Hovedsiden

Liten annonse
  Infantino knallhardt ut mot planene om blått kort

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 2. mars 2024 KL:09.16)
  fotballens internasjonale lovkomité (ifab) har signalisert planer om å innføre testing av blått kort på elitenivå. gianni infantino mener det er uaktuelt. ifølge nyhetsbyrået reuters er presidenten i det internasjonale fotballforbundet (fifa) klinkende klar på at blått kort ikke vil få innpass på elitenivå i fotballen. – det kommer ikke til å skje. det er et ikke-eksisterende tema for oss. fifa er helt og holdent imot det. jeg har ikke blitt informert om dette, men jeg mener fifa bør ha noe å si i ifab, forteller infantino. – dersom du ønsker deg en tittel: «vi gir rødt kort til blått kort», la fifa-presidenten til. ifølge den engelske storavisen the telegraph hadde ifab i starten av februar planer om å kunngjøre at det nye kortet skulle testes i lavere divisjoner i england. det skapte furore i fotballmiljøet, og beslutningen ble utsatt. lørdag skal planene diskuteres i glasgow, opplyser nyhetsbyrået ritzau. (©ntb)

  Norsk fotball slapp unna radikalt Fifa-forslag: – Fryktet enorme endringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:10.12)
  flere fotballforbund, inkludert det norske, fikk satt foten ned for fifas kunstgressforslag som ville gjort livet surt for mange klubber. – vi er veldig fornøyd med utfallet. når det første forslaget kom, fryktet vi enorme endringer for norsk toppfotball. nå ser vi at vi lander på beina, sier øyvind moltubakk til ntb. moltubakk er anleggssjef i norges fotballforbund (nff) og har jobbet med forslaget fra det internasjonale fotballforbundet (fifa). fifa har ønsket å endre kvalitetskriteriene for kunstgressbaner for breddefotball og toppfotball. enkelt forklart ville kravene blant annet ført til at banene måtte blitt hardere. det ville gjort det krevende for norske toppklubber som både trener og spiller kamp på samme underlag i tillegg til aldersbestemte lag. fifas forslag i høst ble møtt med stor skepsis. siden den gang har det blitt jobbet fra flere hold fram til avgjørelsen ble tatt i februar. (ntb)

  Ronaldo med uvanlig gest mot supportere -forbundet etterforsker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:07.21)
  cristiano ronaldo svarte med å veive armen foran skrittet mot al-shababs supportere etter al-nassrs seier i saudiarabisk fotball søndag. etter kampen skal al-shabab-supporterne ha ropt navnet til lionel messi flere ganger. messi har i mange år vært ronaldos store rival på fotballbanen. i et videoklipp kan man se ronaldo ta hånden til øret før han veivet armen foran skrittet flere ganger. ifølge saudiarabiske medier skal fotballforbundet i landet etterforske episoden. al-nassr har ikke kommentert saken hittil, ifølge reuters. (ntb)

  Ronaldo med uvanlig gest mot supportere – forbundet skal ha startet undersøkelser

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:07.21)
  cristiano ronaldo svarte med å veive armen foran skrittet mot al-shababs supportere etter al-nassrs seier i saudiarabisk fotball søndag. etter kampen skal al-shabab-supporterne ha ropt navnet til lionel messi flere ganger. messi har i mange år vært ronaldos store rival på fotballbanen. i et videoklipp kan man se ronaldo ta hånden til øret før han veivet armen foran skrittet flere ganger. ifølge saudiarabiske medier skal fotballforbundet i landet etterforske episoden. al-nassr har ikke kommentert saken hittil, ifølge reuters. (ntb)

  Molde kan hjelpe rivalene til Europa: – Vil gjøre noe med dynamikken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.49)
  moldes avansement i conferenceligaen gjør at norge kan få direkteplass til champions league og ytterligere et femte lag til europa. moldes overbevisende seier mot legia warszawa betyr at håpet lever for norsk fotball. bodø/glimt tapte på sin side en thriller mot ajax. for øyeblikket ligger norge på 15.-plass på rankingen til det europeiske fotballforbundet (uefa), også kjent som uefa-koeffisienten. en 15.-plass etter sesongslutt vil bety fem lag inn i europa fra 2025/26-sesongen. leif øverland er administrerende direktør i norsk toppfotball (ntf). han mener nok en europa-plass bør gjøre noe med stemningen i styrerommene til eliteserieklubbene. – det vil gjøre noe med dynamikken, sier øverland til ntb. – om man ikke har en europeisk ambisjon for de ti-tolv lagene med størst budsjett, griper man ikke muligheten. det er jo faktisk mulig, mener han. øverland viser til utviklingen til bodø/glimt. norges beste lag sist sesong var nede i 1. divisjon så sent som i 2017. – glimt hadde jo ikke noe større budsjett enn de andre da de begynte sin reise. danmark med fc københavn i mesterligaen er like foran norge på rankingen. israel som har to lag igjen i europa-spill, ligger på 16.-plass. (ntb)

  Lise Klaveness til dansk Radio 4: Vil igjen stille til valg om plass i Uefa-styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:14.37)
  lise klaveness ønsker å gjøre et nytt forsøk på å bli medlem i styret til det europeiske fotballforbundet (uefa). det forteller den norske fotballpresidenten i et intervju med dansk radio 4. i fjor fikk hun nest færrest stemmer i et felt på elleve kandidater til valg av sju styreplasser. – det er planen. jeg blir selvfølgelig nødt til å føle meg svært motivert, for det tar mye tid. men det er planen å komme inn. vi synes det er viktig å jobbe fra innsiden, sier klaveness. ntb har forsøkt å nå klaveness og norges fotballforbund, men uten å lykkes.


  Sør-Korea har gitt Jürgen Klinsmann sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:06.39)
  det sørkoreanske fotballforbundet (kfa) har avsluttet kontrakten med sin tyske trener jürgen klinsmann, ifølge en uttalelse. et rådgivende organ ba tidligere i uken forbundet om å gi tyskeren sparken. dette skjedde etter at laget tapte semifinalen i asiamesterskapet mot jordan i forrige uke. anbefalingen er nå tatt til følge. – kfa (det sørkoreanske forbundet) har besluttet å bytte ut hovedtreneren etter en helhetlig vurdering, heter det i uttalelsen klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strakte seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. han ble to ganger kåret til tyskland fremste spiller. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. i tillegg har han vært trener for bayern münchen, usas herrelandslag og hertha berlin. (ntb)

  AFP: Sør-Korea har gitt Jürgen Klinsmann sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:06.39)
  det sørkoreanske fotballforbundet har avsluttet kontrakten med sin tyske trener jürgen klinsmann, melder forbundet, ifølge afp. et rådgivende organ i forbundet ba tidligere i uken forbundet om å gi tyskeren sparken. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strakte seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. han ble to ganger kåret til tyskland fremste spiller. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. i tillegg har han vært trener for bayern münchen, usas herrelandslag og hertha berlin. (ntb)


  Rådgivende organ ber Sør-Koreas fotballforbund sparke Klinsmann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:09.37)
  en rådgivende komité i det sørkoreanske fotballforbundet vil avslutte kontrakten med tyske jürgen klinsmann (59). landet skuffet nylig i asiamesterskapet. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strekker seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. tyskeren sitter trolig ikke ut kontraktstiden. ifølge nyhetsbyråene reuters og afp anbefaler en komité i landets fotballforbund torsdag å sparke tyskeren. grunnen skal blant annet være svak innsats i asiamesterskapet. det har også vært intern uro i den sørkoreanske leiren etter mesterskapet. kaptein son heung-min og lee kang-in skal ha hatt en fysisk krangel etter turneringsexiten. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. (ntb)


  Ratcliffes oppkjøp i Manchester United godkjent av Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:16.17)
  jim ratcliffe har fått grønt lys fra premier league-ledelsen til å ta over 25 prosent av aksjene i manchester united. den britiske milliardæren landet en avtale om oppkjøpet på tampen av 2023, men først nå er alt det formelle i boks hos premier league, skriver sky sports, som også opplyser at handelen venter på godkjenning av det engelske fotballforbundet (fa). premier league har bekreftet oppkjøpet i en pressemelding. ratcliffe har ikke tatt det rolig i påvente av godkjennelsen. allerede forrige måned spilte 71-åringen en rolle i rekrutteringen av omar berrada fra manchester city. spanjolen tar i sommer over som uniteds administrerende direktør. i tillegg har ratcliffe og flere nøkkelpersoner i ineos` sportssatsing hatt møter med uniteds spillere og supportergrupper. selv om ratcliffe ikke er majoritetseier, har han likevel fått det kontraktsfestet at han og ineos får kontroll over alt som er fotballrelatert i manchester united. ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta united tilbake til toppen. manchester united har vært majoritetseid av den amerikanske glazer-familien siden 2005. de har siden starten vært svært upopulære blant fansen. (ntb)

  Sky Sports: Ratcliffes oppkjøp i Manchester United godkjent av Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:16.17)
  im ratcliffe har fått grønt lys fra premier league-ledelsen til å ta over 25 prosent av aksjene i manchester united. den britiske milliardæren landet en avtale om oppkjøpet på tampen av 2023, men først nå er alt det formelle i boks hos premier league, skriver sky sports , som også opplyser at handelen venter på godkjenning av det engelske fotballforbundet (fa). ratcliffe har ikke tatt det rolig i påvente av godkjennelsen. allerede forrige måned spilte 71-åringen en rolle i rekrutteringen av omar berrada fra manchester city. spanjolen tar i sommer over som uniteds administrerende direktør. i tillegg har ratcliffe og flere nøkkelpersoner i ineos` sportssatsing hatt møter med uniteds spillere og supportergrupper. selv om ratcliffe ikke er majoritetseier, har han likevel fått det kontraktsfestet at han og ineos får kontroll over alt som er fotballrelatert i manchester united. ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta united tilbake til toppen. manchester united har vært majoritetseid av den amerikanske glazer-familien siden 2005. de har siden starten vært svært upopulære blant fansen. (ntb)

  Slik spilles Norges nasjonsligakamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:10.42)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) har satt opp kampdatoene for nasjonsligaen for menn kommende høst. norge spiller i b-divisjonens gruppe 3 og starter med bortekamp mot kasakhstan 6. september. det blir også avslutning hjemme mot kasakhstan på ullevaal stadion i november. dette er kampprogrammet: 6. september: kasakhstan – norge (16.00) 9. september: norge – østerrike (20.45) 10. oktober: norge – slovenia (20.45) 13. oktober: østerrike – norge (20.45) 14. november: slovenia – norge (20.45) 17. november: norge – kasakhstan (18.00) (ntb)  Danmark og Sverige prøver igjen å få kvinne-EM i fotball – holder Norge utenfor

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:15.36)
  det blir gjort nok et forsøk på å få kvinnenes em-sluttspill i fotball til skandinavia, men norge er ikke med i danskenes og svenskenes planer. det kommer fram i en felles pressemelding fra de to fotballforbundene i danmark og sverige. målet er å få tilslaget på em i 2029. i fjor vår tapte de samme landene kampen om å bli arrangør av 2025-mesterskapet. da var også norge og finland en del av søknaden. – det var en kjempeskuffelse at vi ikke fikk lov til å arrangere em for kvinner i 2025 sammen med våre nordiske venner, sier danmarks fotballpresident jesper møller og fortsetter: – vårt landslag skal få oppleve en stor turnering på hjemmebane. derfor forsøker vi igjen i et samarbeid med sverige. det har en langt større sjanse enn hvis vi igjen ville være fire land med. det europeiske fotballforbundet (uefa) er senere i år ventet å gå ut med kriteriene for vertskapet i 2029. når det er på plass, vil danmarks og sveriges fotballforbund ta en endelig beslutning om å søke. em i 2025 skal holdes i sveits. danmark var en av mange arrangørland spredt over hele europa som delte på mennenes 2020-sluttspill. (ntb)

  Ceferin stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  aleksander ceferin varsler at han i 2027 ikke stiller til gjenvalg som president i det europeiske fotballforbundet (uefa). sloveneren forklarte at han tok avgjørelsen for seks måneder siden. – jeg er lei av covid. jeg er lei av tullete prosjekter som superligaen, og jeg er lei av alt hysteriet. jeg har lest at uefa har vært fragmentert og delt, men veldig få har snakket med meg om det. jeg håper de som ikke har gjort det, er flaue. jeg kan forsikre dere om at de aller færreste i fotballen er klovner. vi er samlet som aldri før, fortsatte ceferin. det ble på kongressen gjort endringer i uefas statutter som kunne gjort det mulig for ceferin å sitte som president fram til 2031. i så fall ville hans tre første år i vervet ha blitt strøket fra tidsbegrensingen på maksimalt tre perioder (tolv år). norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. (ntb)

  Klaveness før Uefa-avstemning: – Har ingen agenda

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:15.27)
  danmark og sverige støtter et kritisert forslag som kan forlenge aleksander ceferins tid som uefa-president. lise klaveness og nff har ikke bestemt seg. på torsdagens kongress skal de 55 medlemslandene i det europeiske fotballforbundet (uefa) stemme over flere saker. blant dem er ceferins forslag om en vedtektsendring som vil gjøre det mulig å ha presidentjobben i mer enn tolv år. forslaget har fått hard kritikk, og nylig sa uefas fotballsjef zvonimir boban opp i protest. likevel er det ventet å bli vedtatt. klaveness er ærlig på at norges fotballforbund ikke har gjort seg opp en mening før kongressen i paris. – vi ser ikke på dette som for eller mot ceferin. vi vil ikke stemme for noe som gjør organisasjonen mer sårbar, men vi ser også at det er vedtekter rundt presidentens mandatperioder som må avklares, sier klaveness til tt. et annet forslag på bordet er å øke antall kvinnelige kvoteplasser i uefa-styret fra én til to. – det er bra, men det har tatt for lang tid, sier klaveness. hun skulle helst sett at det satt fem kvinner i styret, og at det ikke var kvotering. nff-sjefen mener det i stedet burde vært et minimumsantall for kvinnelige medlemmer. (ntb)

  Danmark vil støtte lovforslag – kan gi Ceferin ny presidentperiode i Uefa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:09.55)
  danmarks fotballforbund (dbu) vil på torsdagens uefa-kongress stille seg bak forslaget som kan ende med at aleksander ceferins presidentperiode forlenges. dagens regelverk tilsier at presidenten i det europeiske fotballforbundet (uefa) ikke kan sitte lenger enn i tolv år. en endring vil medføre at ceferin også kan stille som kandidat i 2027. ceferin har vært øverste leder i uefa siden 2016. nylig trakk zvonimir boban seg som fotballsjef i uefa i protest mot lovforslaget. 55-åringens avgang er den mest offentlige konsekvensen av en økende misnøye rundt ceferins lederskap. tirsdag bekrefter dbu-direktør erik brøgger rasmussen at danmark stiller seg bak at presidentperioden forlenges. – vi kommer til å stemme for lovpakken, sier han til dr sporten. sverige har lagt seg på samme linje og vil støtte forslaget. rasmussen er likevel klar på at støtten til lovforslaget ikke er ensbetydende med at danmark også ønsker ceferin videre. – vi har støtte ham hittil, men hvordan det blir når vi skal velge president i 2027, vet vi ikke ennå, sier rasmussen. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »