Hovedsiden

Liten annonse
  Supporterangrep i Bilbao: – Flere alvorlig skadd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:22.22)
  et 60-talls personer skal ha vært involvert i et angrep på atletico madrid-supportere i bilbao. angrepet skjedde i en bar tilknyttet san mames stadion, der athletic bilbao tok imot atlético madrid i semifinalen i den spanske cupen torsdag kveld. semifinalen ble utsatt i en halvtime som følge av at atletico madrids lagbuss ble hindret og forstyrret i sin tur på vei til stadion. flere atlético madrid-supportere måtte til sykehus, opplyser klubbpresident enrique cerezo. – flere er alvorlig skadd, sier cerezo i et tv-intervju. vinneren av semifinalekampen møter mallorca i finalen. supportere av hovedstadsklubben skal ha blitt angrepet av såkalte ultras tilknyttet athletic bilbao. (ntb)

  Skiskytterrenn utsatt: – Umulig å skyte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. lien får støtte fra treneren hennes. – avgjørelsen var helt riktig. vi ønsket å gå og jentene var veldig klar for å gå konkurranse i dag, men det verste hadde vært å måtte avlyse midt i. akkurat nå er det umulig å skyte. det er to minutter hvor det er helt okey, og så er det tre minutter hvor det ikke går. så det var en riktig avgjørelse, sier patrick oberegger. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. – du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.

  Skiskytterrennet i Holmenkollen utsatt til fredag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:13.41)
  dagens skiskytterrenn i holmenkollen er utsatt til fredag. det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. det bekrefter arrangøren til nrk. kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det være første rennet for verdenseliten etter at vm ble avsluttet i nove mesto for halvannen uke siden. – jeg syntes det er lurt at de avlyser. været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier ida lien. dermed blir det to renn i holmenkollen fredag. i tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i holmenkollen søndag. ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn. – værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. i dag var det kanskje ok. av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier siegfried mazet. du er litt uenig? – jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. jeg vet ikke. det er vanskelig å si, avslutter han. ingrid landmark tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. ukens verdenscuprunde i holmenkollen er den siste i europa, før verdenscupen avsluttes med tur til usa og canada.


  Beijing får VM i friidrett i 2027

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.29)
  den kinesiske hovedstaden skal arrangere vm i friidrett i 2027. ` styret i world athletics tok avgjørelsen under et møte i forkant av innendørsmesterskapet i glasgow onsdag. det blir andre gang på rad asia arrangerer vm. neste år avholdes det i tokyo i japan. fra 2025 vil mesterskapene bli holdt i en periode fra midten av september – mot slutten av den tradisjonelle utendørssesongen. de siste årene har tidspunktene variert stort: doha i 2019 gikk i september/oktober, eugene i 2022 i juli og budapest i 2023 i august.  Sjåstad Christiansen slo tilbake etter VM-marerittet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:19.37)
  vetle sjåstad christiansen slo tilbake etter kjempekollapsen på vm-stafetten i nove mesto og fikset norske seier foran 10.000 tilskuere i sverige mandag. sammen med juni arnekleiv gikk sjåstad christiansen inn til en klar seier foran et fullsatt stockholm stadion i showrennet som hadde fått navnet skidskyttekampen. 10.000 tilskuere hadde funnet veien til arenaen i den svenske hovedstaden.


  Glitret i Europa

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:21.09)
  erling moe og molde kan forberede seg på mer spill i conferenceligaen etter en kruttsterk 3-0-seier borte mot den polske hovedstadsklubben legia warszawa.

  Billettene til Branns CL-oppgjør mot Barcelona revet bort på få minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:14.03)
  brann solgte unna alle billettene til mesterligaoppgjøret mot barcelona 20. mars på totalt ti minutter. det opplyser klubben på x/twitter. brann hadde først et forhåndssalg hvor billettene gikk bort på to minutter, før de resterende billettene ble revet unna på åtte minutter i det ordinære salget. «det var opp mot 5000 som prøvde å få tak i billett. for et kok!» skriver klubben etter å ha solgt unna de siste 1000 plassene. mesterligaoppgjøret mot caroline graham hansen og ingrid syrstad engens barcelona spilles 20. mars på åsane arena. brann ønsket i utgangspunktet å få den nye gressmatta på brann stadion klar til oppgjøret, men måtte erkjenne at banen ikke ble klar til kampen. derfor spilles kampen på åsane arena som har en kapasitet på 3300 tilskuere. returoppgjøret spilles i den katalanske hovedstaden 28. mars. dersom brann på sensasjonelt vis tar seg videre mot barcelona, venter vinneren av kvartfinalen mellom ajax og chelsea i semifinalen i april. (ntb)

  Girona greide ikke utnytte Real Madrids feilskjær – tapte mot Athletic Bilbao

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:23.07)
  girona tapte 2-3 mot athletic bilbao og greide dermed ikke minske luken opp til serieleder real madrid på la liga-tabellen. girona leverte en svært sterk åpning på sesongen og ledet lenge, men ble etter hvert forbigått av real madrid. hovedstadslaget skaffet seg deretter en luke med 4-0-seieren over girona tidligere i februar. real madrid måtte søndag nøye seg med 1-1 mot rayo vallecano. mandag kunne dermed girona minske gapet til tre poeng, men tabelltoeren fikk det tøft i bilbao. to mål av álex berenguer og ett av iñaki williams sørget for at hjemmelaget kunne juble for seier. viktor tsyhankov og eric garcía scoret gironas mål. laget har bare tapt tre kamper denne sesongen. dermed skiller det fortsatt seks poeng opp til real på tabelltopp. (ntb)


  Medier: Mbappe forlater PSG

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:17.30)
  den franske superstjernen kylian mbappé forlater paris saint-germain når kontrakten løper ut i sommer, ifølge the athletic. det anerkjente nettstedet skriver at ledelsen i den franske hovedstadsklubben ble informert om avgjørelsen torsdag ettermiddag. 25-åringen signerte for psg sommeren 2018 og har scoret 243 mål på 290 kamper. i fjor sommer ble det rapportert at psg hadde godtatt et bud fra al-hilal på utrolige 259 millioner pund. den gangen ble det derimot ikke noen avtale. etter at mbappé ikke skal ha ønsket seg til saudi-arabia.

  Bislett-helten Henry Rono er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:11.39)
  det kenyanske friidrettsforbundet opplyser i en pressemelding torsdag at henry rono er død, 71 år gammel. rono døde torsdag formiddag, etter å ha vært innlagt på sykehus i hovedstaden nairobi i halvannen uke. kenyaneren satte flere verdensrekorder på 70- og 80-tallet. spesielt i 1978 leverte han på et helt vanvittig nivå, hvor han på under tre måneder satt verdensrekord på 3000 meter, 3000 meter hinder, 5000 meter og 10.000 meter. rekorden på 3000 meter satt han på bislett, en arena han også løp på flere ganger de påfølgende årene. tiden 7.32,1 var verdensrekord helt frem til 1989. også verdensrekorden på 3000 meter hinder hadde han frem til 1989. i 1981 forbedret han sin egen verdensrekord på 5000 meter til 13.06,20. også det rekordløpet var på norsk jord, den gangen på knarvik, like utenfor bergen.

  Mbappé skjøt PSG mot kvartfinale i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:22.52)
  paris saint-germain tok en enkel seier over real sociedad i åttendedelsfinalen i mesterligaen. etter en målløs og jevn første omgang, skulle psg virkelig sette på turboen etter hvilen. etter litt sjansesløseri fra hjemmelaget, var det ingen ringere enn kylian mbappé som fikk hull på byllen for hovedstadsklubben. den franske verdensstjernen var iskald fra kloss hold, og sendte psg fortjent i føringen etter 57 minutter. – vi scoret i viktige øyeblikk og er fornøyd med det første steget. det er fortsatt en jobb igjen å gjøre, men det er godt å reise til spania med et forsprang, sa mbappé til canal plus. så snaue 15 minutter senere fikk unggutten bradley barcola vise seg frem. først rundet han elegant av sociedad-backen hamari traore, for så å plassere ballen kontant til side for alex remiro. kampen endte 2-0. det ble dermed en komfortabel seier for det franske laget, som har gitt seg selv et solid utgangspunkt til returkampen som spilles i mars.

  PSG med komfortabel seier over Sociedad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:22.52)
  paris saint-germain tok en enkel seier over real sociedad i åttendedelsfinalen i mesterligaen. etter en målløs og jevn første omgang, skulle psg virkelig sette på turboen etter hvilen. etter litt sjansesløseri fra hjemmelaget, var det ingen ringere enn kylian mbappé som fikk hull på byllen for hovedstadsklubben. den franske verdensstjernen var iskald fra kloss hold, og sendte psg fortjent i føringen etter 57 minutter. så snaue 15 minutter senere fikk unggutten bradley barcola vise seg frem. først rundet han elegant av sociedad-backen hamari traore, for så å plassere ballen kontant til side for alex remiro. kampen endte 2-0. det ble dermed en komfortabel seier for det franske laget, som har gitt seg selv et solid utgangspunkt til returkampen som spilles i mars.

  Ny overgangsrekord i kvinnefotball

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:15.47)
  amerikanske bay fc knuser overgangsrekorden i kvinnefotball når de henter racheal kundananji fra real madrid. kundananji blir tidenes dyreste fotballspiller i kvinnefotballen og ifølge bbc blir 23-åringen den første afrikanske spilleren som bryter en overgangsrekord når bay fc betaler $860,000, tilsvarende 9,1 norske millioner. angriperen noterte seg for 33 mål på 43 liga f-kamper for den spanske hovedstadsklubben forrige sesong. overgangen til keira walsh fra manchester city til barcelona i 2022 var den dyreste, da katalanerne betalte 4,5 millioner norske kroner.

  Haaland mistet farmoren i helgen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:07.08)
  erling braut haalands farmor tone rasdal døde lørdag 10. februar. det ble bekrefter familien i en dødsannonse hos jærbladet og stavanger aftenblad onsdag. «vår kjære mor, svigermor, mormor, farmor og oldemor døde fredfullt i dag, 80 år gammel» står det, ifølge dagbladet. rasdal er alfie haalands mor og døde på sykehjemmet sivdaheimen i bryne lørdag. bisettelsen skal foregå i time kirke i neste uke. tirsdag spilte erling braut haaland hele kampen i mesterligaen mot fc københavn i den danske hovedstaden. oppgjøret endte 3-1 til manchester city, men uten at jærbuen kom på scoringslisten. (©ntb)

  Nyland holdt nullen mot Atletico Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:20.37)
  landslagskeeper ørjan nyland holdt unna for stjernene fra den spanske hovedstaden og la grunnlaget for sevillas 1-0-seier over atlético madrid søndag kveld. romero bernals scoring i det 15. minutt ble kampens eneste og sørget for at sevilla tok med seg samtlige tre poeng fra oppgjøret. det var sårt trengt for et sevilla-lag som sliter i bunnen av spansk la liga. klubben er nå seks poeng over streken. atlético madrid taper på sin side viktige poeng i toppkampen. klubben forblir på fjerdeplassen, men athletic bilbao har muligheten til å komme seg på like mange poeng hvis de slår almeria mandag. (ntb)

  Sahraoui-mål i seier over Ajax

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:16.48)
  heerenveen-kanten osame sahraoui bidro med en scoring da ajax ble slått 3-2 i den nederlandske æresdivisjonen søndag. sahraoui doblet ledelsen etter 38 minutter. lagkamerat pelle van amersfoort hadde sendt heerenveen i ledelsen etter drøyt ti minutter. sistnevnte ydmyket gjestene fra amsterdam enda mer da han økte til 3-0 rett etter pause. hovedstadsklubben fant aldri fram en utligning. dermed tok heerenveen seg opp på 25 poeng på 11.-plass. ajax ligger på 5.-plass med ti poeng mer. sahraoui ble tatt av banen med ett minutt igjen av ordinær tid. 22-åringen har scoret seks mål og levert to målgivende pasninger i ligaen denne sesongen. (©ntb)

  Bellingham ute med ankelskade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:13.30)
  jude bellingham herjet i toppkampen mot girona lørdag, men måtte tidlig av banen på grunn av smerter. det viser seg å være en ankelskade. det opplyser real madrid om på egne nettsider. den engelske stjernespilleren har gjort medisinske tester søndag. resultatene viser at han har pådratt seg en ankelskade i venstrefoten. real madrid vant 4–0 i toppoppgjøret mot girona lørdag. bellingham scoret to av målene, før han etter 57 minutter var ferdigspilt. den spanske hovedstadsklubben skriver ingenting om lengde på skadeavbrekket. the athletic melder at midtbanestjernen kan være ute til i starten av mars. (©ntb)  Vipers slo tilbake etter treg start – vant klart mot ungarsk storlag i Champions League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:17.29)
  den norske håndballstormakten vipers kristiansand slo på sjarmen og vant 35-27 borte mot det ungarske hovedstadslaget ftc hungaria i champions league lørdag. etter et jevn åpning på kampen grep vertene til seg et lite forsprang tre strake nettkjenninger fra 4-4 til 7-4. da skrudde vipers på den berømte bryteren og orkestrerte en glitrende periode. i løpet av ti minutter gikk gjestene fra tre mål bak til fire mål foran. til pause ledet vipers 17-13. det norske laget bevarte ledelsen etter sidebyttet og glitret til slutt inn til en overbevisende 35-27-seier. russiske anna vyakhireva storspilte for gjestene med ni mål. vipers sikret seg billett til utslagsrundene da de slo polske zaglebie lubin i starten av måneden. i mars skal sørlandsklubben ut i en dobbeltkamp i jakten på kvartfinalebillett. i siste gruppespillsrunde skal vipers opp mot danske ikast på hjemmebane. årets sesong har ikke vært en dans på roser for den tredoble champions league-vinneren fra kristiansand. for kort tid tilbake ble det gjort kjent at den norske storklubben hadde store økonomiske problemer. (ntb)

  Børven returnerer til Odd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.20)
  torgeir børven blir ikke med vålerenga ned til 1. divisjon og gjør comeback i odd. vif bekreftet torsdag at klubben er enig med odd om en overgang. i meldingen kommer det fram at børven har skrevet under en toårig kontrakt med telemarkingene. det blir øystese-guttens tredje opphold i odd. 32-åringen har vært innom mange klubber både i norge og i utlandet. han dro fra odd til vålerenga i 2012, og godt spill i hovedstaden ga han mulighet til å oppleve utenlandsdrømmen. veien gikk da til nederlandske twente. etter noen sesonger der ble han lånt ut til brann, et opphold som senere ble gjort permanent. deretter gikk turen tilbake til skien og odd, hvor han fant formen igjen. etter noen gode sesonger ble børven hentet til rosenborg. der ble han i svært kort tid før han igjen dro utenlands. denne gangen gikk veien til tyrkia og klubbene ankaragücü og gaziantep. i 2022 returnerte han til vålerenga. fjorårets sesong endte med ett fattig mål og nedrykk. (ntb)  De Rossis drømmestart i Roma fortsatte med brakseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:06.08)
  paolo dybala scoret to ganger da roma slo cagliari 4-0 i serie a mandag. dermed ble den nye treneren daniele de rossis drømmestart i klubben forlenget. klubbhelten de rossi overtok som trener da jose mourinho fikk sparken nylig. siden har pilene pekt solid oppover for den italienske hovedstadsklubben. fire strake seirer er nå fasiten. mandag sto lorenzo pellegrini og dean huijsen for scoringene ved siden av dybala. pellegrinis mål var hans tredje på tre ligakamper og bidro til å løfte roma til femteplass på tabellen. kun ett poeng skiller opp til atalanta på den viktige fjerdeplassen. 19 år gamle huijsen, en nederlandsk forsvarsspiller som er på lån fra juventus, satte inn sitt første mål for klubben med en heading kvarteret ut i annen omgang. trener de rossi ble stor i helt i roma i løpet av sine 17 år som spiller i klubben. nå er han i ferd med å bli elsket av fansen også som trener. kommende helg venter en stor oppgave når serieleder inter milan er motstander på hjemmebane. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »