Hovedsiden

Liten annonse
  Maratonstjerner hyller avdød verdensrekordholder

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:10.16)
  den dobbelte olympisk maratonmesteren eliud kipchoge har den tragiske dødsfallet til landsmannen kelvin kiptum i tankene når han løper tokyo maraton søndag. kipchoge er på startstrek for første gang etter at kiptum mistet livet i en bilulykke 11. februar. han ble bare 24 år. kiptum døde bare måneder etter at han slo kipchoges verdensrekord på maraton. de to var ventet å måle krefter med hverandre for første gang under sommerens paris-ol. foran søndagens maratonløp i tokyo sier 39 år gamle kipchoge at det er svært trist at kiptum «forlot oss». – han hadde god fart på karrieren, og han løp virkelig på et høyt nivå, sier kipchoge. (ntb)  Deila hardt presset i Belgia: – Jeg snakker ikke ofte med styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:10.21)
  ronny deila måtte forsvare jobben sin etter cupnederlaget for union saint-gilloise onsdag. det spekuleres i at neste kamp kan bli avgjørende for om han får sparken. overtidstapet gjør at cupen er ute av bildet. i serien er brugge på 3.-plass, 20 poeng bak ligaleder union saint-gilloise. – vi må snu dette raskt. genk venter på søndag, sa deila etter onsdagens kamp ifølge het nieuwsblad. «krisen er komplett nå som cupen ikke lenger kan vinnes», skriver avisen het laatste nieuws. brugge står med kun én seier på de fem siste kampene i serien. den ene trepoengeren kom mot bunnlaget eupen. «man skal aldri si aldri, men i utgangspunktet leder deila laget mot genk i en kamp som trolig vil avgjøre fremtiden hans som trener», skriver avisen videre. nå handler alt om å nå sluttspillet og ende blant de tre beste for å spille i europa kommende sesong. i mars venter også åttedelsfinale i conferenceligaen mot molde. deila ble onsdag kveld spurt om han har støtte fra klubbens styre. – jeg snakker ikke så ofte med styret, sa nordmannen. deila fortalte også at han har erfaring med lignende situasjoner før i klubber han har trent tidligere. – hvis du leggeer listen latterlig høyt, er alt dritt. vi bør ikke peke på hverandre nå, sa deila onsdag og manet til ro. han la til at blikket rettes mot genk-kampen søndag. deila tok over jobben i brugge i fjor etter en sesong som standard liege-sjef. (ntb)
  Stöckl og hopperne møttes på Gardermoen: Ingen konklusjon om veien videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:16.24)
  hopptrener alexander stöckl og utøverne har pratet sammen etter bråket om misnøye. de kaller det et «godt møte». – dette var ikke et møte for å finne noen endelige konklusjoner. nå skal vi finne veien videre internt, sier stöckl og utøverne i en felles uttalelse til ntb. – vi har hatt et godt møte der vi fikk snakket sammen om de utfordringene vi har. det betyr ikke at vi er enige om alt, men vi forstår hverandre bedre, heter det videre. de ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer. landslagshopperne har med utøverrepresentant johann forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende vm-sesongen. sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener stöckl. treneren var ikke med hopperne til verdenscuprennene i sapporo i helgen. det er fortsatt uklart om stöckl blir å se i oberstdorf når kvalifisering til skiflyging starter der til torsdag.


  Vickhoff Lie og Mowinckel endte langt bak i utforrennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:11.09)
  de norske fartsutøverne ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie målte krefter med resten av verdenseliten i solfylte crans montana. i de sveitsiske alper var hjemmehåpet lara gut-behrami best. verdenscuplederen vant utforrennet og økte ledelsen til mikaela shiffrin i sammendraget. sistnevnte er ute med skade, men er forventet å være tilbake i åre 9 mars. de norske endte et godt stykke bak de beste, men de kjørte jevnt med hverandre. vickhoff lie og mowinckel endte på en 11. og 12. plass. mowinckel har den beste plasseringen av de norske alpint-kvinnene denne sesongen. 31-åringen vant et at utforrennene i italienske cortina i slutten av januar. hun er den eneste nordmannen som har vunnet et renn denne sesongen. vickhoff lie har to andreplasser som sine beste resultater denne sesongen. de kom i super-g rennene i val-d`isère og altenmark-zauchensee tidlig i sesongen.

  Vickhoff Lie og Mowinckel langt bak i utforrennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:11.09)
  de norske fartsutøverne ragnhild mowinckel og kajsa vickhoff lie målte krefter med resten av verdenseliten i solfylte crans montana. i de sveitsiske alper er hjemmehåpet lara gut-behrami foreløpig best. verdenscuplederen leder utforrennet og med seier øker hun ledelsen til mikaela shiffrin i sammendraget. sistnevnte er ute med skade, men er forventet å være tilbake i åre 9 mars. de norske er et godt stykke bak de beste, men de kjørte jevnt med hverandre. vickhoff lie og mowinckel ligger foreløpig på en 9. og 10. plass. mowinckel har den beste plasseringen av de norske alpint-kvinnene denne sesongen. 31-åringen vant et at utforrennene i italienske cortina i slutten av januar. hun er den eneste nordmannen som har vunnet et renn denne sesongen. vickhoff lie har to andreplasser som sine beste resultater denne sesongen. de kom i super-g rennene i val-d`isère og altenmark-zauchensee tidlig i sesongen.

  Sykdomsplaget Wiklund kom til kort på 3000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:21.26)
  i 2023 var ragne wiklund uslåelig på 3000 meter. 2024 har derimot vært et marerittår for 23-åringen, preget av omgangssyke, vond rygg og influensa. på åpningsdistansen i vm kom fjorårets vinner på 3000 meter til kort. canadiske isabelle weidemann ledet med tiden 3:58.01 før det var wiklund og tsjekkiske martina sablikovas tur. wiklund hadde oppskriften klar før løpet: – når jeg går en 3000 meter tenker jeg på at jeg skal gå så offensivt og aggressivt som mulig, og samtidig få det billig i starten. så er det bare å kjempe inn. og det klarte 23-åringen lenge. nordmannen og tsjekkeren fulgte hverandre tett, før sablikova dro ifra rundt 2200 meter. – dette likte jeg ikke helt. ryggen spiller ikke på lag, sier tidligere skøyteløper hege bøkko under nrks vm-sending. selv om wiklund stivnet på slutten, gikk hun inn til tredje beste tid på 3:59.84, men endte til slutt på femteplass. – jeg tror det var det beste jeg hadde å by på i dag, sier wiklund til nrk. nederlandske irene schouten vant foran weidemann og sablikova. følge skøyte-vm på nrk 1 og nrk 2 videre i kveld.

  Boilesen klar for Kolstad: – Innholdsrike dager

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:15.29)
  bakspilleren thomas boilesen er løsningen på kolstads skadeproblemer, melder adresseavisen. lørdag kveld spilte boilesen for holstebro mot aalborg i den danske eliteserien. samme kveld ble det signalisert at han var ønsket i kolstad. – jeg fikk en melding fra min agent veldig sent den kvelden. det har gått veldig fort fra da jeg først fikk høre om interessen til at jeg er her. det har vært noen kaotiske og innholdsrike dager, smiler han overfor adressa. 25-åringen har om lag 60 aldersbestemte landskamper for norge, og han spilte for haslum og drammen før han vinteren 2020 gikk til den danske toppklubben kolding. sist sommer signerte han en ettårskontrakt med holstebro. her har han gjort 30 mål på 19 kamper. han forteller at interesse fra kolstad var vanskelig å avslå. – jeg tenkte umiddelbart at dette var noe jeg hadde veldig lyst til. i trondheim flytter boilesen inn hos sin gode kamerat magnus abelvik rød. – han er en av mine beste venner, og vi har kjent hverandre i lang tid. vi snakker sammen ofte. det blir veldig gøy å ha ham tett på igjen og bli lagkompiser. kolstad skal spille mesterligakamp mot pick szeged torsdag, men der blir ikke boilesen å se. han signerer en kontrakt som varer til 1. juli, med gode muligheter for forlengelse, ifølge adressa. (ntb)

  Full ordkrig mellom PSG-topp og Paris-ordfører: – Det er over nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:07.46)
  den franske fotballstorheten paris saint-germains styreleder nasser al-khelaifi og paris-ordfører anne hidalgo har røket uklar med hverandre. til grunn for det som har blitt en offentlig ordkrig, ligger striden om idrettsarenaen parc des princes, der psg spiller sine hjemmekamper. al-khelaifi og hidalgo er tidligere sett jevnlig sammen i vip-området på det nevnte stadionet, men nå er de ikke lenger på talefot, skriver nyhetsbyrået afp. kjernen i krangelen er khelaifis ønske om å kjøpe parc des princes fra byen. hidalgos administrasjon har satt ned foten for dette, blant annet gjennom en avstemning i kommunestyret 6. februar. – vi har kastet bort mange år på å ville kjøpe parc, sa en sint khelaifi under et uefa-møte nylig. – det er over nå. vi ønsker å flytte fra arenaen, fortsatte han ifølge afp. psg-toppen ga også flere uttalelser forrige måned der han ba om «respekt» fra ordførerens kontor, og la til: – det har vi ikke fått. psg skal ha gitt beskjed om at de var interessert i å kjøpe den mye større arenaen stade de france, men kom ikke med noe bud før fristen utløp i begynnelsen av januar. – vi ønsker ikke å fortsette å snakke med psg gjennom mediene, sa viseordfører i paris, emmanuel gregoire, til journalister søndag. – vi har ting å si til dem, og vi forestiller oss at de har ting å si til oss, fortsatte han. (ntb)

  Reagerte på trenerens intervjuer etter VM-fiasko: – Sa han burde pratet med oss først

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:12.18)
  vm-jaktstarten for de norske kvinnene på søndag ble ødelagt av dårlig skyting. ida lien var best av de norske med en 30. plass, og seks bom på tyve skudd. ingrid landmark tandrevold endte på en 34. plass, også med seks bom. under mandagens pressetreff før 15-kilometeren i morgen var tandrevold tydelig på hva hun syntes om at treneren, patrick oberegger, gikk hardt ut i mediene etter søndagens renn. han sa blant annet til vg at viste seg fra sin verste side. til nrk sa han videre at de skulle ta en alvorsprat. – jeg tror ikke han var den eneste som var frustrert. jeg tror det var tre jenter som var minst like frustrerte. vi prøver så godt vi kan å få det til. i går fikk vi det virkelig ikke til noen av oss, sier tandrevold til nrk. – vi har en intern policy på at vi snakker med hverandre. jeg synes det er vanskelig å svare på uttalelser fra andre gjennom media, det blir ofte litt misforstått, sier tandrevold til vg mandag. søndag kveld var det møtevirksomhet i det norske laget. både felles og individuelle samtaler. – det var mer individuelle møter som jeg hadde lyst til å ha. jeg synes ikke det var noen grunn til å kjefte huden full, sier hun til nrk. – han (oberegger) sa han burde ha pratet med oss først, sier hun videre til vg. treneren på sin side skjønner poenget til kvinnene, men mener de bør tåle litt også. – jeg skjønner poenget med at de ville ha det internt, siden ærlighet kan gjøre vondt. alle skal ikke dømmes på samme måte, og derfor tok vi praten med hver enkelt. vi har jobbet med det som er bra og sett på hva som må forbedres. vi skal se fremover. hver enkelt vet hva de kan gjøre for å skyte bedre. man må tåle litt direkte tilbakemeldinger også, sier oberegger til nrk.

  Reagerer på treneren: – Jeg synes ikke det var noen grunn til å kjefte huden full

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:12.18)
  vm-jaktstarten for de norske kvinnene på søndag ble ødelagt av dårlig skyting. ida lien var best av de norske med en 30. plass, og seks bom på tyve skudd. ingrid landmark tandrevold endte på en 34. plass, også med seks bom. under dagens pressetreff før 15-kilometeren i morgen var tandrevold tydelig på hva hun syntes om at treneren, patrick oberegger, gikk hardt ut i mediene etter det dårlige løpet. han skal blant annet ha sagt at de viste seg fra sin verste side. – vi har en intern policy på at vi snakker med hverandre. jeg synes det er vanskelig å svare på uttalelser fra andre gjennom media, det blir ofte litt misforstått, sa tandrevold til vg. juni arnekleiv forklarer til nrk at de i etterkant av løpet hadde behov for å si ifra om at treneren burde ha holdt igjen. – det var mer individuelle møter som jeg hadde lyst til å ha. jeg synes ikke det var noen grunn til å kjefte huden full, sier hun. treneren på sin side skjønner poenget til kvinnene, men mener de bør tåle litt også. – jeg skjønner poenget med at de ville ha det internt, siden ærlighet kan gjøre vondt. alle skal ikke dømmes på samme måte, og derfor vi tok praten med hver enkelt. vi har jobbet med det som er bra og sett på hva som må forbedres. vi skal se fremover. hver enkelt vet hva de kan gjøre for å skyte bedre. man må tåle litt direkte tilbakemeldinger også, sier patrick oberegger.


  Sendte slengkyss til svenskene etter seier: – Det kom i kampens hete

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:22.34)
  hun er best taktisk. velger den riktige traseen, og svenskene står bare og stirrer på hverandre og lurer på hva som skjedde her. det sa nrks ekspertkommentator fredrik aukland da skistad sikret sin andre sprintseier for sesongen. skistad valgte å stå over verdenscuphelgen i goms for å hvile seg. noe som ble en gavepakke for de svenske langrennsjentene da de sikret femdobbelt i sveits. lørdag sendte skistad et slengskyss i svensk retning etter seieren. – det var bra. det var veldig deilig å slå de svenske jentene, sa hun i seiersintervjuet spilt på nrk radio. og forklarer slengkysset på følgende måte til viaplay. – jeg tenkte det var hyggelig. det kom i kampens hete, sa hun. – det er ingen som er i nærheten når hun setter stor fart. hun er best taktisk, poengterte aukland da skistad passerte målstreken. den svenske trioen maja dahlqvist, linn svahn og johanna hagström havnet på plassene bak den norske seierskvinnen. tiril udnes weng slo til med sesongbeste da hun ble nummer 6. alle de norske kvinnene tok seg videre fra prologen. anne kjersti kalvå, lotta udnes weng og heidi weng røk imidlertid ut i kvartfinalen. mathilde myhrvold klarte ikke å kjøre seg inn til finalebillett og røk ut i semifinalen. dermed hadde norge to utøvere i finalen.

  Kristine Stavås Skistad knuste konkurrentene: – Maktdemonstrasjon av de sjeldne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:22.34)
  det er en helt annen utgave av skistad nå, sa ekspertkommentator for viaplay niklas dyrhaug og fortsatte: – det er en maktdemonstrasjons av de sjeldne. krisitne stavås skistad valgte å stå over verdenscuphelgen i sveitiske goms for å hvile seg. i dag slo hun tilbake med sesongen andre verdenscupseier i canmore. – har du sett på maken for en dominans?! kristine stavås skistad er overlegen de siste hundre meterne, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland i det skistad passerte målstreken først. – det er ingen som er i nærheten når hun setter stor fart. hun er best taktisk. velger den riktige traseen, og svenskene står bare og stirrer på hverandre og lurer på hva som skjedde her, fortsatte aukland. den svenske trioen maja dahlqvist, linn svahn og johanna hagström havnet på plassene bak den norske seierskvinnen. alle de norske kvinnene tok seg videre fra prologen. anne kjersti kalvå, lotta udnes weng og heidi weng røk imidlertid ut i kvartfinalen. mathilde myhrvold klarte ikke å kjøre seg inn til finalebillett og røk ut i semifinalen. dermed hadde norge to utøvere i finalen.

  Irske spillere nektet å hilse på israelske motstandere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:08.21)
  det irske basketballaget ble kalt «ganske antisemittiske» og svarte med å nekte å stille opp til den tradisjonelle hilserunden før landskampen mot israel. konflikten utspant seg i riga tidligere i uken, da irland og israel møttes til kvalifisering for em i 2025. ifølge bbc hadde flere irske spillere på forhånd uttrykt bekymring over å spille kampen mot israel, med krigen i gaza som bakteppe. «ganske antisemittisk», var kommentaren fra den israelske spilleren dor saar, noe det irske laget avviste som «skadelig og fullstendig feil». disputten førte til at seremonien før kampen ble gjennomført uten at lagene hilste på hverandre, og det irske laget valgte å stå ved egen benk i stedet for i midten av banen da nasjonalsangene ble spilt. israel vant kampen 87–57. (©ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »