Hovedsiden

Liten annonse
  Japan vant laggull i turn-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 13 minutter gammel - (onsdag 4. oktober 2023 KL:06.18)
  daiki hashimoto leverte under press i siste apparat da japan gjenerobret lagtittelen i turn-vm mindre enn ti måneder før ol i paris. hashimoto er regjerende ol-mester i individuell mangekamp og i svingstang. nettopp svingstang var siste apparat for japan i lagfinalen. kina hadde lagt press på japanerne med ypperlige prestasjoner i ringer, men hashimoto svarte med en sterk gjennomføring og satte landingen. japan kunne juble for gull 1,80 poeng foran tittelforsvarer kina. japanerne var best i bøylehest, skranke og svingstang, nest best i sprang, tredje best i ringer og fjerde best i frittstående. hashimoto (5 apparater), kazuma kaya (5), kenta chiba (4), kazuki minami (2) og kaito sugimoto (2) fikk til sammen 255,594 poeng. kina tok sølv med 253,794 og usa bronse med 252,428. (ntb)
  Billettsalet til fotball-EM i gang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 3. oktober 2023 KL:18.07)
  billettsalet til neste års em-sluttspel i fotball starta tysdag. celia sasic, visepresident i fotballforbundet i tyskland, melder om stor interesse. – etterspurnaden er veldig stor. det ligg an til å bli mange fleire kjøpsførespurnader enn det er billettar, seier ho. om lag 1,2 millionar billettar er tilgjengeleg i den første salsperioden, som varer til 26. oktober. prisane varierer frå 30 euro (342 kroner) for billigaste billettkategori i gruppespelet til 1000 euro (11.400 kroner) for høgaste billettkategori til finalen i berlin. det finst også vip-billettar som kostar 2000 euro. bortsett frå vertslandet tyskland er ingen av deltakarane i sluttspelet kjent. em-kvalifiseringa går føre seg til november, og dei tre siste plassane fordelast først gjennom nasjonsligaomspel i mars. gruppetrekninga blir gjennomført 2. desember. neste salsomgang skjer etter trekninga. totalt er det 2,2 millionar billettar til de 51 kampane mellom 24 lag i ti tyske byer. em avviklast i tida 14. juni til 14. juli 2024. (ntb)


  FIS øker premiepotten for langrenn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 3. oktober 2023 KL:06.43)
  det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes. – potten til de beste i sammendraget går opp. de får mer penger. dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier ulf morten aune til ntb. han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i det internasjonale skiforbundet (fis). pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i fis i zürich fredag. i langrennskomiteen er espen bjervig norges representant. pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. for de fem beste beholdes summen fra sist sesong. – dette gjøres etter ønske fra løperne, sier aune. heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. her var det bare belønning til de seks beste fra før. (ntb)


  Braathen reklamerte for klesmerke uten tillatelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:19.48)
  alpinist lucas braathen markedsførte nylig et samarbeid den svenske klesgiganten j. lindeberg. det hadde han ikke tillatelse av norges skiforbund til å gjøre. alpinistenes sportssjef claus ryste bekrefter situasjonen overfor tv 2. – jeg ønsker ikke å si noe detaljert om denne saken i media nå, men jeg kan bekrefte at lucas har gjennomført en kampanje med j. lindeberg som han ikke har hatt tillatelse til. vi kommer til å følge opp dette internt, sier han til kanalen. lucas braathens far sier til tv 2 at bildene forbundet reagerer på er en del av en kort digital kampanje som nå er over. – jeg registrerer at claus sier at dette ikke er et samarbeid lucas har fått tillatelse til. min kommentar til det er at før man skal snakke om å innhente og gi tillatelse, må man først være enige om hvem som har hvilke rettigheter, og hvem som har hvilke plikter, sier han til kanalen. alpinlandslaget har en offisiell klesavtale med helly hansen. (ntb)

  BBC: Liverpool vil ha utlevert VAR-lydopptak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:18.06)
  liverpool har levert inn en formell søknad om å få tilgang til lydopptakene av var-dommernes diskusjoner rundt lørdagens feilaktige annullering, melder bbc. videodømmingen havnet i fokus da liverpool-spiller luis diaz ble fratatt en scoring etter en drøy halvtime i premier league-oppgjøret borte mot tottenham lørdag kveld. tottenham vant til slutt 2-1. i etterkant opplyste dommerforeningen pgmol at annulleringen var feil, og at målet burde blitt stående. tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil». nå har liverpool formelt bedt om å få utlevert lyden av var-dommernes samtaler i forbindelse med det som endte opp med å bli en tabbe. det er ikke kjent om forespørselen vil bli etterkommet. søndag kom liverpool med en uttalelse der klubben kritiserte feilen i harde ordelag. «vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at var skal minske dette presset. det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble brukt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», het det i meldingen. «at tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. dette er svært viktig for vars framtid, i og med at det berører alle klubber. all læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», skrev klubben videre. samtidig varslet liverpool at ytterligere skritt ville bli tatt i saken. (ntb)

  Ikonisk OL-stadion beordret stengt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:18.04)
  olympiastadion i aten, som ble bygget til sommerlekene i 2004, tvinges til å holde stengt som følge av at det er funnet rust langs det ikoniske buede taket. arenaen med 70.000 sitteplasser er den største i hellas og er kjent for den hvite stålkonstruksjonen som er designet av den spanske arkitekten santiago calatrava. vegg i vegg ligger også den greske ol-velodromen. nå er begge de to idrettsanleggene stengt ​​etter at de ikke kom gjennom en sikkerhetsinspeksjon som ble igangsatt i april i offentlig regi. beslutningen ble tatt fredag. (ntb)


  United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:14.21)
  manchester uniteds viktige midtstopper lisandro martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill. allerede før helgen varslet premier league-klubben at martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april. martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen. –ja, jeg kan bekrefte at «licha» martinez må opereres. det er virkelig triste, skuffende nyheter. han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier united-manager erik ten hag. (ntb)

  Turnsensasjonen (26) med spektakulært triks – blir oppkalt etter henne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:08.47)
  simone biles har nærmest blitt kjent for å flytte grensen for hva som er mulig i turnsporten. nå har hun gjort det igjen. for natt til mandag norsk tid, i kvalifiseringen i turn-vm, klarte biles å lande en «yurtsjenko» dobbel pikert salto. det høstet hyllest i sosiale medier. – du er helt utrolig, skriver alpinstjernen og landskvinne mikaela shiffrin på instagram. trikset er det ingen kvinner før henne som har klart å gjennomføre i et internasjonalt mesterskap. dermed skriver 26-åringen seg nok en gang inn i historiebøkene. og ikke bare det, for ettersom hun lykkes med gjennomføringen, blir nå øvelsen kalt opp etter henne. men den kan ikke hete «the biles» – det er det allerede en annen øvelse som heter. «the biles ii» blir den femte øvelsen som biles får oppkalt etter seg. historisk er det stort sett menn som har gjort denne øvelsen.
  Liverpool hardt ut mot VAR-tabbe: – Uakseptabelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:21.44)
  liverpool er ikke fornøyd med at var-missen som kostet dem et mål mot tottenham, omtales som en menneskelig feil. de vil ta ytterligere skritt. videodømmingen havnet i fokus da liverpool-spiller luis diaz ble fratatt et ledermål etter en drøy halvtime i oppgjøret borte mot tottenham lørdag kveld. tottenham vant til slutt 2-1. i etterkant opplyste dommerforeningen pgmol at avgjørelsen var feil og at målet burde blitt stående. tabben ble omtalt som en «betydelig menneskelig feil». liverpool kom med en uttalelse søndag der klubben kritiserer feilen. «vi aksepterer presset som dommerne jobber under, men det er meningen at var skal minske dette presset. det er derfor utilfredsstillende at det ikke ble tatt god nok tid til å sikre at rett avgjørelse ble tatt», heter det i meldingen. klubben mener samtidig at situasjonen må gjennomgås for å finne ut hva som skjedde og hindre at det skjer igjen. «at tabben allerede er kategorisert som en «betydelig menneskelig feil», er uakseptabelt. alt skal gjennomgås for å finne ut hva som skjedde. dette er svært viktig for framtiden med var siden det berører alle klubber. all læring skal brukes til å sikre at slike feil aldri skjer igjen», heter det videre. samtidig skriver liverpool at klubben vil ta ytterligere skritt. «i mellomtiden vil vi undersøke mulighetene vi har ettersom situasjonen krever det». (ntb)


  Bygda på barrikadene

  Kilde: VG Innenriks | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:20.09)
  gruveselskapet nordic mining lover arbeidsplasser, tilflytting og nytt liv i vevring. nå pågår rettssaken. men hvis planene gjennomføres, forsvinner de unge fra bygda.
  Eikeri vant Tokyo-finale etter snuoperasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. september 2023 KL:12.48)
  ulrikke eikeri og doublemakker ingrid neel slo til i tennisfinalen i tokyo lørdag. hjemmefavorittene eri hozumi og makoto ninomiya ble slått 2-1. kampen var over i løpet av snaut 100 minutter. den endte med sifrene 3-6, 7-5 og 10-5. det japanske paret serverte langt bedre server enn eikeri og neel stort sett gjennom de to første settene, men mot slutten jevnet dette seg ut. det gjorde at eikeri tok ledelsen 6-5 i andresettet etter å ha ligget under med klar margin. kort etter hadde den norske jenta og hennes estiske makker vunnet settet. kampen ble så avgjort i et tiebreak der eikeri/neel vant overlegent 10-5. eikeri hadde før wta500-finalen spilt inn snaut 1,7 millioner kroner denne sesongen. (ntb)

  Legenden 2CV runder 75 år

  Kilde: Bil24 | Publisert: (lørdag 30. september 2023 KL:10.30)
  en av verdens aller mest gjenkjennelige bilmodeller ble introdusert i oktober 1948. som vi vet har james bond kjørt noen av de kuleste bilene som har vært å oppdrive opp gjennom årene, selvsagt med aston martin db5 som sin «firmabil». men det er ikke alltid at 007 har hatt en rask bil som han kan […] innlegget legenden 2cv runder 75 år dukket først opp på bil24.no.
  Uno-X-ryttere like utenfor topp ti i Kroatia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:18.53)
  på den hardeste etappen i cro race var det norske uno-x-laget aktive gjennom hele etappen. i motbakkespurten opp mot mål var det torstein træen som kom først i mål av uno-x-rytterne på en 12. plass. i neste gruppe, ni sekunder bak etappevinner matej mohoric, kom jonas gregaard og alexander kristoff inn til henholdsvis 16. og 18. plass. i sammendraget er de tre lagkameratene nå nummer 11, 12 og 13. træen er åtte sekunder bak sammenlagtleder magnus sheffield, mens kristoff og gregaard er henholdsvis ni og 14 sekunder bak. rittet avsluttes søndag.
  Landslagssamlinger i ishockey reddet – spleiselag innbrakte millionbeløp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:12.41)
  pengehjelp fra både sponsorer og oilers-toppen tore christiansen bidrar til at deler av landslagsaktiviteten til norges ishockeyforbund fram til nyttår berges. det opplyser hockeypresident tage pettersen til ntb. tidligere i høst ble det kjent at forbundet måtte sette all landslagsaktivitet, med unntak av på u20-laget for menn, på pause ut året. årsaken er store økonomiske vanskeligheter som følge av utfordringer med å innhente kommersielle midler. nå ser plutselig situasjonen atskillig lysere ut. – siden vi måtte gi den kjedelige beskjeden om at vi skulle pause alt, har vi hatt en ambisjon om å få med støttespillere for å kunne gjennomføre i hvert fall én samling for samtlige landslag i løpet av de internasjonale vinduene i november og desember, sier hockeypresident tage pettersen til ntb. han bekrefter videre at en løsning for dette var klar torsdag. tv 2 har også omtalt saken.

  Malmö-stjerne utestengt for å ha hetset dopingkontrollør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:16.26)
  pontus jansson, stjernestopper i malmö, er av sveriges fotballforbund utestengt i to kamper for å ha forulempet en dopingkontrollør. 32-åringen ble anmeldt for å ha ytret seg på forulempende og utilbørlig måte mot en dopingkontrollør, og for ikke å ha etterkommet kontrollørens anvisninger. – vi konstaterer at pontus jansson gjennomførte dopingkontrollen i tråd med gjeldende regler, men hans oppførsel mot kontrolløren utgjør en straffbar forseelse, står det i disiplinærutvalgets avgjørelse, ifølge fotboll skåne. – vi er ikke enige i beskrivelsen av hendelsen, og vi har levert en anke, sier malmös sportssjef daniel andersson. om straffen blir stående, må den tidligere torino-, leeds- og brentford-spilleren stå over kamper mot brommapojkarna og kalmar. (©ntb)


  Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:11.33)
  norges fotballforbund stiller seg bak kollegaene i sverige og danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper. – vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier lise klaveness, president i norges fotballforbund. hun sier at nff ikke var kjent med at saken skulle behandles i uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av uefa i en så viktig sak. det var tirsdag at styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske u17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden russlands invasjon av ukraina. styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp». – det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra uefa. russland kan få plass allerede i em-kvalifiseringen i høst. administrasjonen i uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »