Hovedsiden

Liten annonse
  Dahl fra Avaldsnes til Rosenborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:12.36)
  hanna dahl (28) søker nye utfordringer etter ti sesonger i avaldsnes og blir rosenborg-spiller fra nyttår. det opplyser rbk på sitt nettsted. dahl kommer til rosenborg med solid erfaring fra toppserien. hun har ifølge rbk spilt 265 kamper for avaldsnes. – hun er en veldig god fotballspiller med en god venstrefot. hun kan spille offensiv back, men også lenger fram på banen. vi er veldig fornøyde med å få hentet inn en rutinert spiller, sier trener steinar lein. rosenborg ble nummer to i toppserien og rundet nylig av sesongen med å bli cupmester. – jeg har hatt et veldig godt inntrykk av rosenborg de siste årene. når de tok kontakt har de vært profesjonelle fra start til slutt. jeg kjenner jo steinar lein fra før. jeg har selv høye ambisjoner, og det vet jeg at rosenborg også har. nå håper jeg at jeg kan være med å bidra. dette blir veldig spennende, sier dahl. (ntb)


  fotballspiller nektet dopingprøve – innstilt til to års utestengelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:12.50)
  en mannlig fotballspiller nektet å avlegge dopingprøve utenfor konkurranse i oktober. nå anmodes domsutvalget om å utestenge vedkommende i to år. det er påtalenemnden i antidoping norge som har sendt sin begjæring til domsutvalget i norges idrettsforbund. i tillegg til at den aktuelle utøveren utestenges fra all konkurranse og organisert trening, blir det også innstilt på at vedkommende taper retten til å inneha valgte og oppnevnte tillitsverv i idretten i løpet av perioden. det er ikke oppgitt på hvilket nivå i divisjonssystemet spilleren hører til. (ntb)

  Ny spillersignering i Haugesund – islending klar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:11.22)
  islendingen hlynur freyr karlsson går fra valur til haugesund foran den kommende fotballsesongen. eliteserieklubben opplyser selv om signeringen i egne kanaler torsdag. 19 år gamle freyr karlsson har skrevet under på en fireårskontrakt med fkh. fkhs nyeste signering er en allsidig spiller som kan bekle flere posisjoner. – jeg elsker å forsvare. det er kanskje ikke så vanlig lenger blant fotballspillere, men jeg elsker den biten av spillet. jeg er også en god pasningsspiller, men den fremste egenskapen min er nok at jeg er en forsvarsspiller i blodet og min beste posisjon vil jeg si er som midtstopper, sier han. (ntb)

  Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.49)
  erling braut haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av bbc. han får kamp av formel 1-stjernen max verstappen. utdelingen har lange tradisjoner, og bbc-prisen henger svært høyt. den har vært utdelt helt siden 1960. tirsdag offentliggjorde bbc årets seks nominerte. blant dem er erling braut haaland. den norske fotballstjernen scoret på bestilling da manchester city tok tre titler forrige sesong. innledningen på årets sesong har også vært solid. formel 1-verdensmester max verstappen har også fått plass i feltet av nominerte. red bull-føreren fra nederland lekte periodevis med konkurrentene på veien mot en ny vm-tittel. underveis satte han også nye rekorder. tennisstjernen novak djokovic vant tre grand slam-titler denne sesongen. serberen gikk til topps både australian open, roland-garros og us open. i wimbledon-turneringen tapte han finalen mot carlos alcaraz. den andre fotballspilleren som er nominert til årets pris er barcelona-spiller aitana bonmatí. hun ble nylig tildelt den gjeve gullballen på kvinnesiden etter en kjempesesong på klubb- og landslag. i den kåringen ble haaland slått av lionel messi. de to siste nominerte til bbc-prisen er den amerikanske turnstjernen simone biles og den sørafrikanske rugbyspilleren siya kolisi. det var lionel messi som vant den høythengende bbc-prisen for 2022. året før gikk rytteren rachael blackmore til topps. kun fem ganger tidligere i prisens 70 år lange historie har en fotballspiller gått seirende ut. erling braut haaland kan bli den sjette. i så fall går han i fotsporene til blant andre eusebio, pelé og ronaldo og cristiano ronaldo. det er folket som stemmer fram vinneren av bbc-prisen. den deles ut under en høytidelig galla senere denne måneden. prisen går til en ikke-britisk utøver som anses å ha gitt et betydelig bidrag til idretten sin det siste året. (ntb)


  England i full fyr

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:18.00)
  martin ødegaard (24) er tilbake som en av verdens beste fotballspillere. han scoret da arsenal vant 2-1 over wolverhampton. på tribunen reagerte kjæresten helene spilling umiddelbart med en jubelvideo.
  fotballspiller tatt for kokain – ber om 3 måneders utestengelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:12.23)
  antidoping norge skriver i en pressemelding at deres påtalenemnd har sendt en begjæring om påtale til domsutvalget til norges idrettsforbund, etter en positiv dopingtest for kokain. det er mannlig fotballspiller som har avgitt den positive testen, en prøve som ble tatt i konkurranse i august. – det er en fotballspiller som er definert som mosjonsutøver. det er på lavt nivå, sier prosessfullmektig niels r. kiær i antidoping norges påtalenemnd. påtalenemnda har lagt ned en påstand om tre måneders utestengelse.

  Spanske medier: Aktor ber om ni års fengsel for brasiliansk fotballstjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:15.55)
  tidenes mestvinnende fotballspiller på herresiden, dani alves, er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene på en nattklubb i barcelona i desember i fjor. ifølge vg ble han arrestert i januar etter å ha meldt seg hos politiet i spania og den tidligere barcelona-spilleren har tilbrakt de siste ti månedene i fengsel etter at dommeren konkluderte med at det var stor risiko for at spilleren kunne flykte. nå ber aktor om ni års fengsel for den tidligere barcelona-spilleren og om 150.000 euro i oppreisning til offeret, ifølge mundo deportivo. alves spilte for barcelona fra 2008 til 2016 og fra 2021 til 2022. han står med over 400 kamper for den spanske storklubben. i vinter spilte han for mexicanske unam. den kontrakten ble terminert da saken dukket opp. alves har også spilt for blant annet sevilla, juventus og paris saint-germain. forsvarsspilleren står med 126 landskamper for brasil etter debuten i 2006 og har vunnet 41 titler i karrieren.
  Fredrikstad-trener dømt til 30 dagers betinget fengsel på Færøyene: – Svært lei meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:08.37)
  fredrikstad-trener mikkjal thomassen er dømt til 30 dagers betinget fengsel etter at han skal ha truet en fotballspiller under en bytur på færøyene i fjor. den færøyske kringkasteren kringvarp føroya meldte om dommen onsdag kveld. fredriksstad blad var først til å skrive om saken i norge. ettersom fengselsdommen er betinget, slipper thomassen å sone, men han er også dømt til 30 dagers samfunnsstraff. – jeg er svært lei meg for det som skjedde. jeg aksepterer straffen og er glad for å kunne avslutte saken, slik at jeg og min familie kan legge dette bak oss, skriver thomassen i en melding til fredriksstad blad. ifølge fredriksstad blad mener retten at det er bevist at treneren skal ha sagt følgende til vikingur-spilleren mens han slo han i brystet: – jeg skal knuse beina dine, ødelegge fotballkarrieren din og ødelegge din sivile karriere. da hendelsen skjedde skal allerede ffk ha vært i dialog om å ansette thomassen som ny trener. siden han klubben fulgt saken tett. – vi har vært selvfølgelig kjent denne saken siden før vi ansatte ham. dommen vil ikke påvirke vårt forhold til mikkjal eller hans arbeid i ffk, sier sportssjef joacim heier til lokalavisen. thomassen ledet fredrikstad til opprykk til eliteserien allerede i sin første sesong i klubben. (ntb)

  Zlatans sønn tatt ut til landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:13.58)
  vincent ibrahimovic (15), sønn av fotballikonet zlatan ibrahimovic, er uttatt til en svensk landslagsleir for fotballspillere født i 2008, melder aftonbladet. avisen rapporterer at ibrahimovic junior blir med på leiren på lidingö like utenfor stockholm fra 4. til 7. desember. i alt 66 spillere er tatt ut til samlingen for gutter som er aktuelle for sveriges g15-landslag. det er første gang en av zlatans sønner er med i landslagssammenheng. i tillegg til vincent har han sønnen maximilian (17) sammen med samboeren helena seger, og begge guttene spiller ungdomsfotball for milan i italia. – vi har en større samling med mål om å trene og se på spillere født i 2008 i vårt landslagsmiljø. vincent ibrahimovic tilhører ac milans sterke akademi, og han er en av 66 spillere som jeg ser fram til å treffe på bosön på leir i starten av desember, sier g15-landslagssjef axel kjäll. (ntb)


  NRK skal sende mesterligaen for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:16.20)
  brann skal som første norske lag delta i gruppespillet i mesterligaen for kvinner. nå kan norske seere følge disse kampene på nrk og tv 2. de to kringkasterne har sammen kjøpt rettighetene til å vise 15 kamper i årets mesterliga for kvinner. nrk og tv 2 vil dele brann sine kamper mellom seg. – dette er en god dag for nrk, tv 2 og norsk fotball. brann skal måle krefter med de beste fotballspillerne i europa, og da er det ekstra stas at det norske folk får se disse kampene på våre kanaler. vi gleder oss til å følge mesterligaen tett, sier espen olsen langfeldt, sportsredaktør i nrk. bergensklubben er i gruppe med tsjekkiske slavia praha, østerrikske st. pölten og det franske storlaget lyon. mesterliga-eventyret for brann starter allerede tirsdag kveld borte mot st. pölten. tv 2 skal sende kampen. nrk vil blant annet vise oppgjøret mellom ada hegerbergs lyon og søster andrines brann i frankrike 13. desember. nrk og tv 2 har også sikret seg rettighetene til to av de fire kvartfinalene, samt begge semifinalene. dersom brann går videre fra gruppespillet, blir også disse kampene lett tilgjengelig for alle interesserte i norge. samtlige av brann sine kamper kan også følges direkte på radiokanalen nrk sport. finalen sendes på nrk lørdag 25. mai.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »