Hovedsiden

Liten annonse

  Stjernene tilbake for landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (fredag 24. mai 2024 KL:11.05)
  ada hegerberg, caroline graham hansen, frida maanum, maren mjelde og maria thorisdottir måtte alle stå over forrige landslagssamling. nå er de igjen tilbake i landslagstroppen til em-kvalifiseringskampene mot italia 31. mai (hjemme) og 4. juni (borte). det ble klart da landslagssjef gemma grainger tok ut troppen fredag formiddag. – det er fint å få flere spillere tilbake. det er fint å ha dette hodebryet. for meg var dette uttaket et hodebry, med alle spillerne friske og raske. jeg ønsker alltid det. det er bedre å ha alle spillerne tilgjengelige, sier grainger på pressekonferansen. de to beste i kvalifiseringsgruppen går videre til em. norge leder gruppen etter de to første kampene, men norge, italia, nederland og finland står alle med tre poeng. – vi tar en kamp av gangen. det jeg fokuserer mest på er å prestere bedre enn i de to siste kampene. det gjelder både med og uten ball, sier grainger. hele troppen: keepere: cecilie fiskerstrand, guro pettersen, aurora mikalsen forsvar: marthine østenstad, maria thorisdottir, tuva hansen, guro bergsvand, maren mjelde, thea bjelde, mathilde harviken. midtbane: ingrid syrstad engen, vilde bøe risa, guro reiten, justine kielland, frida maanum, lisa naalsund, karina sævik. angrep: caroline graham hansen, ada hegerberg, celin bizet ildhusøy, signe gaupset, elisabeth terland, sophie román haug. treningsgruppe: cathinka tandberg, julie blakstad, emilie joramo.

  Kashafali om VM-bronsen: – Ikke klar for å yte maksimalt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:14.43)
  salum kashafali løp inn til bronsemedalje på 100 meter i para-vm mandag 20. mai. medaljen kom i t13-klassen. dagen etter skriver bergenseren i en melding til nrk at kroppen ikke er klar for å yte maksimalt, og at finalen bærer preg av det. – jeg kjenner store smerter når jeg skal ta i, men flyter fint på 80–90 prosent, fortsetter han. kashafali måtte reise hjem fra en treningsleir i portugal tidligere i år etter at han fikk problemer med lysken. under para-vm i mai er det fortsatt et problem. – hodet vil mer enn kroppen nå og det er frustrerende. likevel opplyser han at planen er å løpe diamond league både i eugene 25. mai, og bislett games 30. mai. sistnevnte ser du på nrk. – jeg forholder meg til den planen jeg har lagt med olympiatoppen og trener stephan (johansson) ut mai, og så er det tilbake til tegnebrettet. det er paralympics i paris som gjelder, men jeg håper selvsagt å prestere foran hjemmepublikummet i oslo også.


  Nær rekord på fotballens festdag – 125.824 tilskuere i Eliteserien og 1. divisjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mai 2024 KL:11.32)
  årets 16.-maikamper var under 900 solgte billetter fra ny bestenotering for de to øverste divisjonene i norsk fotball. i alt 125.824 publikummere oppgis å ha vært på torsdagens 16 kamper i eliteserien og 1. divisjon. det er like bak rekorden på 126.715 fra 2022. forrige sesong stoppet 16.-maioppmøtet på 121.344. tallene gjelder solgte billetter og ikke hvor mange som faktisk var inne på stadion. eliteserieklubbene meldte til sammen om 92.657 tilskuere. det er en nedgang fra fjorårets 98.097. rekorden på 106.414 ble satt i 2009. i 1. divisjon endte tallet på 33.167 mot 23.247 fra ett år tilbake. vålerenga bidro sterkt til oppsvinget og sto for nesten en tredel av billettsalget. oslo-laget rykket i fjor ned fra øverste nivå. eliteserien (snitt 11.582) * 21.426: rosenborg – kfum oslo * 16.750: brann – sandefjord * 15.800: viking – lillestrøm * 11.317: fredrikstad – strømgodset * 8257: bodø/glimt – tromsø * 6628: haugesund – kristiansund * 6325: odd – molde * 6154: sarpsborg – hamkam 1. divisjon (snitt 4146) * 10.770: vålerenga – kongsvinger * 5026: stabæk – lyn * 4557: aalesund – sogndal * 4432: sandnes ulf – bryne * 4036: start – egersund * 2188: levanger – ranheim * 1206. mjøndalen – åsane * 952: raufoss – moss (©ntb)

  Skroter regel – sjeiken kan stille til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:13.43)
  regelen om at man kan sitte maks tolv år som president i det asiatiske fotballforbundet (afc), er kastet. det åpner for sjeik salman bin ibrahim al khalifa. afc vedtok dette på en kongress i bangkok i forkant av fifa-kongressen samme sted. regelfjerningen gjelder også styremedlemmer. tidligere var grensen på tolv år fordelt på tre valgperioder. kun australia og jordan stemte mot forslaget som kom fra blant annet saudi-arabia og qatar. beslutningen betyr at sjeik salman bin ibrahim al khalifa fra bahrain kan stille til gjenvalg i 2027 hvor han med de gamle reglene måtte ha trådt til side. 58-åringen har vært afc-president siden 2013. regelen om et tidsbestemt mandat kom etter korrupsjonsskandalene som rystet det internasjonale fotballforbundet (fifa) i 2011 og 2015. begge gangene var det sterke koblinger til det asiatiske forbundet. (ntb)  Mot rekordstor norsk tropp i friidretts-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:06.30)
  foreløpig er det bare jakob ingebrigtsen og karsten warholm som er kvalifisert fra norge, men de får selskap av mange flere i årets em i friidrett i roma. – vi har ikke tatt ut noen ennå. det er sånn sett bare jakob ingebrigtsen og karsten warholm som har friplass som regjerende europamestere. men det er vel rundt 20 stykker som har tatt kravet, og så er det ganske mange som ligger inne på ranking, sier sportssjef erlend slokvik i norges friidrettsforbund til ntb. i siste em i münchen i 2022 hadde norge med 46 deltakere. rekorden på 51 utøvere stammer fra em i amsterdam i 2016. slokvik har store forhåpninger om at norge stiller et tilsvarende antall utøvere som for åtte år siden. norsk friidrett er i vinden, og det er flere medaljekandidater enn på mange år. – vi regner med at det blir en like stor tropp i år. jeg tipper at det i hvert fall blir 50 norske utøvere med, og så får vi se hva det endelige antallet blir. siste frist for å kvalifisere seg er 26. mai. det er blant annet også kvalifiseringsmuligheter i stockholm onsdag og i trond mohn games i bergen 22. mai. det samme gjelder i nm i halvmaraton på birkeland 25. mai. årets em i roma arrangeres på stadio olimpico 7.-12. juni. (ntb)
  Fotballkamper utsatt etter katastrofeflommen i Brasil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:07.15)
  ekstreme nedbørsmengder gjør det umulig å spille seriekamper i fotball i den brasilianske delstaten rio grande do sul. brasils fotballforbund har hittil utsatt ti oppgjør for tre av eliteklubbene fra regionen. det gjelder internacional, gremio og juventud. delstatshovedstaden porto alegre står under vann, og det er der internacional og gremio holder til. minst 90 personer er meldt omkomne, opplyser myndighetene i rio grande do sul. i tillegg er 131 ikke blitt gjort rede for, og 155.000 mennesker har mistet hjemmet sitt. de voldsomme regnbygene som begynte i forrige uke, har forårsaket flom i elver, lagt hele landsbyer under vann og ødelagt veier og broer. flommen regnes som delstatens verste ekstremværkatastrofe. det er meldt mer regn i dagene som kommer. (ntb)


  Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:13.50)
  aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot gjert ingebrigtsen. det bekrefter jan swensson, forlagssjef sakprosa på aschehoug, til nrk. – gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver swensson. han legger til: – innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram. gjert ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. han bestrider tiltalen.

  BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:17.20)
  en forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i premier league. forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag. det melder bbc. vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye pl-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket. ifølge engelske medier har premier league-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i tv-penger. formålet med begrensingen er å sikre at englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep. alle forslag på et aksjonærmøte i premier league krever et klart flertall for å bli vedtatt. minst 14 av 20 klubber må si ja. fra før har premier league innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (ntb)

  Ishockey: Seks spillere ferdige i Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:14.58)
  vålerenga ishockey opplyser at sentrale spillere som mika partanen, mark auk og christopher bengtsson ikke blir med laget inn i 2024/25-sesongen. per dags dato er det klart at hele seks spillere på utgående kontrakt ikke forlenger med oslo-klubben. foruten mika partanen, auk og bengtsson gjelder det markus søberg, alex dostie og joona partanen. mika partanen, lagets poengkonge i grunnserien, pådro seg nylig en kneskade som må opereres, og det er ikke uaktuelt at han kan bli vif-spiller igjen på et senere tidspunkt. – per nå er han ikke vålerenga-spiller neste sesong, men vi vil holde dialogen med mika og se hvordan han føler seg når han er tilbake etter rehabilitering, sier sportssjef anders myrvold til vifs nettsted.  Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:22.13)
  det norske ekteparet kristin skaslien og magnus nedregotten vant sin sjette kamp på rad da sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-vm. tidligere onsdag slo de italia 7-4. dermed topper duoen gruppe a sammen med sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet. torsdag venter spania, som ligger sist i gruppe a. det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe b. skaslien og nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i beijing-ol i 2022. (ntb)


  Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:07.40)
  studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens ol. den norske troppen tar alle forholdsregler. hanne staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i tokyo-ol for tre år siden. – vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra tokyo. vi har lagt gode planer, sier staff til ntb. hun er leder for prestasjon og utvikling på olympiatoppen. tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet npj climate and atmospheric science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall. også det europeiske værbyrået ecmwf sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert. en talsperson fra ol-arrangøren i frankrike har tidligere uttalt til afp at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak. blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (ntb)

  Etiopisk friidrettsutøver utestengt i fem år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:11.26)
  den etiopiske mellomdistanseløperen zerfe wondemagegn har blitt utestengt i fem år etter flere brudd på dopingreglene. det bekrefter friidrettens integritetsenhet (aiu) mandag. wondemagegn ble nummer fire på 3000 meter hinder i vm i august i fjor. hun har også en åttendeplass på øvelsen fra ol i 2021. 21-åringen testet positvt på tre ulike tester mellom 22. august og 24. september i fjor. hun fikk opprinnelig en straff på seks år, men den ble redusert med ett år etter at hun erkjente bruddene. utestengelsen på fem år gjelder fra 20. oktober 2023.  Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges Skiforbund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:11.02)
  styret i norges skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag. det bekrefter generalsekretær arne baumann i norges skiforbund (nsf) til nrk. – jeg tror dette har vært viktig både for norges skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. og få ro rundt situasjonen om landslagsavtalen, sier baumann til nrk. innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere. – skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident tove moe dyrhaug i en pressemelding. i pressemeldingen fra nsf sier alpinist aleksander aamodt kilde at dialogen med skiforbundets ledelse er god og at den nye landslagsavtalen gir et godt grunnlag for den videre prosessen. – den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere, sier kilde.


  Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:11.43)
  palestinas fotballforbund mener at israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at fifa suspenderer eller utestenger israels fotballforbund. det kommer fram i et forslag palestinas fotballforbund (pfa) vil legge fram for fifa-kongressen i bangkok 17. mai. torsdag får ntb bekreftet fra fifa at palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene. palestinerne anklager israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på fifas statutter. videre oppfordres fifa til å presse israels fotballforbund (ifa) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga. pfa ber fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse». israels krig i gaza har pågått siden 7. oktober.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »