Hovedsiden

Liten annonse  Horneland forklarer salget av Brann-kapteinen: – Ønsket en lengre avtale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 11. juli 2024 KL:13.48)
  reaksjonene har haglet siden det ble klart at sivert heltne nilsen forlater brann til fordel for aberdeen. nå utdyper eirik horneland hvorfor kapteinen drar. brann-treneren forteller i et intervju med tv 2 at aberdeen tok kontakt med klubben for et par uker siden. – i denne bransjen har du ansvar for egen karriere. sivert hadde halvannet år igjen av kontrakten, og ønsket en lengre avtale. det fikk han ikke i brann. han fikk tilbud om en treårsavtale i aberdeen, og kjente treneren fra før av. når han ønsket det, så klarer jeg å akseptere det, forteller horneland. heltne nilsen har vært en sentral brikke på brann-midtbanen i flere sesonger. – jeg fikk litt sjokk i går, men det er sånn fotballen er. det er bare å ønske sivert masse lykke til, sier joachim soltvedt til tv 2. (ntb)

  Eikeri videre på walkover i mixed double-turneringen i Wimbledon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:18.22)
  ulrikke eikeri og hennes argentinske makker maximo gonzalez er klar for kvartfinale i mixed double-turneringen i wimbledon. det skjer etter at kroatiske mate pavic og ljudmyla kitsjenok fra ukraina trakk seg fra andrerundekampen. wimbledon har ikke oppgitt noen årsak til hvorfor mixed double-paret valgte å gi seg. pavic og kitsjenok er regjerende mestere i mixed double-turneringen i wimbledon. i kvartfinalen venter amerikanske nathaniel lammons og ena shibahara fra japan, som vant sin andrerundekamp 2-0 i sett over den amerikansk-indonesiske duoen jackson withrow og aldila sutjiadi. tidligere i sommer tok eiker og gonzalez seg til semifinale i tilsvarende turnering i roland-garros. søndag røk eikeri og hennes doublepartner ingrid neel fra estland ut i andre runde i wimbledon mot leylah fernandez (canada) og ena shibahara (japan). (ntb)


  Norsk forsker om England-straffene i EM: – Nærmer seg perfeksjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. juli 2024 KL:12.32)
  bukayo saka og england hylles av sportspsykolog geir jordet etter lagets straffeseier over sveits i ems kvartfinale. jordet er professor ved norges idrettshøgskole og har i flere år forsket på og analysert straffesparkkonkurranser. på sin x-konto legger han ofte ut sine analyser med forklaringer for hvorfor lag lykkes eller ikke. england er ikke kjent for å være sterk i straffesparkkonkurranser, men tok seg videre ved å slå svetis i kvartfinalen. jordet mener engelskmennenes taktikk var svært god. – en straffesparkkonkurranse er en stor laghendelse, og forberedelsene starter mange år i forveien. england har jobbet med dette i åtte år, og vi så mot sveits at de nærmer seg perfeksjon for hvordan å avvikle en straffesparkkonkurranse, sier han til frankfurter allgemeine zeitung. england tapte em-finalen for tre år siden på straffespark. den gang bommet tre spillere, blant dem bukayo saka, som ble utsatt for rasisme i etterkant. mot sveits scoret saka og fire andre for england, mens keeper jordan pickford reddet én gang. – jeg er full av beundring for saka. ikke bare bommet han på det avgjørende sparket i 2021, men konsekvensene var forferdelige. bare 19 år gammel ble han et offer for rasisme. nå kan jeg ikke tenke på en spiller som har en mer bestemt straffeprosess enn ham, sier jordet. england møter nederland til semifinale onsdag. tirsdag kveld spiller spania og frankrike om finaleplass. (ntb)

  Stortalentet sørget for Rosenborg-opptur

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:21.13)
  sverre nypan scoret åpningsmålet og bidro med en assist i rosenborgs etterlengtede 2-1-seier over odd i eliteserien. i sin første kamp fra start siden 20. mai viste nypan hvorfor flere europeiske klubber har 17-åringen på blokka. med et flott skudd som ga 1-0 etter 25 minutters spill og en målgivende pasning til markus henriksen ti minutter senere, var nypan svært toneangivende da rosenborg tok tre viktige poeng. mikael ingebrigtsen sørget for ny spenning med sin redusering ti minutter før slutt, men hjemmelaget klarte å ro i land resultatet. trønderne hadde kun én seier på sine siste åtte seriekamper før søndagens triumf. med tre kjærkomne poeng tar rosenborg et stort byks oppover den jevne tabellen i eliteserien og ligger på sjuendeplass med 17 poeng. odd er tre poeng bak helt nede på 13.-plass. (ntb)


  Paris-ordfører med pekefinger mot Macron før OL: – Han spolerer festen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 26. juni 2024 KL:14.47)
  paris-ordfører anne hidalgo hevder at frankrikes president emmanuel macron risikerer å spolere ol-festen etter at han nylig besluttet å utlyse nyvalg i landet. det forteller hun i et intervju med avisen quest france. – han spolerer festen ved å gjøre dette mot det franske folket. hvorfor skal vi undergrave et fantastisk øyeblikk med et valg som ble utlyst i all hast, uten å rådføre seg med noen? spør hidalgo retorisk. analytikere hevder at det er en økt risiko for protester og vold dersom det ytre høyre-partiet nasjonal samling (rn) oppnår makt i landet. de ble nylig det klart største partiet i det franske eu-valget. – det er mitt ansvar å gjøre alt for at lekene skaper harmoni og ikke vold, sier hidalgo videre. macron har selv omtalt nyvalget som en «oppklaring» og har advart det franske folk mot å stemme på de han omtaler som «ekstreme». det omfatter både rn og høyrepartiet republikanerne, som har inngått et samarbeid før valget. første runde i det franske valget starter 30. juni, mens den andre og siste finner sted 7. juli. ol i paris arrangeres mellom 26. juli og 11. august. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »