er forholdsvis langt nede. det blir vår jobb å få han opp igjen, men vi vet ikke hva som skjer videre. det er samme skulder som tidligere, sier fredheim. riiber har slitt med skulderen en stund. det er smertefullt når den går ut av ledd, og denne gangen dro han den på plass igjen selv. – må han vurdere operasjon slik at han ikke drar med skulderproblemene til vm? – det er selvfølgelig en vurdering som anders (lege) og jarl prater om på telefonen nå. basert på historikk og hva som er mulig å gå med og ikke gå med. – jeg tror det er svært lite lurt å fortsette i den situasjonen han er i nå, men vi må ta en vurdering på hvor mye verre det kan bli. det kommer til å bli lagt en plan for en operasjon, vil jeg tro. forteller treneren. hvis riibers omgang fra ruka må brukes i helgens verdenscupåpning, vil resultatet hans gi 20 sekunders forsprang til østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. (nrk/ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »