Hovedsiden

Liten annonse


  Ukraina ber IOC etterforske nøytrale OL-utøvere fra Russland – peker på særlig én idrett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:13.01)
  ukrainsk idrett sår tvil rundt hvorvidt nøytrale russere og belarusere følger iocs betingelser for å delta i sommerens paris-ol. bekymringen kommer fram i et brev ukrainas olympiske komité (uoc) nylig sendte til ioc-president thomas bach. det melder nettstedet insidethegames. ioc blir oppfordret til å følge ekstra godt med og gjøre grundige undersøkelser nå som kvalifiseringen til lekene er godt i gang. – antall nøytrale utøvere vi har betenkeligheter over knyttet til iocs betingelser, øker betydelig, står det i brevet. ukrainerne trekker særlig fram brytesporten som problematisk. de mener flesteparten av de nøytrale bryterne fra russland og belarus ikke møter kravene som er stilt. ioc har blant annet satt kriterier om at ingen av utøverne kan ha forbindelser til de to landenes militære eller etterretningstjeneste. de kan heller ikke ha uttrykt støtte til krigføringen i ukraina. (©ntb)

  Infantino vil bruke kunstig intelligens i overganger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. februar 2024 KL:10.38)
  fifa-president gianni infantino åpner for at kunstig intelligens (ki) i framtiden skal bestemme verdien på fotballspillere når det skal forhandles om overganger. det er ikke helt nye tanker, men på en fifa-konferanse i den japanske hovedstaden tokyo fredag tok infantino til orde for at forslaget må løftes opp i debatten igjen. til grunn ligger tematikken rundt pengehysteriet i fotballen. – aldri før har det vært viktigere å snakke om disse tingene. for eksempel bør vi diskutere mulighetene for å la algoritmer bestemme en rettferdig verdi på spillere. på den måten kan vi styrke åpenheten i overgangssystemet, sa infantino. det er uklart hvorvidt infantinos tanker om algoritme-bruk eventuelt i overganger vil stå seg hos klubbene og med tanke på eus konkurranselovgivning. det anerkjente analyseselskapet cies har nylig verdsatt real madrids jude bellingham til rett i overkant av tre milliarder kroner. også erling braut haaland, vinicius jr og rodrygo snuser på det samme tallet. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »