Hovedsiden

Liten annonse









  NFF legger press på regjeringen etter gummigranulat-forbud – advarer kommunene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:13.36)
  fotballpresident lise klaveness vil med regjeringens hjelp ha på plass en kampplan etter gummigranulat-forbudet. kommunene advares mot å forhaste seg med forbud. eu-kommisjonen vedtok denne uken de nye reglene som forbyr bruk av mikroplast i blant annet fotballbaner av kunstgress. vedtaket kom etter at forbudet har vært på høring siden i vår. verken eu-parlamentet eller eus ministerråd kom med innvendinger. de nye retningslinjene vil tre i kraft om tre uker, men det legges opp til en overgangsperiode på åtte år for det som omhandler utfasing av gummigranulat. det betyr at det ikke vil være mulig å kjøpe eller omsette gummigranulat etter 15. oktober 2031. – vi støtter forbudet, men vil ikke klare det uten en nasjonal kampplan. dette vil kreve en enorm omstilling i hele norsk fotball, og eu har varslet at regningen blir stor. nff har vært tydelig på at denne regningen ikke kan sendes over til våre klubber, sier fotballpresident lise klaveness i en uttalelse. nff peker på at samtaler med regjeringen om den etterlyste kampplanen allerede er igangsatt. – vi opplever dialogen vi hittil har hatt med norske myndigheter som lovende. vi har to store problemer. det ene er at vi må kvitte oss med gummigranulat. det andre er at vi ikke har alle alternativ på plass. vi må samarbeide, og nå har vi begynt å utvikle en felles kampplan, sier klaveness. jobben på kort sikt er, ifølge nff, å kartlegge kunstgress-situasjonen på landsbasis. til dette arbeidet har regjeringen varslet at det vil komme fem millioner kroner over statsbudsjettet. på lang sikt er utfordringen at det må komme på markedet gode nok alternativer til gummigranulat som fyllmasse i kunstgressbaner. det finnes ulike alternativer allerede nå, men resultatene av utprøvingen av disse har vært varierende. derfor advarer nå norges fotballforbund norske kommuner mot å vedta forbud mot gummigranulat før overgangsperioden på åtte år er over. – en overgangsperiode på åtte år representerer, tror vi, at også eu anerkjenner at alternativene på markedet ennå ikke er fullgode, sier generalsekretær i nff, karl-petter løken. – nå har vi fått åtte år på å fase ut gummigranulat. da er det viktig at norske klubber får den nødvendige tiden det tar før markedet responderer med gode nok alternativer og at kommuner ikke innfører restriksjoner mot gummigranulat før testingen er skikkelig i gang, fortsetter han. fotballtoppen mener det må tilrettelegges for at det på kort sikt kan «bygges og rehabiliteres» baner med gummigranulat for å opprettholde aktiviteten. (ntb)


  Tyske fotballtopper gir offentlig støtte til Uefas kontroversielle Russland-grep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:10.23)
  de tyske fotballtoppene hans-joachim watzke og karl-heinz rummenigge forsvarer uefas beslutning om å la russiske aldersbestemte landslag få konkurrere igjen. styret i det europeiske fotballforbundet (uefa) besluttet tidligere denne at 17-årslagene til russland skal få delta i turneringer igjen. dette må skje uten nasjonale symboler. tyske watzke og rummenigge er medlemmer av styret. de forsvarer nå avgjørelsen som er tatt. watzke sier til fredagens utgave av bild at grepet som nå er tatt «definitivt ikke er noen oppmykning av vår negative holdning til russland». – dette handler om barn, som ikke skal være ansvarlige for den avskyelige krigen, sier det tyske fotballforbundets visepresident watzke til. – barn er ofre for krigen. de er uskyldige og trenger hjelp. de bærer ikke noe ansvar for denne krigen og bør ikke straffes ekstra. derfor stemte jeg «ja» for å la dem delta i spill igjen, sier rummenigge. det tyske forbundet har ennå ikke kommentert uefa-avgjørelsen. england, polen, latvia, litauen, sverige, norge og finland har imidlertid sagt at de ikke vil spille mot russiske lag. det ukrainske fotballforbundet har gjort det klart at de vil boikotte konkurranser med russiske lag.









  Gratulerer Aston Martin DB5 ‒ du er 60 år

  Kilde: Bil24 | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:10.04)
  favorittbilen til james bond runder i disse dager 60 år. blar vi oss tilbake til 1963 finner vi to store historiske hendelser, som begge på hver sin måte handler om å ha respekt for hverandre. for i august leverte martin luther king jr. den berømte «i have a dream»-talen, og knappe tre måneder senere ble […] innlegget gratulerer aston martin db5 ‒ du er 60 år dukket først opp på bil24.no.

  Ber Høyre snu – vil ha ny aksjeliste

  Kilde: VG Innenriks | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:22.13)
  det er flere ubesvarte spørsmål om aksjehandler og erna solbergs habilitet som vi ikke får svar på, mener marie sneve martinussen (r). nå oppfordrer hun høyre å sørge for at en ny komplett liste blir lagt fram.












  AIU anker frikjennelsen – vil ha Amusan straffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:20.03)
  tobi amusan (26) var rørt til tårer etter å ha avsluttet en vanskelig sesong med seier på 100 meter hekk i diamond league-finalen i eugene søndag kveld. men problemene er ikke over for verdensrekordholderen. 19. juli fortalte amusan at hun var blitt tiltalt for å ha ha brutt meldeplikten tre ganger i løpet av 12 måneder, et brudd på dopingbestemmelsene som normalt fører til utestengelse. 17. august konkluderte imidlertid disiplinærutvalget med at amusan ikke hadde gjort seg skyldig i regelbruddene hun var anklaget for. hun kunne dermed delta i vm i budapest, der den regjerende verdensmesteren måtte ta til takke med en sjetteplass. mandag viste det seg at søndagens gledestårer kanskje kom for tidlig. aiu, den uavhengige organisasjonen som behandler dopingsaker for det internasjonale friidrettsforbundet, anker nemlig avgjørelsen om at amusan ikke har brutt dopinregelen til idrettens voldgiftsrett (cas).







Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »