Hovedsiden

Liten annonse


  Ruud ned én plass på ATP-rankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:07.32)
  alex de minaurs imponerende spill i wimbledon har vippet casper ruud fra 8.- til 9.-plass på atp-rankingen. for holger rune fortsetter nedturen. det kommer fram av den ferske oppdateringen mandag. blant de fem fremste er det ingen endringer, og jannik sinner er fortsatt klar verdensener tross kvartfinaletap i wimbledon. bak italieneren følger novak djokovic, mens wimbledon-vinner carlos alcaraz blir værende på sin 3.-plass. spanjolen hadde ikke mulighet til å øke sin poengsum i den engelske hovedstaden. bak alexander zverev (5) og daniil medvedev (6) har de minaur gjort et solid byks fra 9.- til 6.-plass. hubert hurkacz beholder sin posisjon som verdenssjuer, mens andrej rublev faller to plasser og er nummer åtte. de minaurs klatring gjør at ruud faller én plass. opp til rublev skiller det imidlertid bare 40 poeng. ruuds beste posisjon på atp-rankingen hadde han tilbake i september 2022. da lå han på annenplass etter us open. for danske runes del ser nedturen enn så lenge ikke ut til å stoppe. 21-åringen er nummer 17 på atp-rankingen. det er runes svakeste plassering siden oktober 2022. i september i fjor var dansken helt oppe på en 5.-plass. 21-åringens forrige tittel kom i münchen (atp250) for 15 måneder siden. denne uken skal ruud i aksjon i svenske båstad. der skal han i tillegg til å spille singleturneringen også konkurrere i tospann med rafael nadal. (ntb)

  Cavendish-hjelper testet positivt for korona – ute av Tour de France

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:11.53)
  danske michael mørkøv stiller ikke til start på torsdagens etappe i tour de france. dermed forsvinner en viktig hjelperytter for mark cavendish. det skriver astana i egne mediekanaler. – michael mørkøv stiller dessverre ikke til start i dag. i går kveld og i dag morges testet han positivt for korona. til tross for at han føler seg bra, har det medisinske teamet bestemt at det lureste er å bryte rittet av for å beskytte ham mot langvarige effekter, skriver laget. dansken har vært en av verdens fremste opptrekkere i en årrekke, og tidligere i juli var han delaktig da cavendish ble den mestvinnende tour de france-rytteren gjennom tidene. – jeg har fått mange venner gjennom karrieren, men det er veldig få jeg kommer til å ringe når jeg er 70 år. han er en av dem, har cavendish uttalt. tidligere denne uken ble det kjent at mørkøv avslutter karrieren etter vm i banesykling på hjemmebane i oktober. (ntb)  Ny nedtur for Dennis Hauger - nummer ni på Silverstone

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:11.58)
  formel 2-fører dennis hauger fikk det ikke til å stemme etter en tung start og ble til slutt nummer ni i søndagens hovedløp på silverstone i england. red bull-junior isack hadjar kjørte inn til seier. – vamos, vamos, vamos! tusen takk folkens, utbrøt hadjar over teamradioen. hauger ble fredag nummer tre i kvalifiseringen, og nordmannen hadde derfor et meget bra startspor i hovedløpet. spinn i hjulene ødela imidlertid for 21-åringen, som raskt falt til en 9.-plass. allerede på den første runden ble det gult flagg og sikkerhetsbil etter at andrea antonelli forsvant ut av løpet. – det er skummelt å ligge bak her. da blir avstanden fram stor, sa viaplay-ekspert stein pettersen. på den tredje runden ble det sikkerhetsbil for andre gang på kort tid. ti runder ut i løpet var hauger ny leder etter at førerne foran hadde hatt pitstopp, men nordmannen kjørte selv inn og skiftet dekk kort tid senere. 21-åringen var aldri i nærheten av å kjempe om de fremste plasseringene, og aurskog-føreren ble nummer ni. (ntb)

  Russel vant Formel 1-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:17.28)
  mercedes-fører george russell vant kvalifiseringen til storbritannias grand prix. foto: luca bruno / ap / ntb det ble britisk mercedes-dominans i lørdagens formel 1-kvalifisering på silverstone. george russell vant foran lagkamerat lewis hamilton. det skilte 0,171 sekunder mellom de to britene. utfallet var svært populært blant de frammøtte på silverstone-banen i england. resultatet betyr at mercedes legger beslag på de to fremste plassene i søndagens hovedløp i storbritannias grand prix. max verstappen fikk det ikke helt til å klaffe og ble bare nummer fire. red bull-laget så også at sergio perez røk ut allerede i den første kvalifiseringsrunden. (ntb)

  Stenshorne mistet ledelsen – nummer to i sprintløpet i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:10.12)
  martinius stenshorne (18) tok sin andre pallplass i formel 3 da han ble nummer to i sprintløpet i østerrike lørdag. stenshorne startet i det fremste startsporet etter at han ble nummer tolv i kvalifiseringen fredag. i sprintløpet snus de tolv beste fra kvalifiseringen om. stenshorne tapte raskt to plasser i starten, men holdt deretter følge med lederen. de to art-førerne nikola tsolov og christian mansell kjempet om tetplassen med stenshorne like bak. med fire runder igjen måtte sikkerhetsbilen ut etter et stort sammenstøt bak i feltet. det utnyttet stenshorne da han snek seg forbi mansell. – det var en frekkas av martinius, sa viaplay-kommentator simen næss hagen.


  Amerikansk medaljehåp truer med å boikotte OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:14.20)
  stavhopperen sam kendricks (31) føler seg sviktet av ol og sier at han vurderer å droppe å reise til paris selv om han kvalifiserer seg til årets sommerleker. – ol likte ikke meg i 2021, så hvorfor skal jeg like ol, sier kendricks i et intervju gjengitt av blant annet sports illustrated og washington post. bakgrunnen er det som skjedde med kendricks i tokyo-ol for tre år siden. kendricks testet positivt for koronavirus og ble kastet ut av lekene, selv om han hevdet at han ikke hadde symptomer og at det måtte ha vært noe feil med testen. bitterheten etter ol-diskvalifikasjonen sitter i fortsatt. kendricks lot seg lørdag intervjue etter stavkvalifiseringen i usas ol-uttaksstevne, og han sparte ikke på kruttet. – jeg har ingen respekt for en lov som etterlot meg alene i tokyo. alle i team usa ga blaffen i meg. og de ba meg ikke engang om unnskyldning etterpå. kendricks, som har vært usas fremste stavhopper det siste tiåret og slo igjennom med en ol-bronse under lekene i rio i 2016, forteller at det ikke gjør noe om han ikke tar en ol-plass. – så om jeg kvalifiserer meg, kanskje jeg ikke drar engang. jeg ble kastet ut i 2021, og kanskje jeg blir det igjen. eller kanskje jeg bare er bitter, fortsetter amerikaneren. 31-åringen er for tiden rangert som verdens fjerde beste stavhopper på det internasjonale friidrettsforbundets ranking. han har to vm-gull og tre sølvmedaljer i innendørs-vm. kommende natt (norsk tid) skal han hoppe finale i usa-mesterskapet og kan sikre ol-billett der.

  Gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 21. juni 2024 KL:20.51)
  johan price-pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier. price-pejtersen, som er lagkamerat med norske torstein træen i sykkellaget bahrain-victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i herning. etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen. dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte mattias skjelmose. han sykler for stjernemannskapet lidl-trek. en annen av danmarks fremste sykkelstjerner, kasper asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av price-pejtersen. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »