Hovedsiden

Liten annonse

  Norsk stjerne peker ut OL som hovedmål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.15)
  det er ol-sesong neste år og det henger høyt i garderoben min, så det er definitivt hovedmålet for meg neste sesong, sier tobias foss til nrk. fjorårets tempoverdensmester har allerede festet blikket mot ol-tempoen i paris neste sommer. – som idrettsutøver er ol kjempestort. spesielt etter at jeg vant vm-tempoen føler jeg at ol-medalje kan være oppnåelig, sier den ferske ineos-rytteren og tror den kuperte løypeprofilen i den franske hovedstaden passer ham godt. – ettersom alt foregår i sentrum i paris er den ganske teknisk. det er veldig, veldig bra for min del. 26 år gamle foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i grand tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i giro d`italia i 2021. 2023-sesongen har i stor grad blitt preget av sykdom for foss, som kun hadde 36 rittdager i 2023 og ble nummer elleve på vm-tempoen.

  Formidabelt OL-prishopp i Paris: Dobler prisene i kollektivtrafikken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:11.14)
  tilreisende under sommerlekene i paris neste år må belage seg på å betale det dobbelte for å komme seg rundt i byen med kollektivtrafikk. borgermester anne hidalgo uttrykte sist uke frykt for at kollektivtilbudet ikke klarer å håndtere de enorme menneskemengdene i hovedstaden til sommeren. tirsdag opplyser myndighetene at et nytt system er på plass før sommerlekene. det medfører blant annet et prishopp. en dagsbilett vil koste 16 euro, mens en ukebillett vil koste opptil 70 euro. en enkeltbillett på t-banen vil redusere lommeboken med fire euro. de som bor i paris og allerede har månedskort eller årlige pass, vil ikke måtte betale dobbel pris. et månedskort koster normalt 84 euro. – vi skal lage et nytt system som vil gi besøkende muligheten til å reise rundt i hele regionen, sier valerie pecresse, som er president i regionen île-de-france, i en melding på x/twitter. ol går fra 26. juli til 11. august, mens paralympics arrangeres fra 28. august til 8. september. (©ntb)

  Brann festet sølvgrepet - herjet mot seriemester Glimt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:19.01)
  brann måtte stå æresvakt for seriemesterne før kampstart, men etter kampstart var det gjestene fra bodø som var statister. i hvert fall i den første omgangen, der to scoringer av bård finne og én av niklas castro sørget for 3-0. under ett minutt ut i den andre omgangen ble også castro tomålsscorer, og sørget med det for at brann ledet hele 4-0. tobias gulliksen og oscar kapskarmo sørget for at resultatet ikke ble like stygt for bodø/glimt, men 2-4-tapet var uansett seriemesternes verste eliteserietap siden 1-4-tapet mot molde i september i fjor. for brann sørger de tre poengene for at bergensklubben er i førersetet i sølvkampen med én serierunde igjen. tromsø følger poenget bak, mens viking er tre poeng bak brann. brann avslutter sesongen borte mot strømsgodset, tromsø skal til hovedstaden og møte vålerenga, mens viking får besøk av rosenborg. alle kampene begynner 17:00 søndag om én uke.


  Oscar Pistorius i høring om prøveløslatelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:07.10)
  den sørafrikanske friidretts- og parautøveren oscar pistorius skal fredag prøve å overbevise et dommerpanel om at han kan løslates på prøve, pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste reeva steenkamp. hun ble skutt gjennom baderomsdøren i parets hjem i pretoria på valentinsdagen. pistorius hevdet i retten at han trodde at en innbruddstyv hadde tatt seg inn på badet, men han ble ikke trodd. saken fikk stor oppmerksomhet både i sør-afrika og internasjonalt. så sent som i mars i år ble det gjennomført et rettsmøte, der en nemnd skulle vurdere om pistorius var kvalifisert for prøveløslatelse. konklusjonen ble da at pistorius ikke hadde sonet en tilstrekkelig del av straffen til å oppfylle vilkårene. det ville han først ha gjort i august 2024. i ettertid har den slutningen vist seg å være feil, ifølge nyhetsbyrået ap. retten gjorde imidlertid en feil ved ikke å trekke fra også en annen periode pistorius hadde sonet mens drapsdommen hans var anket. feilen innebærer at 36-åringen faktisk var kvalifisert for en prøveløslatelses-vurdering i mars i år. at det nå legges opp til et nytt rettsmøte i saken denne uken er en erkjennelse av denne tabben, melder ap. høringen finner sted i atteridgeville correctional centre i nærheten av den sørafrikanske hovedstaden pretoria. pistorius`` advokat conrad dormehl vil overfor reuters ikke kommentere på forventningene til løslatelse. (ntb)  Hegerberg på scoringslista i Lyons 9-0-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:22.52)
  det ble en målrik affære da franske lyon gjestet den tsjekkiske hovedstaden til mesterligamøtet tirsdag kveld. hjemmelaget slavia praha slet med å holde målforskjellen ensifret da de franske mesterne feide over dem i 90 minutter. knappe tre minutter var gått før sara däbritz sendte gjestene i ledelsen. før 25 minutter var spilt var stillingen brutale 5–0. og det sto 6–0 til pause. da timen var spilt var det ada stolsmo hegerberg sin tur til å finne nettveggen fra straffemerket etter at hun ble holdt igjen av diana bartovicova. den norske spissen noterte seg også for en assist. med totalt 13 skudd på mål endte kamp til slutt på effektive 9–0. det var hele åtte ulike målscorere. vanessa gilles var den eneste spilleren med to scoringer. lyon leder gruppe b etter den enorme seieren. like bak ligger brann med like mange poeng etter at de slo østerrikske st. pölten 2–1 tidligere i kveld.

  Idrettspresidenten er gravid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:14.37)
  idrettspresident zaineb al-samarai og mannen jan erik fåne venter sitt første barn. det forteller hun selv under et pressetreff i regi av norges idrettsforbund tirsdag. – det er veldig stort. vi har snakket om dette lenge, sier al-samarai. 36-åringen forteller at termin er i mars, og at hun ser for seg å være tilbake i arbeidet som idrettspresident rundt åpningen av sommer-ol i paris. åpningssermonien i den franske hovedstaden er 26. juli neste år. – den tiden når jeg går ut i permesjon vil visepresident ta over mitt verv, sier al-samarai. visepreidenten i nif er arne bård dalhaug. al-samarai tok i juni en knusende seier over berit kjøll om presidentvervet i norges idrettsforbund.

  Sandefjord-seier skaper trøbbel for Vålerenga og Stabæk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:18.57)
  vålerenga og stabæk spilte uavgjort ii skjebnekampen på intility arena lørdag kveld. det er et resultat som egentlig ikke gagner noen av dem - og sandefjord gjorde det bare verre. sandefjord slo nemlig rosenborg 3-2 i sin kamp og har dermed fått en liten luke til vålerenga og stabæk. nå har sandefjord tre poeng ned til vålerenga på direkte nedrykk og to poeng til stabæk på kvalikplass. en drømmeomgang la grunnlaget for sandefjord-seier: de tok med seg en 3-0-ledelse til pause. rosenborg hevet seg og reduserte to ganger etter hvilen, men fikk aldri utligningen. på intility var kampen mellom vålerenga og stabæk preget av nerver og forsiktighet. det var en sjansefattig affære der ingen av lagene tok noe særlig risiko. på overtid fikk simen juklerød en gyllen mulighet for vålerenga, men han satte ballen over mål. det endte 0-0 i hovedstaden - og dermed lever fortsatt håpet for begge to. bare to serierunder gjenstår av sesongen.  Sveriges hockeyforbund tar drastisk sikkerhetsgrep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:07.31)
  de svenske ishockeylandslagene skal ikke lenger benytte seg av representasjonsklær på reise mellom ulike land. grepet tas i kjølvannet av skytingen i brussel. i en uttalelse sier forbundets sikkerhetssjef abbe törsleff at de har gått ut med en melding til alle landslagene, både på senior- og aldersbestemt nivå. – til og fra land skal vi ikke bruke offisielle landslagsklær, og det gjelder alle våre lag. i bussen og på hotellene kan vi imidlertid bruke det, sier törsleff. det svenske håndballandslaget har tidligere innført samme regler som ishockeyforbundet nå gjør. – vi skal ikke reise med noe som kan knyttes til at et landslag fra sverige er på besøk. vi har tett dialog med politiet, og vi kommer til å øke tilstedeværelsen av sikkerhetsfunksjoner i forbindelse med at landslagene skal ut på tur, legger sikkerhetssjefen til. 16. oktober ble to svenske fotballsupportere skutt og drept i den belgiske hovedstaden brussel.


  Real Madrid forlenget med fransk midtbanejuvel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:15.14)
  den anvendelige midtbaneeleganten eduardo camavinga (20) har skrevet under en ny langtidskontrakt med real madrid. den nye avtalen strekker seg til 2029. den spanske fotballstorheten opplyser om forlengelsen i sine mediekanaler tirsdag. camavinga ble hentet til klubben av carlo ancelotti sommeren 2021. – reisen fortsetter, skriver real madrid. 20-åringen har rukket å bokføre 114 kamper for klubben, og den franske mitdbanespilleren har i enkelte kamper også blitt benyttet som venstreback. i løpet av de snart to og et halvt årene i den spanske hovedstaden har 20-åringen vunnet la liga, mesterligaen, klubb-vm, den europeiske supercupen og den spanske cupen. camavinga har vært nominert til gullballen-prisen som årets unge spiller to ganger. real madrid er på 2.-plass i serien etter tolv spilte runder, to poeng bak overraskelseslaget girona på toppen av tabellen. (ntb)

  Hegerberg-dobbel i Lyon-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. november 2023 KL:22.58)
  ada hegerberg scoret to mål da lyon knuste paris fc 6-1 i den franske toppdivisjonen i fotball søndag. hegerberg og eugénie le sommer scoret begge to ganger hver i bortekampen i hovedstaden. sistnevnte er toppscorer i ligaen med sju mål denne sesongen, mens hegerberg står med tre fulltreffere. den norske spissen ble byttet ut etter 67 minutter. seieren gjør at serieleder lyon skaffet seg en trepoengsluke ned til paris på tabellen. hegerbergs lag står uten poengtap etter seks kamper denne sesongen og har sterke 26-2 i målforskjell. hegerberg har slitt med skader i sesonginnledningen og var ikke involvert i landskampene mot frankrike nylig. landslagssjef leif gunnar smerud begrunnet det med skadesituasjonen og at hegerberg trengte mer kamptrening. lyon møter montpellier i neste runde. i midten av november starter puljespillet i mesterligaen, der hegerberg og co. skal opp mot brann i desember. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »