Hovedsiden

Liten annonse
  Nicolai Budkov Kjær til finale i Wimbledon-turneringen for juniorer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:13.13)
  tennistalentet nicolai budkov kjær (17) er klar for finale i årets wimbledon for juniorspillere. semifinaletriumfen kom i strake sett mot japanske naoya honda. nordmannen er andreseedet i turneringen og har spilt seg fram til finalekampen. kjær hadde bare tapt ett sett før semifinalen mot honda lørdag, og heller ikke der levnet han motstanderen særlig store muligheter. med settsifrene 6-3, 6-2 tok kjær seg videre til siste hinder i jakten på sin første juniortittel i single i en grand slam-turnering. i søndagens finale venter enten nederlandske mees rottgering eller franskmannen theo papamalamis. gjennombruddet i kampen mot honda kom da kjær brøt til 4-3-ledelse. han holdt deretter egen serve og brøt sin motstander igjen til 6-3-seier. kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i roland-garros sammen med joel schwärtzler. samme sted ble det exit allerede i 1. runde i single. (ntb)

  Fransk dommer i EM-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:12.44)
  francois letexier får ansvaret som hoveddommer når england og spania møtes i em-finalen søndag. franskmannen dømte sistnevnte i åttedelsfinalen mot georgia. det europeiske fotballforbundet (uefa) opplyser om dommervalget torsdag. letexier var sist i aksjon som hoveddommer da spania smadret georgia 4-1 i åttedelsfinalen. i gruppespillet dømte han tre kamper. polske szymon marciniak, som dømte champions league-finalen i 2023, er satt opp som fjerdedommer. franske jérôme brisard får hovedansvaret som var-dommer spania slo frankrike 2-1 i sin semifinale, mens england knuste nederlands finaledrøm med samme sifre etter en sen scoring. søndagens finale spilles på olympiastadion i berlin. (ntb)

  Uno-X-profil tar Tour de France-syklist i forsvar etter bisarr bot: – For en vits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:10.01)
  julien bernard er bøtelagt av det internasjonale sykkelforbundet for å ha stoppet og kysset kona underveis på tempoen fredag. det får magnus cort til å reagere. lidl-trek-rytteren har selv lagt ut et skjermbilde av ucis avgjørelse i egne mekanaler. dieder kommer det fram at han er nødt til å bla opp 200 sveitserfranc (2300 norske kroner). underveis på fredagens individuelle tempoetappe valgte franskmannen å stoppe opp og kysse kona som sto langs veien. det falt ikke i god jord hos uci, som har valgt å bøtelegge bernard for «upassende atferd og for å ha skadet idrettens rykte». – jeg vil beklage til uci for å ha skadet idrettens rykte, men jeg er villig til å betale 200 sveitserfranc hver eneste dag for å gjenoppleve det øyeblikket, skriver han sarkastisk på x. også magnus cort, som tidligere i årets tour de france gjorde tilsvarende som bernard, har reagert på ucis avgjørelse. – for en vits. jeg regner med at jeg var heldig da de ikke fikk med seg at jeg gjorde det for noen dager siden, skriver cort på x , ledsaget av en video der han kysset kjæresten. fredagens tempoetappe utspilte seg kun halvannen time unna bernards hjem. – jeg så virkelig fram til denne dagen. jeg visste at kona og familien min var i bakken. jeg ønsket å nyte hvert eneste øyeblikk. det var et drømmeøyeblikk for meg, sa bernard ifølge nettstedet cyclingnews. (ntb)

  Blodig Wærenskjold etter massevelt: – Jeg har vondt i hofta

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:17.05)
  sammen med uno-x-lagkamerat johannes kulset forsøkte jonas abrahamsen på et lite rykk i starten av dagens etappe fra piacenza til torino, men den norske duoen ble raskt hentet inn av feltet. store deler av etappen ble kjørt i fellesskap. abrahamsen kapret det første klatrepoenget, og tok med seg 9 poeng fra den innlagte spurten. etappens to andre klatrepoeng gikk til matteo sobrero (bora-hansgrohe) og til franske fabien grellier (totalenergies). sistnevnte rykket fra feltet da det gjensto cirka 60 kilometer til mål. franskmannen ble til slutt spist opp da det gjensto 17 kilometer. det var klart for en real sluttspurt. uno-x hadde lagt opp til at alexander kristoff skulle kjempe om seieren, men uno-x sine sjanser ble ødelagt av en massevelt knappe to kilometer før mål. blant annet søren wærenskjold fikk et ublidt møte med asfalten og kom blodig inn til mål. – jeg har vondt i hofta, men vi får se etter hvert. jeg vet ikke om jeg traff en fortauskant. det var ikke så mye jeg kunne gjøre, sier wærenskjold til tv 2. – det var noen rett foran oss som kjørte i hverandre. jeg tror søren (wærenskjold) og magnus (cort) gikk ned. jeg klarte akkurat å svinge rundt, men da var det jo håpløst. jeg følte meg egentlig ganske bra i dag, sier kristoff til kanalen. det ble en historisk seier til biniam girmay (asmara), som er den første eritreeren til å ta en etappeseier i tour de france. – jeg kunne ikke engang drømme om å delta i tour de france, og så vinner jeg en etappe nå. det er uvirkelig, sier girmay etter seieren. abrahamsen beholder både klatretrøya og poengtrøya etter dagens etappe.

  Uno-X felt i massevelt – Girmay med historisk seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:17.05)
  sammen med uno-x-lagkamerat johannes kulset forsøkte jonas abrahamsen på et lite rykk i starten av dagens etappe fra piacenza til torino, men den norske duoen ble raskt hentet inn av feltet. store deler av etappen ble kjørt i fellesskap. abrahamsen kapret det første klatrepoenget, og tok med seg 9 poeng fra den innlagte spurten. etappens to andre klatrepoeng gikk til matteo sobrero (bora-hansgrohe) og til franske fabien grellier (totalenergies). sistnevnte rykket fra feltet da det gjensto cirka 60 kilometer til mål. franskmannen ble til slutt spist opp da det gjensto 17 kilometer. det var klart for en real sluttspurt. uno-x hadde lagt opp til at alexander kristoff skulle kjempe om seieren, men uno-x sine sjanser ble ødelagt av en massevelt knappe to kilometer før mål. blant annet søren wærenskjold fikk et ublidt møte med asfalten og kom blodig inn til mål. – jeg har vondt i hofta, men vi får se etter hvert. jeg vet ikke om jeg traff en fortauskant. det var ikke så mye jeg kunne gjøre, sier wærenskjold til tv 2. – det var noen rett foran oss som kjørte i hverandre. jeg tror søren (wærenskjold) og magnus (cort) gikk ned. jeg klarte akkurat å svinge rundt, men da var det jo håpløst. jeg følte meg egentlig ganske bra i dag, sier kristoff til kanalen. det ble en historisk seier til biniam girmay (asmara), som er den første eritreeren til å ta en etappeseier i tour de france. abrahamsen beholder både klatretrøya og poengtrøya etter dagens etappe.

  Abrahamsen forsvarte begge trøyene på dagens etappe - Uno-X felt i massevelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 1. juli 2024 KL:17.05)
  sammen med uno-x-lagkamerat johannes kulset forsøkte jonas abrahamsen på et lite rykk i starten av dagens etappe fra piacenza til torino, men den norske duoen ble raskt hentet inn av feltet. store deler av etappen ble kjørt i fellesskap. abrahamsen kapret det første klatrepoenget, og tok med seg 9 poeng fra den innlagte spurten. etappens to andre klatrepoeng gikk til matteo sobrero (bora-hansgrohe) og til franske fabien grellier (totalenergies). sistnevnte rykket fra feltet da det gjensto cirka 60 kilometer til mål. franskmannen ble til slutt spist opp da det gjensto 17 kilometer. det var klart for en real sluttspurt. før de kom så lang falt flere ryttere fra. blant annet mathieu van der poel (alpecin-deceuninck) måtte gi seg etter fall. uno-x hadde lagt opp til at alexander kristoff skulle kjempe om seieren, men uno-x sine sjanser ble ødelagt av en massevelt knappe to kilometer før mål.

  Formel 1: Gasly forlenget med Alpine

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:14.35)
  formel 1-laget alpine har sikret seg en langvarig kontraktsforlengelse med sin stjernefører pierre gasly (28). laget opplyser ikke hvor lang kontrakten er, men skriver på sitt nettsted at den gjelder for 2025-sesongen og videre. gasly har kjørt i formel 1 siden 2017 og er inne i sin andre sesong med alpine. han har vunnet ett løp på 140 starter i bilsporten. – jeg føler meg veldig hjemme i dette fantastiske laget. jeg nyter å være en del av både formel 1-prosjektet og av den bredere visjonen til alpine, sier franskmannen. hvem som blir hans lagkamerat i 2025, er ennå ikke kjent. esteban ocon får ikke forlenget sin kontrakt med alpine etter årets sesong. (ntb)

  Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 25. juni 2024 KL:13.28)
  vm-gullgrossisten sebastian ogier og kartleser vincent landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran rally polen. ogier landais forberedte seg til denne ukens vm-runde i polen da ulykken skjedde tirsdag. en talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået ap at to biler var involvert i krasjen i landsbyen wlosty nordøst i landet. fire personer ble i etterkant sendt til sykehus. området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven kaliningrad. tv-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet. ogiers lag, toyota gazoo racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran rally polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser». 40 år gamle ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. han vant seks strake vm-titler fra 2013 til 2018. den siste av hans totalt åtte kom i 2021. denne sesongen deltar han i utvalgte runder. han vant rally kroatia i april og rally portugal i mai. polen er denne uken vertskap for sitt første wrc-arrangement på sju år. ogier har vunnet der to ganger tidligere. (ntb)

  Fullt kaos i Frankrike-seier: – Katastrofalt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 17. juni 2024 KL:22.56)
  frankrike hadde brukbar kontroll mot østerrike og sikret tre viktige poeng mot ralf rangnicks mannskap. et noe klønete selvmål fra maximilian wöber, fremprovosert av kylian mbappé, sikret 1-0-seier i düsseldorf. nrks fotballekspert åge hareide er kritisk til østerrike-spilleren. – han vil gjerne klarere, selvfølgelig, men han kan jo bare ta den ned med brystet – da blir det ikke selvmål, sa hareide i pausesendingen. på tampen holdt nok mange frankrike-fans pusten da mbappé lå nede i tilsynelatende voldsomme smerter. franskmannen fikk en blodig smell i nesa etter å ha stanget i skuldra til østerrikes danso. – det er elendig av dommeren å ikke blåse med en gang der. når du går ned med en gang på den måten der, så må du som dommer se det, sa en kritisk nrk-ekspert kristoffer løkberg. mbappé måtte til slutt gå av banen, men uten at frankrike rakk å erstatte ham. tv-bildene viste en rasende didier deschamps langs sidelinjen. – det er her er jo katastrofalt av dommer. han skal jo idet ballen går ut til kast på motsatt side vite at det står bytter klart. det er bare å blåse i fløyta, sa løkberg. frankrike ligger med det på andreplass i gruppe d, bak nederland. de to står med samme poengsum og lik målforskjell, men nederlenderne har scoret ett mål mer.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »