Hovedsiden

Liten annonse
  Benzema-avskjed overrasket Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 5. juni 2023 KL:07.59)
  den franske stjernespissen karim benzemas avgjørelse om å forlate real madrid kom som en overraskelse på lagets trener carlo ancelotti. – hans avgang kom som en overraskelse på alle sammen, men vi må ha forståelse for valget. det var en avgjørelse i siste liten, sa ancelotti etter real madrids siste seriekamp mot atheltic bilbao søndag. benzema kom til den spanske storklubben i 2009 fra franske lyon. søndag scoret han i sin siste kamp for klubben. det var den 354. scoringen på 648 kamper i de hvitkledde fra madrid. – vi kan ikke være fornøyde med hans avgang, men vi må respektere avgjørelsen hans. han har retten til å velge, og vi takker ham for alt han har gjort for klubben, sa ancelotti. (ntb)

  Laporte vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:17.08)
  christophe laporte (jumbo-visma) var sterkest på den 158 kilometer lange åpningsetappen av critérium du dauphiné i de franske alper søndag. etappen, som hadde start og målgang i chambon-sur-lac, bød på flere korte stigninger, men var langt mindre tøff enn flere av etappene syklistene har i vente den neste uken. etappen ble avgjort i et spurtoppgjør. der sikret laporte seieren etter en sterk avslutning. tungt regnvær preget deler av åpningsetappen. ineos-rytteren ethan hayter veltet to ganger og måtte kaste inn håndkleet allerede på dag én. uno-x sykler rittet som regnes for å være en fin oppkjøring til tour de france senere i sommer. det norske laget deltar for første gang i det prestisjetunge rittet i juli. i tillegg til uno-x er vegard stake laengen (uae), markus hoelgaard (trek), jonas hvideberg (dsm) og edvald boasson hagen (totalenergies) også med. rittet sykles over åtte etapper og avsluttes 11. juni. (©ntb)

  Mikkelsen vant WRC2-klassen på Sardinia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:15.39)
  andreas mikkelsen utnyttet rivalens feil og kjørte inn til seier i wrc2 i rally sardinia søndag. mikkelsen var 31 sekunder bak franske adrien fourmaux før siste fartsprøve i italia. der endte fourmaux utenfor veien etter litt over én kilometer, noe som banet vei for mikkelsen-triumf. han står med åtte seirer i wrc2. nordmannen ble nummer fem sammenlagt i rallyet. belgiske thierry neuville vant toppklassen. oliver solberg hang langt bak etter de første dagene av rallyet og hadde ingen muligheter for en topplassering. neste vm-runde i rally er i kenya 22-25. juni. (©ntb)

  Ruud kan få sin revansj mot chilener i Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:15.25)
  casper ruud møter chilenske nicolas jarry i den andre kampen på philippe-chatrier-banen i roland-garros mandag. nordmannen tok seg forbi kinesiske zhang zhizhen i tredje runde lørdag. mandag står jarry, som nylig slo ruud i atp-turneringen i genève, på motsatt side. det blir andre kampen til ruud på philippe-chatrier-banen denne turneringen. trolig går ruud på banen mellom 13.30 og 14.00. skulle han ta seg videre til kvartfinalen står enten danske holger rune eller argentinske francisco cerundolo på motsatt side. ruud slo rune i kvartfinalen sist utgave av grand slam-turneringen på rødgrusen i den franske hovedstaden. (©ntb)

  Benzema ferdig i Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:13.44)
  franske karim benzema forlater real madrid i sommer. det ble bekreftet søndag. benzema ble hentet fra lyon i 2009 og har siden vært med på å vinne alt som vinnes kan. det har totalt blitt 25 titler, inkludert fem mesterligatriumfer og fire ligagull.

  Benzema ferdig i Real Madrid.

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 4. juni 2023 KL:13.44)
  franske karim benzema forlater real madrid i sommer. det ble bekreftet søndag. benzema ble hentet fra lyon i 2009 og har siden vært med på å vinne alt som vinnes kan. det har totalt blitt 25 titler, inkludert fem mesterligatriumfer og fire ligagull.  PSG-treneren bekrefter: Messi forlater PSG

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:13.35)
  psg-trener christophe galtier bekrefter torsdag ettermiddag at lionel messi forlater psg når sesongen er over. det er en bekreftelse på det som har vært en dårlig bevart hemmelighet. det har allerede i flere uker blitt rapportert fra flere holdt at messi forlater den franske hovedstaden etter sesongen. – jeg har hatt privilegiet av å trene den beste spilleren i fotballens historie. men kampen mot clermont på parc des princes blir hans siste, sier galtier. messi forlater klubben gratis ettersom kontrakten hans utløper 30. juni. nøyaktig hvor messi ender opp er foreløpig ikke kjent. en overgang til david beckham-eide inter miami har blitt nevnt og det samme har en retur til barcelona, men det er angivelig en overgang til saudiarabiske a-hiilal som er mest aktuelt. messi har fra før bånd til landet ettersom han er ambassadør for reiselivet i saudi-arabia. bare én serierunde gjenstår for psg, og kampen mot clermont spilles på lørdag. de har allerede sikret seriegullet i ligue 1 og messi har vært en viktig brikke, til tross for all kritikken han har fått. argentineren, som også vant vm i qatar i fjor, står med 21 mål og 20 målgivende pasninger for psg denne sesongen.

  Britisk avis: Ødegaard får ny kontrakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:12.39)
  den britiske avisen evening standard skriver at martin ødegaard blir tilbudt en ny arsenal-kontrakt i løpet av kort tid. arsenal-kapteinen har hatt en strålende sesong med «the gunners» og scoret 15 mål og serverte syv målgivende pasninger. arsenal endte på 2. plass i premier league. det har vært noen rykter om at den franske storklubben psg skal ha vært interessert i ødegaard, men arsenal-manager mikel arteta skal ifølge sky sports ha ingen planer om å selge nordmannen. istedet kan det altså være en ny avtale på trappene. ødegaards nåværende kontrakt strekker seg til 2025 med en opsjon på ytterligere ett år.

  Rune til tredje runde på walkover

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:06.05)
  holger rune er klar for 3. runde i roland-garros. dansken skulle i likhet med casper ruud spille 2.-rundekamp torsdag, men motstanderen har meldt avbud. det ble klart sent onsdag kveld, da runes franske motstander gaël monfils på kort varsel innkalte til pressekonferanse og meddelte at han har en håndleddsskade som gjør det umulig å spille videre. monfils tok seg til 2. runde med en dramatisk femsettsseier over argentinske sebastian baez. 36-åringen vendte 0-4 til 7-5 i femte og avgjørende sett selv om han slet med krampe i begge bein. nå stoppes han i stedet av skade. kampen skulle vært spilt på hovedarenaen philippe-chatrier torsdag kveld, men i stedet får rune fri fram til lørdag. da møter han enten argentinske genaro alberto olivieri eller italienske andrea vavassori. de er begge langt nede på rankingen og måtte spille kvalifisering i paris. casper ruud møter rune i kvartfinale dersom begge spillerne tar seg så langt i turneringen. ruud spiller mot italienske giulio zeppieri torsdag i første kamp på philippe-chatrier-banen, der rune egentlig skulle spille kveldskamp. (ntb)

  Xavi røper Messi-samtaler: – Han passer perfekt inn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:08.27)
  barcelona-trener xavi innrømmer at han er i samtaler med lionel messi om en mulig retur til den katalanske storklubben, men sier at alt er opp til argentineren. – jeg sa til klubbpresidenten at messis retur er fornuftig. det er det ingen tvil om i det hele tatt, han passer perfekt inn i systemet vårt. jeg har den taktiske planen i tankene med leo, sa xavi til sport, ifølge fabrizio romano. det har i en stund vært tydelig at messi ønsker seg bort fra den franske hovedstaden og paris saint-germain. argentineren har imidlertid vært kraftig linket til den saudiarabiske klubben al-hilal.

  PSG-keeper alvorlig skadet etter fall fra hest

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:13.45)
  den spanske målvakten sergio rico (29) ble i all hast fløyet til sykehus i sevilla etter å ha falt av en hest søndag morgen, melder flere spanske medier. ifølge både marca og mundo deportivo ramlet rico av hesteryggen og slo hodet. tilstanden hans er alvorlig, får nyhetsbyrået afp opplyst av klubblaget paris saint-germain. så sent som lørdag satt keeperen på benken da paris saint-germain sikret ligue 1-tittelen i en 1-1-kamp mot strasbourg. rico har spilt en reserverolle siden han kom til den franske storklubben i september 2020. han har tidligere vært i klubbene sevilla, fulham og mallorca. førstnevnte har allerede uttrykt støtte til sin tidligere målvakt i en melding på twitter. der ber sevilla om styrke og en rask rehabilitering. (ntb)

  Spanske medier: PSG-keeper alvorlig skadet etter fall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:13.45)
  den spanske målvakten sergio rico (29) ble hentet i ambulansehelikopter etter en fallulykke søndag, melder marca. rico ble fløyet til sykehuset virgen del rocio i sevilla. ulykken skjedde i huelva-området i det sørvestlige spania. så sent som lørdag satt keeperen på benken da paris saint-germain sikret ligue 1-tittelen i en 1-1-kamp mot strasbourg. rico har spilt en reserverolle siden han kom til den franske storklubben i september 2020. han har tidligere vært i klubbene sevilla, fulham og mallorca. førstnevnte har allerede uttrykt støtte til sin tidligere målvakt i en melding på twitter. der ber sevilla om styrke og en rask rehabilitering. (ntb)
  Sommer Grand Prix i Hinterzarten avlyst av økonomiske årsaker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.44)
  heller ikke i år blir det sommer grand prix-renn i hopp i hinterzarten. den lokale arrangøren på det tyske skistedet begrunner det med økonomiske utfordringer. – dessverre gjør disse utfordringene det umulig å gjennomføre arrangementet, heter det i en uttalelse fra arrangøren gjengitt av nettstedet skispringen.com. rennene i hinterzarten skulle i sommer gjenopptas etter fire års pause mens bakken ble bygget om. det var berammet renn både for kvinner og menn i rothaus-bakken 28. og 29. juli. det er uklart om de avlyste rennene vil bli erstattet i rennprogrammet. om det ikke skjer, vil sgp-sesongen innledes i franske courchevel 1. og 2. august. (ntb)

  Uno-X-danske imponerte i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.10)
  jacob hindsgaul var en drivende faktor da tre av bruddrytterne holdt unna for feltet på den første etappen i det franske etapperittet boucles de la mayenne. dansken hadde imidlertid ikke beina til å følge da movistar-rytter oier lazkano angrep en drøy mil før mål, men hindsgaul syklet inn til en tredjeplass. etter prologen i rittet på torsdag, ligger hindsgaul nå på en tredjeplass i sammendraget, 44 sekunder bak lazkano og to sekunder bak prologvinner ivo oliveira. rittet avsluttes søndag.

  leder for den franske olympiske komité trekker seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:11.17)
  presidenten for den franske olympiske komité, brigitte henriques, har trukket seg fra sin stilling litt over et år før sommerlekene i paris 2024. – ved åpningen av cnosfs generalforsamling i maison du sport français i dag kunngjorde brigitte henriques sin beslutning om å trekke seg som president for den franske nasjonale olympiske komité, skrev cnosf i en pressemelding. i henriques innledning opplyste hun til medlemmene av generalforsamlingen om årsakene til avgjørelsen. hun spesifiserte også at beslutningen hennes vil tre i kraft fra 29. juni. åpningen av generalforsamlingen var lukket for pressen. astrid guyart, som er generalsekretær i komiteen, vil midlertidig ta over presidentskapet til en ny president er valgt. det skal skje innen de tre neste månedene. ol i paris 2024 arrangeres fra 26. juli til 11. august. (©ntb)


  Skarstein rett til EM-finalen i roing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.06)
  birgit skarstein var best i sitt forsøkesheat og tok seg rett til lørdagens parafinale i singelsculler i ro-em i bled. 34-åringen var i heat én torsdag morgen og vant det på tiden 10.17,04. hun var nesten fire sekunder bedre enn israels moran samuel på annenplass. tyske manuela diening ble nummer tre med 10.30,41. alle de antatt tre beste stilte i det første forsøksheatet. heat nummer to ble vunnet franske nathalie benoit på 10.41,89. (ntb)

  Skarstein rett til EM-finalen i roing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:09.50)
  birgit skarstein var best i sitt forsøkesheat og tok seg rett til lørdagens parafinale i singelsculler i ro-em i bled. 34-åringen var i heat én torsdag morgen og vant det på tiden 10.17,04. hun var nesten fire sekunder bedre enn israels moran samuel på annenplass. tyske manuela diening ble nummer tre med 10.30,41. alle de antatt tre beste stilte i det første forsøksheatet. heat nummer to ble vunnet franske nathalie benoit på 10.41,89.

  Leknessund holdt følge med favorittene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:18.27)
  andreas leknessund feiret sin 24-årsdag med å henge med favorittgruppen på den 15. etappen av giro d`italia. uae-rytter brandon mcnulty vant. dsm-rytter leknessund ligger fortsatt på femteplass i sammendraget etter søndagens etappe til bergamo, og er for fullt med i kampen om en topplassering i grand tour-rittet. franske bruno armirail leder. (ntb)

  Rubio vant forkortet etappe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:17.30)
  einer augusto rubio (movistar) var raskest opp den siste stigningen og vant den 13. etappen av giro d`italia. han spurtslo thibaut pinot (fdj) og jefferson alexander cepeda (ef). franske pinot tok 2.-plassen, mens cepeda fra ecuador endte på 3.-plass. andreas leknessund ble nummer 14 på etappen og beholder 4.-plassen i sammendraget. ineos-rytter geraint thomas beholder den rosa trøya etter fredagens etappe. giro d`italia-arrangøren ble tvunget til å kutte fredagens 13. etappe grunnet uvær. etappen var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. værproblemene sørget imidlertid for at etappen kun ble 74,6 kilometer lang fra le chable til crans montana. (ntb)  San Antonio Spurs vant trekningen – kan velge fransk stjerneskudd i NBA-draften

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:10.21)
  san antonio spurs er sikret førstevalget i nba-draften og kan dermed slå kloa i den ettertraktede franske juvelen victor wembanyama. trekningen som avgjorde rekkefølgen i draften ble gjennomført natt til onsdag norsk tid. for san antonio spurs ble utfallet en kjærkommen opptur etter en sesong med mange tunge dager. i alt 60 tap ble fasiten, og spurs var dermed langt unna å sikre seg plass i sluttspillet. det har vært knyttet stor spenning til hvem som ville få muligheten til å signere 19-åringen victor wembanyama. franskmannen er ansett for å være et supertalent og er således svært ettertraktet. nå tyder alt på at han blir san antonio-spiller. draften finner sted i new york 22. juni. wembanyama måler to meter og 21 centimeter på strømpelesten. han sies å være den mest ettertraktede spilleren siden lebron james i 2003. (ntb)  Mbappé-dobbel da PSG vant stort

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:22.54)
  psg tok lørdag et syvmilssteg mot seriegullet i frankrike. nå er de seks poeng foran tabelltoer lens, og bare tre serierunder gjenstår. kylian mbappé scoret to av målene da ac ajaccio ble nedsablet med 5-0. fabian ruiz scoret kampens første, før achraf hakimi doblet ledelsen. deretter scoret mbappé to, før et selvmål fastsatte resultatet til 5-0. lionel messi var tilbake i psg-laget etter å ha blitt suspendert på grunn av en ikke godkjent-reise til saudi-arabia. han spilte hele kampen for den franske hovedstadsklubben, som cruiser mot nok et seriegull.

  Ada Hegerberg sikret fransk cupgull med måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:18.02)
  ada hegerberg ble matchvinner da lyon vant 2-1 over paris saint-germain i den franske cupfinalen i fotball for kvinner. det tok bare 23 minutter før magikeren fra sunndalsøra hadde notert seg med to mål på scoringslisten: etter 13 minutter mottok 27 åringen ballen fra daniëlle van de donk høyt i banen og banket lyon i ledelsen fra over 20 meter. ti minutter senere ble hegerberg igjen spilt opp av van de donk, denne gangen inne i 16-meteren, og trillet 2-0-målet nydelig ned i høyre hjørne. psg reduserte bare ti minutter senere da ramona bachmann scoret på straffe. hegerberg ble byttet ut etter 66 minutter for eugénie le sommer.  Casper Ruud videre til tredje runde i Roma – vant i strake sett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:21.13)
  tennisesset casper ruud er klar for neste runde i masters 1000-turneringen i roma etter 2-0-seier over franske arthur rinderknech fredag kveld. seieren ble sikret med settsifrene 6-4, 6-0. i tredje runde venter alexander bubik fra kasakhstan. de to har møttes fem ganger før, der ruud har vunnet fire kamper. ruud vant atp 250-turneringen i estoril i april. i alle de øvrige turneringene denne sesongen har ruud ikke klart å vinne to strake kamper. (ntb)

  Mer koronasmitte i Giro d`Italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:10.32)
  både giovanni aleotti og nicola conci står av giro d`italia etter at de testet positivt for koronaviruset i forkant av fredagens etappe. torsdag brøt også franske clément russo rittet etter å ha blitt smittet av koronaviruset. det er norske andreas leknessund som leder rittet sammenlagt etter de seks første etappene. fredag venter rittets hardeste etappe til nå, med målgang på gran sasso d`italia på over 2000 meters høyde.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »