Hovedsiden

Liten annonse

  Aregawi med sensasjonelt comeback åtte år etter dopingsaken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 16. juni 2024 KL:11.02)
  mellomdistanseløperen abeba aregawi (33) var lørdag tilbake med 31.05 på 10 kilometer. det er bestenotering i svensk friidrett, men ikke offisiell rekord. aregawi avsluttet satsingen etter en omfattende dopingsak i 2016. 33-åringen ble til slutt frikjent for bruk av det forbudte stoffet meldonium, men den etiopia-fødte svensken bestemte seg for ikke å fortsette. hun deltok i sitt siste løp i 2015. men i helgen var hun tilbake på friidrettsbanen, og det med et smell. på en 10 kilometer i frankrike lørdag fikk hun opp tiden 31.05 minutter, noe som er 17 sekunder raskere enn meraf bahtas svenske rekord. den blir fortsatt stående. aregawi er ikke registrert i det svenske friidrettsforbundet og kan dermed ikke sette nasjonale rekorder. – vi ble gjort oppmerksomme på at hun skulle delta for en uke siden. vi hadde ingen indikasjoner på det og det kom virkelig som en overraskelse. jeg har hatt lite kontakt med henne. det er en sterk prestasjon, sier forbundets generalsekretær stefan olsson i en uttalelse. han vet ikke hva aregawi tenker om fremtiden. – vi får følge henne opp og høre hva hun har av planer, sier olsson. aregawi har en rekke medaljer på 1500 meter. det ble ol-bronse i 2012 og vm-gull både utendørs og innendørs i årene etterpå. ol-bronsen tok hun mens hun representerte etiopia. hun ble svensk statsborger i 2013. (ntb)  Henning Berg ferdig i AIK

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:10.05)
  henning berg er ferdig i den svenske klubben aik, det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag. berg har på eget initiativ valgt umiddelbart å trekke seg fra stillingen som hovedtrener for den svenske klubben. årsaken er uenighet om hvordan klubben ønsker å jobbe i fremtiden. – fra dag en har henning berg gitt hundre prosent for aik fotball. en imponerende arbeidsevne og dedikasjon er det jeg vil fremheve som hans hovedsider, sier aik fotballs sportslige leder thomas berntsen og legger til: – ulike syn mellom aik og henning om hvordan klubben skulle jobbe for igjen å være et topplag i allsvenskan, og kvalifisere seg til uefa-kamper, var avgjørende for hans avgang. berg signerte for aik i fjor sommer og det ble totalt 35 kamper for ham som hovedtrener i aik. aik endte på en 11. plass i fjorsesongen og ligger på en 8. plass i inneværende sesong. klubben fra stockholm har tapt de fire av de fem siste kampene.

  stjerneagenten om haalands fremtid: – vil avhenge av trendene i fotballen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:10.22)
  Rafaela Pimenta står fast på at Erling Braut Haalands fokus er i Manchester City, men hun lover ikke at han avslutter karrieren der. Nordmannens superagent uttaler seg ikke ofte til pressen. Nå har hun stilt opp i et intervju med Flashscore. Haaland signerte for Manchester City sommeren 2022 og har siden tatt Premier League med storm. Han har vunnet seks titler med de lysblå og ble nylig toppscorer i ligaen for annet år på rad. Det har fått ryktene til å svirre, spesielt i Spania. På spørsmål om Pimenta tror Haaland vil holde seg i City ut karrieren, er hun usikker. – Jeg vet ikke, men jeg tror Haaland-prosjektet vil pågå over lang tid. Det vil også avhenge av trendene i fotballen. Det som er helt sikkert i dag, er at han føler seg hjemme i City. Han er 1000 prosent forpliktet til prosjektet i City, sier hun. Prestasjonene har fått overgangsnettstedet Transfermarkt til å prissette Haaland til elleville 2 milliarder kroner. Dermed blir det svært dyrt å lokke ham vekk fra Manchester. (NTB)

  messi om fremtiden: – redd for at alt skal ta slutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:07.49)
  Fotballmagikeren Lionel Messi (36) nærmer seg slutten på karrieren, men er ikke klar til å legge skoene på hylla helt ennå. Det fortalte han i et sjeldent intervju med argentinske ESPN onsdag. – Jeg er ikke klar for å forlate fotballen. Men ja, per i dag tror jeg at Inter Miami blir min siste klubb, sa Messi. Etter å ha etablert seg som en av historiens beste spillere for Barcelona mellom 2004 og 2021, gjorde Messi overgang til Paris Saint-Germain i 2021. Etter to år i den franske hovedstaden ble argentineren i fjor sommer klar for David Beckhams MLS-klubb, hvor han har notert seg for 25 mål og 16 målgivende på 29 kamper. – Det var et vanskelig valg å forlate Europa for å komme hit, men det faktum å ha vunnet VM hjalp meg til å se annerledes på ting, sa Messi. Messi vurderer nå å være med å prøve å forsvare VM-tittelen for hjemlandet sitt i 2026, før han avslutter sin utrolige karriere. – Jeg har gjort dette hele livet mitt. Jeg elsker å spille fotball. Jeg nyter alle treningene og kampene. Jeg er litt redd for at alt skal ta slutt, sa 36-åringen. Messi har rekorden som den med flest Ballon d`Or-trofeer med sine åtte utmerkelser. (NTB)


  Formel 1-fører forlater laget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:13.16)
  etter fem år får ikke esteban ocon fortsette i formel 1-laget alpine. franskmannen er ferdig i laget etter sesongen, bekrefter alpine på sine hjemmesider mandag. 27-åringen har kjørt i formel 1 siden 2016. de fem siste sesongene har han vært i alpine (byttet navn fra renault etter 2020), og i 2021 kjørte han inn til sin og lagets første seier i ungarn grand prix. i 2023 var han tilbake på pallen i monaco, men denne sesongen har det gått tyngre. etter åtte løp er tiendeplass det beste for ocon, som ligger på 16. plass i vm-sammendraget med ett poeng. i pressemeldingen sier ocon at han skal offentliggjøre planene sine for fremtiden veldig snart, mens alpine skriver at de vil presentere laget for 2025 etter hvert. den andre føreren på laget denne sesongen er pierre gasly.  Solbakken hinter om flere klubbytter: – Mange oppsøker meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 2. juni 2024 KL:13.42)
  ståle solbakken møtte pressen før privatlandskampene mot kosovo og danmark. der brukte landslagssjefen ganske mye tid på å prate om mulige overganger. blant annet én spiller vil trolig bytte klubb ifølge solbakken. – kristian thorstvedt tror jeg kommer til å skifte klubb. sassuolo ser svake ut, og han kommer nok til å dra, sier han. han sier han har diskusjoner med mange spillere om klubbfremtiden. også med brennhete alexander sørloth. – det er mange som oppsøker meg. vi har hatt ti minutter med sørloth. og så er det er noen ganger jeg tar initiativ selv, sier han. solbakken bekrefter at de snakket om hans klubbsituasjon, uten å si nevneverdig mye om hva som skjer i sommer. – han er voksen mann, og trenger ikke råd. det var greit å diskutere situasjonen, sier han. sørloth er blant annet koblet til den spanske storklubben av atlético madrid. han antydet også at fremtiden til spillere som sander berge, antonio nusa og marcus holmgren pedersen er usikre. – sander er en spiller som er veldig god, og han bør se om det går an å bytte klubb, sier solbakken.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »