Hovedsiden

Liten annonse
  Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 3. oktober 2023 KL:07.16)
  først sent mandag kveld kom martin ødegaard og resten av arsenal-leiren seg av gårde til frankrike. dårlig vær forsinket avreisen kraftig. opprinnelig skulle premier league-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. det melder arsenal-kjenneren kaya kaynak i football.london. ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i luton. forsinkelsen førte til at arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske lens måtte avlyses. heldigvis for arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. selve flyreisen til lille ble gjort unna på under tre kvarter. arsenal fikk en pangåpning på champions league-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. psv eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. lens og sevilla er de to andre lagene i gruppen.

  Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:20.32)
  martin ødegaard og arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske lens. flyet med london-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot nord-frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder tv 2. manager mikel arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. det måtte også et planlagt intervju med nettopp tv 2. årsaken var at arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde. ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i luton, der arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. ved 20-tiden var det ikke avgjort om arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (ntb)  Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:11.27)
  per anders kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-vm, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen. egyptiske mohamed ehab mohamed zahab khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men khalil forsvarte seg godt. kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, akzjol makhmudov fra kirgisistan, sikret seg finalebillett i beograd. med fredagens tap klarte heller ikke kure å sikre seg billett til neste års ol i paris. de fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til ol. i 72-kilosklassen gikk det bedre for håvard jørgensen. han møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. for jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (ntb)


  Overfallsdom mot tysk fotballstjerne opphevet – saken blir gjenåpnet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:12.29)
  en tysk domstol har opphevet voldsdommen mot den tyske verdensmesteren i fotball jerome boateng. dermed må saken gjenåpnes og behandles på nytt. en rekke tyske medier, blant dem welt og bild, omtaler torsdag beslutningen om å sette til side dommen mot boateng. begge parter i saken har vunnet frem med sine anker. den tidligere tyske landslagsstjernen ble i første rettsinstans dømt for overfall på sin ekskjæreste av en domstol i münchen. boateng, som vant vm med tyskland i 2014, måtte således betale ekspartneren drøyt 18 millioner kroner i september 2021. i oktober i fjor var ankesaken oppe, og også der ble boateng dømt for å ha utøvd vold mot sin daværende kjæreste på en ferie i karibia i 2018. fotballspilleren har hele tiden nektet straffskyld. påtalemyndigheten la i retten ned påstand om en betinget fengselsdom på halvannet år samt en bot på 1,5 millioner euro for grov kroppsskade og fornærmelse for boateng. fotballspillerens advokater krevde på sin side frifinnelse og anklaget ekssamboeren hans for å ha forklart seg falskt. nå har en nasjonal domstol i tyskland kommet til at saken må behandles på nytt. den sendes i så måte i retur til den regionale rettsinstansen i münchen. boatengs advokat leonard walischewski har tidligere bedt om at dommen fra oktober i fjor skulle oppheves. – prosessen var sjokkerende urettferdig. den tiltalte boateng var forhåndsdømt allerede før ankeprosessen i det hele tatt startet, sa han. videre hevdet walischewski at boatengs «rett til en rettferdig rettergang ble krenket». også statsadvokatembetet anket dommen fra oktober i fjor som følge av at det ville ha boateng straffet for grov kroppsskade. dersom retten hadde samtykket i det, ville fotballspilleren fått en enda strengere straff. boateng spilte store deler av karrieren i bayern münchen. i 2021 gikk han til franske lyon, men forsvarsspilleren står nå uten klubb. (ntb)

  L’Équipe: Marcelino forlater fransk storklubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:15.57)
  ifølge den franske avisen l’équipe er marcelino ferdig som trener for olympique de marseille. etter kun sju kamper skal spanjolen ha erklært sin avgang til spillerne, tirsdag morgen. i sin korte periode mislyktes marcelino med å ta klubben til mesterligaen, etter nederlag mot panathinaikos. utsiktene ser bedre ut i ligue 1, hvor marseille ligger bare to poeng bak ligaleder as monaco. dog har prestasjonene vært langt fra overbevisende og supporterne har luftet sin frustrasjon. ifølge l’équipe skal jean-pierre pappin ta over som midlertidig trener. den tidligere ballon d’or-vinneren returnerte til storklubben som rådgiver i november, 2022. pappin sin første oppgave blir å lede laget mot ajax i europaligaen på torsdag.  Granskes av UEFA

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:07.22)
  ifølge den franske avisen l`equipe gransker det europeiske fotballforbundet (uefa) qatar-overgangene til julian draxler, marco verratti og abdou diallo.

  Storavis: Tre PSG-salg til Qatar granskes av Uefa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 19. september 2023 KL:07.22)
  ifølge den franske avisen l`equipe gransker det europeiske fotballforbundet (uefa) qatar-overgangene til julian draxler, marco verratti og abdou diallo. bakgrunnen er at paris saint-germains eierskap kommer fra qatar. dersom det viser seg at koblingen mellom kjøpende og selgende klubb er for tett, inkluderes ikke pengene i regnestykket til financial fair play (ffp). tv 2 omtalte saken først. ifølge det anerkjente overgangsnettstedet transfermarkt har den franske storklubben tjent 69 millioner euro på de tre aktuelle overgangene. (ntb)
  PSG-stjerne klar for klubb i Qatar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:20.39)
  den tyske landslagsspilleren julian draxler forlater franske paris saint-germain til fordel for klubben al-ahli i qatar. psg opplyser i sine kanaler at overgangen er permanent. draxler har en fortid i schalke 04 og wolfsburg. i januar 2017 signerte midtbanespilleren for paris saint-germain. i den franske klubben endte han på 26 mål og 41 assists på 198 opptredener. draxler, som vant vm med tyskland i 2014, kan også skryte av totalt 58 landskamper og sju mål. (ntb)

  Pogba har bedt om ny dopinganalyse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. september 2023 KL:08.33)
  paul pogba er suspendert av italiensk antidopingmyndigheter etter en positiv dopingprøve. han har nå bedt om at b-prøven blir analysert. analysen av b-prøven skal gjennomføres 20. september, skriver den italienske avisen la gazetta dello sport. den franske stjernespilleren til juventus risikerer fire års utestengelse fra idretten.


  Luis Rubiales skal forklare seg for domstolen om VM-kysset fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:13.39)
  den avtroppende spanske fotballpresidenten luis rubiales skal kommende fredag avgi sin forklaring om kysseskandalen for en domstol i spania. det franske nyhetsbyrået afp og spanske la sexta melder tirsdag begge om høringen den utskjelte fotballtoppen er innkalt til. det er dommeren francisco de jorge som har ansvaret for etterforskningen som så sent som mandag ble innledet av en nasjonal domstol i spania. dommeren skal også ha anmodet om å få tilsendt tv-bildene som viser seansen der rubiales kysser landslagsstjernen jennifer hermoso på munnen etter vm-finalen. det er derimot ikke kjent når hermoso skal avgi sin forklaring i saken. det er ventet at vm-vinneren gjør dette digitalt, all den tid hun har tilhold i mexicansk fotball. påtalemyndigheten i spania ønsker rubiales straffeforfulgt for seksuelt overgrep og tvang. i henhold til en ny lov om seksuelle lovbrudd som ble vedtatt i fjor, kan rubiales straffes med alt fra bøter til fengsel i opptil fire år dersom han blir dømt. (ntb)

  Putin om mulig russisk OL-utestengelse i Paris: – Den olympiske bevegelsen forvitrer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:11.08)
  russlands president vladimir putin gikk til angrep på den internasjonale olympiske komité (ioc) i en tale mandag. den russiske presidenten snakket under et internasjonalt forum i den østlige delen av russland. der ble han konfrontert med muligheten for at russiske utøvere kan bli nektet adgang til å delta under sommer-ol i paris neste år. putin svarte med å hevde at den olympiske bevegelsen «forvitrer», og at russland har alle intensjoner å forsvare interessene til sine egne utøvere. det råder usikkerhet rundt hvorvidt russiske utøvere vil få delta i sommerlekene i den franske hovedstaden. den internasjonale olympiske komité (ioc) utestengte russland og belarus fra internasjonale idrettsarrangementer etter den russiske invasjonen i ukraina i februar 2022. tidligere i år anbefalte imidlertid ol-toppene å la de to landenes utøvere returnere til arenaene som nøytrale idrettsutøvere i individuelle konkurranser og under strenge betingelser. anbefalingen til ioc vedrører imidlertid ikke paris-ol. komiteen har i stedet varslet at den snart skal ta endelig stilling til spørsmålet rundt russisk og belarusisk deltakelse i lekene på et senere tidspunkt. (ntb)

  AFP: Blanc fikk sparken i Lyon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:15.16)
  laurent blanc (57) får ikke fornyet tillit som lyon-trener etter landslagspausen. han må forlate jobben, erfarer afp. det franske nyhetsbyrået er blitt fortalt om saken av en kilde nær blanc. han har vært trener for lyons herrelag siden oktober i fjor. ligue 1-klubben ble nummer sju på tabellen sist sesong. den nye har startet elendig med tre tap og én uavgjort, og det har plassert lyon helt sist etter fire runder. spekulasjonene rundt blancs framtid har gått de siste dagene. l`equipe meldte gjennom helgen at lyon ønsker å finne en erstatter før søndagens hjemmekamp mot nyopprykkede le havre. laurent blanc har tidligere ledet bordeaux (2009) og paris saint-germain (2014, 2015 og 2016) til serietittelen i frankrike. han var fransk landslagssjef mellom 2010 og 2012. som spiller vant han både vm (1998) og em (2000) med frankrike. (ntb)

  Skarstein holdt unna: Tok karrierens sjette VM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:13.31)
  birgit skarstein har vært den store eneren i paraklassen i roing de siste årene. 34-åringen har verdensrekord (9.47,83) på konkurransedistansen 2000 meter og vant paralympics i 2021. i vm har det blitt gull i 2014, 2017, 2018, 2019 og 2022. og søndag kunne hun plusse på nok et vm-gull i samlingen, det femte på rad. men det var ikke uten konkurranse. i innledningsheatet hadde hun den beste tiden (9.54,08), men var bare drøyt to sekunder foran israelske moran samuel (9.56,42). de to rodde da i forskjellige heat, men samuel hadde passeringstider som var langt foran skarstein på de første 1500 meterne. i søndagens finale var det skarstein som satte fart fra start og ut fra start fikk en ledelse på noen få meter. gradvis økte hun ledelsen ned til samuel, men bakfra kom spesielt anna sheremet i høy fart. på det nærmeste var sheremet bare fire meter bak, men skarstein forsvarte seg. og så kom franske nathalie benoit meget raskt på slutten, men skarstein holdt unna og tok gullet med tiden 10.05,91.

  Evenepoel slo tilbake med etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. september 2023 KL:17.35)
  belgiske remco evenepoel slo tilbake lørdag med etappeseier på den 14.-etappen. dagen før hadde han en vond dag på sykkelen i vuelta a espana. fredag ble belgieren kraftig distansert av favorittene, men sammen med franske romain bardet satte han standarden på den 156 kilometer lange fjelletappen. den var ikke like tøff som fredagen, men inneholdt to utenfor kategori-topper. fire kilometer fra målgang rykket den belgiske mesteren i fra franskmannen. i mål skilte over minuttet mellom de to. i sammendraget avanserte evenepoel derimot bare én plassering fra 19. til 18.-plass. (ntb)

  Ro-VM: Lund sist i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. september 2023 KL:13.19)
  maia lund (28) klarte ikke å hamle opp med de beste i semifinalen i lettvekt singelsculler i ro-vm i serbia. lund havnet sist av de seks utøverne i semifinalen hvor de tre beste kvalifiserte seg til finalen. lund må nøye seg med b-finale senere i mesterskapet. 28-åringen var 24,27 sekunder bak vinneren sophia luwis fra usa. franske aurelie morizot og rumenske gianina van groningen kom på 2.- og 3.-plass. bergensroeren har også deltatt i dobbeltsculler med inger kavlie i mesterskapet i beograd. det endte med en 3.-plass i c-finalen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »