Hovedsiden

Liten annonse
  Bulgarias kontroversielle fotballpresident trakk seg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:15.21)
  bulgarias fotballpresident borislav mihaylov trakk seg mandag fra vervet etter massive protester over tid. en ny president skal velges på kongressen neste år. flere tusen supportere har trukket til gatene i de siste ukene i det som må karakteriseres som masseprotester mot mihaylov, den tidligere keeperen som voktet målet da bulgaria nådde semifinalen i fotball-vm i 1994. misnøyen med mihaylov tiltok i styrke da det ble besluttet å spille em-kvalifiseringskampen hjemme mot ungarn 16. oktober foran tomme tribuner. det har i lang tid vært misnøye med mihaylov og bulgarias fotballforbund på grunn av herrelandslagets labre form. bulgarias statsminister nikolay denkov ba nylig fifa-president gianni infantino om å fjerne mihaylov fra stillingen og sette inn en midlertid ledelse. (ntb)  Gråtkvalt Andersson i Sverige-avskjeden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:20.00)
  janne andersson slet med å holde tårene tilbake da han ledet det svenske herrelandslaget i fotball for siste gang. mot estland ble det en komfortabel 2-0-seier. etter drøye fem minutter spilt ekspederte viktor gyökeres et innlegg i tverrliggeren, før rekkekamerat viktor claesson på mirakuløst vis også satte returen i tverrliggeren. sistnevnte gjorde opp for seg da han stanget inn 1-0 med et lekkert hodestøt. like etter pause sto estlands målvakt mesterlig i veien for en stor sverige-sjanse, men noen få minutter senere la emil forsberg på til 2-0. det ble også sluttresultatet. tjue minutter før slutt ble albin ekdal hyllet da han ble byttet ut. midtbanespilleren fikk bære kapteinsbindet i sin siste landskamp. før kampstart hedret friends arena de to fotballsupporterne som mistet livet i brussel 16. oktober. de to lagene spilte også med sørgebånd. andersson annonserte tidligere i høst at han ville gi seg som landslagssjef dersom de mislyktes i å ta seg til em i tyskland. det håpet var ute allerede i midten av oktober. gultrøyene har trøblet stort og ender med kun tre seirer på de åtte kampene i kvalifiseringen. andersson har vært sveriges landslagstrener i åtte år og tatt nasjonen til flere store mesterskap. (ntb)

  Serbia trygget EM-billetten – første deltakelse siden 2000

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:16.58)
  det serbiske herrelandslaget i fotball er klare for fotball-em i tyskland tross poengdeling mot bulgaria. de slår følge med ungarn til neste års mesterskap. serberne sto med 13 poeng før den siste kvalifiseringsrunden, og i hjemmemøtet med bulgaria trengte de bare ett poeng for å spikre plassen i em 2024. et hodestøt fra srdan babic snaue ti minutter før slutt sørget for 2-2. ungarn var på sin side sikret sluttspillsbillett allerede før søndagens kamper, og hjemme mot montenegro sørget to glimrende mål fra liverpool-spiller dominik szoboszlai for at ungarerne vendte fra 0-1 til 2-1. adam nagy scoret ungarns tredje på overtid. serbia har deltatt i fire av de fem siste vm-sluttspillene, men i em har det ikke blitt deltakelse siden 2000. (©ntb)  Håndballherrene tapte uten Sagosen og flere andre stjerner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:18.22)
  det norske herrelandslaget i håndball skuffet og tapte 33-37 mot nederland i firenasjonersturneringen på sotra lørdag. det har ikke skjedd siden 1990. landslagstrener jonas wille lot flere store profiler hvile. kolstad-kvartetten sander sagosen, magnus abelvik rød, gøran johannessen og magnus gullerud manglet alle i den norske troppen. det samme gjorde strekspiller henrik jakobsen. det norske laget hadde likevel kontroll på begivenhetene fra start i kampen, og etter en jevnspilt åpning var alexander blonz sentral i en sterk periode for norge. nederlenderne fikk mer sving på sakene inn mot sidebyttet, men jonas willes mannskap hadde likevel en komfortabel 23-19-ledelse til pause. defensivt var det likevel ikke alt som fløt for norge. – det er helt krise i forsvaret, og det renner inn mål over alt. vi taper de fleste duellene, og vi skal ikke slippe inn 19 mål på en omgang mot nederland, sa en kritisk tv 2-ekspert ida alstad i pausen. etter pause fortsatte lagene å følge hverandre tett, og med et kvarter igjen på klokka ledet norge 28-25. med sju minutter igjen var nederland kun ett mål bak, og det norske laget tapte til slutt med fire mål etter en skuffende avslutning. – det har stoppet helt opp for norge, sa tv 2-kommentator harald bredeli mot slutten av kampen. nederland har ikke slått norge på herresiden i håndball siden 1990. etter to vm-sølv i 2017 og 2019, i tillegg til em-bronsen i 2020, har de norske håndballgutta gått fire strake mesterskap uten å nå semifinale. firenasjonersturneringen på sotra er et ledd i oppkjøringen mot em i tyskland i januar. torsdag tapte norge 24-27 mot regjerende verdensmester danmark. søndag venter spania. (ntb)

  Skjerpet sikkerhet rundt danske landslag – NFF følger utviklingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. november 2023 KL:14.07)
  danmarks fotballforbund tar fornyede sikkerhetsgrep rundt egne landslag og supportere. nff sier at man følger med på situasjonen. krigen i ukraina og på gazastripen, i tillegg til skyteepisoden i brussel 16. oktober, gjør at det danske forbundet skjerper sikkerheten på en rekke områder. – den nåværende situasjonen gir grunn til bekymring, og derfor har vi valgt å øke fokuset på sikkerheten, sier fotballpresident jesper møller til dr sporten fredag. – vi har laget en gjennomgang av alle våre sikkerhetsrutiner, og vi kommer til å gjøre grep på en rekke områder, både når det gjelder spillere og supportere, fortsetter han. fotballpresidenten forteller videre at tiltakene vil bli opprettholdt så lenge forbundet finner det nødvendig. møller opplyser også om at andre nasjonale forbund gjør lignende grep. ntb har rettet en henvendelse til norges fotballforbund med spørsmål om det vurderes tilsvarende grep rundt norske landslag og supportere. – nff har gode rutiner og oppdaterte beredskapsplaner når det gjelder sikkerhet i forbindelse med våre landslag og supportere, sier sikkerhetssjef geir ellefsen. – vi følger selvsagt hele tiden med på sikkerhetssituasjonen og samarbeider kontinuerlig med politi, nasjonale sikkerhetsmyndigheter, sikkerhetsselskaper og ikke minst nfip - koordineringskontoret for alle idrettskonkurranser i europa. kripos er forøvrig ansvarlig for nfip i norge, legger han til. det norske herrelandslaget skal senere denne måneden møte færøyene og skottland. det førstnevnte oppgjøret går på ullevaal, det siste i glasgow.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »