Hovedsiden

Liten annonse

  KFUM skal spille på Ekeberg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:16.22)
  det har lenge vært usikkerhet rundt hvor nyopprykkende kfum skal spille hjemmekampene sine i eliteserien. intility arena har vært lansert som et alternativ, men på egne hjemmesider opplyser kfum at oppholdet på vålerengas hjemmebane blir kortvarig. bare første hjemmekamp blir på fremmed gress, om alt går etter planen. for kfum har jobbet på spreng med å oppgradere banen på ekeberg til eliteseriestandard. – vi skal klare å innfri på alle de kravene som stilles til oss, lover daglig leder thor-erik stenberg, som forteller at det blir nye tribuner med plass til 3300 mennesker, nye lysmaster og et nytt medietårn på anlegget.

  Riiber klar for Holmenkollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:10.06)
  jarl magnus riiber er konkurranseklar igjen etter å ha testet skulderen. han blir dermed å se i holmenkollen til helgen. riiber sto over rennene i lahti sist helg på grunn av planlagte tester. skulderen hans har hoppet ut av ledd flere ganger, og en operasjon er aktuell etter sesongen. kombinertherrene skal gå verdenscuprenn i kollen både lørdag og søndag. – vi gleder oss til å se jarl på hjemmebane. han har herjet voldsomt i vinter. vi ligger fattige 34 poeng bak østerrike i nasjonscupen. det er noe vi ønsker å gjøre noe med i kollen, sier kombinertløpernes sportssjef, ivar stuan. riiber har for lengst sikret sammenlagtseieren i verdenscupen individuelt. han kan nå altså bidra til at norge vinner også nasjonscupen. på kvinnesiden kan ida marie hagen sikre verdenscupkula på hjemmebane. kvinnene skal ha én konkurranse i holmenkollen. dette er uttaket: menn: espen andersen (lommedalens), espen bjørnstad (byaasen), kasper moen flatla (jardar), jørgen graabak (byåsen), jens dahlseide kvamme (haslum), jens lurås oftebro (jardar), jarl magnus riiber (heming), andreas skoglund (molde og omegn), marius solvik (haslum), jørgen berget storsveen (elverum), simen tiller (moelven). kvinner: ida marie hagen (haslum), gyda westvold hansen (nansen), mari leinan lund (tolga), marte leinan lund (tolga), hanna midtsundstad (våler), mille marie hagen (haslum), nora helene evans (fossum).  Sørloth herjer mot Granada – hat trick for Villarreal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:15.36)
  alexander sørloth vartet opp med et hattrick i villarreals overkjøring av granada på hjemmebane i la liga søndag ettermiddag. ps! kampen er ikke ferdig, men villarreal leder 5-0. det tok bare sju minutter før vertene tok ledelsen. målet kom etter at bertrand traoré slo et innlegg til gerard moreno, som chippet ballen i tverrliggeren. sørloth plukket imidlertid opp returen og sendte «den gule ubåt» i ledelsen. og nordmannen var ikke ferdig der. drøye ti minutter senere slo dani parejo et innlegg inn til sørloth, som enkelt kunne prikke inn sitt andre for dagen. etter en drøy time fullbyrdet sørloth hattricket da han headet inn en corner. nok en gang var det parejo som sto for assisten. scoringene var trønderens tiende, ellevte og tolvte i la liga denne sesongen. det sender han opp på en delt 7.-plass på toppscorerlisten. i mellomtiden hadde også étienne capoue og gonçalo guedes satt inn villarreals 3-0- og 4-0-mål. (©ntb)

  mistet pallplassen på hjemmebane: – det suger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:13.52)
  kajsa vickhoff lie lå lenge an til en pallplass, men ester ledecka kjørte på et senere startnummer inn 6/100 sekunder foran. italienske federica brignone vant. federica brignone var i en klasse for seg og slo sveitsiske lara gut-behrami med 0,61 sekunder. – man blir frustrert når hun kommer i mål og er seks hundredeler foran. fader, det der var dritkjipt, faktisk, sier kajsa vickhoff lie til nrk etter fjerdeplassen. – jeg skal ikke klage på en fjerdeplass, men fjerdeplass på hjemmebane, det suger, legger hun til. det var tåkeproblemer nederst i kvitfjell-løypa som skapte en del utfordringer med mange stopp og ikke minst litt forskjellige forhold for kjørerne. italienske brignone fikk til et godt til tross for tåka og kjørte ned til 1.37,30. det var det ingen som matchet kajsa vickhoff lie var revansjesugen etter lørdagens utkjøring. hun endte 0,85 sekunder bak ledende brignone i mål, noe som så ut til å holde til en tredjeplass. det var før den tsjekkiske ol-vinneren fra 2018 satte utfor som nummer 19. hun endte 0,79 bak vinneren. ragnhild mowinckel fikk sitt farvel med kvitfjell. lørdag ble hennes bebudede avslutning av karrieren behørig markert. hun leverte ingen stor super-g i sitt siste verdenscuprenn på norsk jord. hun tapte hele tiden nedover og var et stykke bak lederen i mål. hun endte på en 10.-plass, slått med 1,56 av vinneren. mowinckel står foreløpig med norges eneste verdenscupseier denne sesongen. – det var hyggelig å komme i mål til hyllesten. jeg rettet på mye fra lørdag, men skapte en del nye. det gikk på litt for mye tid i mellompartiet, sa mowinckel. – kajsa reddet jo hele dagen, sa mowinckel, men det var før pallplassen glapp.

  Messi og Suárez herjet i storseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:10.42)
  lionel messi og luis suárez bidro med to mål hver da inter miami slo orlando city 5-0, den største seiersmarginen i miamis historie. suárez åpnet ballet og satte inn kampens første mål etter bare fire minutter. sju minutter senere fikk han nettkjenning igjen og sendte miami opp i 2-0-ledelse mot naboene fra orlando. det var suárez` første mål i inter miami-drakten siden han signerte for klubben i desember. etter en halvtimes spill la lagkamerat robert taylor på til 3-0, et resultat som sto til pause. i andre omgang var det messis tur til å skinne på hjemmebane i fort lauderdale. 12 minutter etter pause satte han inn 4-0, og det tok bare fem minutter før argentineren kunne fastsette sluttresultatet til 5–0. inter miami er ubeseiret etter tre kamper denne sesongen. david beckhams klubb har startet sesongen med to seirer og én uavgjort. (nrk/ntb)

  Vickhoff Lie kjørte ut på Kvitfjell: – Jeg er forbanna

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:11.42)
  det ble en kjedelig norsk dag i kvitfjell lørdag. kajsa vickhoff lie kjørte ut, mens ragnhild mowinckel leverte en svak super-g på krevende forhold i plussgrader. verdenscupleder lara gut-behrami leder rennet, som pågår fortsatt, og har østerrikerne cornelia hütter og mirjam puchner nærmest seg. vickhoff lie klarte å matche gut-berahmi før hun kjørte utenfor en port midtveis. etterpå sitter hun igjen med en blandet følelse. – jeg prøvde virkelig alt jeg kunne, og hvis man ikke ga 100 prosent i dag, gikk tiden kjempefort. det var et taktisk dårlig valg av meg der jeg prøvde å gå litt mer rett på, og ble litt sein, men jeg prøvde. da er jeg fornøyd med det, men jeg er forbanna også, sier hun til nrk etter å ha kjørt ut. hun avfeier at det var snakk om overtenning på hjemmebane. – det er mykere forhold her enn vi er vant til, da er det ikke like lett å hente seg inn. jeg prøvde, men da vet jeg det til i morgen, sier hun. ragnhild mowinckel gikk nylig ut med nyheten om at hun gir seg etter sesongen tidligere i uken. hun fikk det ikke helt til i sitt nest siste verdenscuprenn på hjemmebane. det ble litt for omstendig og krampaktig kjøring og endte hele 1,34 sekunder bak den sveitsiske kjøreren. det var super-g på programmet etter at utforrennet ble avlyst fordi man ikke hadde fått kjørt noen obligatorisk trening. det skal kjøres ny super-g på kvitfjell søndag.

  Vickhoff Lie kjørte ut på Kvitfjell – Mowinckel skuffet i super-G-rennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:11.42)
  kajsa vickhoff lie kjørte ut, mens ragnhild mowinckel leverte en svak super-g på kvitfjell. sveitsiske lara gut-behrami leder. verdenscupleder gut-behrami har østerrikerne cornelia hütter og mirjam puchner nærmest seg. ragnhild mowinckel gikk ut med nyheten om at hun gir seg etter sesongen tidligere i uken. hun fikk det ikke helt til i sitt nest siste verdenscuprenn på hjemmebane. det ble litt for omstendig og krampaktig kjøring og endte hele 1,34 sekunder bak den sveitsiske kjøreren. kajsa vickhoff lie derimot klarte å matche gut-berahmi før hun kjørte utenfor en port midtveis. det var super-g på programmet etter at utforrennet ble avlyst fordi man ikke hadde fått kjørt noen obligatorisk trening. det skal kjøres ny super-g på kvitfjell søndag. (©ntb)

  pärmäkoski vant på hjemmebane - tung norsk dag i finland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:10.11)
  Hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var best i de finske skogene og vant kvinnenes 20 kilometer i Lahti. Pärmäkoski passerte målstreken til stor jubel fra hjemmefansen som fikk se hjemmehåpet vinne. – Jeg kan ikke huske å ha sett henne gå så fort noen gang. Hun vet at hun går for seier, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland på NRKs radiosending. Det ble en ordentlig sekundstrid, for Pärmäkoski ventet nervøs i målområdet mens flere av stjernene fortsatt var ute i sporet. Da Victoria Carl, som gikk et meget godt løp, passerte målstreken 1,9 sekunder bak finnen, var Pärmäkoski på gråten. Dette var hennes første verdenscupseier på seks år. – Det betyr enormt for Krista Pärmäkoski, og ikke minst for finsk langrenn, understreker Aukland. Finnene fikk to av sine hjemmehåp på pallen. Kerttu Niskanen tok 3. plassen bak Pärmäkoski og Victoria Carl. For de norske ble det ingen stor dag. Heidi Weng ble Norges beste på en 8. plass, nesten halvannet minutt bak Pärmäkoski. Hun ble eneste norske blant topp ti. Lotta Udnes Weng kom på 11. plass.

  Lægreid med drømmerenn i Holmenkollen - på vei mot seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:16.54)
  sturla holm lægreid sikret seg gull på sprinten i vm og på hjemmebane i holmenkollen viste han seg frem fra sin beste side igjen. med 20 treff på normaldistansen er han på vei mot en klar seier, på en dag hvor det har vært stor norsk dominans. mye av grunnen til det var nettopp den feilfrie skytingen til lægreid, der de nærmeste utfordrerne, tarjei bø, vetle sjåstad christiansen og tarjei bø alle fikk én bom på siste skyting. – det er ingen som fyller så ofte som sturla gjør. han er så god i de situasjonene der, sa nrks ekspertkommentator synnøve solemdal etter lægreids siste skyting. etter at de antatt beste løperne har kommet i mål leder lægreid 28,5 sekunder foran bø, med christiansen på tredjeplass rett over minuttet bak lægreid. johannes thingnes bø, endre strømsheim og johannes dale-skjevdal ligger også alle an til en plassering blant de ti beste. for tarjei bø var det en grov bom på skudd nummer 20 som ødela. – når det siste skuddet ryker, så blir det veldig symbolsk på at du ikke sto løpet ut, sier bø til nrk. – det var et kjempebra løp og all ære til sturla som klarer å skyte 20, sier han videre. tidligere fredag ble det også norsk jubel for kvinnene, hvor ingrid landmark tandrevold revansjerte et skuffende vm og vant, mens ida lien tok en overraskende tredjeplass. alle utøverne er foreløpig ikke i mål, du kan se resten av rennet her.

  Holmenkollen søker om VM i skiskyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:14.24)
  holmenkollen skal igjen prøve å skape folkefest, slik de gjorde i 2016. norges skiskytterforbund skal søke om å få vm på hjemmebane igjen, i 2028 eller 2029. det bekrefter norges skiskytterforbund i en pressemelding. – jeg kan bekrefte at byrådet og oslo kommune står bak en vm-søknad sammen med norges skiskytterforbund og at vi er positive til å være vertskapsby for arrangementet, sier anita leirvik north, byråd for kultur og næring i oslo kommune. skiskytterforbundet er optimister på å få et nytt vm på hjemmebane. – vi vet at det er hard konkurranse å få internasjonale mesterskap i skiskyting og jeg vet at vi kommer til å møte tøff motstand, men sammen med oslo kommune skal vi gjøre alt vi kan for at vi skal dra det lengste strået, sier morten aa djupvik, generalsekretær i norges skiskytterforbund. norge søkte om å få vm i 2025, men den gang ble ikke fristen overholdt.


  Nedtur for Zuccarello og Wild mot Hurricanes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:06.39)
  mats zuccarellos minnesota wild hadde et overtak mot carolina hurricanes i nesten to perioder, men ble til slutt slått 3-2 på hjemmebane. riktignok sørget conner dewar for at den første scoringen gikk til hjemmelaget midtveis i første periode. fem minutter senere utlignet jordan staal for hurricanes, men drøyt 20 sekunder før hvilen sendte jonas brodin wild tilbake i ledelsen 2-1. det resultatet sto seg i nokså nøyaktig 20 minutter, og andre periode så ut til å ende målløs. men igjen fant pucken nettet drøyt 20 sekunder før neste hvil. denne gangen var det andrei svechnikov som utlignet for hurricanes, og lagene var tilbake til utgangspunktet da den tredje perioden startet. den eneste scoringen i siste periode kom etter elleve minutter. et skudd fra jack drury gikk via ansiktet til stefan noesen og så forbi wild-keeper filip gustavsson og fastsatte sluttresultatet til 3-2 for gjestene. mats zuccarello fikk snaut 17 minutter på isen, men ingen assist eller scoring. (ntb)

  Casper Ruud videre i Acapulco

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:06.35)
  casper ruud slo amerikanske christopher eubanks i første runde av atp 500-turneringen i acapulco natt til onsdag. snarøya-gutten har levert gode takter i mexico den siste tiden. han tok seg til finalen av turneringen i los cabos forrige uke, men tapte for australske jordan thompson. eubanks var rangert som nummer 34 på atp-rangeringen før turneringen. ruud var rangert som nummer elleve. nordmannen tok det første settet 6-4, men sett nummer to ble jevnere. det måtte nemlig avgjøres i et tiebreak. eubanks tok tiebreaket 7-5, og utlignet med det til 1-1 i sett. kampen ble avgjort da ruud vant det tredje og avgjørende settet 6-3 etter 40 minutter med spill. han vant dermed med settsifrene 6-4, 6-6 (5-7), 6-3 og er med det klar for åttendedelsfinale. ruud vil forsøke å ta sin første atp-tittel siden april i fjor. den kom i estoril i portugal. ruud møter vinneren av hjemmehåpet rodrigo pacheco mendez og serbiske dusan lajovic i åttedelsfinalen. det er den andre atp-turneringen ruud spiller i år ved siden av australian open, hvor han røk ut i 3. runde mot cameron norrie. siden har han spilt davis cup for norge og uts-turnering på hjemmebane i telenor arena. (ntb)

  Knotten syk - står over verdenscuprenn i Holmenkollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:10.03)
  karoline knotten har fremdeles ikke kommet til hektene etter vm. skiskytteren har kjent på sykdomssymptomer siden fellesstarten på vms avslutningsdag, og står over torsdagens normaldistanse i verdenscupen i holmenkollen, opplyser norges skiskytterforbund. knotten fikk omgangssyke under mesterskapet i nove mesto, og stod over både jaktstarten og normaldistansen, før hun gikk første etappe på stafetten. på vms siste dag ble hun nummer 19 på fellesstarten. heller ikke juni arnekleiv deltar på tirsdagens pressetreff før verdenscupen på hjemmebane. hun gikk showrenn i stockholm i går og rekker ikke frem til oslo i tide.

  Syk Udnes Weng står over i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:12.07)
  skiforbundet har tatt ut 21 langrennsløpere til verdenscuprennene i lahti kommende helg. der står en syk tiril udnes weng over. – jeg var sliten etter de siste rennene i usa. ble syk i midten av forrige uke og er fortsatt ikke i trening. håper å komme i gang igjen denne uka og bli klar for wc på hjemmebane, sier udnes weng i pressemeldingen. her er den fulle troppen: kvinner: astrid øyre slind, kristine stavås skistad, kristin austgulen fosnæs, lotta udnes weng, heidi weng, astrid øyre slind, anne kjersti kalvå, margrethe bergane, mathilde myhrvold, maria hartz melling, julie myhre. menn: johannes høsflot klæbo, pål golberg, håvard solås taugbøl, even northug, simen hegstad krüger, henrik dønnestad, martin løwstrøm nyenget, pål golberg, erik valnes, harald østberg amundsen, ansgar evensen, matz william jenssen.

  tavatanakit vant på hjemmebane – borge unngikk sisteplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:21.22)
  patty tavatanakit fra thailand vant lpga-turneringen i golf på hjemmebane søndag og innkasserte 2,67 millioner kroner i seierspremie. hun gikk de fire rundene 21 slag under par etter den jevne serien 67-67-66-67 og seiret ett slag foran sveitsiske albane valenzuela. celine borge hadde en svært tung turnering og var på sisteplass etter både 2. og 3. runde i en turnering uten cut. søndag avsluttet hun med en 72-runde og tok seg forbi kinesiske shi yuting slik at hun slapp å ende aller sist. borges serie 70-77-75-72 ga henne likevel 38.000 kroner i premiepenger. (ntb)

  Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:22.54)
  ikke siden forrige sesong har henrik kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. det endret han på i palisades tahoe i california lørdag kveld. kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass. – er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte kjetil andre aamodt på viaplays sending. marco odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm. amerikanske river radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Østerriksk seier i hoppbakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:15.13)
  østerrikske eva pinkelnig tok sin 13. verdenscup seier på hjemmebane i hinzenbach med 2,9 poeng ned til sin østerrikske lagvenninne jacqueline seifriedsberger. pinkelnig vant i den samme bakken i fjor. tyske katharina schmid tok den siste pallplassen. for din norske ble det en tung dag i hoppbakken. thea minyan bjørseth endte på 15.-plass. bjørseth hoppet 84,5 og 83,5 meter. silje opseth vant det siste verdenscuprennet i tyske willingen tidligere i februar, men fikk det ikke helt til å stemme og ble nummer 26. verdenscupdebutant heidi dyhre tråserud endte på 28.-plass, mens kjersti græsli kom seg til finaleomgangen som siste kvinne med et svev på 80 meter. i finaleomgangen landet hun på 80,5 meter og ble nummer 29.
  Kroos gjør landslagscomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:15.03)
  toni kroos er klar for mer tyskland-spill etter noen år utenfor landslaget. i sommer blir em på hjemmebane det store målet. real madrid-spilleren bekrefter comebacket på instagram. – jeg skal spille for tyskland igjen i mars. hvorfor? fordi jeg ble spurt av treneren, jeg har lyst og er sikker på at lagets muligheter i em er mye bedre enn de fleste tror for øyeblikket, skriver kroos. neste måned spiller tyskland kamper mot frankrike og nederland. kroos ga seg opprinnelig som landslagsspiller etter em i 2021. der røk tyskerne ut mot england i åttedelsfinalen. (ntb)

  Lionel Messis Inter Miami vant sesongåpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:06.07)
  mls-sesongen 2024 startet med 2-0-seier på hjemmebane for inter miami over real salt lake og debut for luis suárez. suárez spilte sammen med messi og co for første gang siden 2020. tidligere brann og trømsø-spiller robert taylor scoret det første målet for miami etter 39 minutter. da det var sju minutter igjen av kampen doblet diego gómez miamis ledelse etter at han fullførte et angrep ledet av messi og suárez. (ntb)

  Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:20.19)
  kolstad tok imot kroatiske rk zagreb til gruppespillskamp i mesterligaen i trondheim spektrum onsdag kveld. det endte med tap 35-24 for kolstad. bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. kolstad slet med å få en rytme i spillet. i tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre rk zagrebs avslutninger fra å gå i mål. lars eggen rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. det var like mange som torbjørn bergerud hadde på 17 skudd. tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da rk zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. kolstad må ta seg til cupspillet for at norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til rk zagreb med to kamper igjen å spille. kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. samtidig må rk zagreb tape sine kamper. ks vive kelce på bortebane og rk pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for kolstad.
  Lillebergs Tampa tapte sin andre NHL-kamp på rad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:05.57)
  tampa bay gikk på sitt andre tap på rad etter at de tapte 4-2 for ottawa senators på hjemmebane mandag kveld. tim stutzle bidro med ett mål og en assist for ottawa, mens mathieu joseph scoret to mål for ottawa senators da de vant 4-2 over tampa bay lightning på amalie arena mandag. norske emil martinsen lilleberg fikk 17 minutter og 31 sekunder på isen i nhl-kampen, men ble uten poeng. brayden point og mitchell chaffee scoret for lightning, som kom fra et 9-2 tap mot florida panthers lørdag. (©ntb)

  Sundling vant sitt første distanserenn i karrieren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:20.39)
  svenske jonna sundling knuste alle i amerikanske minneapolis på 10 kilometeren, mens hjemmehåpet jessie diggins kom seg opp på pallen. – jessie diggins redder en plass på pallen. hun ville mer enn hun klarte å få ut teknisk i dag. følelsene tok overhånd, sier nrk-ekspert torgeir bjørn. diggins, som omtalte lørdagens sprint som den mest emosjonelle dagen i karrieren og mente at verdenscup på hjemmebane overgikk ol-gullet fra 2018, klarte dermed ikke å innfri det enorme favorittstempelet på hjemmebane. i mål var diggins 31,8 sekunder bak sundling. frida karlsson sørget for dobbelt svensk, 15,4 sekunder bak seierskvinnen. karlsson startet først av de tre kvinnene som kom på pallen, og med en kjempeavslutning satte hun press på løperne som startet bak henne. til slutt var det bare sundling som kom seg foran. – hun holder unna. jonna sundling går sitt desidert beste distanserenn for sesongen, sier bjørn. dermed tok sundling sin niende verdenscupseier i karrieren. de åtte første hadde kommet på sprint, senest i minneapolis lørdag.
  tårevåt diggins – mener verdenscup på hjemmebane overgikk ol-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:20.59)
  Jeg tror dette var den kuleste og mest emosjonelle dagen i karrieren min. Jeg trodde OL skulle være det kuleste, men jeg tok feil. Dette var helt fantastisk. Hele landet dukket opp. Nå kommer jeg til å gråte igjen, sier Jessica Diggins til Viaplay. Amerikaneren, som vant OL-gull i 2018 i sprintstafett sammen med Kikkan Randall, ble nummer fire i lørdagens sprint i fri teknikk i hjemstaten Minneapolis. – Dette er noe vi har jobbet for så lenge, at sporten skal vokse. I dag viste at folk elsker langrenn her og vi vil ha renn som dette hele tiden. Dette er fantastisk, og jeg er så takknemlig. Dette har vært helt spesielt, fortsetter OL-vinneren. Diggins leder verdenscupen sammenlagt og flere tusen amerikanere møtte opp allerede lenge før lørdagens prolog. OL-vinneren forteller at hun måtte tørke tårer allerede på oppvarmingen. – Jeg har tenkt på dette så lenge. og det klarte likevel å overgå alle mine forventninger. – Jeg tror ikke dette hadde skjedd dersom Diggins og Randall ikke hadde vunnet OL-gull. Diggins sin suksess de siste årene etter OL har bygd en stor følgerskare i Minnesota og USA, sier Nathaniel Herz til NRK. Herz er til stede i Minnesota og er en av få amerikanske journalister som jevnlig dekker langrenn. – Langrennsinteressen startet med OL-gullet i 2018 og har fortsatt med suksessen til landslaget de siste årene. Det er utfordringer med sporten ettersom det koster mye og klimautfordringer, men langrenn er en voksende sport i USA, sier Herz. Svenske Jonna Sundling vant foran Linn Svahn og Kristine Stavås Skistad.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »