Hovedsiden

Liten annonse
  Guro Reiten fikk ny Chelsea-kontrakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 14 minutter gammel - (lørdag 2. desember 2023 KL:11.48)
  fotballprofilen guro reiten har signert ny kontrakt med chelsea. den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026. det opplyser london-klubben på sine nettsider lørdag formiddag. – jeg har vært her i fire år og elsket hvert sekund. det føles som min andre familie og jeg har veldig gode venner her. det er ingen andre steder jeg ville være, sier reiten, ifølge ntb.  Sindland gir seg som Lyn-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:18.51)
  oddbjørn sindland gir seg som trener for lyns kvinnelag i fotball. han velger å se seg om etter nye utfordringer. – takk til alle i lyn for fire flotte år. etter eget ønske velger jeg nå ikke å fortsette som hovedtrener i lyn. jeg setter stor pris på å ha vært en del av en klubb med så mange fine folk og er stolt over jobben vi har lagt ned, sier han til klubbens nettsted. sindland kom til lyn i 2020 som assistenttrener. de to følgende årene var han også toppspillerutvikler i klubben. før årets sesong tok han steget opp som hovedtrener. det endte med 6.-plass i toppserien og semifinaleplass i cupen. (ntb)

  Klaveness kritisk etter Qatar-besøk: – Fifa har forsvunnet fra bildet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:11.29)
  fotballpresident lise klaveness retter fornyet kritikk mot fifa etter å ha besøkt qatar på jakt etter svar på om løftene som ble avgitt før vm er holdt. klaveness ledet en delegasjon fra norges fotballforbund som denne uken har vært i qatar. målet var å komme nærmere et svar på om det internasjonale fotballforbundets (fifa) har levert på sine løfter etter fjorårets omstridte mesterskap. de handlet blant annet om tiltak for å bedre situasjonen for de mange fremmedarbeiderne i landet. – inntrykket er veldig delt. utgangspunktet er klart: fifa har forsvunnet fra bildet og ingen vi møtte kan peke på noen områder der fifa har levert på sine løfter om legacy. i hvert fall ikke ennå, sier klaveness. – myndighetene ønsker å stå ved og å forsterke reformene som ble innført for å styrke rettssikkerheten til migrantarbeidere, men realiteten er likevel at det mangler mye på implementeringen. noen reformer eksisterer mest på papiret, fortsetter hun. sammen med representanter fra det danske fotballforbundet møtte klaveness og nffs generalsekretær karl-petter løken ulike aktører i qatar, blant dem flere arbeidere. under besøket i qatar hadde nff-toppene samtaler også med representanter fra qatarske arbeidsmyndigheter, fotballforbundet i landet og den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ilo). – vi har respekt for at myndighetene er villige til å møte oss, selv om vi har vært kritiske, sier klaveness. fotballpresidenten sier hun nå venter i spenning på rapporten fifa har lovet om kort tid. den skal gi svar på om det internasjonale forbundet har etterlevd egen menneskerettighetspolitikk i forbindelse med qatar-vm. (ntb)


  Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:18.46)
  brann, tromsø og viking spiller om medaljene bak mester bodø/glimt i eliteserien. lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt. det skriver bergensavisen. norges fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert. – vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner nffs konkurransedirektør nils fisketjønn overfor ba. brann spiller søndag borte mot strømsgodset i drammen. laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på marienlyst. – sølvmedaljene er allerede i bergen, forteller fisketjønn. skulle det bli bronse på brann, må de få disse medaljene tilsendt. før siste runde har bergensklubben ett poeng ned til tromsø og tre poeng til viking.

  Norges U23-kvinner med storseier i Portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:17.47)
  det norske u23-landslaget i fotball vant 4-0 borte mot portugal. synne jensen startet scoringsshowet fra straffemerket. julie blakstad, emma stølen godø og innbytter monica nedgård isaksen var norges øvrige målscorere i coimbra. offensiven løsnet etter at portugal ble redusert til ti spillere etter en halvtime. jensen satte inn straffesparket som fulgte. kampen var u23-landslagets første siden belgia ble slått 2-0 i slutten av oktober. norge har gått åtte kamper ubeseiret (seks av dem vunnet). mandag skal de norske bryne seg på frankrike. (ntb)

  kampfiksingstrøbbel i indisk toppfotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:12.07)
  flere spillere i indiske toppklubber har fått henvendelser om å fikse kamper denne sesongen, opplyser indias fotballforbund (aiff). forbundet sier ikke noe om hvilke spillere og klubber som har fått spørsmål om å manipulere kamper. – vi har fått informasjon om at mange spillere har fått flere henvendelser, skriver forbundet i en uttalelse, ifølge reuters. aiff iverksatte for ti år siden et system for å få bukt med kampfiskingtrøbbel. det skjedde etter at et malaysisk syndikat tok kontakt med flere spillere for å fikse kamper i den indiske toppfotballen. – det er bekymringsfult, sier javed siraj om utviklingen. han jobber med antikorrupsjon i forbundet. – flere spillere rapportere om like henvendelser og resultater i noen kamper som vi reiste tvil om, fortsetter siraj. (ntb)

  Herrelandslaget to plasser ned på Fifa-rankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:11.31)
  både romania og panama har tatt igjen ståle solbakkens mannskap på fifa-rankingen. norges herrelandslag i fotball ligger dermed på 44.-plass. det kommer fram av fifas oppdaterte liste torsdag formiddag. norge lå på 42.-plass på listen fra 26. oktober, men etter 2-0 hjemme over færøyene i en treningskamp og 3-3 borte mot skottland i em-kvaliken, faller norge ned på 44.-plass. norge klarte ikke å kvalifisere seg som sommerens fotball-em verken gjennom kvalifiseringen eller nasjonsligaen. (ntb)

  Landslaget falt to plasser

  Kilde: VG Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:11.25)
  både romania og panama har gått forbi ståle solbakkens mannskap på fifa-rankingen. norges herrelandslag i fotball ligger dermed på 44.-plass, melder ntb.

  Stabæk-fansen etter tekniske undersøkelser: Hevder ingen supportere kom med rasistiske utsagn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:10.57)
  i eliteseriekampen mellom stabæk og bodø/glimt 5. november hevdet bodø/glimt-spiller brice wembangomo at han hadde blitt utsatt for grov rasisme fra tribunen. – personlig hørte jeg det ikke, mens brice går bort til dommeren og gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting» etter ham, sa patrick berg til tv 2 etter kampen. – jeg skyter en ball i hodet på «mush» med et uhell, og så hører jeg de roper masse dritt til meg, sa wembangomo selv til tv 2. stabæks supportergruppe, stabæk support, lovet å ta saken på største alvor og finne ut hva som hadde skjedd. de har nå avsluttet sin undersøkelse. etter å ha hørt igjennom, analysert og gjort tekniske undersøkelser av flere lydklipp og snakket med folk til stede på tribunen, spillere, støtteapparat og andre involverte, konkluderer de med følgende: – vi kan ikke finne spor i lydmaterialet som stemmer med det brice wembangomo har anklaget supporterne for. – heldigvis er det hevet over enhver rimelig tvil at det ikke var noen av våre supportere som puttet de ordene der. det skriver styreleder bjørnar posse sandboe, på vegne av styret i stabæk support. sandboe sier også de forsøkte å kontakte og samarbeide med bodø/glimt tre ganger i etterkant av kampen, men ikke fått noe svar. bodø/glimts daglige leder frode thomassen applauderer stabæk for måten de har tatt tak i saken. de har fått overført lydklippet, men sier det er umulig å høre hva som blir sagt. – det viktigste er at klubbene forfølger sakene og spillerne må bli hørt og trodd på. vi er stolt av brice som sa ifra. det er krevende saker hvor man må ha håndfaste bevis, sier thomassen. thomassen sier at de har hatt kontakt med stabæk fotball, og ikke stabæk support. – vi beklager at vi ikke har svart å e-posten fra support-gruppa. det er likevel enormt viktig å understreke at vi har gjort en undersøkelse og det er synd dersom stabæk sier noe annet. han understreker at bodø/glimt har gjort det de kan for å avdekke dette og tar det på største alvor. selv om undersøkelsene ikke har kunnet bevise noe er thomassen klar på at det ikke betyr at det ikke har skjedd. – skal du anklage folk for rasisme må du være 100 prosent sikker på hva som har blitt sagt. det har vi ikke kunnet avdekke her. nrk har forsøkt å få en kommentar fra brice wembangomo via glimt, men klubben skjermer spillerne før kveldens oppgjør mot lugano.


  J19-jentene tapte første EM-kvalifiseringskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.07)
  det norske j19-landslaget i fotball fikk en tøff start på sin em-kvalifisering i finland. vertene vant den første kampen 1-0. de norske spillerne hadde mye av banespillet, men manglet det lille ekstra på siste halvdel. det ble skapt en del sjanser, men målet uteble lena tyriberget trener det norske j19-landslaget. – det ble en så tøff og jevn kamp som vi hadde sett for oss på forhånd. det ble kamp med litt «mind games» underveis, og der var finland gode, sa tyriberget til fotball.no etter tapet. – vi åpnet kampen ganske kontrollert, og vi hadde mange situasjoner der vi kom inn på den siste tredjedelen og fikk slått en del innlegg, men vi fikk ikke nok ut av det, sa hun. finland tok ledelsen ved milja kiviranta etter en drøy halvtime av kampen. de norske jentene ga aldri opp håpet om poeng, men gikk av banen uten. det ble ikke bedre av at nora blindheim nøss pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist i sluttminuttene. norge har igjen tyskland lørdag og israel tirsdag i den innledende em-kvalifiseringen. laget som ender sist i puljen, rykker ned til b-nivået, mens de øvrige går videre til den avgjørende kvalifiseringen. – vi skal sprette opp igjen og slå tilbake. vi vet at tyskland er en bra motstander, men vi skal være modige og tro på det vi driver med, sa landslagstreneren. (©ntb)

  Glimt-treneren hardt ut mot bluss på tribunen: – Helt ufattelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.05)
  kjetil knutsen mener det må slås hardere ned på bruk av pyroeffekter på norske fotballtribuner. – det har ingenting på stadion å gjøre, sier han. en blusskaster ble anmeldt og fikk denne uken 35 kampers utestengelse for bruk av pyro på brann stadion søndag, der nettopp bodø/glimt var gjester. tre barn og to voksne fikk skader på klær etter at et bluss ble kastet på tribunen. – bluss, med den temperaturen det holder, at vi tillater det på kamper, er faen meg helt utrolig, sa knutsen under onsdagens pressekonferanse, ifølge nrk. torsdag tar bodø/glimt imot lugano i conferenceligaen. – det er bare et tidsspørsmål før det skjer alvorlige ulykker. kommer den i kontakt med hår eller en jakke... det er helt ufattelig at vi er på det nivået. se til england, der er det forbudt, sa knutsen. kristian vikran karlsen i nordland politidistrikt sier til nrk at bluss på tribunen ikke er tillatt og vil bli anmeldt, med henvisning til torsdagens kamp på aspmyra. bluss er likevel ikke et uvanlig syn på norske fotballtribuner. norges fotballforbund har som en prøveordning overlatt til klubbene å reagere på uønskede hendelser på tribunen. fotballpresident lise klaveness sa tidligere i uken at hun fikk en «klump i magen» da hun ble klar over hva som skjedde på brann stadion i kampen mot bodø/glimt. – det skal være trygt å gå på kamp i norge, sa klaveness til vg. (©ntb)

  J19-jentene tapte første EM-kvalifiseringskamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:14.22)
  det norske j19-landslaget i fotball fikk en tøff start på sin em-kvalifisering i finland. vertene vant den første kampen 1-0. de norske spillerne hadde mye av banespillet, men manglet det lille ekstra på siste halvdel. det ble skapt en del sjanser, men målet uteble lena tyriberget trener det norske j19-landslaget. finland tok ledelsen ved milja kiviranta etter en drøy halvtime av kampen. de norske jentene ga aldri opp håpet om poeng, men gikk av banen uten. det ble ikke bedre av at nora blindheim nøss pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist i sluttminuttene. norge har igjen tyskland lørdag og israel tirsdag i den innledende em-kvalifiseringen. laget som ender sist i puljen, rykker ned til b-nivået, mens de øvrige går videre til den avgjørende kvalifiseringen. (ntb)

  VAR-dommer fjernet etter omdiskutert straffespark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:11.37)
  tomasz kwiatkowski er fratatt et dommeroppdrag i mesterligaen onsdag. han var ansvarlig da paris saint-germain fikk en kontroversiell straffe mot newcastle. espn og sky sports melder begge om dommerendringen. newcastle ledet 1-0 og så ut til å ta en svært viktig seier mot psg tirsdag kveld. langt inne i overtiden traff ballen armen til tino livramento inne i feltet, men tv-bildene viste at ballen først var innom kroppen hans. kwiatkowski sendte hoveddommer szymon marciniak til var-skjermen, der de falt ned på at psg fortjente straffe. newcastle-manager eddie howe var i etterkant klokkeklar på at straffen var feil idømt og mente at laget ble frarøvet seieren. – det er ikke straffe når den først går i kroppen og så i armen. men jeg får ikke lov til å si noe. jeg kan selvfølgelig ikke si noe, sa howe. kwiatkowski skulle i utgangspunktet være var-dommer under onsdagens mesterligakamp mellom real sociedad og salzburg, men er nå byttet ut med tyske marco fritz. det europeiske fotballforbundet (uefa) har ikke selv opplyst hva som er grunnen til bytte av var-ansvarlig. (ntb)

  Dansk astronaut VM-appell fra verdensrommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:10.40)
  de danske vm-spillerne i håndball fikk lykkønskninger i en video fra verdensrommet. den danske astronauten andreas mogensen oppholder seg for tiden på den internasjonale romstasjonen (iss). tirsdag overrasket han den danske vm-troppen under et spillermøte. – som astronaut vet jeg at man skal strekke seg mot stjernene. det dere gjør, gir stor inspirasjon for oss alle. lykke til. kom igjen, danmark!, sa mogensen blant annet mens han håndterte en håndball i vektløs tilstand. videoen er lagt ut hos danmarks håndballforbund. iss er en stor og permanent bemannet romstasjon i lav bane rundt jorden. romstasjonen er omtrent like stor som en fotballbane, 109 meter lang og 72 meter bred. (ntb)


  Deloitte: Kvinneidretten henter inn 1,2 milliarder dollar neste år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:10.01)
  globale inntekter i kvinneidrett vil runde 1 milliard dollar for første gang i løpet av 2024, har finanseksperter regnet seg fram til. fotballinntektene ventes å nå 555 millioner dollar neste år, melder revisjonsfirmaet deloitte. selv om fotball er stort i europa, er det fortsatt nord-amerika som står for de største inntektskildene i kvinneidretten. det internasjonale fotballforbundet (fifa) arrangerte i sommer et suksessfullt vm i australia og new zealand. den totale inntekten spås å lande på 1,2 milliarder dollar (12,7 milliarder kroner) i løpet av 2024. (ntb)
  fotballens lovkomité: vil teste ut utvisningsbokser for dommerprotester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:16.28)
  regelmakerne i internasjonal fotball vil teste ut bruken av midlertidige utvisninger for dommerprotester i situasjoner der det protesteres heftig mot dommerne og i forbindelse med «spesifikke taktiske regelbrudd». det skal skje i kamper på høyt nivå etter at det med hell har vært prøvd på grasrotnivå. det er klart etter et møte i fotballens internasjonale lovkomité (ifab) tirsdag. der har man sett seg lei på at sinte spillere flokker seg rundt dommerne etter omstridte avgjørelser. et annet grep er å opprette en «no go»-sone rundt dommeren som kun de to lagenes kapteiner får tilgang til. dette og bruken av midlertidige utvisninger er i tråd med allerede eksisterende regler i rugby. på møtet i london ble det også diskutert nye retningslinjer for en strengere anvendelse av fotballens allerede eksisterende regler rundt sløsing av tid. et konkret eksempel er regelen om at keepere kun kan holde ballen i seks sekunder. på tirsdagens møte ble det diskutert mulige oppdateringer av reglene rundt hands-situasjoner. reglene kan bli endret slik at en utilsiktet hands, som fratar motstanderlaget en åpenbar målsjanse, kun blir straffet med gult kort i stedet for rødt. en annet og tilsvarende grep kan være at en utilsiktet hands som stanser et lovende angrep, ikke ender med kort i det hele tatt. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »