Hovedsiden

Liten annonse


  Skadetrøbbel for Vukicevic: – Ergerlig tidspunkt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. juni 2023 KL:11.19)
  under den siste treningen på leir i portugal kjente hekkeløper vladimir vukicevic et «popp» i kneet. – da skjønte jeg at noe var på ferde, sier han til nrk. 32-åringen har pådratt seg en hamstringskade, som gjør at deler av sesongen ryker. han er foreløpig usikker på nøyaktig hvor lenge skaden kommer til å holde ham ute av friidrettsbanen. – det er et ergerlig tidspunkt, rett før sesongen. jeg må være tålmodig. det har skjedd før, men alle skader er unike og krever ulik behandlingstid, sier han. også under fjorårssesongen pådro han seg et par skader. likevel snuste han på norsk rekord i løpet av sommeren og var bare åtte hundredeler unna en em-finale på 100 meter hekk. tidligere erfaring med skader gir håp om at også årets sommer kan bli innholdsrik. – friidretten er ikke alltid rettferdig, men jeg håper absolutt å få med noe av sesongen i år, sier han og nevner nm på jessheim 6.–8. juli som et håp.

  Vil ha nasjonal tiltaksplan mot økonomiske barrierer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:09.20)
  det har vært mye fokus det siste året på at familier sliter med å betale for barns idrettsaktiviteter og at dette nå også gjelder en langt større del av befolkningen enn før. oslo idrettskrets advarer norsk idrett om at organisasjonen ikke har vært god nok til å gjøre felles tiltak mot økonomiske barrierer i idretten. derfor har de foreslått at det utarbeides en nasjonal tiltaksplan mot økonomisk barrierer i idretten. forslaget deres på idrettstinget søndag var blant annet også at særidretter med barne- og ungdomsaktivitet lager egne regler og retningslinjer for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett. kretsen ønsker kort sagt å dempe det de kaller en profesjonaliseringsgallop i idretten, noe som også innebærer økte kostnader. også trøndelag idrettskrets har engasjert seg kraftig i tematikken. - økonomi som barriere er sannsynlig en av vårt tids største utfordringer, sa zaineb al-samarai, en av de to presidentkandidatene, fra talerstolen. norges fotballforbundet støttet et forslag om å utarbeide nasjonal tiltaksplan, men ønsker ikke det de kaller rigide regler for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett. de peker på at klubber har ulikt utgangspunkt. - vi advarer mot endimensjonale og rigide krav, sa leon aurdal i norges fotballforbund fra talerstolen. oslo idrettskrets foreslo at den nasjonale tiltaksplanen skal legges frem for diskusjon på ledermøtet i 2024, og fremmes for vedtak til idrettstinget i 2025. idrettstyret hadde en liten presisering til forslaget om nasjonal tiltaksplan og fikk støtte for dette.
  Stoppet omstridt endring - men senker beviskrav i varslingssaker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 3. juni 2023 KL:11.27)
  adrian stinessen haugen, leder i norges studentidrettsforbud, gikk på talerstolen med et forslag om å endre bevisbyrden i varslingssaker under idrettstinget lørdag. - vi vil sikre at kritkkverdige handinger ikke blir ignorert og medlemmen blir ivaretatt, sier stinessen haugen. de ville senke bevisbyrden fra overveiende sannsynlighet (99 prosent) til allminnelig overvekt av sannsynlighet (51 prosent). dette kan handle om for eksempel upassende oppførsel mellom trenere og barn/ungdom i idretten. derimot gikk reidar bruusgaard, leder i påtalenemda i norges idrettsforbund, på talerstolen og syns det var en for stor endring av beviskrav i idretten. -det handler om hvor sikker vi skal være for å dømme eller vedta sanksjoner, sier han. han påpekte at dette handler om to ulike hensyn: hensynet til upassende atferd, at det kan reageres mot dette. rettsikkerhetsperspektiv -disse skal avveies, sier bruusgaard. han ville i stedet ha en middelvei der varslingssaker skal ha en klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent). dette støttet også tomasz edsberg i domsutvalget i nif. eirik sørdahl i norges volleyballforbund gikk inn for at bevisbyrden skal senkes svært betydelig fra talerstolen. han var derfor uenig med juristene. han påpekte at det er få ting som opprører han i norsk idrett, men at upassene oppførsel og overgrep gjør ham fly forbannet. - jeg ser mange av de som har utført tingene slipper unna fordi bevisbyrden etter mitt skjønn er altfor høy. en sak er altfor mye, sier sørdahl. han tror folk ikke melder inn saker fordi beviskravene er omfattende i varslingssaker. forslaget til studentidrettsforbundet, at bevisbyrden senkes til almmenlig overvekt av sannsynlighet (51 prosent), ble ikke vedtatt. derimot ble det vedtatt at nif senker kravet for bevisbyrden til klar sannsynlighetsovervekt (75-80 prosent).


  Idrettsstyret snur etter feide med Antidoping Norge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:17.30)
  styret i norges idrettsforbund drar i bremsen og ber likevel ikke tinget stemme over å gi antidoping norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker. i stedet besluttet idrettsstyret på sitt styremøte i bergen torsdag å fremme et endringsforslag der det bes om tingets tilslutning til at styret fortsatt skal arbeide for etablering av en nasjonal antidopinglov, med etablering av en domsfunksjon i dopingsaker uavhengig av idretten og antidoping norge. kulturdepartementet har overfor nif varslet at et høringsutkast til en slik lov kan foreligge allerede våren 2024. helomvendingen skjer få dager etter at antidoping norges styreleder rune andersen gikk hardt ut mot forslaget i et vg-intervju. han ga det merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett». (ntb)


  Bolt vil inn i friidrettsforbundet og skape nye stjerner: – Kan hjelpe sporten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:08.59)
  friidretten mangler superstjerner og har truffet et tomrom, mener usain bolt. nå ønsker han seg en rolle i det internasjonale friidrettsforbundet (wa). den tidligere sprinteren ønsker å bruke sin status som en av historiens største utøvere for å få innflytelse i wa. i et intervju med reuters sier han at han gjerne vil bidra til at sporten ikke mister status og popularitet, men i stedet blir enda mer utbredt og fostrer nye store personligheter. – jeg bruker tiden min på mye familieting, for jeg er ikke så engasjert i friidrett som jeg skulle ønske å være, sa bolt og fortsatte: – jeg venter fortsatt på å bli ansatt i en stilling i wa. jeg har tatt kontakt med dem og sagt at jeg gjerne vil gjøre mitt for sporten, så lenge de vil at jeg skal gjøre det. jeg har vært i dialog med forbundet, og vi får se hva som skjer. – jeg kan forhåpentligvis hjelpe sporten med å vokse, sa bolt. (ntb)


  Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:14.13)
  idrettens voldgiftsrett (cas) har satt opp dato for når saken mellom molde og abidjan city skal behandles, det skriver tv 2. saken er satt til 15. juni. abdijan city, som holder til i elfenbenskysten, har klaget inn molde til cas fordi de mener at den norske klubben «stjal» david datro fofana. molde mener på sin side at fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens abdijan mener han hadde kontrakt med dem. fofana spiller nå i chelsea etter overgangen fra molde i vinter.  Dommersjef i europeisk håndball suspendert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv 2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en mann som utga seg for å være en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv 2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet. dansk tv 2 skriver i en sak publisert fredag at deres potensielle avsløringer er en del av en dokumentar som skal sendes til sommeren.

  Dommersjef i europeisk håndball fjernet fra jobben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:14.05)
  makedoneren dragan nachevski er inntill videre fjernet fra stillingen som dommersjef i det europeiske håndballforbundet (ehf). det melder ehf selv i en pressemelding fredag. de skriver at årsaken er informasjon de fikk fra dansk tv2. det danske mediehuset skal ifølge ehf ha fått informasjon om et møte mellom nachevski og en næringslivsmann, som skulle foreslå å få med et kinesisk lag i seha-ligaen, en regional håndballiga for lag fra sørøst-europa. i møtet skal nachevski ha sagt nei til et forslag om kampfiksing flere ganger, men ifølge sitatene som tv2 har sendt til ehf, skal han ikke ha distansert seg helt fra kampfiksing. ehf skriver at han derfor sendte «feil signaler». i tillegg skriver ehf at tv-kanalen skal ha lagt sitater fra en anonym dommer, hvor nachevski gjennom en mellomann skal ha spurt om muligheten for å manipulere en håndballkamp. nachevski tar selv avstand fra det og skriver i en uttalelse til ehf at han aldri har vært involvert i noen form for kampfiksing. selv om ehf selv skriver at de ikke har kunnet kontrollere informasjonen, har de for å beskytte idrettens integritet valgt å fristille nachevski fra hans arbeidsoppgaver i forbundet inntil videre. ehf opplyser også at informasjonen er, som de også har gjort i tidligere saker, er delt med det østerrikske politiet.

  Får verdenscupen i bob til Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:13.33)
  lillehammer har fått tildelt verdenscuprenn i bob i slutten av januar 2024. – det å nå komme på den internasjonale world-cup kalenderen igjen gleder oss derfor stort. gjennom et langsiktig og tett samarbeid mellom nabsf og olympiaparken as, har vi endelig blitt tildelt world cup i bob og skeleton. dette gir oss en stor mulighet til å få vist frem idrettene og område for hele verden gjennom tv-ruta, sir åshild høva sporsheim, generalsekretær i norges ake-, bob- og skeletonforbund (nabsf). verdenscuprennene avholdes 22. til 28. januar.

  Fjeld Andersen (26) legger opp: – En tøff avgjørelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:11.54)
  aleksander fjeld andersen legger opp som skiskytter i en alder av 26 år. det bekrefter han til nrk. – det har vært en tøff avgjøres å ta. det er ikke lett å gi slipp på barndomsdrømmen, sier han. tv 2 omtalte saken først. han ble vraket til skiskytterlandslaget tidligere i vår. den gangen fortalte fjeld andersen til nrk at han fikk sjokk av beskjeden. han varslet da at han kom til å legge opp om han ikke fikk plass på langrennslaget team aker dæhlie. nå har han tatt den tunge beslutningen om å legge bort ski og børse. satsingen er over. – begge valgene har plusser og minuser. så det har ikke gjort det lettere. samtidig er jeg trygg på at valget vi gi meg nye utfordringer og blir starten på et nytt kapittel i livet. så nå blir det å være klar for å gripe de nye mulighetene. og samtidig finne ut hvem jeg er uten idretten som første prioritet. skiskyting kommer alltid til å ha en stor plass i hjertet, sier fjeld andersen til nrk.

  millionkrav mot idrettens studieforbund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:10.57)
  drettens studieforbund (isf) har fått krav om tilbakebetaling på 3,1 millioner kroner etter mangelfull rapportering rundt kursvirksomhet. det er direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (hk-dir) som er tilsynsmyndighet og som har fremmet kravet. rapporteringen som er gått etter i sømmene gjelder tilskuddsårene 2019 og 2020. i den foreløpige rapporten konkluderes det med at idrettens studieforbund ikke har innhentet og kontrollert at fremmøtelister tilfredsstiller lovens krav og derfor ikke har kontroll med hvor mange kurstimer som faktisk er gjennomført. i rapporten er det påpekt avvik i antall innrapporterte kurstimer for 2019 og antall dokumenterbare kurstimer. direktoratet skriver at tilbakebetalingskravet på omkring 3,1 millioner kroner knyttes til for mye utbetalt tilskudd for 2021 og 2022. (ntb)  Henrik Ingebrigtsen sesongåpnet med seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:14.50)
  henrik ingebrigtsen løp inn til 7.51,09 minutter på 3000 meter under friidrettens venners festival i moelv søndag. tiden er et stykke bak 32-åringens bestenotering på distansen, som er 7.36,85 fra 2019. ingebrigtsen vant foran even brøndbo dahl, som satte personlig rekord med 7.52,97. fredrik sandvik ble nummer tre på tiden 8.00,38.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »