Hovedsiden

Liten annonse
  OL-landsbyen i Paris har åpnet: – Det ser fantastisk ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 42 minutter gammel - (torsdag 18. juli 2024 KL:11.57)
  ol-landsbyen i paris har offisielt åpnet. torsdag ankom de første utøverne som skal delta i ol. landsbyen nord for paris kommer på det meste til å huse nærmere 14.500 personer, inkludert 9000 utøvere. åtte dager før åpningsseremonien i ol, som skal foregå på seinen, ankom de første ol-utøverene landsbyen, melder det franske nyhetsbyrået afp. først ut var utøvere fra australia og brasil. – vi er skikkelig spente på å se hvordan det blir. det ser fantastisk ut. vi kan ikke vente med å sette i gang, sier den australske landhockeyspilleren stephanie kershaw.(ntb)

  Basketballsensasjonen Caitlin Clark slo WNBA-rekord – 19 assist i samme kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 18. juli 2024 KL:06.57)
  caitlin clark (22) sto bak hele 19 målgivende pasninger da indiana fever tapte 93-101 for dallas wings. det førte til ny assist-rekord i wnba. den tidligere rekorden ble satt av courtney vandersloot for chicago sky i 2020. den var på 18 assists. rekorden satte clark i sin 25. kamp i sin første sesong i verdens beste basketballiga på kvinnesiden. den siste målgivende pasningen kom da laget utlignet til 93-93 med drøyt to minutter igjen å spille. clark og fever måtte likevel gi tapt til slutt, i kampen som ble spilt natt til torsdag norsk tid. på spørsmål om hva det betydde å sette ny rekord, ble clark avbrutt av lagkamerat aaliyah boston. – hun kommer til å si at det ikke betyr noe, men jeg synes det er ganske kult, sa boston ifølge nyhetsbyrået ap. clark var mer opptatt av hvordan laget kunne vunnet kampen. – jeg prøver bare å sette opp lagkameratene mine opp for å lykkes. jeg tror til tider at jeg nesten kan sentre for mye, sa clark. (ntb)  Elisabeth Terland ferdig i Brighton – klar for Manchester United

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 17. juli 2024 KL:11.03)
  den norske landslagsprofilen elisabeth terland (23) har skrevet under for manchester united. jærbuen scoret 13 mål i den engelske superligaen forrige sesong. manchester united opplyser om overgangen i sine mediekanaler. terlands kontrakt med brighton løp ut 30. juni. i slutten av juni skrev bbc at 23-åringen var høyt oppe på de rødkleddes ønskeliste. før norges em-kvalifiseringskamper i mai og juni fortalte landslagssjef gemma grainger til ntb at terland hadde flere alternativer å velge mellom. – hun har jobbet hardt for å komme i denne posisjonen og ha flere alternativer å velge mellom. jeg har tro på at hun gjør det som er best for henne, sa grainger. valget landet til slutt på manchester united. the guardian skrev søndag at partene har kommet til enighet om en toårskontrakt. – forrige sesong viste hun virkelig hva hun kan, og tallene snakker for seg selv. vi har veldig mange spennende offensive spillere, og hun er én av dem, sa grainger til ntb i starten av juli. sist sesong ble rødtrøyene nummer fem i den engelske superligaen. klubben klarte likevel å ta sitt første trofé med seier i fa-cupen. i manchester united blir terland lagvenninne med lisa naalsund. tidligere i sommer forlot den spanske angriperen lucia garcia klubben. det samme har den engelske stjernekeeperen mary earps og kaptein katie zelem gjort. – det blir tøft å fylle tomrommet etter de spillerne. der har klubben en real jobb å gjøre for å si det sånn. mary har reddet oss ved så mange anledninger og zelem har spilt fast i alle årene hun har vært her. jeg skjønner ikke helt hvordan de skal klare å erstatte dem, men jeg håper de klarer det, sa naalsund til ntb nylig. (ntb)
  Ruud og Nadal herjet seg til seier i Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:16.12)
  casper ruud og rafael nadal spiller denne uken sammen i tennisturneringen i svenske båstad, og de fikk en best mulig start på turneringen. i deres første runde i doubleturneringen tok de seg videre etter å ha slått argentinske/meksikanske anderozzi/reyes-varela komfortabelt 6-1 og 6-4. – det er en ære å spille med en god venn og fantastisk spiller. det var en god kamp og vi spilte veldig bra til å være første gang sammen, sier nadal etter kampen. ruud selv kom med et frekt stikk mot sin lagkamerat. – det var en god kamp. jeg er vant med regn sammenligninget med nadal. han begynner å bli gammel, så jeg er usikker på hvordan han håndterer disse avbrytelsene, sa ruud og fikk publikum til å bryte ut i latter. for det ble en oppstykket oppgjør for stjerneduoen. først ble kampen utsatt rundt en time på grunn av regnvær, før den igjen ble avbrutt i cirka 15 minutter midt i det andre settet. i forkant av turneringen sa ruud at han ikke klarte å si nei da han fikk en henvendelse fra nadal. begge skal også delta i singleturneringen. nadal har fått en invitasjon til turneringen etter som han i utgangspunktet ikke er godt nok rangert. nadal skal spille double sammen med carlos alcaraz i ol og bruker dermed båstad som en del av oppvarmingen. ruud vant single-turneringen i båstad i 2021. i fjor tapte han finalen.
  Bielsa forsvarer spillere etter slåsskamp: – Hva annet skulle de gjort?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:09.54)
  etter copa america-semifinalen mellom uruguay og colombia natt til torsdag norsk tid tok flere av uruguays spillere seg opp på tribunen og havnet i slåsskamp med colombianske supportere. midtstopper josé maría giménez sa etter kampslutt at spillerne var urolige for sikkerheten til familiemedlemmene på tribunen. fredag møtte uruguay-trener marcelo bielsa pressen, der han fikk spørsmål om episoden. – spillerne reagerte som enhver annen ville gjort hvis de så at familien deres ble angrepet, sa veterantreneren. darwin núñez og ronald araújo vart blant spillerne som var involvert. – hva annet skulle de ha gjort? ingen har lyst på vold, men man må samtidig se hva de reagerte på, sa bielsa. det søramerikanske fotballforbundet (conmebol) har iverksatt etterforskning etter kampen. bielsa mener spillerne bør få en unnskyldning for hvordan klammeriet oppsto og mener det ikke var nok sikkerhet. colombia møter argentina i finalen natt til mandag norsk tid. (ntb)
  Norsk forsker om England-straffene i EM: – Nærmer seg perfeksjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:12.32)
  bukayo saka og england hylles av sportspsykolog geir jordet etter lagets straffeseier over sveits i ems kvartfinale. jordet er professor ved norges idrettshøgskole og har i flere år forsket på og analysert straffesparkkonkurranser. på sin x-konto legger han ofte ut sine analyser med forklaringer for hvorfor lag lykkes eller ikke. england er ikke kjent for å være sterk i straffesparkkonkurranser, men tok seg videre ved å slå svetis i kvartfinalen. jordet mener engelskmennenes taktikk var svært god. – en straffesparkkonkurranse er en stor laghendelse, og forberedelsene starter mange år i forveien. england har jobbet med dette i åtte år, og vi så mot sveits at de nærmer seg perfeksjon for hvordan å avvikle en straffesparkkonkurranse, sier han til frankfurter allgemeine zeitung. england tapte em-finalen for tre år siden på straffespark. den gang bommet tre spillere, blant dem bukayo saka, som ble utsatt for rasisme i etterkant. mot sveits scoret saka og fire andre for england, mens keeper jordan pickford reddet én gang. – jeg er full av beundring for saka. ikke bare bommet han på det avgjørende sparket i 2021, men konsekvensene var forferdelige. bare 19 år gammel ble han et offer for rasisme. nå kan jeg ikke tenke på en spiller som har en mer bestemt straffeprosess enn ham, sier jordet. england møter nederland til semifinale onsdag. tirsdag kveld spiller spania og frankrike om finaleplass. (ntb)

  Vingegaard om den dramatiske ulykken i Baskerland rundt: – Trodde jeg skulle dø

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:13.52)
  regjerende tour de france-vinner jonas vingegaard forteller at han fryktet det verst tenkelige da han krasjet stygt under baskerland rundt i april. dansken åpnet mandag opp om den dramatiske ulykken under et pressetreff på den første av to hviledager i tour de france. – det var så ille at jeg trodde jeg skulle dø. da jeg lå der tenkte jeg at dersom jeg overlever dette, så slutter jeg å sykle. nå sitter jeg her, så det ble ikke akkurat sånn, forteller vingegaard. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag 29. juni, var det hans første konkurransedag på sykkelen siden 4. april. – når du krasjer så fælt, så begynner du å vurdere om det er verdt det. det er en stor risiko involvert, fortsetter dansken. lørdag omkom den norske syklisten andré drege i en tragisk ulykke i østerrike rundt. flere profesjonelle syklister har mistet livet etter stygge ulykker de siste årene. – tidligere har jeg vært god til å unngå velt, og jeg har klart å bremse i tide. derfor har jeg tenkt at det ikke kunne skje noe med meg. etter at det gjorde det har jeg blitt mer forsiktig. jeg tenker mer over når jeg skal ta risiko. akkurat nå er jeg glad for å være i live. da er det mindre viktig hvordan sykkelløpet går. jeg kan nyte ting mer nå, sier vingegaard. til stavanger aftenblad forteller alexander kristoff at dreges bortgang har satt en støkk i ham. – det er klart det gjør det. spesielt når det blir så fatalt som i dette tilfellet. utforkjøringen der det gikk galt var visstnok ikke så teknisk, men når det går fort og først går galt, er det farlig. det er elementer av fare i enhver utforkjøring, sier uno-x-rytteren. (ntb)


  Dreges far holdt tale: – Sykling var alt for ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:15.42)
  andré dreges foreldre var til stede for å minnes sønnen i østerrike søndag. far jørgen drege takker for støtten. – dette minnerittet tok sted etter et initiativ fra hele sykkelmiljøet som er samlet her i østerrike rundt. vi vet at andré ville ha ønsket det slik. sykling var alt for ham, sa en sterkt preget pappa. andré drege omkom i en ulykke på lørdagens etappe av østerrike rundt. han ble 25 år gammel. søndagens etappe i rittet ble avlyst, og det ble isteden gjennomført et minneritt for nordmannen. før start ble det holdt ett minutts stillhet til minne for drege. samtlige lagkamerater holdt dreges startnummer opp før de tråkket i gang minnerittet. – i all tragedien er det vakkert å se at sykkelmiljøet står samlet, alle for én. våre hjerter smelter av å se hvordan sporten tar vare på hverandre. på vegne av familien takker vi arrangøren, coop-repsol, jayco alula og alle de andre lagene, fortsatte han.


  Norsk sølv på stafetten i junior-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:16.14)
  ingeborg roll mosland, elisa götsch iversen og mathea gløersen imponerte og sikret norge sølvmedalje på stafett i junior-vm i orientering lørdag. den norske trioen endte snaue to minutter bak finlands førstelag. – det er en utrolig fin avslutning på mesterskapet, sier gløersen om sølvmedaljen. hun ble sendt ut på den siste etappen som nummer fem. – jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg løser det teknisk i dag, forteller gløersen videre. norges andrelag, med ine bohnhorst tegdan, anna taksdal og heidi kristina sebjørnsen, ble nummer sju. det er imidlertid bare det første laget i mål for hver nasjon som regnes i det offisielle resultatlistene til det internasjonale orienteringsforbundet (iof). (ntb)  Schumacher-familiens utpressingssak - familiens tidligere sikkerhetsvakt arrestert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:14.42)
  tysk politi har arrestert en tidligere sikkerhetsvakt for familien til formel 1-legenden michael schumacher i forbindelse med en pågående utpressingssak. det kunngjorde den tyske påtalemyndigheten fredag ettermiddag. den mistenkte 52-åringen skal være medskyldig til to menn som allerede er i varetekt, og han ble torsdag arrestert i byen wülfrath. et stort volum av bevis ble også sikret, sier statsadvokat wolf-tilman baumert. mannen blir beskrevet som den mulige hjernen bak utpressingssaken. i slutten av juni arresterte etterforskerne to mistenkte utpressere, en 53-åring og hans 30 år gamle sønn, som allerede er på prøvetid i en annen sak. ifølge statsadvokaten hadde de private bilder av schumacher-familien. etterforskningen av hvordan de to mennene hadde fått tak i bildene, som dokumenterte familiens privatliv og nære omgivelser, førte til pågripelsen av den 52 år gamle tidligere sikkerhetsvakten. schumacher ble hardt skadet i en skiulykke i slutten av 2013. han har ikke vist seg offentlig siden den gang. tidligere har påtalemyndigheten opplyst at gjerningsmennene hadde hevdet overfor familiens ansatte at de var i besittelse av filer familien ikke ville skulle bli offentliggjort. de krevde flere millioner euro for ikke å publisere innholdet på det mørke nettet. michael schumacher har vant sju vm-titler som formel 1-fører. (ntb)

  Visma-sjefen fullroser Vingegaard etter sterk Tour de France-start: – Vi var meget bekymret for ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:07.32)
  en hel sykkelverden holdt pusten da jonas vingegaard krasjet stygt i baskerland rundt i april. før årets første fjelletappe i tour de france hylles dansken av egen sjef. allerede på den 2. etappen ble 27-åringen utfordret av slovenske tadej pogacar på vei opp den siste tøffe stigningen. den doble tour de france-vinneren holdt tritt med rivalen, til stor glede for visma-sjef richard plugge. – det at han har klart å komme tilbake til dette nivået i tour de france er en stor prestasjon. de to første dagene var utrolige, og det gir både ham og laget mye selvtillit, sier plugge. snaue tre måneder er gått siden vingegaard pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i baskerland rundt. da dansken sto på startstreken i firenze lørdag, var det hans første ritt siden 4. april. – først og fremst var jeg glad for at han i det hele tatt kom til start. vi var meget bekymret for ham da han lå på bakken i april, sier visma-sjefen. han lot seg særlig imponere av hvordan vingegaard kjørte ned fra san luca-stigningen. – han er fortsatt en av de beste utforkjørerne i verden. han viste at velten ikke har blitt et problem for ham. tirsdag venter en 139,6 kilometer lang fjelletappe fra pinerolo til valloire. (ntb)

  Ruud ber om kortere sesong: – Umulig for meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:07.08)
  casper ruud er ferdig med sin lengste turneringspause denne sesongen. han håper i fremtiden at tennisåret forkortes. ruud har hatt en pause etter roland-garros-turneringen i paris. normalt spiller han ikke mange gressturneringer uansett, men i år har pausen vært noe ufrivillig. i etterkant av roland-garros slet han med en parasitt i magen, noe som tvang ham til å holde sengen i nær to uker. nordmannen gikk mandag i gang med årets utgave av wimbledon, der han slo alex bolt. ruud har ikke gress som sitt favorittunderlag, og sier derfor at det er mest naturlig å ta årets lengste turneringspause mellom roland-garros og wimbledon. – min normale plan er å spille mange turneringer i starten av året. det er da du er sulten og motivert etter å ha trent i forsesongen. grussesongen er naturligvis viktig for meg siden det er der jeg kan skaffe flest poeng på rankingen, sier ruud. han mener at atp-ledelsen bør se på mulighetene for å kutte ned en lang sesong. – tennissesongen er så lang, og jeg tror ikke det er noen andre idretter som holder på så lenge sammenhengende. hvis du har en bra sesong og kommer til sluttspillet, varer sesongen i 10,5 måned. jeg tror kanskje det er på tide å kutte det til halvparten, sier han og legger til: – jeg vet ikke hvordan andre spillere føler det, men for meg er det umulig å spille veldig mange turneringer på rad. (ntb)

  Nagelsmann uenig med NRK-ekspertene om EM-endring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:19.19)
  i en kommentar i går argumenterte nrks fotballekspert carl-erik torp og nrks kommentator andreas stabrun smith for at det europeiske fotballforbundet uefa bør endre turneringsformatet i em. det er ikke tysklands trener julian nagelsmann enig i. europamesterskapet i fotball spilles for tredje gang med 24 lag. fram til 1992 deltok kun 8 lag i sluttspillet og i årene mellom 1996 til 2012 var antallet 16. turneringsformatet med 24 lag har ført til kjedeligere kamper, mener nrks ekspert og kommentator. på kveldens pressekonferanse spurte nrk om tyskerens mening. – syns du uefa bør vurdere å gå tilbake til 16 lag? – nei, jeg tror ikke det, svarer nagelsmann raskt, før han utbroderer: – det er viktig for mindre land at de kan ta del i et så stort turneringsoppgjør. det er alltid interessant. tyskeren trekker fram georgias prestasjon i mesterskapet. – de forbedrer seg i turneringen. det er utrolig hvordan de gjør det. de blir bedre og bedre i hvert kamp. nå står de overfor spania. det er spesielt. jeg liker å se nasjonale lag fra ulike land. det er bra som det er, mener nagelsmann.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »