Hovedsiden

Liten annonse  Belgierne har stanset billettsalg til nasjonsligakamp mot Israel i september

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mai 2024 KL:15.21)
  det belgiske fotballforbundet selger ikke lenger billetter til nasjonsligaoppgjøret mellom belgia og israel til høsten. sikkerheten står i høysetet. – sikkerheten kommer alltid først, sier fotballpresident piet vandendriessche i en uttalelse. kampen er planlagt spilt på kong baudouin-stadion i brussel. billettsalget til kampene mot frankrike og italia senere i høst fortsetter derimot som planlagt. flere hundre propalestinske demonstranter har delvis okkupert gatene i den belgiske hovedstaden siden krigen mellom israel og hamas startet 7. oktober i fjor. belgia har tidligere vært utsatt for ekstremistiske terroraksjoner. i oktober i fjor ble to svenske fotballtilhengere drept foran em-kvalifiseringskampen mellom belgia og sverige i brussel. (ntb)
  Mbappé ble hedret og scoret i Paris-avskjeden – gikk på sjeldent tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:23.01)
  kylian mbappé (25) spilte sin siste kamp for paris saint-germain på parc des princes. hans scoring holdt likevel ikke det som ble sesongens andre tap. toulouse vant kampen 3-1. stjernespissen ble hedret av fansen før kampstart, og 25-åringen var borte hos dem og takket før oppgjøret kom i gang. spissen scoret kampens første mål etter sju minutter. mbappé feiret blant annet med målmann keylor navas som også forlater klubben etter sesongen. thijs dallinga og yann gboho sørget for at psg gikk på sitt første tap i ligaen siden september. på overtid noterte innbytter warren kamanzi seg for en målgivende pasning til frank magri som økte til 3-1. laget fra den franske hovedstaden har allerede vunnet serien. to bortekamper gjenstår i seriespillet. for to dager siden kunngjorde mbappé at han er ferdig i klubben ved sesongslutt. det er ikke offisielt kjent hvor mbappé skal fortsette karrieren, men spanske medier har for lengst erfart at kontrakten med real madrid er signert. den norske duoen kamanzi og aron dønnum spilte de siste 25 minuttene for toulouse. (ntb)

  Mbappé får tyn etter ny CL-smell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:07.37)
  kylian mbappé (25) greide heller ikke i år å vinne champions league med paris saint-germain. han kommer dårlig ut på børsen etter semifinaleexiten. i en nådeløs dom gir l`équipe angriperen en toer på en skala som går til ti. «slutten på drømmen», skriver den franske avisen i overskriften etter tirsdagens 0-1-tap hjemme mot borussia dortmund. mbappé ble i sin tid hentet til psg for enorme summer. målet var at han skulle skyte klubben til suksess i den gjeveste europacupen, men det gikk aldri veien. nærmest var laget som tapende finalist i 2020. dortmund er bare nummer fem i ligaen i tyskland, men danket ut psg 2-0 sammenlagt. «slike kvelder blir arven hans. sju år med feilede forsøk», skriver britiske daily mail om mbappé. i spanske sport står det at «mbappé er ute av stand til å ikle seg helterollen». mbappé forlater psg når kontrakten løper ut etter sesongen, og neste stoppersted blir trolig real madrid. «han tar farvel med den franske hovedstaden med mer smerte enn ære», skriver den madrid-baserte storavisen marca. (ntb)

  Fotballkamper utsatt etter katastrofeflommen i Brasil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:07.15)
  ekstreme nedbørsmengder gjør det umulig å spille seriekamper i fotball i den brasilianske delstaten rio grande do sul. brasils fotballforbund har hittil utsatt ti oppgjør for tre av eliteklubbene fra regionen. det gjelder internacional, gremio og juventud. delstatshovedstaden porto alegre står under vann, og det er der internacional og gremio holder til. minst 90 personer er meldt omkomne, opplyser myndighetene i rio grande do sul. i tillegg er 131 ikke blitt gjort rede for, og 155.000 mennesker har mistet hjemmet sitt. de voldsomme regnbygene som begynte i forrige uke, har forårsaket flom i elver, lagt hele landsbyer under vann og ødelagt veier og broer. flommen regnes som delstatens verste ekstremværkatastrofe. det er meldt mer regn i dagene som kommer. (ntb)


  Tøff konkurranse for Nordås i Doha

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:10.30)
  narve gilje nordås sesongåpnet med seier på 1500 meter i spanske huelva forrige uke. fredag løper han sin første diamond league-konkurranse for året i doha, hvor det igjen er 1500 meter som står på programmet for nordås. i den qatarske hovedstaden møter nordås flere av verdens beste. blant løperne som står på startlista er tidligere verdensmester timothy cheruyiot, rutinerte mesterskapsløpere som abel kipsang og adel mechaal, reynold cheruiyot og samuel tefera, som har vunnet to vm-gull innendørs på 1500 meter. på startlisten står også svenske andreas almgren. nordås stiller på 1500-meteren i doha som den med tredje beste personlig rekord (3.29,47), bak timothy cheruiyot (3.28,28) og kipsang (3.29,11). du kan se diamond league-stevnet fra doha på nrk.

  47 kamper på rad uten tap - Ny triumf i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:23.08)
  bayer leverkusen har vært en av sesongens store overraskelser i europeisk fotball. de har gått ubeseiret gjennom sesongen hjemme i tysk bundesliga. og med seieren mot roma i den første semifinalen i europa league har xabi alonsons mannskap nå den utrolige rekken med 47 kamper uten tap denne sesongen. seriegullet i tyskland er allerede sikret og nå er den tyske klubben på vei mot finale i europaligaen også. roma hjemme skal være et tøft oppgjør, men den tyske klubben rystet hjemmelaget på olympiastadion i den italienske hovedstaden. xabi alonsos mannskap viste igjen klasse og tok ledelsen mot den italienske storklubben ved florian wirtz etter 28 minutter. etter pause doblet robert andrich ledelsen for det tyske laget. 2–0 ble også sluttresultatet i det første av to semifinaleoppgjør. i marseille ble det utkjempet et jevnt oppgjør i den andre semifinalen mellom olympique marseille og atalanta. kampen endte 1–1 etter at atalanta tok ledelsen ved scamacca, før hjemmelagets mbemba sikret uavgjort. returkampene spilles neste uke.  Ruud møter serber i Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:17.26)
  tennisstjernen casper ruud skal bryne seg på miomir kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i madrid. serberen har vunnet flest kamper mellom de to. torsdag ettermiddag vant kecmanovic 1. runde mot kinesiske zhang zhizhen. kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2. ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter kecmanovic fredag. kecmanovic vant de to første kampene mot ruud på atp-nivå. det var riktig nok tilbake i 2019. mye har skjedd for ruud siden den gang, og i fjor ble kecmanovic slått i finalen i estoril. italieneren jannik sinner venter for ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (ntb)  Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da eksploderte det på hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen. – det er helt magisk. jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. jeg har drømt om dette. dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier thoresen til nrk. – det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år. med tirsdagens triumf er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». tross tapet, lar storhamar-trener petter thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier». – imponert av vålerenga. de har mistet flere sentrale spillere og kriget mot oilers i syv kamper. jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier thoresen til nrk. og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i nm-sluttspillet. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:21.35)
  storhamar vant den femte nm-finalen med 4-3 over vålerenga i forlengning. med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen. eirik salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. da ble det gledestårer på flere. for veteran patrick thoresen ble det ekstra spesielt. – det er så deilig. jeg har venta lenge. jeg har tapt for mange finaler nå. jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. endelig får jeg vinne for familien. det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier patrick thoresen til tv 2 etter kampen. – jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen. dermed er storhamars åttende kongepokal i boks. vålerenga er fortsatt ledende i norge med sine 26 «bøtter». det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. lagets storscorer thomas olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. da storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte peter quenneville inn utligningen. storhamar gikk så opp til 2-1, før magnus brekke henriksen utlignet for vålerenga. 55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte jakob berglund storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret vålerenga spilleforlengelse da christopher bengtson satte 3-3. i spilleforlengelsen sørget saltsten for seier til storhamar. (nrk/ntb)

  Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:21.18)
  erling braut haaland var blant de nominerte, men novak djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på laureus-seremonien mandag. laureus sports awards har vært delt ut siden 2000. den omtales som idrettens oscar-utdeling. årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden madrid. i kampen om laureus-prisen hadde haaland konkurranse av djokovic (tennis), mondo duplantis (friidrett), noah lyles (friidrett), lionel messi (fotball) og max verstappen (formel 1). messi vant prisen i fjor etter at han ledet argentina til vm-tittelen. fotballstjernen aitana bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. barcelona-spilleren var sentral for spania da de gikk til topps i vm i australia og new zealand. (ntb)

  Iuel med på VM-laget i stafett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:09.00)
  norge skal for første gang delta i vm i stafett, og reiser til bahamas med en tropp på seks kvinner. hovedmålet er å kvalifisere seg til ol. – vi har aldri hatt stafettlag i ol tidligere. det vil være en milepæl for kvinnelig friidrett å kvalifisere et stafettlag, sier sportssjef erlend slokvik til nrk. slokvik bekrefter den norske deltakelsen overfor nrk, og ramser opp følgende seks navn til 4x400 meter: josefine tomine eriksen (sem if), astri ayo lakeri ertzgaard (ik tjalve), amalie hammild iuel (ik tjalve), henriette jæger (aremark if), linn oppegaard (moss il) og elisabeth slettum (idrettslaget skjalg). – de gleder seg veldig og er optimistiske. de føler at dette er en god mulighet de har fått, og de er spente, sier slokvik. det er totalt 16 lag som kvalifiserer seg til 4x400 meter under sommerens ol i paris, og hele 14 av disse blir kvalifisert under stafett-vm på bahamas. – det er her det er mulig å kvalifisere seg. de to siste plassene deles ut til de to beste tidene ellers, og det ser ut som kan bli ganske krevende. vi mener at dette er den største sjansen til å kvalifisere seg, sier slokvik. – vi reiser fordi vi mener det er en realistisk mulighet til å klare det. da må vi helt sikkert sette norsk rekord. det mener vi at vi er gode nok til, fortsetter slokvik. den norske rekorden er på 3.28,58, satt av ertzgaard, slettum, line kloster og iuel under bislett games i 2022. stafett-vm i den bahamanske hovedstaden nassau arrangeres går av stabelen 4. og 5. mai.

  Sju døde i rallycrossulykke på Sri Lanka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:06.25)
  ju personer mistet livet og 20 ble skadd da en rallycrossbil skled av banen og traff tilskuere og funksjonærer under et løp på sri lanka søndag. flere tusen var til stede under fox hill supercross-løpet i byen diyatawala, rundt 18 mil øst for hovedstaden colombo. det er ikke kjent hva som førte til ulykken, men politiet sier en av bilene kjørte av banen og traff flere tilskuere og funksjonærer. fire av dem som mistet livet, var funksjonærer, sier politiets talsperson nihal thalduwa. han legger til at tilstanden er kritisk for tre av de skadde. ulykken skjedde i det 17. av 24 planlagte løp. konkurransen ble innstilt etter ulykken, som etterforskes av politiet. (ntb)

  KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:19.08)
  etter to uavgjort og ett tap vant kfum oslo sin første eliteseriekamp søndag. to mål før pause sørget for 2-0-seier over sarpsborg på bortebane. oslo-laget var effektivt før hvilen, og johannes nuñez og petter nosa dahl ordnet 2–0. sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.


  Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:12.59)
  stavhopp for menn er diamond league-øvelse under årets bislett games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden. armand duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på bislett. slik blir det imidlertid ikke i år. det opplyser duplantis selv og agenten stina funke til nyhetsbyrået tt. årets bislett games går av stabelen allerede 30. mai. agent funke sier at det påfølgende diamond league-stevnet i stockholm er viktigere for duplantis. – han har valgt å stå over oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i stockholm. han vil ha noen flere hviledager, sier hun. lørdag er duplantis med når diamond league-sesongen starter i kinesiske xiamen, et stevne som sendes på nrk1 fra kl. 13:00. han konkurrerer to ganger i kina før turen går til tsjekkiske ostrava 28. mai og diamond league i stockholm 2. juni. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »